Poradna duly
Jana Čurdová
Mlíko, já bych řekla, že nic se nemá přehánět
Měla by jsi jíst víc zeleniny a ovoce a vynechat hlavně plesnivý sýry. Ale jinak tak normálka. Já osobně nějak ohodně víc zdravě nejím. Na alkohol ani chuť nemám ![]()
Lenka
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 11+0 )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 10+3 / UTZ 19.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 9+6 / KO +UTZ 19.3. )
lenak (1981 / Pardubice / TP 8.9. / 9+5 / UTZ 1.3. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 9+4 / UTZ 6.2. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 9+5 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 9+1 )
mybe (Praha ? / 9+? )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 9+0 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 9+0 / KO 13.2. / NT UTZ 28.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 8+4 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+3 / KO 15.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 8+3 /KO 15.2. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 8+0 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 7+0 )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 6+6 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 6+5 )
mliko (TP rijen 07 )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
Co se týče jídla, tak já už dost dlouho vynechávám úplně paštiky, salámy, párky,plísňové sýry, saláty z majolky jako vlašák atd…, kupované chlebíčky.To opravdu nejím, ikdyž to jsou věci chutné, ale hooodně nezdravé a hlavně teď v době lysteriozy všechny tyhle potraviny by ji mohly obsahovat…, ale já to předělala i manželovi, takže tam má jednou za 14 dní dovolený vlašák a sem tam Vysočinu, jinak taky nic ![]()
A v prvním trimestru je hodně důležitá brokolice, špenát a vše, co obsahuje kys.listovou, takže i zelné saláty. A já třeba brokolici ráda nemám, tak baštím Gravital a ještě k tomu 1 tbl.kys.listové.
Každý den sním misku ovoce a zeleniny a piju buď neslazené čaje nebo minerální vody.
No a jinak prostě taky neplašila
![]()
Jo, holky v tom seznámku to V nebo S znamená vdaná nebo svobodná
Luci aha,
Já zase brokolici ráda. Ale stejně jím tabl.listovky obden. A obden zase Maternu. To mi řekla v lékarně, že ji stačí brát jen jednou za 2 dny, že má hodně vitamíny. Tak snad to tak je.
adys - děkuji za rychlé doplnění do seznámku, jsi rychlík
takže pro doplnění ještě u mne vdaná.
ahojky ve spolek ![]()
vitam te Lenko , jen se pridej, bude tady veselo
… ono na druhou stranu je clovek rad, kdyz si i o tech problemech muze s nekym popovidat a kdyz vidi, ze v tom neni sam. koukam, ze jste s Luci skoro sousedky, ze?
vitam i tebe mliko ,
s tou zdravou vyzivou … to, ze se clovek napije alkoholu, aniz vi, ze je tehu, tak to se asi stalo kazdemu. ale urcite bych s tim prestala potom, co bych se dozvedela, ze mam pozitivni test. stejne tak s kourenim, drogama atd.
jak uz rikala lenka, tak je urcite dobre zaradit do jidelnicku vice cerstve zeleniny a ovoce. vyhnout se mekkym syrum jako je napr. hermelin, brie, niva atd., ale i treba salamum a uzeninam vubec. zrovna vcera mi rikala ta poradkyne, ze pokud bych chtela jist uzeniny, tak musi byt uvarene nebo aspon dat na chvilku do mikrovlnky, aby se z nich trochu zaparilo a pripadna bakterie (listeria) zmizi. rikala mi, ze zenska vlastne potrebuje tak 300 kalorii denne navic k tomu, co doposud konzumovala. je dobre se vyhnout cukrum a ovocnym dzusum zvlast, ktere prave obsahuji nejvice cukru.
nerekla bych, ze bys musela obratit svuj jidelnicek naruby a zacit jist uplne jinak. chce to postupne a tak nejak s mirou. tvoje telo si rekne, co potrebuje, ale asi bych se necpala McDonaldem nebo samejma susenkama. ![]()
mybe ,
ja taky cucam beskydky nebo co to je
… nas tata si tady nechal celej pytlicek a tak ja na to ted chodim. predtim by me to v zivote nenapadlo, protoze normalne mi to nechutna.
ale docela mi to pomaha, kdyz se mi ten muj zaludek vlni ![]()
lenko, koukam, ze mas taky adamka… v CR je to hodne popularni jmeno, tady u nas se zase tak moc nevidi. ja jsem ale chtela jmeno, ktere by bylo stejne jak v cestine, tak i v anglictine a jednoduche pro moje rodice. stejne tak budu vybirat i ted to druhe … kdyz uz se tady nekdo zminil o jmenech ..
jinak dneska mame na programu odpoledne vylet do knihovny. poradaji se tady u nas takova odpoledne pro deti, kdy se pro ne ctou knizky a deticky si pak jeste neco vyrobi nebo nakresli. a ted dopoledne se jedeme podivat do jedne skolky. od zari pujde maly do skolky a zapisy probihaji uz ted, takze se jedeme podivat, jak to tam vypada a jaky maji pro deti program. mam na seznamu asi 5 ruznych skolek, takze ted v pristich 2 tydnech budeme mit co delat
musim sebou hodit. zatim se mejte.
Ahoj holky,
vidim, ze se nam to tady rozrusta a to je fajn.
Adys
Diky moc za podporu. Uz je to lepsi. Vcera jsem dlouho do noci hledala na internetu a i na italskem foru, kde jsem nasla tehulky, ktere na tom byly podobne jako ja a i s mnohem vetsima hodnotama.
Nakonec jsem se docetla, ze IgG znamena, ze jsem nemoc v minulosti skutecne prodelala a IgM bez latek znamena, ze momentalne neprobiha a kdyz nejsou latky IgM tzn. ze jsem nebyla nemocna uplynulych 4-5 mesicu. Tak myslim, ze me moje gynekolozka poslala jen na zoopakovani rutinniho testu, nektere sve pacientky proste pro prevenci posilaji casteji. Zatimco obvodni doktorka byla uplne vedle a premyslim o tom, ze ji vymenim, protoze mi prisla opravdu neprofesionalni a navic nemela vubec pravdu......tak uz k ni nemam absolutne duveru.
Zavidim i skolky, v Milane chybi 3000 mist ve skolkach a tak nam nezbyde nic jineho nez zustat doma nebo jit do skolky soukrome, ty ale stoji kolem 800 - 1.000 Euro na mesic a tak se to moc nevyplati...... ![]()
Holky v Cechach se testy citomegaloviru nedelaji?
Jinak vam preju krasny vecer, ja si jdu jeste lehnout jsem nejaka nachlazena tak jim vitaminy a snazim se hodne spat.
Ciao ciao
Barca ![]()
Taky myslim, ze si telo rekne co jist
pro to me je ted nejlepsi acidofilni mliko a rohlik
pak jeste utopenec, ale jen obcas. Alkohol mi zacal desne smrdet a ted ani kafe nepiju a to jsem bez nej nefungovala ![]()
Jina adys doplneni udaju: rocnik 74 a tyden asi 9+4 a Praha byla, ale ted jsou to krasne Ceske Budejovice ![]()
Barco ,
no tak vidis … ono to nakonec nebude zase az tak horke. prece jenom asi gyndr vi vic, nez obyc. prakticky lekar… pockej si na ty druhe vysledky a pak se podle toho zaridis …
skolky jsme zatim videli 2, ale moc me nenadchly … ta prvni byla sice pekna, nova a libilo se mi tam to prostredi, ale reditel byl neslanej nemastnej, neumel se prodat. a za 3× tydne 2.5hod chtel $370.
druha skolka je sice levnejsi, cca $120 za mesic, ale je desne sesla. trida, do ktere by mel malej jit je v suterenu bez oken … takze to asi taky ne. no nebude to jednoduchy, navic i v tomhle celkem velkem vyberu je velka konkurence a ty skolky prednostne zapisuji deti, ktere uz tam chodi nebo jejich sourozence. takze je to i tom, kdo driv prijde … uvidime.
mybe ,
tak budejky jo? tam to moc dobre znam .. byla jsem tam 5 let na skole …
, v lete jsem tam vzala rodinku na vylet a v parku u plavecaku jsem nasla na zemi 200CZK ![]()
seznamek samozrejme upravim.
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 11+1 )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 10+4 / UTZ 19.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 10+0 / KO +UTZ 19.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 9+6 / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 9+6 )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 9+5 / UTZ 6.2. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 9+5 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 9+2 )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 9+1 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 9+1 / KO 13.2. / NT UTZ 28.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 8+5 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+4 / KO 15.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 8+3 /KO 15.2. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 8+1 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 7+1 )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 7+0 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 6+6 )
mliko (TP rijen 07 )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
dneska tu bylo poklidno … ani nevim, jestli se Maria chystala udelat seznamek, tak jsem ho sem pro jistotu frkla ![]()
doufam, ze se mate vsechny dobre v ramci moznosti a tehotenstvi ![]()
vikend je skoro za dvermi, tak je vsechno urcite hned veselejsi
mejte se!
Adys dekuju za doplneni udaju ![]()
jinac ja Budejky znam zatim jen z vikendu a volna. Bydlela jsem v Praze a myslela, ze se sem prestehuju az na radnou materskou dovolenou, no hematom to zaridil jinak. Ale jinak se mi tu moc libi, je to takova fajn placka a ja placky rada ![]()
Holky nemate nejakou radu na zacpu? :-[
Ted jak jen lezim, nic nedelam navic ty prasky… zkousela jsem svestky, hrusky, syrovatku a i cipky glycerinovy, ale zadna slava ![]()
Ahoj holky…jak se mate?
Mybe…ja na zacpu taky trpim…jim ty svestky a pak si zavadim cipky a zatim mi to pomaha, tak nevim, co bych ti jeste poradila.....asi vic pit…teda, na me to ale moc nefunguje..hlavne ted moc nepiju…dr. mi rekla, at piju teply napoje, abych se zbavila bolesti krku, ale to je tezky..z ovocnych caju se mi dela spatne a cerny, ktery mam moc rada, by se v tehu nemel.......
Jak jste se bavily o jidle..jsem tyden doma a uz nevim, co bych k obedu mela jist…skoro na nic nemam chut a do jidla se nutim…nebo spis me nuti telo, protoze mam porad hlad.
Doufam, ze se mate dobre a hodne odpocivate
…tak jsem si zvykla byt doma, ze se mi do prace vubec nechce. Mejte moc hezky!!!!
Adys, zitra klidne seznamek udelam… ![]()
Ahojte,
tak jsme byli u dr., miminko roste, srdíčko bije, ale je asi opravdu o 4 týdny mladší (tak se na mě dívala trochu jako na troubu, co neví, kdy měla MS); no, ale už se s tím jaksi vyrovnala, že nemám cyklus 28 dní ![]()
Bylo to trochu nepříjemné, protože pořád při tom UTZ hučela, jak je mimi malé, jak moc neporostlo, jak je to divné… a další potěšující komentáře; až když jsem se zeptala, jestli neroste vůbec nebo jen neodpovídá 12. týdnu, ale jinak roste pravidelně, tak tedy odkývala, že roste pravidelně, ale mělo být o 4 týdny větší (a co já s tím mám jako dělat
)
Tak další tři týdny udržovacích injekcí a pak už snad budeme za vodou.
Maria - černý čaj se nemá kvůli láte podobné kofeinu, ale jeden dva denně nic nezkazí; jinak zkus nechlazené ovocné džusy, ředěné vodou (jestli ti nedělá dobře ovocný čaj, tak nějaké ne moc kyselé).
Mi třeba na nevolnosti pomáhá vlažná káva, taky by se neměla, ale nepiju ji pořád, jen když opravdu potřebuju, tak jednu za den po hltech; dr. říkala, že ta doporučení jsou pro větší množství (před těhu i 4 hrnky za den
, to bych si netroufla )
Brcav75 - tak mi krev na cytomegalovirus nebrali.
Se školkama je to aspoň u nás taky bída, budu ráda, když upíchnu děti, až se budu vracet do práce; že by mi vzali Daliho ve třech letech nejspíš nehrozí ![]()