Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
no koukam, ze vikend u vetsiny teda nic moc ![]()
Zuzo ,
doufam, ze vyvaznes bez nestovic. ani jsem netusila, ze je deti jeste dostavaji
… tady se na nestovice ockuje a tak pokud se vyskytnou, tak velmi zridka a maji velice lehky prubeh.
Mono ,
a u tebe doufam, ze se ti vyhne ta spalova angina. my kdyz jsme s adou byli v dubnu v CR, tak muj synovec dostal spalovej bacil. bala jsem se, ze to od nej chytneme vsichni, ale nastesti se tak nestalo. v krku me taky zacalo bolet, ale bylo to asi jenom jedno odpoledne a pak nic .. ![]()
Hanu ,
ty jses teda dobrodruh
. ja jsem stopem nejela snad ani jednou a natoz jeste v tehotenstvi
, ale jestli dostanes to auticko, tak to budes mit v pohode ![]()
Lenko ,
a ty taky! koukejte se vykuryrovat ![]()
Radiku ,
krasne cepicky!
jses sikovna … ja jsem na tyhle veci absolutni antitalent … no, i kdyz mam vymluvu. jsem totiz ‚levak‘ a kdykoliv se nekdo snazil naucit me plest nebo hackovat ‚pres ruku‘, tak to byla katastrofa.. nikdy z toho nic nebylo ![]()
nas vikend byl takovej pul na pul .. v sobotu dopoledne jsme jeste dodelali tchyni zahony, zasazeli par kyticek a navozili mulcovaci kuru. teda ja jenom tak trochu prihrabovala. ale pak zacalo bejt desny vedro a uz se nedalo, takze jsme si vsichni dohromady pekne po obede dachli
. vecer nas za odmenu tchyne vytahla na veceri, takze jsme se pekne nacpali ![]()
no a v nedeli se zatahlo a zacalo poprchavat, vecer pak uz lilo pekne, ale pres den jsme vyrazili autem na obhlidku jedne oblasti, kam bychom se chteli pristi rok stehovat. kdyz nemame zrovna nic moc v planu, tak jezdime mapovat teren ![]()
no a dneska je porad zatazeno, uplna tma, takze bych nejradsi zalezla zpatky do postele, ale ada byl vzhuru uz v 1/2 6.
. vidim to aspon na spanek po obede ![]()
mejte se ![]()
Ahoj holky,tak já měla víkend výletní,byly jsme se podívat v Praze,konečně jsem tam sehnala 3/ 4 kalhoty a šatovku,taky jsme otestovaly kočárek výběr byl z 20 barev ,je lehounký a krásně se sním jezdí ,tady jsou stránky www.detskecentrum.cz a jmenuje se mikádo ox-ford ,jsou jednobarevné i dvoubarevné ,a holky co ho maj si ho nemohou vynachválit tak snad i já sním budu spokojená
Dneska jsme byly na matrice přiznávat otcovství tak to máme zasebou,vdávat se ted nechci ,jednou mi to stačilo a podruhé musím nejdřív najít odvahu,jinak malá kope a nejvíc když sním hroznové víno ,je to legrační nejdřív se udělá pořádná boule a pak kopanec ,tak to bude asi vše nic jiného mě nenapadá mějte se pěkně a nezlobte mimísky Petra
Petro - vy uz jste byli na matrice ted? A co je k tomu vsechno potreba za papiry prosim Te? Musime uz ted vedet, po kom bude mit detatko prijmeni nebo az nekdy pozdeji?
Diky!
Hanucha
Hanu,
myslim, ze je treba dojit na matriku jeste pred porodem.
zrovna minuly tyden tady byla na toto tema diskuze:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Diky Adys !
Nojo, jenze to bude asi teda problem. My se nemuzeme nejak shodnout ani na prijmeni, jmena jsme ani jeste neresili. A kdybysme to nechali az po porodu, tak bysme kvuli uznani otcovstvi museli zadat soud, nebo jak to je? Ach jo… Kdyz ten muj chlap ma na vsechno casu dost a kdyby se nedejboze neco stalo a ja porodila driv nebo musela lezet v nemocnici, tak by se to zkomplikovalo. Myslela jsem, ze ty jmena se pisou az v porodnici a ne na te matrice, docela me to zaskocilo. No nic, tak jeste jednou diky!
Hanucha
Ahoj…
holky…s tou matrikou !!!! my tam byli minulej tejden. Kazda matrika to ma jinak
Znama treba musela uz znat i kresni jmena. nas se na ne nikdo neptal. Proste jsme tam dorazili s obcankama a rodnejma listama.....Podepsali, ze jsme se shodli na uzivani toho a toho prijmeni a je to ![]()
na matriku oba rodné listy a občanky,a schodnout se na přímení,jména nechtěly,v porodnici těch 5 dní daj mimísku přímení po matce a pak znova na matrice jen přepíší to přímení,zapsat před porodem ,protože po porodu musí otec potom zaplatit za přiznání,takto to nic nestojí .Je to lepší dojít tam v tom 6 měsíci,co kdybys porodila v sedmém i to se někdy stavá Petra
Ahojky,
Oxi
No ja asi měla u apolinaře pech na personal,před 7lety my zjistili v 18tydnu že mam v sobě mrtvý plod a tak sem šla na vyvolaní.Potom co my píchli do břicha nakou injekci sem večer začqala mít kontrakce a odtekla my plodova voda,když sem furt urgovala sestru že chci doktora že me to stašně bolí ,už sem nebyla schopna bolesti ani mluvit tak ona na mě at neotravuju že to ještě nebude atd značne nepřijemna ,takhle sem pretrpela celou noc až rano kontrakce ustaly a ja to mrtví mimi mela mezi nohama v postely ,to už my paní co byla semnou na pokoji přivedla doktora/kterej byl jedinej opravdu skvělej/.
No a ted když mě moje gynekoložka poslala k apolinaři s tlakem,tak při první navšteve v ambulanci sem byla vysvlečena a ji sepřišli do ordinace dcera s manželem a vnoučaty a ja tam polonaha čekala až si vyřidí svoje soukrome věci,desne přijemny.pri druhy navštevě sem se vymachala v chcankach na zachode nohavice-fakt humus,a navíc sem si dovolila zaklepat 2minuty před koncem jejich polední pauzy,sestra me servala.No a potretí když sem šla na kontrolu tak my sem místo leku na tlak dostala leky na trombozu.
V živote me tam nikdo už neuvidí ,ted chodím do podolí a nemužu si ztežovat.
Třeba ty budeš mít štěstí a naraziš na dobrý personal.
Ahoj těhulky,
zdravím při pondělku. Od čtvrtka jsem tu nebyla a Vašich příspěvků bylo požehnaně ![]()
Můj víkend hodně pracovní. Jak jsme psala, v týdnu jsme konečně převzali byt, co jsme koupili (v Petrovicích). Je nutné tam uklidit, vymalovat, dát koberce a nábytek. V sobotu jsem tam jela s rodičema, uklidili jsme záchod (ten jsem desinfikovala 2× včetně stěn a podlahy) a kuchyňskou linku. Bývala majitelka byla pěkná šmudla a místy to byl opravdu humus. Večer jsem pak upekla mrkvový koláč a připravila si kuře na neděli.
V neděli ráno jsme s přítelem vyrazili do bytu, že koupíme barvy a začneme malovat. No, jsou vymalované stropy, chodba zdi 1 vrstva, zasádrované všechny díry..... Přijeli jsme tam v 10 hod a odjeli ve 23.
Holky, já ráno nemohla vstát. A celý den jsem šíleně unavená a bolí mne břicho. No, asi se fakt musíme šetřit ![]()
Tak to je asi vše. Dneska se už těším do postele ![]()
Mějte se krásně.
Radíku - ty kloboučky jsou moc hezké!
Vochechule - díky za typ s pračkou. Značka Miele je obecně hodně chválená, ale cena je v tuto chvíli mimo naše představy ![]()
Asi koupíme nějakou na 6 kg prádla. Ta na 8 kg už mi přijde už zbytečně moc. To bych pak neměla ani kde usušit ![]()
Ahojky
hurá, dneska už mi padla, teda v práci. Dojela jsem domů a čeká tu na mě halda prádla na praní, druhá už číhá na soudružku žehličku a máme obalenej strom třešní, kterej na mě řve, že chce otrhat a zavařit. Asi letos svolím, aby si ty mrchy červený letos brácha naložil do sudu a prohnal trubkama.
Jestli ale pak bude potřebovat slepeckou hůl, tak ať za mnou neleze.
![]()
Petrax - ty pračky na 6 kg prádla jsou dostačující. Kámo mi říkal, že dělali ve výrobě testy a ani nohou do 8 kg požadovanou váhu prádla nenarvali. A navíc se to prádlo pere tím, že se vrtí. Jinak držím palce při malování. Já si od července beru neschopenku a budem doma taky čmárat po zdech. Teda jenom kuchyň a předsíň, ale ta má občas 5 metrů do stropu, tak jsem ji za těch 6 let tady malovala jen jednou, sama. Fuj. ![]()
Jinak mímo nic nového, včera teda manžel dřepěl u nahatýho břicha a Šimon na povel hop, nebo kop kopal, až se mi vrtělo břicho. Bylo to sranda.
Kontrolu mám 28/6 a váha mi už vyskočila + 4 kg.
Pá pá - pozdravujte pupíky, já mám děsnou chu´t na halušky s kyselím zelím.
![]()
Tak jsem zjistila, že mi asi začínaj těhu chutě a těhu nevolnosti. To brzo.
K obědu jsem si koupila malinkej talířek halušek ve městě a sjela je po příjezdu z práce domů. Jak se mi jich zdálo sakra málo, udělala jsem jich doma hrnec, se zelím a uzeným. Blbec jsem je zapila ananasovým džusem a šla je .......... ![]()
Voche,
tak nejdriv jsi mi udelala chute na halusky … a ted me teda chut presla, zato jsi me pobavila
![]()
Adys - teď jsem pro změnu stála pod stromem a trhala třešně. Na ten džus, to bude možná napínavý spaní, abych nespala omotaná kolem bílé přítelkyně.
![]()
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 28+2/ KO 7.6.) Katka +9,5 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 27+5) Natálka +8 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 26+6) Tomašek +4kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 26+4/ KO 20.6.) Chlapeček +8 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 26+3/ KO 12.6.) Filip, Anna +4 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 26+1/ KO 18.6.) Hedvika, Bruno +12 kg
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 26+0/ KO 26.6., cukr. test 13.6. ) Překvapení +4 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 12.9. / 25+6) Překvapení +9 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 25+6/KO 7.6., UTZ 11.7.) Překvapení +4kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 25+6/ KO 7.6.) Holčička +3 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /25+6) Překvapení +4 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 25+1/KO 14.6. ) Překvapení +9 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 25+0) +3,5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 24+6)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 24+6) Adam, Sabrin
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 24+5) Šimon +6 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 24+4 ) Michaela +3 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 24+4/KO 27.6. ) Překvapení *moonlight** (Brno / TP 23.9. / 24+3) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 23+5/ dvojčátka ) +7 kg
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 24+1 )
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 23+4/ KO 28.6.) Šimon +4 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 27+4) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 26+0) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 26+0) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 23+3) naposledy se ozvala 4.4.
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 25+4) naposledy se ozvala 5.4.