Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj hanucho..ja jsem 12+1 a mam za sebou uz dva odbery krve…
Ajoj. Ono je dovolená a dovolená. Já budu u našich štukovat po eletrikářích a malovat. V sobotu a neděli je musíme přestěhovat, tak chci aby bylo vymalováno alespoň tam, kde budou veliké skříně.
Já jdu ve čtvrtek na UTZ asi srdíčka, jinak nevím. O dalším vyšetřování mi nic neříkala sestra a za těch 10 let si to už nepamatuju.
![]()
Holky, co kočárky a jména????????????????
Já jsem asi prdlá, a to tak že dost. Ale už mám po dnešku vybrán kočárek. Je hrozně velikej, hlubokáč má 80 na 35 cm, takže prostornej + je k němu sedačka. Trochu jsem se zarazila, že je Polskej, ale na netu jsem našla, že to je ten co v testu velice překvapil, což je uspokujující. Bohužel co jsem hledala tak se nikde po internetu nedá okukovat, to mě mrzí, ukázala bych ho manžoj.
A jméno pro holku mi nikdo nechce povolit, hrozně se mi líbí Rebeka. Tak nevím, jestli se nechám ukecat a bude to Anička, nebo Mařenka a kluka Jeníčka. Jména po rodičích se mi moc nelíbí a nechci doma Karla IV.
Vochechule , s kočárky to mám velmi jednoduché
po Dalískovi. Se jmény to mám velmi složité - ale času dost, teď spíš doufám, že miminko přežije ten zánět močových cest ![]()
Jaký kočárek se ti zalíbil?
Ahoj holky
,
adys - dej vědět, jak jsi dopadla na kontrole…
Barčo - ahoj
, to jsem ráda, že jsem Tě inspirovala. Určitě si to krásně užijete a snad Vám vyjde i počasí. Píšeš, že máš pejska, co je to za rasu? Já mám také pejska, je to Jorkšír. Výhoda je, že je malý a vejde se všude
. Byl s námi i na horách
Jinak k těm kočárkům, mě se líbí tento, ale ještě budu hledat. Zatím mi padl do oka a je to česká výroba http://www.vlacek.cz/…ucts_id/1896
A ještě k těm jménům, holčičí se nám rozrostla už na 3 jména
Simonka, Gábinka, Kristýna. A klučičí máme zatím vybrané také Honzíka. Líbí se mi, když se to jméno dá hodně skloňovat ![]()
ahojky,
tak zatim se snih nesype, tak jak slibovali, jsou to jenom takove prehanky, drzi se to maximalne tak na chodniku. no uvidime vecer a pak rano .. ![]()
KO dopadla dobre, konecne jsem slysela srdicko, predtim jsme ho vzdycky jenom videli na utz, namerila asi 165
, dalsi KO mam 15.3. a mezitim to sijove projasneni.
dobry pocit z KO mi ale trochu hati zprava od meho manzela. jeho boss mu nabidl svoje misto, ze pry on jde delat neco jineho. na jednu stranu je to fajn, povyseni, jine pravomoci, vetsi penize, ALE pro nas by to znamenalo, ze bychom se museli prestehovat asi 2 hod na zapad do vnitrozemi. clovek si tady vybudoval uz nejake zazemi, mame tu zname, malej kamarady, vsechno je tu tak hezky blizko, mame tu rodinu a tam bychom byli sami. nehlede na to, ze manzel by vice cestoval, takze ja bych s detma byla asi vetsinu casu sama.
no, musime to jeste prodiskutovat a uvazit pro a proti … , ale vidim to na baleni kufru
, a to jsme se stehovali pred rokem no noveho ![]()
no nic… jsem rada, ze se vam vsem ostatnim dari dobre … az teda na maxika … koukej se zbavit toho zanetu, urcite je to hodne neprijemne…
jo … a ad kocar - my taky mame jeste po prvnim ditku, ktery samozrejme holdam pouzit, ma to i autosedacku a vubec jsem s nim byla spokojena …
ad jmena - tentokrat to asi bude orisek. Adam byl jasnej od zacatku. ted ale fakt nevim. chci jmeno, ktere je stejne jak v cestine, tak i v anglictine.. prijde mi, ze u holek je jmen spousta, ale u tech kluku moc ne … no uvidime. asi to bude pak jednodussi, az budeme vedet, kdo se nam to vlastne narodi ![]()
tak zatim…
Maxiku - pořádně se uzdrav. Ten kočárek je trochu podobnej tomu, jak má na něj odkaz Zuza, jen je to jako trojkolka, ale ty kolečka jsou taky dvě. A nemá do hlubokáče tašku, ale zvlášt korbu hlubokou a zvlášt sedačku. Kolečka jsou veliká, do lesa a polí jako dělaná. Barvičky jsou zajímavé všechny, líbí se mi černo-stříbrná, zelinkavá, ale mají i červenou a modroučkou, takovou pěkně jasnou. No a celá ta sranda je za 6 tisíc, což je super, k mojí hypotéce. A to že mu dobře dopad ten test, mě mile překvapilo. Značka je to Firkon, ale sehnala jsem jen starší modely po bazarech, toto je model 2007, tak ho prostě nikde nemůžu najít.
Berušky pápápápápápápápápápá, jdeme chrnět.
![]()
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 11+6 / KO 26.2. )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 11+3 / UTZ 19.2. )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 2.9. / 11+3 / KO 15.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 10+6 / KO +UTZ 12.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 10+6 / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 10+5 / NT UTZ 2.3.)
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 10+4 / KO 15.2. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 10+3 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 10+1 / KO 20.2. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 10+0 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 10+0 / KO 15.3. / NT UTZ 28.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 9+5 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 9+4 / KO 15.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 9+2 /KO 15.2. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 9+0 )
joula (Pha 4 / TP 20.9. / 8+5 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 8+4 )
Alina (Hradec Kralove / TP ? / 8+0 / dvojcatka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 7+6 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 7+5 )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 6 let
Krasneho Valentyna vsem !
kristain - hodne stesti na dnesni kontrole!
maxiku - jak to vypada s tim zanetem? uz je ti lip?
hanucho - teda jsi me opravdu pobavila tvym uprkem z Alberta
.. jinak ja mam za sebou 2 odbery krve. ten prvni byl na glukozu (v prnim tehu jsem mela tehu cukrovku, tak proto), delali mi 2 odbery v jeden den. nejdriv na lacno a pak 2 hodiny po snidani. druhy odber jsem mela minuly tyden, tzn. v 9tt na nemoci (HIV, cystickou fibrozu, atd.) a protilatky nevim na co vsechno ![]()
dneska mi sestra na KO rikala, ze dalsi odber bude nekdy ve 14tt nebo tak nejak …
snizek nam tu zatim pada, venku uz je bilo, tak jsem opravdu zvedava na rano, kolik toho bude celkem.
mejte se krasne a uzijte si dneska ![]()
Ahojky.
**PŘEJEJME KRÁSNÉHO VALENTÝNA.
Adys, ty jsi raní ptáčen nebo je u vás v naše 3 ráno nějaká normální hodinka(typuju tak + 7-8), to ted máte asi postavenýho sněhuláka a odpoledne na hodinách, a já tahám dítko z pelechu a poženu ho směr škola.
Maxíku - posílám hodně zdravíčka.
Mějte se krásně, já půjdu pracovat.
**
Ahojky!! Dneska je taak krasne..mam z toho hned lepsi naladu
..jinak preji hezkyho Valentyna…
…nikdy jsem to nejak nebrala, ale jak je to vsude na ocich, tak je mi najednou lito, ze s pritelem ted nemuzu byt.
Maxiku, moc drzim palce a myslim na tebe…
jmena…to jsme se shodli jen na zatim na holce - Elena..kluka by chtel Alexe, ale jen proto, ze se tak jmenuje jeho tata a tam je to zvykem.Jediny stesti, ze chce „Alexe“ a ne „Alexandra“, protoze Alexandr se mi uz nelibi vubec…ale snazim se vymyslet jiny jmena…libi se mi Nelli, nebo pro kluka Nico, Sebastian…tak uvidime..a kocarky…taky se mi libi Fenix, ale F3…neni tak drahy, jak napr. Quinny, nebo Jane…a na cenu ted momentalne koukat musim. Tak jdu zase pracovat…mejte moc hezky a zatim papa!!!!!!
Ahoj holky,
po dlouhé době jsem opět tady
na kontrole jsem byla až dnes, podle mě jsem 8.týden 4.den, podle doktorky o 2 dny více, ale to není velký rozdíl, velikost 17 mm a srdíčko už bije!
Všem přeji hezký den!
M.
Ahoj, diky za gratulaci k dvojcatkum. Uz se snazim tuto novinku vnimat jako dvojitou radost. Pomohly mne v tom i holky z diskuse o dvojcatkach.
Pochopitelne to radikalne meni nase plany, prinasi spoustu nepohodlnosti, ale pry se to vse vykompenzuje
casem, a jen zacatkz jsou teysi. tak uvidime.
Tak napisu o sobe. Jo, jeste dotaz: ty seznamy tehulek sepisuje administrator, nebo jen tak kdo chce?
Je mi 27, jsem tehotna poprve, ani v me rodine, a ni v rodine tatinka nikdy do desateho kolena se dvojcata nevyskytovaly. O to je to vetsi prekvapeni
. Nebylo to ani umele oplodneni, ani nic takoveho, kde je ta sance vetsi. Tak asi jsem si to az moc prala, a byla jsem hodna, tak jsem byla odmenena dvojinasobne ![]()
Byla jsem zatim jen na jedne kontrole , na prvnim ultrazvuku se zjistilo, ze se tam bije hned dve srdicka. Jestli jsem spravne pochopila, tak dvojcata budou dvovajecne, takze je sance, ze bz to mohli byt holka+kluk. To bych si prala nejvic. Pristi tyden jdu zas na UZ, tam mne potvrdi na 100% ty dvojcatka. Ale mam fotku z toho prvniho, a i ja jako laik docela jasne vidim dve boulicky.
Prosim sdelte, jake komu uz delali testy ci odbery a na co? At budu chytrejsi a mam se na co Dr. ptat.
Mejte se vsichni krasne, a at vas netrapi nevolnosti a unava, vim co to je, tak to nikomu nepreji.
Pa.
dobre rano od nas!
Voche ,
prave naopak … my jsme za vami o 6 hod pozadu, takze ted mame krasne snezive rano
… no, zase tak krasne neni, protoze do toho krasneho snezeni zacal v noci padat mrznouci snih, takze je vsechno pekne namrzle a navic fouka super severak, sleha to ze vsech stran, takze se obavam, ze dneska to na snehulaka opet nebude
.
***moonlight*,**
vitej ‚zpatky‘ … super zprava, ze je vsechno v poradku! ![]()
Alino ,
seznamek si delame samy. zacala ho Luci, ale ma ted hodne prace, takze ho delam ja nebo se stridame. jses rocnik 79 nebo 80? na kdy ti vypocitali termin porodu?
a co se tech odberu tyka … uz jsem to psala myslim na predchozi strance. ja sama jsem mela odberu nekolik. kdyz nepocitam ty prvotni na zjisteni hladiny hcg a na to, jestli mam dost progesteronu, tak jsem mela odber na glukozu, TSH (stitna zlaza) a pak na nemoci, protilatky a cystickou fibrozu. dalsi odber budu mit v ramci sijoveho projasneni ve 12tt a pak dalsi zhruba ve 14.-15. tydnu. ![]()
kat-ko ,
ty ses myslim ptala na ty vitaminy … rekla bych, ze co dr., to nazor. nicmene tohle je asi poprve, co slysim, ze dr. rekl, ze by se prenatalni vitaminy jist nemely. tady jsou vitaminy hodne doporucovany, dostala jsem je uz kdyz jsem rekla dr., ze se chceme snazit. ja osobne si myslim, ze pri dnesnim stylu a tempu zivota clovek tu stravu vyvazenou nema. navic v tehu telo potrebuje zase trochu neco jinyho nez pri normalnim stavu.
ja mam napr. zanet stitne zlazy a normalne beru vitaminy, kde je obsazeny i jod. setkala jsem se s nazorem v CR, ze jod ve vitaminech v tehu NE. tady mi dr. rekla, ze prave ze ano, protoze prave v tehu telo potrebuje vic jodu, nez kdyz neni tehu. samozrejme ze ted chodim na odbery a sleduji mi hladinu vsech hormonu a popr. upravi davku, ale zatim k tomu nedoslo.
takze asi tak to vidim ja ![]()
krasny den ![]()
Ahoj holky,
tak bohuzel pondelni kontrola dopadla spatne i pres me prispendleni k posteli se hematom zvetsil a vajicko ted drzi 50% takze jsem opet v nemocnici. Pridali mi leky a vyckavame v patek bych mela jit snad na ultrazvuk, tak uvidime.