Poradna duly
Jana Čurdová
diky za privitani… jeeejeee.. a ja si myslela, ze o vikendu tady neni zive duse … ![]()
Luci ,
no vidis, jak jsme hezky nastejne. ja to mivala zase naopak. vetsinou jsem mela ovu az tak kolem DC21 a ted to bylo uz DC15 ![]()
a jinak to je fakt … cloveka si po problemu vic ohlidaji, ale stejne to nekdy priroda zaridi tak, ze to nejde ani pod dohledem. ale clovek musi tyhle veci brat pozitivne a verim, ze nam to ted vyjde ![]()
jo.. a seznamek muzu zkusit udelat i ja … myslim, ze ho delas kazdy den, ze? muzu ho udelat kazdy vecer, abyste ho pak mely cerstvy zrana ![]()
Voche ,
neboj … jses zvedava v ramci norem zvedave zenske …
.. ale na mem pribehu neni nic moc zvlastniho. seznamila jsem se se svym muzem, vzali jsme se a ja se za nim odstehovala. je american. uz jsem tady od r. 2001. do CR jezdim tak 1× za rok, naposledy jsme byli v lete a ted bych to jeste rada stihla v tom druhem trimestru. jinak patrim i do denicku maminek v zahranici a i v galerce mam nejake fotky, tak se muzete mrknout.
mejte se krasne.
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 10+5 / UTZ 5.2.
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 10+2 / UTZ 19.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 9+4 / UTZ 5.2 )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 9+1 / UTZ 6.2. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 9+0? )
Zuza (1977 / Praha4 /V / TP 11.9. / 8+6 )
LUCI (1980 / Pardubicko /V / TP dle MS 30.8. / 8+5 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 8+5 )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 8+2 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+1 / UTZ 1.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 8+0 )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 7+5 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 6+5 / KO 1.2. )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 6+4 / UTZ 1.2. )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 6+3 )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
zdravim pri pondelku a prikladam seznamek. doufam, ze jsem to moc nepopletla
a jestli to nevadi, seradila jsem nas podle delky tehu
, nektere TP mi tam moc nesedly, tak ta delka je mozna presnejsi. jestli jsou tam nejake zmeny nebo nepresnosti, tak se omlouvam a rada to opravim
.
Kat-ka a hanucha - hodne stesti pri dnesnim utz. preji same dobre zpravy.
Ahoj…
vítám Tě Adys. Já jdu na Ko 15.2.....tak prosím dyžtak opravit.
Holky necháte si říct pohlaví? Já asi joo. Nemůžu se toho dočkat. Říkala jsem si, že překvápko taky dobrý......ale já bych to nevydržela ![]()
Ahoj holky…jaky jste mely vikend?? Moc vitam Adys
…jestli chces, taky pomuzu se seznamkem…do stredy jsem jeste doma..pak uz me asi dr posle do prace..
radiku, nechat si to reknu urcite
..pokud si to prcek nebude chtit nechat pro sebe a ukaze se ![]()
Maria86 píše:
Ahoj holky…jaky jste mely vikend?? Moc vitam Adys…jestli chces, taky pomuzu se seznamkem…do stredy jsem jeste doma..pak uz me asi dr posle do prace..
radiku, nechat si to reknu urcite..pokud si to prcek nebude chtit nechat pro sebe a ukaze se
bud doma uz porad. budes mit klid ![]()
radiku to by bylo super, ale nemuzu.....kdyby mi dr napsala rizikovy, tak by me nepustila do Recka…
Ahoj holky,
tak se hlasim po utz a jsem moc stastna, ale hlavne moc zmatena. Mam fotecku mimiska, jen co ji budu mit moznost naskenovat, dam ji do galerie, videla jsem, jak mu tluce srdicko a bylo to moc krasne. Ted si opravdu uz nemuzu nic namlouvat… ![]()
Ale co me teda dost prekvapilo je, ze mi podle velikosti miminka vychazi stari jenom na 6+5 a ne 9+4
, doktor mi to nedokazal nijak vysvetlit. Ja byla doted presvedcena, ze to dopadlo 11.12. nebo maximalne 19.12., pozdeji to byt nemohlo, pac jsme se s pritelem videli az po novem roce, a to jsem uz citila prvni priznaky tehu… Rozumite tomu nekdo???
Ja teda vubec.
Doktor jeste rikal, ze obcas se pri vicecetnych tehotenstvich nektery z tech miminek opozdi ve vyvoji, ale je tam jen jedno. No proste vubec tomu nerozumim. Leda ze by se opozdilo diky tomu, ze jsem byla nemocna, ale to pry neni pravdepodobne. No radsi nad tim nebudu moc premyslet, kdybyste meli nejake prijatelne vysvetleni, tak sem s nim!
Kazdopadne metrik menit nebudu zatim, treba se to priste nejak vysvetli a upravi na nejakou prijatelnejsi variantu vysvetleni. Ale jsem objednana az na 19.3., tak nevim, jestli to do te doby zvedavosti vydrzim.
Mejte se hezky!
Hanucha
Těhulky září 2007
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 9+1 / UTZ 6.2. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 8+6 )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 8+5 / UTZ 27.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+1 / UTZ 15.2. )
Maminky
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
dobre ranko,
u nas je 3/4 na 9, akorat snidame, ale vy uz mate pulku dne za sebou ![]()
Maria ,
klidne treba zitra muzes seznamek udelat ty. muzeme se stridat, dokud Luci na to nebude mit cas.
jak se citis? kolem me je ted kazdej nemocnej, uz asi 3 tydny, ale ja stale odolavam. tak doufam, ze to i tak zustane.
radiku ,
termin KO jsem opravila ![]()
ja si chci nechat rict, co cekame, udelali jsme to tak i pri prvnim tehu. ale spis premyslim, ze bych si to nechala pro sebe a neventilovala dal, aby ostatni meli aspon nejake prekvapeni. otazkou je, zda to vydrzim. nebo aspon utajit jmena, protoze to pak lidi strasne ovlivnuje a nejednou ti to tebou vybrane jmeno zprotivi.
hanucho ,
ja teda pro tebe zadne rozumne vysvetleni taky nemam. 3 tydny je docela velky rozdil, ale zase jenom ty presne vis, kdy jste byli s pritelem spolu. i kdyby ses opozdila v ovu, tak ty mrsky tam vydrzi taky jenom par dnu, I KDYZ jsou samozrejme pripady, kdy byl sex 1× za cely cyklus a jeste v uplne nesmyslny cas a stejne z toho tehu bylo.
ja bych se tim ted netrapila, uvidis na pristi KO. podle me ten plod muze byt ze zacatku maly a pak postupne hezky vyrust. raduj se z toho, ze jsi videla srdicko a ze vsechno je v poradku. ![]()
Barco ,
jak jsi pochodila dneska ty? byla jsi taky na KO, ze?
a kdepak se nam schovavaji ostatni? prejeme krasny den … doufam, ze je u vas tepleji nez dneska u nas. mame tady -13C a tak strasnej vitr, ze jsem myslela, ze nam to odnese strechu nad hlavou.
Ahoj holky,
konečně jsem po nemoci v práci a budu i u PC
už jsem se doma i dost nudila.
Vítám nové těhulky a k seznámku já jsem dneska 9+2, ale to neva, zítra jdu k Dr. na UTZ tak snad vše bude v pořádku a třeba se to trošku i změní.
Jinak u nás jsem zastáncem že u prvního si to říct nenecháme, a pak až u druhého ano, abych mohla být připravená že budou dva kluci nebo dvě holky ![]()
Hezký zbytek dne a zítra dám vědět jdu tam až kolem 11h
už se moc těším.
Opatrujte se
Koutecká
Těhulky září 2007
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 9+2 / UTZ 6.2. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 8+6 )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 8+5 / UTZ 27.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+1 / KO 15.2. )
Maminky
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
ahoj holky, nemuzete mi nekdo poradit? jsem asi tehotna, posledni menstr.na konci prosince, test vysel pozitivne(pred peti dny). Ale jsem trochu zmatena z toho, jak se lisi informace od ruznych doktoru.pracuju ve zdravotnickym stredisku,tak jsem se tam sla zeptat na gyndu, jestli by mne nevzali na krev HCg, abych nemusela nikde jezdit a jen tam rano druhy den zabehla.tam mi rekli,ze to vubec nespecha, ze krev na HCg ani neberou(to je tak neobvykly?),at si zajdu normalne ke svy gynekolozce.ze je to poznat, az mi ohmata bricho a podiva se.Ze by to spechalo, jen kdybych dite nechtela.tak jsem dnes prisla k moji Dr.(ma po celem meste velmi spatnou povest, rikala jsem si,ze az od ni budu neco potrebovat,krome predepsani antikoncepce,pujdu jinam), vzala mi krev, na bricho mi ani nesahla,ze se to zjisti az z ty krve.A taky mi rekla,ze prvni ultrazvuk je az ve 12.-14.tydnu a pritom vsude ctu,ze uz v sedmym.tak jsem z toho fakt jelen.muzete mi nekdo rict,jak to teda jinde chodi?krev jo/ne, jaky jsou vysetreni atd.uz jsem leccos cetla,ale cim je toho vic,tak tim je vic rozporu atd. Diky mliko
Ahoj holčinky,
děkuju, že ses Adys zatím ujala seznámku
až budu zase doma, tak si ho klidně zas vezmu na starost nebo ho můžeme dělat dohromady ![]()
mliko, tak to, že ti nechtěli vzít krev na zjištění přítomnosti HCG moc nechápu. Dělají to na každé transfůzní stanici, zaplatíš si to a hotovo. Poprvé k doktorce by se mělo jít tak dva týdny po vynechání MS. Tak a doktorka tě nemusí vůbec prohlížet, protože je opravdu možné, že podle pohmatu to ještě nepozná. Spíš se posílá na ten první zjišťovací ultrazvuk, jestli je mimi v děloze, jak má být. No, ale taky na něj neposílaj všichni doktoři. Většinou ti, co mají UTZ u sebe v ordinaci, tak ho udělají. Mě při prvním těhu taky na něj neposlali a měla jsem jít poprvé až ve 12 týdnu.
Takže ten přístup doktorky není až tak zvláštní. U nás třeba ani doktor nebere krev, prostě radši udělá ten ultrazvuk, kde stejně není tak brzo nic moc vidět, třeba jenom zvýšená sliznici nebo malý GS váček.
Srdeční akce je až v 6tt…
A když je to tvoje první těhotenství, tak doktoři nepředpokládají, že by něco mohlo být špatně a nedělají nějaká preventivní opatření, jako u nás, kde už byl nějaký malér.
Ahoj Adys, to je hukot ten časový posun
ty snídáš a my jdeme z práce…To počasí jsme tady ráno měli podobný jako vy.
Ahoj MLIKO,
u mě to bylo tak, že sestra mě k Dr. objednala až na 6. týden, dřív by prý na UTZ nebylo moc vidět.
Takže jsem byla u Dr. - ten dle UTZ potvrdil těhotenství. Řekl, že si mám během dalších 14 dnů dojít na krevní testy (tzn. 7-8 týden) a až za měsíc (tzn. cca 16 týden) přijít na další kontrolu, kde bude zase UTZ a výsledky testů.
Takže žádný spěch ![]()
Ahoj MLÍKO, u nás se to dělá, že po testu doma mě doktor mrknul ultrazvukem, našel váček a objednal si mě na 15.2. (za tři týdny) na další UTZ na sdríčko. A pak zatím nevím a od malého si to už nepamatuju. Ale taky to nějak nehrotí, sestra říkala něco až kolem 12 nebo 16 tt, teď nevím.