Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky,
tak nejdříve jedna dobrá zpráva - dnešní UTZ dopadl skvěle. Mimčo se má k světu, váha 460 g, míra 26 cm (od hlavičky po zadeček) a je to KLUK
Bylo to tak zřejmé, že jsme to i my s přítelem poznali. Dr. prohlídl a zkontroloval vše a vše je zcela OK
![]()
Plínky - plánuji koupit 20 ks látkových. Jinak používat chci jednorázové. Také jsem slyšela dobré reference na Tesco pleny. Známí začli s Pamperskama, ale mimčo bylo pěkně osypané a jsou s Tesco velmi spokojeni.
Koš na pleny - kamarádka ho měla (dostala jako dárek), ale říkala, že by si ho sama nekoupila. Stejně to musíš obden vynášet (je plný), tak už je fuk, jestli denně vyneseš koš normální, nebo tento. Líbil se mi ten nápad, kdo tu už někdo měl, že bude mít normální koš na balkone.
Zácpa, větry - no, ani nebudu komentovat. Někdy mám břicho tak nafouklé, že mám pocit, že musí prasknout a že se nemůžu ani hnout ![]()
Tak se mějte krásně ![]()
Těhulky
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 21.8 / 25+2/ KO 24.5.) Holčička- Katka
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 24+5) Holčička
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 24+4)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 24+0) Chlapeček- Tomašek
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 23+4/ KO 23.5.) Chlapeček
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 23+3/ KO 22.5.) Překvapení- Filip, Anna
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 23+1)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 23+1/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 23+0/ KO 5.6. ) Překvapení
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 22+6) Překvapení
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 22+6/KO 7.6. UTZ 30.5) Překvapení
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 22+6/ KO 14.5.) Holčička
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 22+6)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /22+6) Překvapení
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 22+6)
hanucha (1977 / Brno / TP 17.9. / 22+1/KO17.5. ) Překvapení
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 22+0)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 22+0)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 21+6) Překvapení
petrax77 (1977 / Praha / TP 20.9. / 21+5 ) Chlapeček
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 21+4/KO 30.5. UTZ 18.5. Svatba 24.5.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 21+3)
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 20+6/ dvojčátka )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 20+4/Konečná plodovka 28.5.,KO 31.5.)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 20+3, UTZ 21+2)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrasek - naposledy se ozvala 26.1.
Moonlight - 14.2.
Vari - 18.2.
Iggi - 14.3.
Moth - 4.4.
Kristain - 5.4.
5 měsíc končí 22+1
6 měsíc končí 26+4
7 měsíc končí 31+0
8 měsíc končí 35+3
9 měsíc končí 40+0
Ahojky…jak se mate?
Petro, take gratuluji k chlapeckovi…
a k tomu, ze utz dopadl skvele…
Radiku, taky dobre, ze „cipek drzi“ ![]()
Voche..pokud to vyjde a dneska se domluvim s dr. tak mi v noci leti letadlo, takze ti chci uz ted rict, ze drzim palce s tema vysledkama!!!!!!!!!!!!!!
Zatim papa a opatrujte se…
Ahojte po ranu…
Petro moc gratuluju k chlapeckovi!! Tak jsme zatim tri… ![]()
A jak to bude se jmenem? ![]()
Marusko, tak kdybych uz se pak nemohla pripojit na net tak hezky let a hlavne si to s budoucim tatkou pekne uzijte ![]()
Ja dneska odpoledne bezim s Francescem na kurz…bude o pediatrii tak jsem zvedava, protoze pediatra jeste nemam…a jak jsem pochopila bez soukromeho pediatra to snad ani nejde…zatim mam kontakt na jednu doktorku, tak uvidime…zavolam ji kolem cervence a zeptam se ji co a jak…takze skoncime s pravidelnyma platbama gynekolozky a zacneme s pediatrem..... ![]()
Adys…jak to mate s pediatrem ve Statech? Verejny nebo soukromy?
Zatim hezke utery!
Ciao ciao ![]()
Dobré ráno,
tak u nás ani kapka a začíná svítit sluníčko.
Maruško, ať Ti to dneska klapne a můžeš odletět za přítelem…
No, uvidíme kolik tady nakonec bude chlapečků a holčiček, jsem moooc zvědavá ![]()
Tak jsem tam volala…doktorka rekla, ze cas dneska nema, ze ma nejaky seminar, tak at jdu do poradny, necham si zmerit tlak, dam moc a at se preobjednam a prijdu po priletu…sice bych byla klidnejsi, kdyby se do me koukla, ale co se da delat…jsem rada, ze to takhle dopadlo
…
Kdybych se tu uz neobjevila, tak dekuju za drzeni palecku,mejte se krasne a davejte na sebe pozor.....
Musim se jeste podivat, na jaky strance koncim, abych se pak chytala v docitani
........
Ahoj holky,
hlasim se a zdravim po delsi dobe ![]()
u nas vsechno dobre, kontrola i ultrazvuky (musim zatukat) v poradku. Dalsi kontrolu mame 28. 5. a 31. 5. na cukrovkovy test, tak se trochu bojim abych ji nemela. Uz i vime co to bude, ale nechavame to jako prekvapko, no kazdopadne to bude kluk nebo holka ![]()
Zacla jsem zas pracovat sice doma, ale nekdy je to do noci, takze moc nestiham. Mam to taky ted nejak prevraceny, nevadi mi v noci byt vzhuru, ale pak spim do obeda.
Lehce sem procitala o cem vsem tu povidate a taky jsem uvazovala o latkovych plenach, bysme trochu tu prirodu usetrili, ale zas je pravda, ze pouziju vic prasku a vic energie a pak jsem si rekla, ze stejne asi nebudu moc stihat, tak to vidim na jednorazove.
Magnezko taky beru od zacatku, ted uz predepsane jen tri denne, ale kdyz me brisko jakoby lehce menstruacne poboliva, tak zvysim a vetsinou to pomuze. No ale v tretim trimestreu by se magnezko melo prestat brat by pak mimi nemelo ochable svalstvo, aspon tak mi to bylo receno, tak uvidime, jeste cas ![]()
Krom svetriku co jsem napletla, tak jeste nic nekupujem. Musime se priznat, ze se porad bojime, tak jsme si rekli, ze prvni vecicky tak v cervnu. S kocarkem, postylkou, prebalovakem, kosem a pod. to mame jednoduchy, podedime, tak jsem moc rada, usetri to hodne penizku.
Holky chci se zeptat, nevim teda jestli jste to uz neresily, ale kde budete mit prebalovak, nebo budete prebalovat? Ja si rikam, ze bude nejlepsi mit prebalovak v koupelne, aby to bylo pekne u vody a taky abych nemusela mimi po koupani prenaset pres byt.
Tak preji vsem krasny den a do galerky jsem dala fotku briska, uz je pekne narostly.
Ahoj holky,
radiku, tak to je dobře, že na kontrole je vše ok. A malá už je pěkná, půl kila, to už je kus ženský
Jinak jak jsme se bavily o rozměrech Tvého kočárku, tak jsem na to dnes koukala a ta korbička má na délku 76 cm a tolik měřil Dáda v 9 měsících. A to nebyl žádný prcek
Miminko by se tam mělo dobře vejít ![]()
Vochechule, klidně bych Ti pro výsledky zavolala, ale asi by to neprošlo
Zítra už tedy budeš mít výsledky, tak Ti budu držet všechny palečky, aby to bylo v pořádku. Ale určitě to tak bude. Je dobré, že Tě nechá doktorka přes léto doma, alespoň si v klidu vše zařídíš.
petrax77, gratuluji k chlapečkovi
a k dobrým zprávám z UTZ. A co jste si přáli?
Maruško, tak to musíš být šťastná, že Ti to s tou doktorkou dobře dopadlo a můžeš letět za přítelem. Hezky si to tam užij ![]()
Barco, užijte si kurz, ať se Vám to líbí
Holky jste tady některá, ketrou doktorka neposílá na cukrovkový test? Mě zatím nikam neposlala, jen na odběry krve a to jdu 5.6. Pokud mě nikam nepošle, tak se jí ani nebudu připomínat, mě se na ně moc nechce ![]()
Mějte se hezky
holky dekuju
.....Zuzi, jsem stastna…ale zatim si to moc nevychutnavam, protoze me ted prepadl takovy ten…„mam vsechno? Musim jeste do smenarny a pojistit se“ atd atd atd.....spis zmatek v hlave, protoze jsem si schvalne nechala vsechno na posledni chvili az budu opravdu vedet, jestli letet muzu
…alespon, ze mi to nedalo a v nedeli jsem si zabalila
.........jinak me nikam na cukrovku neposilala..uvidim ale po priletu..
Mybe, rada bych ti poradila, ale prebalovak mit nebudeme…nevejde se mi ani do pokoje a koupim jen tu podlozku.....
tak papa, mejte se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Ahoj,
Mario- šťastnou cestu a užij si přítele
![]()
Zuzo- mě taky zatím Dr. nikam neposlala na cukrovku, ale jdu do poradny příští týden, tak se tak ještě asi stane. Není tam věková hranice 25 let? Nebo to bylo dřív, nevím.
Mybe- dobře že jsi se ozvala a ž ejste v pořádku. Přebalovák asi budeme mít. Ale ještě nevím, kam ho dám. Moc ho v koupelně nechci mít. Tam bych na pračku koupilu jen tu gumovou podložku. Na přebalovák by tam bylo asi moc vlhko. Ale já chhci tu komodu, tak proto Přebalovák asi dáme buď do ložnice nebo do pokojíčku.
Lenka
Maruško, tak Ti přeji šťastnou cestu a ať vše v klidu zvládneš ![]()
Teď jsem se dočetla, že se ty testy provádí až mezi 24-28tt. Tak uvidím na příští kontrole, jestli mě doktorka někam pošle......
Holky,
pokud se chystáte do Letňan na veletrh For Kids, tak tady Vám posílám odkaz na zlevněnou vstupenku s 50% slevou. Musíte se tam jen zaregistrovat a pak si vytisknout potvrzovací mail a ten předložit u pokladny s dokladem totožnosti ( stačí i tramvajenka).
Tak ještě jednou a snad už naposledy ![]()
tady jsem našla ještě jedny stránky, kdy Vám po registraci pošlou volnou vstupenku na veletrh : http://www.mojetehotenstvi.cz/?…