Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
21.6.07 11:11

Ahojte,
vitam Kammku - uz jsi se tu jednou ukazala ne? :wink: To je dobre, ze bude zase vice s kym zvanit :D
Nocni kosile - ja mam na zapinani jednu a nejak se mi zbytecne utracet nechce. V kurzu nam rikali, ze kosili dostaneme v porodce a zbytecne bysme si spinily svoji :roll:
Monitor - mam slibeny od kamaradu na pujceni, ale v mem 1+1 si myslim ze ho moc potrebovat nebudu, stejne jako chuvicku. A stejne nevim, jestli ho vubec budu pouzivat, kamaradka ho pouziva, ma trimesicniho syna a nekolikrat je to akorat zbytecne vyplasilo. :roll: :x
Luci zavidim vybrany kocarek. Milacek mi prijede zitra z Jemenu, ale asi ho tim zatezovat nebudu, zatim. Jeste obejdu par obchodu, projedu par stranek a uvidim. Ach jo (aspon ze v tom nejsem sama, ze Leni?) :wink:
Petro77 - ja mam podobny zazitek s kopanim miminka z kina. Na konci byla takova dramaticka situace a v tom multiplexu to bylo priserne nahlas, mrnousek se mohl zblaznit. Cetla jsem ale, ze to znamena ze se mu neco nelibi, ted me strasila kamoska, ze vlastne skoro vzdycky kdyz kope hodne, tak to znamena, ze je neco spatne. :roll: Tak nevim.
Zuzi to je dobre ze jsi doma, snad uz to bude ok. Bracha mel nestovice ted - je mu 28 a ma chudak oblicej samou jizvu :(
Ockovani - tak ja mam s ockovanim konkretne na klistovku taky spatnou zkusenost. Kvuli tomu me jeste ted obcas boli hlava a rok jsem se z toho dostavala, brala kapky a drzela m.j. pust (10 dni). Uz bych na to dobrovolne asi nesla :evil: A dite uz vubec bych tam neposilala.
Cukrovka - vcera jsem byla na tom testu a mam trochu obavy. Pry je hranicni hodnota 7.8 ale nevim ktere z tech hodnot, nevite??? Ja mam prvni odber 4.6, druhy prave tech 7.8 a treti 5.2 tak nevim, jestli se mam znepokojovat nebo ne? Mamka cukrovku totiz mela kdyz cekala brachu, a to ji bylo 23… :?
Jinak jsem se byla podivat v Bohunicich na porodni saly a moc se mi tam teda nelibilo. Mluvila jsem taky s par maminkama a vsechny chvali Milosrdny, nojo, vy jste vlastne skoro vsechny prazandy a nebo odjinud, tak mi asi neporadite ze :wink:
Tak a zbytek jsem zapomnela, tak treba priste.
Hezky den, tady prave leje jak z konce, hura!
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
21.6.07 11:59

Hunu- neprovokuj s tím kočárkem, jo :lol: :wink: No nejsi v tom sama. Dneska možná půjdu odpolko kouknout se ségrou, ale je mi už teď jasné, že se stejně nerozhodnu :roll: Jen si umím představit ségru, jak valí oči na ty ceny 8O

Noční košile- v porodnici jsem nosila jejich, ani nevím, jestli jsem měla zbalenou jednu :?: Teď asi taky zabalím jednu a kdyžtak mi nějakou další dovezou. Myslím, že teď v době hyper, super…marketů a jiných obchodů otevřených denně, není problém. Proto ani zatím nějak nestresuju, ž enic nemám. Minule jsem toho tak neměla moc nachystaného, jen co si pamatuju, tak autosedačku jsme kupovali až když jsme přišli z porodnice, vaničku taktéž.
Když jsme byli v pátek s Alinou venku, tak jen 8O že opravdu ještě nic neřeším :lol:
Ale my druhorodičky, co zas tak staré dítko ještě nemáme, tak ten základ máme ještě doma, ne? Já kromě drobností (kosmetika- kterou jsem na Áďu stejně nepoužívala vůbec,) no a ten kočár (i když starý pořád máme) s autosedačkou, bych vlastně nic moc kupovat nemusela, kdybych nechtěla :wink:

Podprsenka tak já měla dvě kojící a stačilo mi to, asi jsem měla obě zabalené s sebou do pordky. Pak když už jsem kojila jen částečně, tak jsem stejně používala i bolerko (sportovní podprdu).
A o kolik prsa vyrostou, asi jak komu, taky řeším jestli se mám koupit dvě nové, protože ty co mám doma jsou mi teď tak akorát 8O, což se dost divím, protože po kojení moje velikost se o číslo zmenšila :( takže z nic bylo ještě větší nic :lol: jsem zvědavá, jak budu vypadat potom, no radši si nepředstavovat.

Jsem se nějak rozepsala 8O Tak radši končím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
21.6.07 15:40

Ahoj těhulky,

tak jsem dorazila domu - byt je opět rozpálený, takže tu sedím jen v kalhotkách a dlabu ledový meloun :oops: :oops:

Jsem pěkně rozladěná - šla jsem na návštěvu porodnice (prohlídka porodního sálu a přihlášení na předporodní kursy). V polovině prohlídky jsem se jen tak mimochodem zeptala, zda neplánují na léto malování. A sestra mi s úsměvem odpověděla - ne, malování ne, ale budeme rekonstruovat 2 porodní boxy a září + říjen bude zavřeno. No comment… :twisted: Fakt mne to naštvalo. Takže mi nezbývá nic jiného, než Thomayerova nemocnice.

Podprsenky - je zde diskuse přímo o podrsenkách (vč. toho, jak se zvětší prsa, jaké koupit, kdo, co nosil…). Když jsem si to přečetla, tak jsem došla k závěru, že si koupím asi 1 kojící (musím si ale dát pozor, aby šla nejen rozepnout, ale hlavně zapnout jednou rukou) a pak asi zůstanu u sportovních podprsenek (takové ty bez zapínání, jen bolerka, co se oblíkají přes hlavu). Prsa nemám moc velká (za „normálního“ stavu sotva „B“), takže ani až narostou, tak příliš velkou podpěru potřebovat nebudou :lol: :lol:

A pak mám v hlavě ode dneška velkýho brouka. Naše mzdová účetní mne začala přesvědčovat, at si nevybírám dovolenou (plánovala jsem, že 1.7. nastoupím dovolenou a 1.8. materřskou), ale nechám si napsat na červenec neschopenku. Že to finančně vyjde lépe, když mi pak dovolenou proplatí po skončení mateřské. Tak si propočítávám různé varianty a opravdu to vypadá lépe (vychází mi, že bych tak o 15 tis mohla mít víc, kdybych si tu dovču nevybrala). Tak se zkusím zeptat doktora - zítra praktického (u toho jsem ale byla jen 1×, když jsem se šla registrovat, zítra tam jdu na EKG) a když ten odmítne, tak ještě zkusím gyn. No, uvidíme :?

A ještě jeden zážitek - moje spaní se stále zhoršuje. Včera jsem usnula v půl druhé :twisted: :twisted: Ležet a neustále se převalovat a přitom být unavená fakt nesnáším…

Tak to je vše - mějte se všechny fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
21.6.07 15:51

Lenko ,

jak se ma Alina? uz se tu dlouho neobjevila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
21.6.07 16:08

No teda Peťo, to si děláš legraci?! To by mě teda zajímalo, kde budu nakonec rodit! :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.6.07 16:14

Ahoj Peto,

tak to me s tou porodnici mrzi…u nas zrovna v te „moji“ rekonstruji porodni oddeleni, takze taky nic moc…od pristiho roku bude nove…tak snad pro dalsiho potomka :wink:

Nicmene s tim spanim…ja mam porad docela casto potize s palenim zahy, tak uz urcite vice nez mesic spim s trema polstarema pod hlavou…prakticky v sede…normalne jsem se pak pro lepsi usnuti otacela na levy bok, ale posledni dobou se to malemu nejak nelibi, kdyz se otocim tak kope…tak usinam na zadech :) V noci se zatim budim jen jednou a to skoro cele tehotenstvi a bezim na zachod…zname mi vyhrozuji, ze se to bude zhorsovat, ale zatim to zvladame…a posledni dva tydny zase usiname rano tak od 9 do pul 11…pres noc naspime cca 6 hodin, tak to dopoledne dohanime…

Taky je u vas takove vedro? A ja musim jit zehlit..... :?

ciao ciao

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
21.6.07 17:41

Tak kočárek dorazil, je opravdu super, za chvíli ho půjdeme dát k sousedům, tak se s ním ještě musím potěšit :lol:

Barčo, mě taky poslední dobou pálí žáha, ale ne tak moc jako tebe, ale i tak je to nepříjemné.Říká se, že když pálí žáha, tak bude hodně vlasaté miminko :lol:

Petro, taky bych si dala meloun, děláš chutě :wink: Zítra koupím, už se těším, mňam.

Jinak holky, psotřehly jste ve zprávách nebo v rádiu, že v Tisové byla prokázána ptačí chřipka??? Mmch. ta Tisová je od nás asi 45 km., to je fakt síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
21.6.07 18:50

Petrax- přesně tu sportovní podprdu jsem taky používala, už jsem to psala nahoře a bylo to v pohodě.

Luci- v Tisové teda kousek odtud (Pekla) měl anše babička chalupa a my tam se ségrou vyrůstaly, tak to tam moc dobře znám. Vloni ji táta ale prodal. Kdeže vůbec bydlíš?

Adys- Alina se má dobře, bříško už pěkně roste. A jedna holčička tam snad bude, už jí to potvrdili na 2 UTZ, to druhý mimčo se pořád schovává, tka budou mít možná překvápko. Snad napíše sama něco víc, občas čte. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
21.6.07 18:51

Pěkně tady prší, ale v bytě máme pořád dusno, nějak to nejde vyvětrat, ale u okna to je příjemné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
21.6.07 19:13

Leni, no to mi povídej. Venku leje, ja všechny okna dokořán a pořád stejný vedro :-( Ale asi to u nás bude tím, že máme ložnice v podkroví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
21.6.07 19:29

holky, copak naše Maruška? Jak si to asi užívá? http://www.sirmi.ic.cz/smajl/19.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.6.07 20:04

Ahoj holky,
tak tady taky leje a konečně se i ochladilo doma, moooc příjemný :-)

Byla jsem dneska nakupovat - koupila jsem chůvičku a mám hroznou radost, myslím že jí hodně využiju, kočárek dám na terasu a v klidu si doma něco udělám a dítko bude pod kontrolou :D

Podprdu mám v plánu koupit až tak 2-3 týdny před porodem a budu se zaměřovat aby měla trošku větší košíčky, no uvidíme jak si s tím poradím.

Petrax77 - taky to mám takhle, jsem na neschopence a pak rovnou nastoupím na mateřskou je to finančně výhodnější.

Přeji hezký večer a jdu se dívat na Růžovku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
21.6.07 20:34

No jo, káťo, máš pravdu, dneska by Maruška měla mít http://www.beruska8.cz/svatebni/68.gif tak ať jim to vyjde :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
22.6.07 06:58

Těhulky

MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 30+5/ KO 19.7) Katka +11 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 30+1) Natálka +8 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 29+2) Tomašek +8kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 29+0/ KO 18.7./UTZ 4.7.) Chlapeček +11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 28+6) Filip, Anna +4 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 28+4/ KO 18.6.) Hedvika, Bruno +12 kg
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 28+3/ KO 26.6., cukr. test 13.6. ) Překvapení +6 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 12.9. / 28+2/ KO 20.7.) Překvapení +12 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 28+2/KO 22.6., UTZ 11.7.) Překvapení +4kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 28+2/ KO 9.7.) Holčička +5 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /28+2/KO 10.7.) Překvapení +10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 27+4/KO 12.7. ) Překvapení +10,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 27+3) Překvapení +3,5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 27+3)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 27+1) Adam, Sabrin 

petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 27+1) Šimon +7 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 27+0) Michaela +3 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 27+0/KO 27.6. ) Překvapení *moonlight** (Brno / TP 23.9. / 26+6) Holčička 

Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 26+1/ dvojčátka ) +7 kg
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 26+4 )
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 26+0/ KO 28.6.) Šimon +4 kg

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

Dlouho se neozvaly

Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 30+0) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 28+3) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 28+3) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 25+6) naposledy se ozvala 4.4.
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 27+6) naposledy se ozvala 5.4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
22.6.07 09:44

Ahoj,
tak se nám konečně ochladilo, začnu snad zase fungovat.
Kojo podprsenky, tedy dámy jak já vám závidím. Sportovní podprsenku, takové ty lambády nemohu mít ani za normálních okolností, klasickou sportovní podprsenku neseženu a sehnat nějakou pěknou podprsenku, aby mi seděla je pro mne nadlidský výkon. Normálně mám 75E, teď v těhu se již nevejdu do 75F. Obvod zůstává, ale ten košíček, děs. Naprosto netuším, kde seženu dobrou kojo podprsenku. Bojím se nakupovat na internetu bez vyzkoušení, četla jsem, že jsou dobré ty od Anity. Budu muset asi podniknout nějakou výpravu po vlastech českých a někde něco sehnat. Kámoška mi radila vzít si i ty vložky do podprsenky, aby se tam potom vešly.
Petrax77, s tou porodnicí to mám podobně, u nás budou zase malovat, tak pojedu asi někam jinam. S dovolenou to mám jako Koutecká, také mám marodní a mzdovačka radila si dovolenou vybrat, až po mateřské. U nás se bohužel dovolená neproplácí. Buď vybrat, nebo propadne.
Mono, prosím navýšit v postupce váhu na 10 kg (děs) a další KO na 10.7. Díky. Jak Ti vůbec dopadla ta včerejší kontrola?
Ještě se chci zeptat, jaké kupujete ty jednorázové kalhotky? Prý nejsou dobré ty z DM, od dalších ale nic netuším.
Košile, mám jednu propínací a jednu mi koupila mamča, ta má zase schované otvory, nemusí tedy nic rozepínat.

Maruško, dodatečně všechno nej, hodně štěstí zdraví a lásky. Užívej si líbánky.

Krásný den všem.
JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí