Poradna duly
Jana Čurdová
Katko, to je fakt zvláštní zjištění těhotenské cukrovky
, no uvidíme, co jí teda řekne.
Kočárek zítra pěkně vyzkoušíme, aby jsme věděli, že všechno funguje a večer ho dáme naproti k sousedům a ti nám ho pohlídají ![]()
Dneska je to moje miminko nějaké líné a nebo je otočené nějak dovnitř, protože ho cítím jen tak něžnějc pokopkávat. Nebo že by mě šetřilo? ![]()
Luci, u mě jsou teda dneska pohyby taky nic moc! Asi to je tím vedrem, protože když to beru podle sebe, tak se mi taky nechce nějak moc pohybovat
![]()
a jak tak koukám, tak i ty metříky nějak kolabujou ![]()
AAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHOOOOOOOOOOOOJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
zase jsem dneska uvařená, ale to jsme asi všichni. I Matýsek mě ukecal a vyrazili jsme na koupálko. Krásně studená vodička, asi tam budem naložený celý léto.
![]()
Nechci strašit, ale jak jsi Kat-ko psala o těch očkováních, taky jsem chtěla Matýska nechat očkovat proti všemu. Na druhou dávku klíšťovky reagoval tak, že mu propukla epilepsie. Takže neuroložka nám doočkování pochopitelně zakázala. Klíšťovka je veliká zátěž na nervovou soustavu, zvlášť pro lidi s dispozicí k epi. To měl jeho otec jen poúrazovou formu, ale stačilo mu to. Teď má naštěstí už dva roky pokoj, ale já magor ho nenechám samotného ani ve vaně, pořád ho hlídám. Chudinkoj to musí být určitě v jeho věku dost nepříjemný.
Teda doufám, že jsem vás moc nevyděsila, ale je to moje životní zkušenost.
![]()
AAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHOOOOOOOOOOOOOOJJJJJJJ VOCHI,
No právě, já se taky bojím. Klíšťovku máme teda uspěšně za sebou, ale co ten meningokok. Zvlášť, když už je ve škole!? Člověk chce pro dítě jen to nejlepší, ale co je nejlepší? Očkovat nebo neočkovat?
http://www.sirmi.ic.cz/smajl/32.gif
No právě.
Nikdy nevíš, co se kde může vyskytnout. Já už vím, že se musím ptát mudry z neurologie i jaký může malej pomalu kapky do ucha, natož když jedeme třeba na pohotovost s angínou. Teď máme už 2 roky každý půl rok kontrolu na neurole a občas jde Maty na 14 dní do nemocnice na podrobné testy (eeg, magnet, bývalo i CT mozku, krevní odběry). Pořád slibuje, že pomalu začne léky snižovat, ale zatím bere pořád stejně. Hlavní ale je, že kolaps měl vlastně jen jeden a teď je stabilní. Taky to věčný hlídání: nesmí se sám koupat, nesmí být sám u ohně, nesmí lézt do výšek. Ale to je složitý a sem nepatří.
![]()
Ahojky těhulky tak hlásím že se mi konečně načetly fotečky do galerky ,je tam i ten kočár,tak mám obrovskou radost.
Zítra mě čeká ko,tak uvidíme s čím nás potěší
Mějte se pěkně Petra
LUCI, Davídka hlídal manžel
Do nemocnice jsem nastupovala ve čtvrtek večer a jelikož Dáda nešel po těch neštovicích ještě v pátek do školky, tak si ho musel vzít na dopoledne do práce. Ale Dádovi to nevadilo, hrál si tam hry na PC. Pak jeli na svatbu mého bratránka a tam byli až do večera. V sobotu si udělali výlet do Popovic na Den kozla, tak to bylo prý také dobré. No a v Po už šel Dáda do školky, tak tam musel být až skoro do 17 hodin, jelikož manžel dělá do 17 hodin. Ještě že se může uvilnit a skončit dřív. Prý byl smutný, nikdy tam nebyl takhle dlouho
No a v úterý už ho vyzvedával kolem 15 hodiny, to jsme akorát jeli z nemocnice domů. Tak to chlapi zvládli na jedničku
A ta radost, když mě Dáda viděl. Dloho mě objímal a u toho plakal a říkal, že je rád, že už je doma a že se mu prý stýskalo. Ale to za celou dobu doma nepřiznal. No nějak jsem se rozepsala ![]()
kat-ko, to jsi mě teda s tím testem na cukrovku pobavila. To jsem ještě neslyšela ![]()
Petro, hodně štěstí na zítřejší KO. Jdu kouknout do galerky na ty fotky ![]()
Ahoj těhulky ![]()
To vedro mne zabije. V práci už je opět v provozu klimoška, takže tam je to OK. Ale doma je šíleně. Máme okna na J-Z, a ani přes noce se to nevyvětrá. Dneska jsem 3 hodiny uklízela a doslova ze mne teklo. 2× jsem si dala sprchu, ale efekt po pár minutách v čudu ![]()
Taška do porodnice - zatím nemám nic, ani výbavičku, ani kočárek, postýlku apod. Začnu s tím až kolem poloviny července. Prostě mimčo nesmí překvapit příliš brzo
![]()
Monitor - spíš nechci. Některé známé si stěžovaly, že se často zpouští bez důvodně a způsobuje docela rodičům šok ![]()
Včera večer jsme byli s přítelem na koncerte Monkey Business. Byl to docela hukot a mimčo bylo celou dobu vzhůru a moje žebra byla pěkně okopaná
takhle aktivní ještě nikdy nebylo
Ale mělo to jednu výhodu, když jsme dorazili domu a já padla do postele, tak se mimčo ani nehnulo a já spala jako dřevo až do půl sedmé. Jinak se většinou pěkně před mým usnutím mele a já nemůžu spát. Tak se mi ho podařilo konečně „očůrat“
![]()
Zítra jdu na návštěvu do porodnice. Vybrala jsem si Bulovku (Praha). Jdu na prohlídku porodních sálů a dohodnout se na předporodních kursech. Tak Vám dám pak vědět, jaké to bylo. Doufám, že mne nepotká nic, co by mne odradilo ![]()
Zítra má taky můj přítel narozeniny - k večeři si přeje lívanečky s borůvkama, tak mne čeká vaření. Ale co bych pro něj samou láskou neudělala, že
![]()
Přeji dobrou noc všem, co ještě ponocují, a krásné ráno těm, co už spinkají ![]()
Petra
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 30+4/ KO 21.6.) Katka +10 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 30+0) Natálka +8 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 29+1) Tomašek +8kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 28+6/ KO 18.7./UTZ 4.7.) Chlapeček +11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 28+5) Filip, Anna +4 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 28+3/ KO 18.6.) Hedvika, Bruno +12 kg
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 28+2/ KO 26.6., cukr. test 13.6. ) Překvapení +6 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 12.9. / 28+1/ KO 20.7.) Překvapení +12 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 28+1/KO 22.6., UTZ 11.7.) Překvapení +4kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 28+1/ KO 9.7.) Holčička +5 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /28+1/KO 19.6.) Překvapení +7 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 27+3/KO 12.7. ) Překvapení +10,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 27+2) Překvapení +3,5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 27+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 27+0) Adam, Sabrin
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 27+0) Šimon +7 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 26+6) Michaela +3 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 26+6/KO 27.6. ) Překvapení *moonlight** (Brno / TP 23.9. / 26+5) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 26+0/ dvojčátka ) +7 kg
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 26+3 )
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 25+6/ KO 28.6.) Šimon +4 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 29+6) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 28+2) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 28+2) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 25+5) naposledy se ozvala 4.4.
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 27+5) naposledy se ozvala 5.4
Dobré ráno těhulky,
tak u nás vypadá, že bude konečně aspoň trochu pod mrakem, hurááá.
Sedím tady a čekám na pošťáka, nějak zas nejde, snad aspoň dneska mi ten kočárek dorazí…
Všem pěkný den
Ahoj,
hlásím, že u nás taky pod mrakem, hurááá. Po verejšku se to šikne ![]()
Vochy- s tou epilepsií si právě pamatuji, ž ejsi to psala, tak mám z toho strach. Nás ještě čeká test na TBC, která se asi nechytla. Měli jsme jít už minulý týdne, ale díky ATB pjdem možná přísští nebo až po prázdninách. Takže veškerá další očkování nechám až pak. Asi bude nejlepší se domluvit s MUdr. Ale myslím, že doktoři také nejsou zastánci přílišného očkování.
Petrax- taky jsem to o tom monitor slyšela a ty šoky musí být fakt hrůza ono stačí, když se pak mimčo posune mimo podložku nebo jen lehce dýchá, což je taky normální a hend to houká. ![]()
To mimčo mělo teda na konzertě pěknou diskotéku ![]()
Ahoj holky,
no teda tak s tim monitorem porad nevim…ale asi si ho objednam…cetla jsem info o tom Respinse, ale spise objedname Nanny, kdyz ji pouzivaji v porodnicich a je osvedcena…ale pokud zacne houkat, tak z toho budu na nervy to vim uz ted..... ![]()
Kontrola…vsechno docela v pohode jen musim zacit brat antibiotika na toho streptokoka…a pak na stery, ale to jdou rutinne vsechny tehulky…alespon tady.
A v cervenci zoopakovani vsech krevnich testu, ale uz jsem si zvykla… ![]()
Vcera byl Tomik mimoradne aktivni cely den se prevaloval a kopal a to i vecer pred spanim, ze jsme na to s Francescem koukali…tak myslim, ze se nam z klidneho miminka meni v divoke, ale to nevadi, alespon vime, ze se ma dobre ![]()
Adys, diky za odkaz na ockovani…uvidim co nam rekne pediatr, co se ockuje tady a podle toho se zaridime v Cechach…Jeste musim prozkoumat, jak to tady vlastne s pediatrem funguje…mam tip na jednu soukromou doktorku, ale pritom myslim, ze si musim najit i obvodniho pediatra…tak nevim.
Mejte krasny ctvrtek!
Ciao ciao
Barca a Tomik
vstupujici zitra do 30. tydne tehotenstvi ![]()
Ahoj holky ![]()
tak Zuzo zdarma je hexavakcina pro děti narozené po 31. prosinci 2006, ale teda nejsou v tom ty nestovice to jsem popleta, pardon
je to proti záškrtu, tetanu, dávivému (černému) kašli, invazivním hemofilovým nákazám , hepatitidě B a poliomyelitidě (obrně), pred tim se platilo za davku 1500 - 1700, tak aspon nejake usetreni ![]()
Taska do porodnice - mno puvodne jsem si rikala, ze budu mit nachystano uz od cervna, ale zatim mam teda jen tu prazdnou tasku
a nejak se mi do toho nakupovani ani nechce, treba takovy nocni kosile… kolik si jich budete balit? vsude pisou tak minimalne dve a pak treba takovy kruh pro pripad nastrizeni… mate uz seznam? ja nejaky takovy jo, ale rozmyslim, ze to vsechno koupim pres net, ale jeste trochu casu je ![]()
tak vsem pekny den ![]()
Ahojky tak hlásím že konntrola dopadla dobře.přibrala jsem kilo tak mám celkem +4kg,termín porodu mi napsal 15.92007
27.6 cukrovka,12.7 kontrola pa pa Petra
Teda Petro,
to tise zavidim jen +4 kg......ja chci taky ![]()
Co se tyce nocnich kosil mam zatim koupenou jen jednu dlouhou na zapinani v predu a jeste musim prikoupit jednu kratkou na zapinani „porodni“. Pak jsem si uz koupila modry zupan a papuce, i kdyz by pry nemely byt latkove, protoze se muzou zaspinit…tak ja je mam latkove uz koupene…
Pak se chystam na „vylet“ do Chicca abych koupila ty jednorazove kalhotky a vlozky + kojici podprsenky…kolik si jich budete do porodnice porizovat…? 2 ks? A o kolik se prumerne prsa po porodu zvetsi?
Ciao ciao