Září 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
8.2.07 15:10

cau holčiny, jelikož se otevřela říjnová diskuse, přemístím se asi tam :D každopádně vás taky někdy navštívím. teď marodím, skočila na mně chřipka, strašně mě bolejí klouby, pořád spím a mám teplotu a kašel.Dr.mi řeklal ať kloktám šalvěj, to teda nebudu, na škole do nás pět let rvou, jak je teratogenní.taky řikala,že ty lokální pastilky na bolení v krku můžu, ačkoliv těhotný můžou jenom ty bez lokálního anestetika a nic s jodem. tak jsem trochu z té neprofesionality naštvaná, kdyby si člověk sám nevěděl rady,tak může ublížit sobě i dítěti.doufám, že budete zdravé, ale mrkněte se kdyžtak na stránku www.safebryo.cz je moc dobře udělaná (nejenom kvůli tomu,že jí dělala naše škola :wink: ) tak nazdárek, buďte na sebe opatrné!!! mliko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
8.2.07 16:41

Ahojky kočky.

Mybe - já jsem měla příšernou zácpu od ledna. Teď jsem začala jíst SMETANOVÉ jogurty, aktivie a ostatní netlostnoucí jsem jedla pořád, a teď bych spíš potřebovala trošku přibrzdit. Jinak černý čaj také způsobuje zácpu, to mám teda ozkoušeno na sobě u jiných nevím.
Jinak mi v lékárně odbornice kázala, že mám upravit životosprávu. Ovesné vločky, zeleninu, ovoce..............., chudák se zaseka, když jsem jí řekla, že jsem vegetarián, takže jím i to, co ona nezná a je to zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
8.2.07 16:51
mliko píše:
cau holčiny, jelikož se otevřela říjnová diskuse, přemístím se asi tam :D každopádně vás taky někdy navštívím. teď marodím, skočila na mně chřipka, strašně mě bolejí klouby, pořád spím a mám teplotu a kašel.Dr.mi řeklal ať kloktám šalvěj, to teda nebudu, na škole do nás pět let rvou, jak je teratogenní.taky řikala,že ty lokální pastilky na bolení v krku můžu, ačkoliv těhotný můžou jenom ty bez lokálního anestetika a nic s jodem. tak jsem trochu z té neprofesionality naštvaná, kdyby si člověk sám nevěděl rady,tak může ublížit sobě i dítěti.doufám, že budete zdravé, ale mrkněte se kdyžtak na stránku www.safebryo.cz je moc dobře udělaná (nejenom kvůli tomu,že jí dělala naše škola :wink: ) tak nazdárek, buďte na sebe opatrné!!! mliko

Mlíko- na těch vašich stránkách se píše něco o ěpatném vlivu kyseliny listové u epileptiků. Já ji nemám, ale syn se léčí, prý mu už začne léky vysazovat, vypadá to na jednu příhodu před 2 lety, při zápalu plyc. Ale doktorka na neurologii mu ji předepisuje a bere ji ob den jednu tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
8.2.07 18:25

Vochechule tak to musela lekarnice koukat :-D no ja sice vegetarian nejsem, ale jim celkem zdrave, ted o to vic, ze si me telo opravdu rika jen o to zdrave, cerny caj jsem zkousela jen jednou - sel za chvilku ven. Ono ta zacpa je horsi z tech leku co mam predepsane, tak uz vazne uvazuju o klystyru :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
8.2.07 19:00

Mybe, drobátko čučela. Hned mi začla dávat přednášku na téma těhotenství a potřeba jíst maso. Asi to budu muset probrat s doktorem, píše se to ve všch možných plánech, co jíst a nejíst. Jeden klistýr se dá sehnat i na doma. Jmenuje se to YAL a je to prý ve formě nějaké asi stříkačky, kterou si naaplikuješ kam máš sama. Já o něm uvažovala taky, ale ten smt.jogurt pomohl spolehlivě. Dám si jeden k snídani a druhý odpolko nebo večer a občas nestíhám běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
8.2.07 20:01

Ahoj těhulky,

tak po pár dnech jsem si zase přečetla vaše povídání a přidám pár svých.

Ohledně nevolností - mám je už druhý týden, zvracela jsem 1×, ale mám pořád žaludek jak na vodě. A paradoxně mám potřebu i víc jíst, neb mám hlad a je mi špatně, pak se najím a zase je mi špatně. Lízátka mi moc nepomáhají. Četla jsem o „zázračných“ účincích zázvoru - ale moc se mi do něj nechce (jednou jsme chutnala kandovaný a musela jsem to vyplvynout :x )

Velkej problém mám ale s únavou. Poslední 2 víkendy jsem skoro celé prospala, ve všední dny chodím spát v 19-20 hod a celé dny jsem jak ploužící zývající přízrak :o No hrůza. Mám strach, že to lidi musí v práci poznat a já jim to zatím nechci říkat.

No a pořád mám takovou divnou náladu. Na tulení ani pomyšlení. Ale říkám si, že je to z té únavy, když mám práci sama se sebou, abych vydržela neusnout, tak prostě na lásku nemyslím :oops: No a v práci je to taky naprd - nějak mě to tam nebaví, zároveň šéf mi nakládá stále další „výzvy“ (asi ze mě chce vytřískat maximum, než mu odejdu :lol: ).

Mějte se všechny hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
8.2.07 21:46

vochechule
ahoj, a jaký bere tablety? acidum folicum léčiva? to má myslím 10mg, což je u malýho docela dost. nevím samozřejmě proč jí bere, ale u pacientů s epilepsií to může vyvolat záchvat, proto se to nedoporučuje.ale neuroložka k tomu má nějakej důvod, když ví o epilepsii a předepisuje kys.listovou najednou.a on bere i antiepileptika? no jestli měl jeden záchvat,tak to taky mohla vyvolat nějaká vysoká teplota nebo nevyspání(to u mojí kamarádky epileptičky spolehlivě funguje), tak třeba z něho žádnej epileptik nakonec nebude.
jinak u těhotných epleptiček je zas jinej problém,ale to ty nejseš.

jo a ten Yal to je klystýr, kterej se užívá před vyšetřením střev, je to docela driják, si myslím,a mám dojem, že je to jen na recept.teď si nejsem jistá.se zácpou bych ještě radila (kromě glycerinovejch čípků) Lactulosa sirup, to je docela vhodný pro těhotný a mohlo by to zabrat.

PS: a lékárnic se v lékárně ptejte dál, ač o tom nikdo moc neví, v té škole se toho člověk doví docela dost, akorát je mu pak líto, že ho všichni berou jako prodavačku :cry:

dobrou, (budoucí) lékárnice mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
9.2.07 07:14

Mlíko, dík. Bere přesně to co jsi psala. On už zas tak malej není, je mu 10 a váží 50 kg (asi nechce abych mu koukla na váhu). Neuroložka tvrdí, že má málo jedněch krvinek, je to děsnej hajzlik na jídlo a vůbec nechce jíst ovoce a zeleninu. Maximálně jablko, banán, pomeranč a grep. A může to mít také tak,jak jsi popsala. Měl asi 2-3 měsíce hnusnej kašel a naše doktorka pořád říkala, kupte mu kapky až na dovolené na slovensku skončil na pohotovosti a po návratu domů se zápalem plyc v nemocnici.
Jinak epilepsie - matka - dítě, mám ted jeden případ v blízkosti. Bývalej manžel má 2 měsíční olčičku a té v 10 dnech začaly tak silné záchvaty, že jí zabraly až 3 léky a vůbec nevěděli co s ní, protože se klepala bez teplot. No její máma je epileptička, která se léčí, ale je úplně blbá a doktorům řekla, že je zdravá, i když je pořád pod práškama.

Pá pá a dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
9.2.07 08:42

Ahoj holky a pekny patek preju vsem ;-)

Vochechule ja moc nemusim cerveny maso, spis jen obcas ryby a kureci, ale taky jsem cetla, ze je ted a pozdeji pro nas dulezity hovezi, no tak si ho budu muset taky zaradit do jidelnicku, coz zas pri vybornem kucharskem umeni meho pritele nebude takovy problem ;-) a jogurty jim, ale pravda, ze ne takhle pravidelne, jak pises, tak vyzkousim ;-)

mliko tak se pokusim sehnat Lactulosa sirup, dik, vcera se to zkouselo po trech lekarnach, ale nikde nic krom tech cipku nedoporucili pro tehotny :(

holky tam je tak krasne, hned bych se sla projit… v pondeli jdu na kontrolu, tak douam, ze se mi ten hematom vstrebava a budu moc na kratke prochazky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
9.2.07 10:05

Těhulky září 2007

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 11+2 )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 10+5 / UTZ 19.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 10+1 / KO +UTZ 19.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 10tt / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 10tt )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 9+6 )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 9+6 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 9+3 )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 9+2 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 9+2 / KO 13.2. / NT UTZ 28.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 8+6 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+5 / KO 15.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 8+4 /KO 15.2. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 8+2 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 7+2 )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 7+1 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 7tt )
mliko (TP rijen 07 )

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
9.2.07 10:16

Ahoj mamci…

maxik, to se nedivim, ze bylo neprijemne u te doktorky… :? …ale mimco vyroste a bude to dobry.

petrax77, mam stejne nevolnosti..nezvracim, ale mam porad hlad a kdyz se nenajim je mi spatne a jak se najim, je mi taky spatne…ale posledni dva dny je to nejak lepsi…nechci to ale zakriknout :P ..s tou unavou..od te doby, co jsem doma je to lepsi, ale mam obavy z toho, az v utery nastoupim do prace…to bude hezky :? .

mybe, zkus taky jeste ty svestky..nebo po ranu nalacno par lzic toho nalevu…to mi taky docela pomaha…

mejte moc moc hezky, uzijte si vikend!!!!!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
9.2.07 14:40

Ahoj těhulky,

omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala, ale poslední dobou jsem taková pořád nějaká smutná a bez nálady. Pořád mám z něčeho strach…děsím se chřipkový epidemie, neustále přemýšlím, co můžu a nemůžu jíst, protože všude je samá listerióza, bojím se o mimi, aby bylo v pořádku, protože moje sestra má postiženou holčičku a vidím, jak je to těžký :cry:
Naštěstí mi v pondělí na kontrole dopadlo všechno dobře i krevní testy byly v pořádku, ale i tak si nějak nemůžu pomoci a jsem pořád z něčeho na nervy, ach jo :roll:

Jinak na příští kontrolu jdu 26.2, to kvůli seznámku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
9.2.07 19:17

Ahoj těhulky, tady joula,
hlásím se k vám s termínem porodu 20.09.2007. Doma už mám holčičku 3a1/4 roků.
zdravím všechny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
10.2.07 01:35

Těhulky září 2007

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 11+3 / KO 26.2. )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 10+6 / UTZ 19.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 10+2 / KO +UTZ 19.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 10+2 / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 10+1 )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 10+0 )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 10+0 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 9+4 )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 9+3 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 9+3 / KO 13.2. / NT UTZ 28.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 9+0 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 8+6 / KO 15.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 8+5 /KO 15.2. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 8+3 )
jouja (Pha 4 / TP 20.9. / 8+1 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 7+3 )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 7+2 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 7tt )

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
jouja - holcicka 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
10.2.07 01:47

ahojte holky,

vitame jouju , to je dobre, ze se hlasi dalsi dusicka. jak se citis tehulko? :-)

kat-ko,
ty taky smutnis … to neeee… holky, to nedelejte … musite si udelat nejakou radost a myslet pozitivne, aby miminka byla taky dobre naladena. navic takhle na sebe jenom ty chripky a dalsi nemoce privolate. udelejte si hezkej vecer s manzelem nebo se podivejte na nejakou peknou komedii :-) … nebo se vypravte nakupovat ;-) .. ja uz jsem si musela udelat radost a koupit tehu kalhoty, protoze z normalnich dopnu jenom jedny!

barco a petro ,
tak presne takovou nevolnost mam ja. dopoledne dobry a pak behem odpoledne mam zaludek na vode, pocit, ze jsem stlaskala vsechno mozny a 5min po jidle mam desnej pocit hladu, ale kdyz se podivam na jidlo, tak je mi mdlo. docela mi ale dela dobre zazvorova limonada nebo tady chroupu mrkev. ale jak mam rada sladky, tak se na nej nemuzu podivat. po tom je mi blbe jeste vic. :-) no aspon k necemu je to dobry … ale taky bych rekla, ze za posledni dny se to trochu zlepsilo, tak doufejme, ze je to na ustupu. :-)
jinak zazvor mam rada jako pri:,–(u do jidla, ale kandovany jsem ho teda jeste nikdy nejedla. tady maji i zazvorove caje, ale caj ted taky nemusim, je mi po nem blivno. takze obcas upiju kafe bez kofeinu s hodne mlikem, ale i cukrem. to je snad jediny, co muzu sladky.

jinak dneska zacala rodit jedna holcina od nas z denicku, tak porad sleduju telefon a jeji smsky. chudak, do porodnice jeli nekdy rano ve 4, v 11 byla jen na 4cm a v 5 odpo na 8-9cm a uz toho mela pry dost. doufam, ze v tuhle chvili uz to ma za sebou. ja jen doufam, ze muj druhy porod bude stejne rychly jako ten prvni :-)

mejte se krasne, hezky vikend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital