Poradna duly
Jana Čurdová
tak díky holky, za vaše rady. ve středu volám, jak dopadly ty testy, tak jsem zvědavá, nebylo by to očekáváné, ale zároveň ne nechtěné, přítel už teď skáče dva metry do vzduchu radostí,
mě spíš napadají všechny ty starosti a konec veselého studentského života ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se k vám přidat. Sem v 11 tt. Chci se zeptat, jestli jsem jedinná, nebo je to normální. Pořád mám hroznej strach že se miminku něco stane, každodenně na to myslim. Asi to přehánim a neni to dobře, ale nemůžu si pomoct. Asi se na něj tak těšim že se bojim jestli to všechno vyjde.
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 10+6 )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 10+2 / UTZ 19.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 9+5 )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 9+3 / UTZ 6.2. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 9+1 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 9tt )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 8+6 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 8+6 )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 8+3 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+2 / KO 15.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 8+1 /KO 15.2. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 7+6 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 6+6 )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 6+5 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 6+4 )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
Ahoj tehulky,
jak se mate?
Moc zdravim Adys! Jak dlouho zijes v americe? A jsi tam spokojena? Ja jsem moc zvedava, protoze mam tady v Italii ruzne pocity nekdy jsem rada, ze jsem tady a rikam si, ze si domov muzeme udelat kdekoliv a nekdy mam az depresi z toho, kdyz si uvedomim, ze budu dite vychovavat tady..... ![]()
Tehulce, ktera se k nam pridala (promin, ale ted si nepamatuju tvou prezdivku). Myslim, ze je normalni mit strach … ja mam obavy o tehotenstvi, o zdravi miminka o jeho vychovu, atd.....Navic, kdyz mi bylo kolem 21 let tak jsem si nechala udelat podrobny horoskop…kde bylo napsano: mozne nemoci nejstarsiho ditete a smrt blizke osoby ve strednim veku vas naprosto zmeni.....to je desne, drive jsem si to neuvedomovala, ale ted, kdyz jsem si na to vzpomnela me az mrazi. Rozhodla jsem se ale, ze to budu brat vsechno, jako velky nesmysl a nebudu na to vubec myslet…
Vcera jsem byla na kontrole u gynekolozky a vsechno by melo byt ok. Jen nam doporucila tri test a translucenza nucale…tj. ultrazvuk, kterym se meri moznost syndromu down miminka. Tak to ted musim objednat a bohuzel jsou tady na toto vysetreni fronty…
Hezke utery! A tesim se na novinky!
Ciao ciao
Barca
Ahoj holky,
tak jsem zpět od Dr., bohužel UTZ se nekonal - Dr. je nemocná jsem objednaná na 15.2., snad už bude zdravá…je to hrozný člověk se tolik těší a pak tohle, ale říkám si kdyby nebylo něco v pořádku tak že se to nějak projevilo…
Ahoj ![]()
rada bych se k vam pridala, jsem v devatem tydnu
bohuzel jsem byla minuly tyden hospitalizovana v podolske nemocnici, zacala jsem krvacet. Nastesti me v patek pustili, ale v pondeli mi muj doktor nasel dalsi velky hematom a tak mam lezet a brat bezne leciva, coz dodrzuju a tak doufam, ze tu s vama budu az toho krasneho zari. ![]()
Ahoj mybe! Moc Tě tu vítám a přeji, aby bylo všechno v pořádku!!!
Dbej rad lékařů a neboj se, hematom je dost častý v začátku těhotenství a když jsi pod dozorem, tak to bude jistě v pořádku.
Ahoj Luci, dekuji za privitani ![]()
no procitam si ruzne zkusenosti a ty smutne jsou vetsinou z toho, ze nebyl klid, tak verim, ze to bude v poradku : -) je to vysnene tehotenstvi, zatim jsme bez prcka, tak mame strach
LUCI píše:
1marcelaNový příspěvekZaslal: po 05. únor, 2007 21:06 Předmět: Odpovědět s citátem
Takže ahoj 1marcela!!! Opravdu nechápu o co Ti jako jde??? Holky, jen bych Vám ráda osvětlila situaci!!! Já nejsem žádný rýpal, to jste si už mohly všimnout, ale tahle osoba je opravdu hodně mimo mísu!!! To nahoře, co jsem sem zkopírovala, tak Marcela psala včera do fóra porod a tvrdí tam, že je v 39tt a dnes nám tu říká, že je v 11tt? Navíc já mám jako domovskou diskuzi ŽIVOT PO POTRATU, kam včera tato osoba psala a dala si tu práci, že na jednu naši kamarádku vyšťourala tady na e-miminu staré diskuze a obvinila jsi ze lži!!! Ať už je pravda kdekoli, fakt mě zvedá ze židle člověk chameleon a vůbec nechápu o co Ti jde??? Prosím Tě, až se teda rozhodneš, do jaké diskuze patříš, jak vlastně dlouho už jsi těhotná, tak se někam zařaď, ale takhle v tom děláš chaos ostatním!!! Ikdyž já si s tebou rozhodně nemám, co říct!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A na nějaké tvé dodatky ke mě nebo mé této zprávě nebudu reagovat!Řekla jsem, co jsem chtěla!!!!!!!!!!!!
Ahoj. Chci se zeptat: jsem v 39tt a dnes mi začalo bolestivě tvrdnout břicho ( každých pět minut a trvalo kolem 30 sekund )a zároveň mi začala odcházet hlenová zátka. Takhle to je prakticky celý den. Dopoledne jsem byla v porodnické ambulanci kde mi řekli že na porod to jěště nevypadá. Kamarádka mi řekla že by se mohlo jednat o poslíčky. Je to možné? Děkuji za odpověď (jinak pardon za OT)
LUCI - klid - jsou to různé osoby; emiminu blbne systém a kterýkoli nepřihlášený, čili anonymní uživatel se neobjeví jako Anonymní, ale jako 1marcela (posledních pár dní, přispívala k nám do jiné diskuze nepřihlášená známá, a taky to z ní udělalo marcelu.
No, už sem to zjistila…, však ona se s tím srovná a příště se přihlásí
![]()
ahoj holky,
opet zdravim z chladneho pennsylvanskeho rana … jsme zhyckani mirnou zimou, takze par dnu mrazivych teplot nas docela vyvadi z miry .. ![]()
ahoj mybe .. vitame te … jak uz rikala luci, hlavne byt v klidu. ja pri pvnim tehu spinila a vsechno bylo ok. pri druhem tehu jsem take spinila a bohuzel to nedopadlo. no a spinila jsem i pred 2 tydny, ale vsechno se zdalo ok a zatim to tak i zustalo
preju hodne stesti, aby se to vsechno ustalilo.
1marcela - neznam, nemuzu komentovat .. nicmene bych si myslela, ze pokud jses v 11tt, tak bys asi mela patrit do diskuze srpen 07
Luci ,
kliiid… pokud mas s touto osobou spatne zkusenosti, tak je nejlepsi ji ignorovat. na jednom diskuznim foru, kam jsem drive chodila, se obcas objevila nehorazna a sprosta a zla anonymka, ktera otravovala zivot jinejm. ale cim vic clovek do nich rejpe, tim hur … nicmene diky za tip. budeme vice obezretne.
koukam, ze maxik uz me predbehla ![]()
Barco ,
mne se zije v USA dobre. zvykla jsem si tady a i kdyz moje cela rodina je v CR a tady mame jenom rodinu meho manzela, tak si nestezuju. beru to tak, ze jsem sem sla dobrovolne prave za svym muzem s tim, ze tady budeme zit a vychovavat deti a tak to beru. samozrejme jsou veci, ktere mi tady vadi, ale stejne tak jsou veci, ktere mi vadi v CR. kdybych se mela kazdy den trapit nad tim, ze jsem tu sama (coz nejsem), ze CR je daleko, ze to tady neni jako doma, tak bych asi ze smutku nevysla a to by nebylo dobre ani pro me, ani pro meho muze, ani pro me dite.
na druhou stranu je fakt, ze ja jsem docela prizpusobivy clovek, tak je to mozna jednodussi. navic, ja jsem uz od 18 let tak nejak z domova pryc, zila jsem nejakou dobu v UK a pak nekolik let v Praze, takze ta pomyslna pupecni snura byla prestrizena uz tenkrat. to samozrejme neznamena, ze se domu rada nevracim a po rodicich se mi nestejska. zvlast ted, kdyz ma clovek deti a zadnou hlidaci babicku v dohledu
, ale co nadelas. jednou jsme si to tak vybraly, tak s tim ziju.
uz asi rok chodim do denicku maminek v zahranici, holky jsou tam fajn, tak se kdyztak nekdy zastav. clovek aspon vidi, ze v tom neni sam ![]()
jinak na tu ‚nuchal translucency‘ (ha ha .. uz to mame ve 2 jazycich, ale v cj jsem to jeste nenasla), tak na to pujdu taky. dneska jdu ke sve dr. na KO si to domluvit.
Maria ,
diky za seznamek … co ta viroza? uz je to lepsi?
hanucha ,
tak zase o tyden dele cekat, co? to je snad na tehu nejhorsi, ze se stale na neco ceka … i kdyz ja jsem tehu rada, tak to cekani je nekdy ubijejici.
hezky den vam vsem ![]()
Maxik- co do mě hned šiješ? Blbne emimino. Já se dnes skoušela poprvý přihlásit a ono mi to hodilo přezdívku 1marcela, nechápu jakto. Nic od M sem nepsala. Tak se laskave uklidni ze nekomu beru jeho přezdívku, nebo že lžu. Zamysli se nad sebou!