Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jsem myslela, co vsechno jeste nenapisu, ale houby
… zene se na nas desna bourka, takze vypinam pc a jdu si lehnout. stejne jsem uplne grogy ..
rano jsem byla se 3 detma v kine (ada, nevl. dcera + kamarad), pak s nimi na obede a cele odpoledne v bazenu … ![]()
rano se znovu mrknu .. jenom jsem stihla v rychlosti galerku a chvalim a chvalim … ![]()
mejte se .. ![]()
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 30+3/ KO 21.6.) Katka +10 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 29+6) Natálka +8 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 29+0) Tomašek +8kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 28+5/ KO 20.6.) Chlapeček +8 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 28+4) Filip, Anna +4 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 28+2/ KO 18.6.) Hedvika, Bruno +12 kg
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 28+1/ KO 26.6., cukr. test 13.6. ) Překvapení +6 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 12.9. / 28+0/ KO 20.7.) Překvapení +12 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 28+0/KO 22.6., UTZ 11.7.) Překvapení +4kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 28+0/ KO 9.7.) Holčička +5 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /28+0/KO 19.6.) Překvapení +7 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 27+2/KO 12.7. ) Překvapen í +10,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 27+1) Překvapení +3,5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 27+1)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 26+6) Adam, Sabrin
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 26+6) Šimon +7 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 26+5) Michaela +3 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 26+5/KO 27.6. ) Překvapení *moonlight** (Brno / TP 23.9. / 26+4) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 25+6/ dvojčátka ) +7 kg
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 26+2 )
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 25+5/ KO 28.6.) Šimon +4 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 29+5) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 28+1) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 28+1) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 25+4) naposledy se ozvala 4.4.
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 27+4) naposledy se ozvala 5.4
Ahoj holky,
zdravim po ranu…tady je teda vedro…umyvala jsem balkony a slunicko uz pomerne pali a to je 8! Uz aby nam nainstalovali tu klimosku, protoze jinak to bude opravdu pres leto horor…
Zuzi hlavne se brzy uzdrav!!!!
Holky, budete nektera nechavat deti proti nestovicim ockovat? Tady jsem ockovani nenasla, ale v Cechach je, tak asi az pojedu s malym nekdy do Ostravy, tak mu je necham naockovat.....tady se neockuje ani proti tuberkuloze…tak i s tim budeme muset do Cech.....
A co ten monitor dechu? Budete kupovat? Adys, u vas se neco takoveho prodava?
Za chvili musim s pejskem ven…
Krasnou stredu!
Ahojky,
po Adámkových pohádkách vyrážím na KO, tak jsem na vás přišla ještě po ránu kouknout. ![]()
Monitor- u ádi jsem ho neměla, manžel tvrdil, že je zbytečný. Ale teď o něm uvažuji, pro klid duše radši. Ale nevím, jestli koupím nový nebo použitý se zárukou.
Maliník- taky nevím, od kdy se pije. Ale až někdy po 30tt.
Katko- kluci jsou frajeři, opravdu každý jiný. Tak Natálka aby byla rezavá, co, aby je doplnila
Ba ne, jsem zvědavá,jeslti to bude blondýnka nebo brunetka. A máš už taky pěkné bříško, ale jinak pořád hubená. A máš pěkný šaty, já pořád nemůžu sehnat šaty
Do města se pořádně nedostanu, protože Adama to nebaví, tak koukám na MMB, ale tam jsem nic zjímavého neobjevila. ![]()
Tak zatím ahoj.
Lenka
No…ahoj ![]()
Já mám monitor.....použitý se zárukou za 1500.- z MMB.
Trochu jsem se vyděsila, tedy o tašce do porodnice jsem zatím vůbec neuvažovala, vždyť já ještě ani netuším kam půjdu rodit, dokonce není a asi dlouho nebude jasné, zda budu rodit plánovaným CŘ. Doktor se po přečtení výsledku z ortopedie rozhodl, že by se to mělo zkusit normálně, ale bude velice záležet na velikosti a poloze mimi.
O monitoru dechu vážně uvažuju, myslím, že za ten klid to stojí. Jen si zatím rozmýšlím jaký koupit, zaujal mne ten respisense. Který máte, či plánujete koupit?
Jinak na včerejší kontrole vše OK, ozvy dobré, jen trochu otoky nohou a dostala jsem vynadáno, že jsem moc přibrala, celkem mám k včerejšímu dni +10kg. Přitom se ale docela s jídlem držím, ze sladkého jím pouze zmrzlinu a želatinové příšerky a to jenom občas. K pití si dávám jen ovocné čaje, nebo naředěné džusy a spoustu mlíka. Tedy já snad budu muset držet dietu i v těhu, děs. Další kontrolu mám 10. 7.
Radik, to je škoda, že jsi nestihla koupit kámošku dřív, ale i tak se zabaví, bude hlídat mimi. Já už se těším, jaké budou z těch našich mopíků chůvičky. Jen jsem kvůli nim zavrhla takovou tu deku s hrazdičkou pro mimi, protože je mi naprosto jasné, co by se stalo, jen co bych to položila na zem. První by tam byli oni, jsou to pěkní požitkáři a povaleči, musí ležet tam, kde je to nejpohodlnější. Také jsme dva poslední roky den mopse vynechali, vždy do toho něco vlezlo. Letošní rok to také nepůjde, tak si to vynahradíme ten příští. Jen uvažuju, že se pojedu podívat do Loun na klubovku, snad už budeme s mimi natolik v poho, že to zvládnem.
Krásný den.
JJ
dobre ranko ![]()
dneska se tedy hlasim v rekordnim case
… celou noc jsem blbe spala a ted jsem od 1/2 5. vzhuru, takze jsem si rekla, ze radeji vstanu.
ne abych neco delala, ale abych mela klid na pc
.
Barco ,
monitory se tady taky prodavaji. stoji kolem $100, mam ho sice na seznamu, ale nevim, jestli koupim. u adi jsem ho nemela, jenom tu chuvicku a ted o tom uvazuji .. ale rozhodnuta jeste nejsem.
co se ockovani tyka … tady se ockuje vsechno … mame jak nestovice, tak TBC …
Katko ,
ty brdo .. kluci jsou fakt kazdej uplne jinej … to je svanda .. jsou to opravdu fesaci a vypadaji, ze to budou spravny brachove pro natalku ![]()
jeste k te tasce do porodnice … mam pro vas tip ..
no, teda jestli jste na to neprisly uz samy, ale ja kdyz balila poprve, tak me to netrklo
.. co se tyka kosmetiky, tak je dobre si zakoupit ta mala cestovni baleni, clovek se pak nemusi tahat s velkou flaskou samponu, mydla atd. … a na tech par dnu to staci ![]()
tak zatim .. jdu se znova podivat, co dela postel
, jeste mrknu pres den ..
tak se sem poslušně hlásím, i když si myslím, že to bude spíš v říjnu…no a čtu tady, že se některé snad už i balíte do porodnice, to mě teda neděste, já jsem v klidu, možná to bude i tím, že nás před tím čeká minimálnš jedno stšhování, napřed na chatu a pokud mezitím doděláme domeček, o čemž dost pochybuju, tak do domečku… jinak rodit budu v Praze Podolí a stěhujeme se kousek od Týnce nad Sázavou
jeee dalsi dusicka … ahoj kammko , vitam te mezi nami
nevymlouvej se na rijen
, termin mas v zari ne???? ![]()
aspon si Voche nebude pripadat na tom chvostu tak sama ![]()
jeste .. Barco ,
o tom ockovani je ted zrovna na B-C diskuze :
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Ahoj holky,
tak konečně jsem vás pročetla a mohu reagovat na příspěvky ![]()
Co se týče těch neštovic, tak mi v nemocnici na:,–(ili ihned kapačku, aby je hned v začátku zlikvidovali a tolik to nepropuklo. Objevilo se mi docela dost pupínků na hrudníku a na bříše. ael asi po dvou dnech to začalo krásně ustupovat a teď už tam skoro nic nemám. Díky těm lékům jsem měla velice lehký průběh. A na miminko to nemělo vůbec žádný vliv, říkali mi, že bude v pořádku. A to je důležité. Dnes ještě musím být zavřená doma, ale zítra již můžu mezi lidi, tak se těším, že se konečně dostanu ven a budu normálně fungovat.
Tak a teď k těm příspěvkům ![]()
Do postýlky budu používat rychlozavinovačku a peřinku. Spací pytel zatím pořizovat nebudu, uvidím, jak hodně se bude prcek odkopávat. Když to bude potřeba, takl ho pořídím časem.
Koukám, že už skoro všichni máte kočárek. My jsme ho ještě ani neobjednali a to čekací doba je 4-6 týdnů. budu to řešit asi už příští týden, abych měla klid. A doma ho mít určitě nebudu, pokusím se ho k němu dát. A kdyby to nevyšlo, tak v tom nejhorším případě, by snad šel nechat i na prodejně. Ale do toho bych šla jen v nejnutněším případě.
Taška do porodnice, tu teda vůbec sbalenou nemám a zatím se na to ani nechystám. S Dádou se jí balila asi jen pár dní před porodem. stejně nemám doma tolik místa a akorát bych o ní brkala. A hlavně také ještě musím nakoupit nějaké věci, jako vložky do podprsenky,jednorázové kalhotky atd…
Monitor dechu, ten budu pořizovat určitě, mělijsme ho na Dádu a byli jsme moc spokojení. Alespoň jsme měli klid, že je vše v pořádku. A asi koupíme zase Nanny.
Očkování proti neštovicím, hodně přemýšlím o tom, že miminko nechám naočkovat. Jak jsemm viděla Dádu, jak ho to svědělo, tak mi ho bylo moc líto. A pokud se tomu dá předejít, tak toho nejspíš využiju. Ještě si nechám poradit od doktorky, jaký na to bude mít názor ona. Pokud je dítě očkováno, tak je jen 20% šance, že ty neštovice chytne. A pokud je chytí, tak by to mělo mít velmi lehký průběh.
A ještě tady vítám kammku, to je dobře, že tady máme novou dušičku ![]()
Tak to je zatím ode mne asi vše, mějte se moc hezky a pohlaďte bříška
Ahoj holky:-)
Zuzo preju brzske uzdraveni a hlavne at je vsechno v pohode
rikej si, ze klika, ze to neprislo za dva mesice
i kdyz jasne… mne se to povida…
Pisete o monitoru dechu, taky rozvazuju a asi pro klid poridime (ja obcas kontroluju i psa jestli dycha
) no a jeste chuvicku, ale tu asi bez kamery, jen obycejnou.
Ockovani… tak riskovat nic nechci takze ockovani ano a dokonce to budeme mit zdarma, doted se to myslim proti nestovicim platilo ty setrnejsi byly drazsi. Nevim, ale neockovat dite (odkaz adys) mi prijde zbytecne riskantni tak asi jako porod doma. Nikdy nikdo nemuze s urcitosti predpovedet prubeh a komplikace. Ale kazdyho vec, ze jo
ja bych na to nemela nerva ![]()
mejte se fajn ![]()
Ahojky,
tak se hlásím po KO, Všechno skoro v pořádku, čípek drží i přes to mé dosti časté tvrdnutí břicha. Jen mám nějaké kvasinky, tka musím na noc zavádět nějaké globule
Váha děsná, už celkem +11kg a to si myslím, že se teda rohodně nepřejídám, že se hlídám. Ano, dám si něco sladkého, ale jinak množstevně jím jako předtím, achjo, kdo to bude shazovat
![]()
Další KO 18.7. a 4.7. jdu na UTZ ve 30tt.
Zuzo- taky ještě nemáme kočár a já ani pořád nevím, který koupit ![]()
A super, že ty neštovice jste takhle zvládli.
Kammko- taky tě tady vítám. ![]()
Očkování proti neštovicím- tak to vůbec netuším, ještě bych mohla nechat Áďu, ael nevím. Určitě chci Adama ještě oočkovat na Žloutenku C (myslím, ž eje to C) a asi meningokoka a klíšťata nevím, jestli to má cenu. Se očkují jen proti jedné nemoci, nebo proti oboum?
Mybe, jo jo , je dobré, že jsem je chytila v celkem dobrém čase. pokud by to bylo týden před porodem, tak to by byl potom průšvih
Tak ještě že tak
A kde jsi přišla na to, že to očkování se nebude platit? Já jsem teda o tom zatím nic neslyšela, jen vím, že stojí asi 1400kč.
Leni, tak to je dobře, že Ti KO dopadla dobře. Ty kvasinky asi nic nebudou, myslím si, že je to běžná věc. A ty globule určitě zvládneš
A trochu jsi mě uklidnila, když vidím, že s tím kočárem jsme na tom podobně. Já mám alespoň již vybráno, jen ho objednat ![]()
ahojky,
tak mi kočár dorazí zítra
dneska mi volali, že ho zapomněli naložit kdesi v depu
a dneska jsem objednala autosedačku, ta dorazí pozítří…
Monitor dechu zatím pořizovat nebudu, uvidím, až jestli budeme v pořádku v porodnici atd…, pak bych eventuelně koupila.
Zuzi, to je dobře, že už jsi doma a snad už budeš mít pokoj! A kdo hlídal Davídka, manža měl hlídačenku? Takže taková malá pásnká jízda ![]()
Leni, prosím Tě nic si z těch kg nedělej, já taky mám hodně nahoře a přitom vidět to nijak není a taky se vysloveně nepřežírám. Holt někdo nabírá a někdo ne, neboj to shodíme ![]()
Ahoj Kammko, vítej u nás a hodn piš, ať máme další dušičku, která nám bude zvyšovat příspěvkovost ![]()
Ahojky,
Zuzi, vítej zpátky a je bezva, že jsi to tak skvěle zvládla ![]()
Leni, je pravda, že jsou kluci každý jiný
, ale tatínka mají stejného
Dám vám do galerky ještě jednu fotku, kde mají obličeje vedle sebe a tam je to vidět nejvíc
Natálka klidně zrzavá být může, protože obě moje sestry jsou zrz, takže tam ten gen někde bude ![]()
K očkování: Filípka jsem nechala navíc očkovat na žloutenku, encefalitidu a zrovna včera jsem mu koupila vakcínu na meningokoka (cca800Kč), kterou mu nechám naočkovat v pondělí. Je to jedna dávka a měla by to být celoživotní ochrana.
Mates má sníženou imunitu, proto je pro něj očkování navíc vždycky zátěž, takže má jen to povinné! Uvidíme časem ![]()
Tašku do porodnice taky ještě nemám ![]()
Ráno jsem byla na krvi, měli by to snad být už poslední odběry.
Ještě jsem se s vámi chtěla podělit o jednu legrační historku s testem na cukrovku u mojí sestry. Ségra je teď ve 23tt a její doktorka jí řekla, že jí udělá cukrovkový test a to tím způsobem, že si má ráno dát něco (co je to něco?) sladkého k snídani, pak má přijít, vezme jí krev a zjistí jestli má nebo nemá těhotenskou cukrovku
No, mě se zdá tento postup trošku divný ![]()
Luci, tak to už se na kočárek moc těšíš
A budeš ho mít doma nebo někde jinde? Já si monitor dechu taky pořizovat nebudu, taky uvidím až podle situace. U kluků jsem ho neměla.