Poradna duly
Jana Čurdová
Jo, jo první.
Každý mi řík, ať se nestresuju. Ale mám pocit, že v poslední době se mi chce brečet i u večerníčku. Aspoň je to znamení, že hormony pracují.
Ja už se tak těším, až tu budu psát třeba v listopadu. To už budem šťastné maminy.
Lucka
No, to je pravda. Taky se těšim, že bude aspoň za půl roku. Strašně se vleče. Ještě k tomu mám strašný sny, takový věci se mi nikdy nezdály. Jsou to horory.
A taky se mi chce skoro pořád brečet. Každej film, seriál, atd., který vidim mě rozbrečí. Stačí jediná „dojemná“ scéna, který bych si před tím snad ani nevšimla, a teď jsem jak želva. ![]()
Katka
K tomu breceni, vcera me rozbrecela reklama na pomerancovy dzus
Vazne z toho silim… A to jsem si jeste nedavno rikala jak je to v pohode ze zadny priznaky nemam a ejhle
uz aby byl brezen, nebo alespon konec unora a priznaky se zmirnily nebo uplne zmizely ![]()
Jo a mam dotaz uz se divate po kocarkach a vybavickach pro miminko nebo jsem zatim jen blazen ja ![]()
lucikry: stresujeme se tu vsechny…vypada to ze budu na rizikovym tehotenstvi, takze mam taky hezky vystarano… kontroly kazdych 10 - 14 dni a zadny cestovani… k tomu jeste planujeme svatbu, tak jsem zvedava jak to zvladnu ![]()
Ahoj Enko, chtěla jsem tě jen pozdravit a zeptat se jak se vám vede? ale asi je to zbytečné a vše je zatím v pořádku viď?
holky nebojte, však ono vám to hdoně rychle uteče. já si teď už přeju aby byl konec dubna. vždycky to bude už aby bylo to a to. nakonec zjistíte jak to rychle uteklo..
Enko, k té výbevičce, já bych zatím ještě asi počkala. jestli to vydržíte tak to nechte po velkém utz ve 20 tt. do té doby je rizik ještě hodně a vbětšinou vám až na tomhle utz potvrdí že všechno funguje jak má a jeslti mimi nemá nějakou vrozenou vadu. to se z testů nezjistí. v květňátkách se to teď jedné holčině stalo a nakonec bylo dobře že s nakupováním nespěchala. samozřčejmě nemluvím o pár hadříkách ale o těch dražších věcech. je to ale na každé z vás. tohle je jen moje doporučení.
Přeju vám všem hezké těhotenství a úspěšný konec v září 2006:-)
Já jsem se koukala jen tak nenápadně na kočárky na netu. Abych jako věděla, kolik to asi stojí. Jinak nevím, kdy se takový věci dělají, ale asi později. ![]()
MisaN: ahoj, zacaly se mnou cloumat ranni nevolnosti, nalady a paleni zahy, takze je u nas veselo ![]()
nerikam ze bych nakupovala ale spis tak jen pokukuju
porovnavam ceny a tak
nakupovat samozrejme budu az pozdeji ![]()
A jak je tobe , vse ok?
Katula: jj jak jsem psala Mise, taky jen tak pokukuju a porovnavam ceny a pocitam kolik to bude vse priblizne stat a nakupovat budu az pozdeji - ted bych to stejne nezvladla ![]()
Enko, já teda čekám druhé, takže budu pořizovat jenom to nejnutnější, co mi chybělo nebo dosloužilo (třeba přebalovací podložka se mi začíná po 1. dítěti rozpadat, takže ty 3 stovky obětuji). Ale v pátek jsem viděla takové nádherné světle fialové dupačky, ach jo. Pro první jsem pořídila hned na začátku košilku, pak asi v 5. měsíci košilku s růžovým lemem, abych tatínkovi naznačila, co budeme mít, a jinak zbytek věcí až jsem byla na mateřské, tj. 6 týdnů před porodem. Ale průběžně jsem si obcházela obchody a zjišťovala, co kde mají a za kolik, abych věděla, kam mám jít nakupovat a co všechno vůbec existuje. Nakupování výbavy má dost času, ale člověk musí být v obraze třeba při takovém těhulkovském povídání u doktora. V každém případě bych s nějakým větším nakupování počkala až na konec 12. týdne, protože kamarádce to nevyšlo a potratila a pak doma při úklidu čas od času narazila na to mini oblečení a dost ji to bralo, takže to muselo z domu pryč.
Je to veliké lákadlo ty malinkaté a roztomilé věcičky. Něco si ale pro radost kup a určitě se na to doma budeš pořád dívat a představovat si.
Bříškům zdar! Míša
Já taky nakukuju od začátku a ještě ani dneska nemám vybraný jaký kočár vlastně koupím. ale během příštích víkendů jedeme vybírat do prahy, tak snad se konečně rozhodnu. jednou je to ten a pak zas tamten…
U nás je to takové nic moc. zlobí mě tlak a dneska jsem měla nastoupit do nemocnice. naštěstí to trošku kleslo tak jen přecházím do rizikové poradny, beru prášky a ležím doma. ale už to bude až do porodu takové, že na každé kontrole budou zvažovat zda hospitalizovat nebo ne. tak teď musím tu vybavičku rychle nachystat a nakoupit abych pak měla vše. necítím se nijak špatně ale dr má podezření na preeklampsii a to je dost vážné jak pro mě tak pro malého. tak teď už se jen modlím, abysme došli alespoň do 36 tt a pak už budu klidná.
Dělám to samý s tím, že si říkám, že je moc brzo. Ale strašně mě to baví! ![]()
MisaN: jeee to je mi lito
budu vam moc a moc drzet palecky a urcite davej vedet, jak to s tebou vypada…
Já mám velkou výhodu, hodně pěkného oblečení mám po manželově sestře. Mám i postýlku. Ale strašně se těším na první nakupování, ale raději až ve 4 měsíci. To si to pak budu asi pěkně užívat.
Včera jsem se ptala tchýně, jak dlouho jí boleli prsa a ona mi řekla, že až do konce těhotenství. Tak jsem teda strašně šťastná ![]()
Nejlepší bylo, když mi manžel řekl, jestli už nemám mlíko. Jsem se málem mohla uřechtat smíchy. Už si totiž plánuje, že z jednoho bude cicat on a zdruhého fazolka. Ha ha
Lucka
lucikry: tak to se teda mame na co tesit, ja uz je mam takhle o cislo vetsi a jestli porostou dal tak to nevim co budu delat, asi kazdych 14 dni kupovat novou podprsenku az jim dojdou velikosti
nee tak drasticky to doufam nebude
i kdyz ted je na navsteve nas nejkamarad a jeho prvni bylo (misto pozdravu): „nemas nahodou vetsi prsa?“ ![]()