Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj vari,
ja mam s podpisem taky problem, nejdemi to a zkousela jsem to nekolikrat
tak kdyby nekdo poradil, budu taky moc rada ![]()
Ahoj holky,
jsem tu jen na skok. Vítám nové těhulky
.
Holky, Vám co nejde vložit metřík, tak zkuste kouknout na tento odkaz. Monalisa24 tam má pěkný popis, jak metřík vložit. Snad Vám to pomůže ![]()
https://www.emimino.cz/modules.php?…
lenak - držím palce, ať je vše ok. Koukám, že nás je tady dost, co si prošly něčím podobným. Dnes už takových případů bude asi hodně
Adys - Adámek je fešák ![]()
mybe - to jsou skvělé zprávy, hlavně že se to lepší a že už jsi doma. Ležet v nemocnici, není nic příjemného…Doma je doma ![]()
Mějte se všechny moc krásně a opatrujte bříška
![]()
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 12+4 / KO 26.2. )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 12+3 / UTZ 19.2. )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 2.9. / 12+1 / KO 1.3. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 11+4 / KO + UTZ 12.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 11+4 /KO 21.2. / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 11+3 / NT UTZ 2.3.)
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 11+2 / KO 6.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 11+1 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 10+6 / KO 20.2. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 10+5 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 10+5 / KO 15.3. / NT UTZ 28.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 10+5 / KO 1.3. )
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 10+5 / KO 23.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 10+3 / UTZ 14.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 10+0 / UTZ 20.2. / KO 8.3. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 9+5 )
joula (1975 / Pha 4 / TP 20.9. / 9+3 / KO + UTZ 27.2. )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 9+2 )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 8+5 / dvojcatka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 8+4 )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 8+3 / KO 8.3. )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 6 let
vari - Terezka 14 let
krasne pondelni rano vam vsem ! ![]()
tak uz jsem se taky nakazila tou lenivou a vubec se mi do niceho nechce. ![]()
lenak ,
drzim palce, aby se to vsechno ustalo a dobra zprava, ze jses zpatky doma a ze to kluci zvladli
… ja byla v nemocnici 2 tydny v zari, takze vim, o cem je rec. navic manzel ma dost narocne povolani, ja na tom byla hodne spatne, takze jsme nakonec museli povolat moji mamku. chudak, pomalu ze dne na den se musela sbalit a priletet, ale zvladla to
.
vari ,
tak ted je mi to jasne s tim druhym miminkem
.. ale je fajn, ze jsi nasla partnera, na ktereho se muzes spolehnout a ktery te podpori. ![]()
dneska jenom takhle v rychlosti, tesim se do postele … hlavne na dalsi dil zoufalych manzelek ..
.. to je snad jedina vec, na kterou se tady v tv divam …
mejte se vsechny krasne ![]()
Ahoj…teda to bylo poctenicko
…vitam novou tehulku.....
jsem moc rada, ze si mybe doma…a lenak u tebe jsem taky moc rada, ze je to lepsi.......
Zuzi, samozrejme to doma jeste nerekl…a o vikendu jsme se zase tak hadali, ze to vypadalo na rozchod.....to jsou proste ty jejich tradice, ze kterych se uz asi brzo zblaznim.
Joulo, kamaradka ma taky za manzela Egyptana a za 14 tydnu se jim narodi holcicka
.
adys, mas krasnyho rostaka ![]()
mejte se mooooc krasne…!!!!!!!!!!!
Ahoj,
koukám, dneska nikde nikdo, kde jstwe všichni… ![]()
Zatím to doma zvládám, i když toho moc naležet nezvládám. No jo holt s 2 letým dítkem to moc nejde.
Docela často mě pobolívá dole břicho, tak nevím, jestli to je tím,jak se to tam dole roztahuje nebo něco jiného.
Marie86- tak ať se vám to doma brzy sklidní.
Tak to je zatím ode mne všechno, kouknu sem později, jestli se něco děje. Teď si jdu aspoň na chvilku lehnout, když prcek spí.
Tak zatím páááá.
L.
tak jsem si vse zpetne procetla a jsem moc rada, ze se vam dari dobre.
Ja jsem byla tento vikend s manzelem a nasim pejskem Tinou na vylete v Siene, S. Giminianu a na karnevalu ve Viareggiu…bylo to krasne i kdyz vcera uz byla pomerne zima a tak jsme karneval nevideli az do konce. V kazdem pripade jsem se hezky odreagovala. V patek se mi taky nic nechtelo a skoro cely jsem prospala…a dneska rano jsem taky spala skoro az do pul jedenacte.....nastesti mi neni casto spatne od zaludku, ale ta unava me prepada necekane a dlouhodobe.....tak taky doufam, ze se to zlepsi. Druhy tyden v breznu jsem si naplanovala, ze pojedu do Prahy a do Ostravy a zustanu tam neco pres tyden. Tak uz se moc tesim.
Adys,
to bylo zajimave co jsi napsala o americkem zdravotnictvi.....ja se tady citim pomerne ztracena…i tady se musi vse objednavat predem.....sijove prosvetleni uz jsme nesahnali na ticket (tickety se tady plati taky u skoro kazde navstevy odborneho lekare, odberu, ale cena je unosna…napr. za prvni krevni testy jsme platili cca 33 Euro). Obvolavali jsme vsechny dostupne nemocnice a vsechny uz mely obsazeno nebo toto vysetreni provadeji jen privatne…takze jdu nakonec privatne za 120 euro a bez bi testu, protoze ho v te nemocnici nedelaji.....navic jsem se rozhodla rychle objednat i utz. ve 20 tydnu abychom ho meli zadarmo (v Italii jsou ze zakona zadarmo tri utz) a k memu prekvapeni i toto vysetreni uz bylo skoro vsude vycerpane a tak nakonec pujdeme do nemocnice, kde jsme delali prvni utz. a kteri neobjednavaji tak moc dopredu a tak by meli mit jeste misto.....ach jo.....premyslim, ze se zeptam gynekolozky, kdy mam jit na treti utz v tretim trimestru abych se ho pokusila zajistit uz ted v porodnici, kde bych chtela rodit.....navic jsem jeste nepochopila, jak to bude fungovat s epiduralem, kdy by se melo naplanovat vysetreni s anestesiologem, to budu muset probrat s nekym v porodnici behem vysetreni sijoveho projasneni.....tak jak vidis jsem tady ze zdravotnictvi trochu zklamana … ale mozna to bude i tim, ze budu rodit poprve a tak jeste nevim co a jak…v sobotu me cekaji odbery krve znovu na toxoplasmosu a anticitomegalovirus…tak doufam, ze budou ok.....
Chtela jsem se te i zeptat jestli ucis chlapecka cesky?
A vsech tehulek co si myslite o epiduralu?
Jinak moc moc zdravim at jsme brzy vsechny v druhem trimestru! ![]()
Barca
11+3
Hezký podvečer všem,
adys - jak jses ptala na arabštinu, tak základy snad znám, ale ono mě to moc nenutilo - manžel tady žije už od malička, takže mluví víc „pražsky“ než já. No a i s rodiči a sestrou mluvím česky/rodiče jsou zpět v Káhiře a sestra v Kanadě/ Zato teď to budu muset dohánět - Jasmin má oba jazyky a je otázkou času, kdy toho začne využívat a bude se spiklenecky domlouvat s tatínkem abych tomu nerozuměla ![]()
Jo a ten tvůj malý je krásný kluk s raráškama v očích.
Maria86 - ty tvé kamarády asi znám, nebydlí taky někde na Beránku? Pokud ano, tak jsou to oni a znají se s rodinou mého muže - jmenuju se Tousson, tak se můžeš zeptat, my jsme bydleli v úplně posledním baráku před školou. ..Držím palečky ať se to doma uklidní nenech si kazit náladu a drž se, mimoušek to cítí ![]()
Brcav75 - jak jses ptala na ten epidurál, tak já to konzultovala s několika doktory /měla jsem tu možnost díky mámě/ a i já jsem si ho plánovala před 1porodem, chtěla jsem ho, ale rodila jsem už na schodech do porodnice, tak nebyl potřeba, strašně záleží na praxi doktora i anesteziologa - dr. musí správně odhadnout čas do porodu a an. množství kvůli době působnosti a samozřejmě správné zavedení. Já mám po sportu poraněnou páteř a i to nebylo na překážku. Jo a někomu je potom hodně zle. Takže pro i proti.
Všem přeji krásný a klidný večer
![]()
Taky jeste nevim co s tim epiduralem. Moje gynekolozka ho doporucuje jen, kdyz je porod prilis dlouhy.....zatimco porodnice o ktere premyslim a kam bych sla asi rodit ho doporucuje skoro kazde zene…tak nevim, zkusim to probrat jeste s nimi v porodnici.
Moje kamaradka z Prahy si taky nedavno vzala za manzela Egyptana…a v lednu se jim narodila holcicka Sara ![]()
Hezky vecer!
Barca
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 12+5 / KO 26.2. )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 12+4 / UTZ 19.2. )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 2.9. / 12+2 / KO 1.3. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 11+5 / KO + UTZ 12.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 11+5 /KO 21.2. / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 11+4 / NT UTZ 2.3.)
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 11+3 / KO 6.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 11+2 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 11+0 / UTZ 2.3. / KO 13.3. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 10+6 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 10+6 / KO 15.3. / NT UTZ 28.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 10+6 / KO 1.3. )
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 10+6 / KO 23.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 10+4 / UTZ 14.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 10+1 / KO 8.3. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 9+6 )
joula (1975 / Pha 4 / TP 20.9. / 9+4 / KO + UTZ 27.2. )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 9+3 )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 8+6 / dvojcatka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 8+5 )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 8+4 / KO 8.3. )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 6 let
vari - Terezka 14 let
ahoj holky,
posilam vam vecerni pozdrav do vaseho rana. ![]()
dneska jsem nejak za cely den nemela cas napsat, dopoledne jsme byli s malym pryc, odpoledne jsme spali
a ma pak nekdo neco stihat, ze? ![]()
jinak diky za poklony … rarasek to je teda poradnej. neustale neco vymysli. dneska mi rekl, ze chce teda bratra a ze se bude jmenovat Mufassa … jako ten lvi kral
… no a minulej tejden to byl Franklin, coz je tady takovy kresleny serial o zelvicce …
takze mame o jmenech rozhodnuto. jestli to ale bude holka, tak to je asi prusvih ![]()
Zuzi ,
hodne stesti na dnesni kontrole … dej nam vedet, jak jsi dopadla.
Mario,
at se ti vydari utz !
docela ti rozumim, co se tyka dohadovani se s partnerem. my jsme s manzou meli take vztah na dalku a obcas to skripe. ani ne tak proto, ze by ti dva si nerozumeli, ale uz je to tak dane tou dalkou. komunikace pres telefon nebo email je jina, nez kdyz si to clovek muze rict z oci do oci. na druhou stranu je treba si uvedomit, ze kazdy z toho paru pochazi z jineho zazemi, kultury a to vsechno je treba tolerovat. ![]()
urcite jeste narazis na mnoho dalsich ‚problemu‘ , ale vzdycky se to da nejak vyresit. neni sance, ze by ses tam ted treba vypravila? nemyslim na dlouho, treba na tyden? nebo on k nam? i kdyz si myslim, ze vic uzitku by to prineslo prave na jeho strane… pak byste to treba mohli rict jeho rodicum spolecne … ![]()
jo.. a nema cenu se dohadovat nebo hadat nad jmenama ted … to se jeste muze tisickrat zmenit, tak proc si pridelavat zbytecne zlo ![]()
joulo ,
tak to je fajn, ze tvuj manzel umi cesky a ze zna dobre ceske pomery. o to je to pak vsechno jednodussi .. koukala jsem na tvoji fotku v galerce…moc vam to slusi ![]()
Barco ,
no koukam, ze v italii to taky neni zrovna jednoduche s tim zdravotnictvim. tady se nastesti na to objednani nemusi tak dlouho cekat. teda, kdyz clovek prijde vcas. ja mela stesti, ze jsem se objednala na to sijove projasneni uz pred 2 tydny, protoze se to rychle plni a kazdy to ted chce mit udelane, aby nemusel na amnio. jinak na ostatni vysetreni ti vetsinou daji termin do tydne, pokud to neni akutni a kdyz je cloveku opravdu zle, tak ho vezmou jeste ten den.
a ten vikend ti uprimne zavidim ..
… my ted o vikendu sice take jedeme pryc, ale je to rodinna seslost, takze s detma .. ja jsem sama s manzelem nebyla nikde ani nepamatuju …
budeme muset neco vymyslet, nez se ten druhy prcek narodi.
a co se tyka epiduralu … ja jsem ho taky nemela. u mne to slo take dost rychle… voda mi praskla v aute cestou do porodnice a malej se narodil 30min po nasem prijezdu, takze nebyl cas. ![]()
tezko rict, je asi treba zvazit vsechna pro a proti. zalezi na tom, jak hodne ci malo jses schopna tolerovat bolest, ja se treba vic bala toho, ze by mi meli ten epi zavadet, nez samotneho porodu. nakonec k tomu nedoslo, ale buhvi. znam holky, ktere si to nemohly vynachvalit, ale i takove, ktere rodily kvuli epi dlouho, nemely potrebu tlacit, nevedely pak jak na to a jeste po porodu jim bylo hodne spatne.
fakt to zalezi vsechno na individualnim pristupu. at se rozhodnes, jak se rozhodnes, tak to bude urcite s nejlepsim vedomim a svedomim a hlavne tak, jak to bude vyhovovat tobe. ![]()
jo.. a na malyho samozrejme mluvim cesky. nicmene jsem tady v mensine, kolem vsude prevlada anglictina, takze i on mi anglicky odpovida. nekdy mi prijde, ze najede na cestinu, kdyz si ze me dela blazny
.. ale na druhou stranu ma i slova, ktera proste pouziva jenom v cestine … rikam si, kdyz vytrvam a budu na nej stale mluvit cesky a snazit se vystavovat ho cestine i jinak (filmy, knizky - i kdyz ted je moc nechce), tak snad se mu to v tom mozecku nekde zakotvi a drive nebo pozdeji to vyplave na povrch. cesky rozumi, ale moc nebo skoro vubec nemluvi.
preju krasny den a mejte se vsechny naramne ![]()
Dobré ráno!
Jak se dneska máte? U nás je hnusně tak se mi nic nechce. Včera jsme byli celý den venku tak jsem nemněla čas napsat. Nevím co se se mnou děje ale v noci vůbec nespím. Usínám kolem půl 20 v 22 už jsem vzhůru a usnu asi až ve 4 ráno. V 6 se budí Michálek takže musím vstávat
. Jsem strašně unavená takhle straším už asi týden. Včera jsem zkoušela jít spát až v 22 jestli to nebude lepší. No prd mi to pomohlo… Vzbudila jsem se ve 2 a už neusla.
Jestli bude mimčo takhle strašit i po porodu tak se máme na co těšit!
Teď jdu s Miškou napsat úkoly a pak půjdeme se psama na procházku. ( je vůbec nezajímá že v takovém hnusném počasí bych nejraději nevytáhla ani nos z baráku) Tak se mějte hezky PA ![]()
Ahoj Mono,
i ja mam se spankem chaos, ale trochu opacny…usinam az kolem jedne v noci, budim se s manzelem o pul sedme, vyprovodim ho do prace a pak spim treba i do jedenacti. Vim, ze mam stesti, ze muzu, protoze jsem doma tak si rikam, ze bych si to mela zatim uzivat ![]()
I ja ted ale musim s pejskem ven uz tady na me kouka, i kdyz me rano vzbudil hluk z kuchyne, kde s velkym usilim vyjidala kos na smeti… ![]()
Mejte se krasne!
Barca
Ahoj maminy......tak se hlasim.....nejdriv mi brali pet ampuli krve, coz mi teda nebylo dobre, protoze na lacno a sestra se mi v ruce dloubala asi dve minuty nez nasla zilu......ale pak mi to utz vynahradil…vsechno je v poradku…srdicko bije, videla jsem, jak sebou mele.......potom ty rucicky, nozicky
…ale na fotce to neni tak hezky videt…
…ale nevadi
…jinak tenhle doktor byl moc hodny a porad me ujistoval, ze je vse v poradku, jak ma byt a ze velikost odpovida stari mimi............ale predtim rikal, ze odpovidame 9+4 a ne 10+1..mam radost..na KO jdu az 8.3…to je doba…
S pritelem uz se nehadame…je to zase vsechno v poradku a na to jmeno jsem pristoupila. Dela to hlavne kvuli rodicum, aby jim necim vynahradil to, ze je opusti a pujde za mnou do Cech.....adys, taky bych jmena vybirala pozdeji, ale tady uz je vlastne vybrano davno.A abychom se hadali potom v Recku..tak jsme to rovnou vyresili ted......tak ted muzu vybirat jen pro holcicku…Joulo, ne, kamaradka byla ze stredni a ted zije v Hurghade…bydeleli jste v baraku pred skolou? Ja bydlim v tom nejvyssim - ve Vokrojovy ulici…
…tak se zatim loucim, musim zase pracovat.......mejte se moc hezky!!!!!
Ahoj holky,
tak se hlásím z kontroly a UTZ. Miminko se má hezky k světu, i doktorka říkala, že vypadá velice dobře. Miminko se také pěkně vrtělo, bylo to kouzelné. Podle UTZ mimi odpovídá 9+4 a měří 2,7cm
. Mám fotečku, tak se jí pak pokusím vyfotit a dát do galerie. Ale jak psala Maria, moc toho na ní vidět není. Prý je tam miminko krásně z profilu
. Dnes jsem byla na odběrech krve (skríning), tak snad bude vše v pořádku. Jsem objednaná do Gennetu na UTZ ve 13tt, jdu tam 2.3. a další kontrolu mám 13.3. To kvůli seznámku.
Mario - to jsou samé dobré zprávy, jak s miminkem, tak s přítelem. To jsem ráda. A jak je miminko veliké? Koukám, že podle UTZ máme obě dvě děti stejně staré ![]()
Tak to je ode mne vše, musím končit a běžet pro Davídka do školky. Tak se mějte všichni moc krásně a opatrujte bříška.