Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky vsechny, nebyla jsem tady par dni.
Mam za sebou prvni navstevu gynekologa a prvni ultrazvuk. A taky veeelice zajimavou zpravu. Ze budeme mit dvojcatka! Tak se s tim zatim nejak vyrovnavam…
Mejte se vsichni fajn.
A.
Alino gratulujem
![]()
moje kamaradka taky ceka dvojcatka, je asi v 16tem tydnu. Zezacatku byla vydesena, ale uz se moc tesi
ja se musim priznat, ze vidina dvojcat mi nebyla neprijemna
![]()
Ahojte,
Alino - gratuluju
, zatím z toho moc nadšeně nezníš, ale taková novinka se asi musí nejdřív strávit, co? Mění to hodně vaše plány a představy?
Uvidíš, že to bude dobré, víc starostí, ale i víc radosti ![]()
Myslím, že tu na emiminu běží diskuze maminek dvojčat, zkus to dohledat a kouknout tam, třeba zjistíš, že s tím počátečním rozpačitým pocitem nejsi sama a trochu se podíváš, jak bude dál.
adys - taky už mám objednané těhukalhoty
, zatím se ještzě zapnu, ale žádná sláva to není. Zdá se mi, že teď podruhé ten pupík nějak rychleji roste
.
Jinak nevolnosti dál přetrvávají, navíc jsem k nim chytila chřipku, takže tatínek půjde asi od ondělka na OČR a bude hlídat Dalka.
Ahoj maminy.
Jak se všecky máte??????????????????????????? Já hlásím těhu kalhoty navlečeny, nechápu ale jinak to už nešlo. V týdnu mi dorazil balíček z Litexu, obednala jsem si 3/4 a dlouhé těhu elasťáky a 2 trička. Kalhoty ještě dlouho zůstanou ve skříni, jsou hodně veliké ale trička jsou v poho. Jinak jsem v C@A našla těhu gatě zlevněné z 1000 na 275 kaček, tak jsem je hned zakoupila no a už je nosím. Jsou krásně elastické.
Pořádně dávkujte vitamínky, ať nejste nemocné, já ležela včera, ale byla to spíš únava za celej týden v práci.
pápápápápápá a opatrujte bříška
![]()
Ahoj holky,
tak se hlásím po týdnu dovolené. Na horách to bylo super, ale hodně rychle to uteklo. Tady v Praze mi chybí sníh
. Davídek se učil lyžovat a docela mu to šlo. A hlavně ho bavilo jezdit s tatínkem na vleku
. Ještě jsem nestihla přečíst všechny nové přízpěvky, ale brzy to doženu.
Vítám všechny nové nastávající maminky. Hezky se rozrůstáme ![]()
Alino - gratuluji ke dvojčátkům
. Bude to super, uvidíš, jak si spolu děti vyhrají a budou si hodně rozumět. Švagrová čeká také dvojčátka a jsou moc šťastní, že je budou mít
.
joulo - koukám, že jsi také z Prahy 4 a máš stejně starou holčičku, jako je můj syn
. Od kud jsi?
Dobrou noc a hezké sny
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 11+5 / KO 26.2. )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 11+1 / UTZ 19.2. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 10+4 / KO +UTZ 19.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 10+4 / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 10+3 )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 10+2 )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 10+1 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 9+6 )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 9+5 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 9+5 / KO 13.2. / NT UTZ 28.2. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 9+2 / UTZ 14.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 9+1 / KO 15.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 9+0 /KO 15.2. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 8+5 )
joula (Pha 4 / TP 20.9. / 8+3 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 7+5 )
Alina (Hradec Kralove / TP ? / 7+5 / dvojcatka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 7+4 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 7+3 )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - holcicka 3 roky
ahoj holky,
zdravim vas po vikendu …
Zuzo ,
vitej zpatky z hor .. vypada to, ze jste se meli dobre a ze sis hezky odpocinula.
taky bych si dala libit, ale letosni zima tady u nas je divna. v lednu sice padal snih skoro ob den, ale byl to akorat tak rano poprasek a do obeda to bylo pryc. ted na ut/st slibuji silne snezeni, tak jsem na to zvedava. aspon aby to bylo na snehulaka a na boby. ![]()
Alino ,
vitam te mezi nami tehulkami … a zatim jako jedinou s dvojcatkami.
urcite je to ze zacatku docela sok, ale uvidis, ze to bude nakonec super. mate dvojcatka v rodine? napis jeste neco vic o sobe, at muzeme dat vic info do seznamku.
Vochechule ,
neni nad kalhoty s gumou, ze?
ja zatim pouzivam takove ty s elastickym pasem misto pasku, ty vylozene tehu kalhoty s panelem vepredu jsou taky jeste velke … jo.. a povedl se ti teda superkauf v C&A. my ho tady nemame, docela rada jsem tam nakupovala, ale zase se najde neco jineho, kde se da utracet ![]()
joulo ,
omlouvam se, prvne jsem ti zkomolila jmeno
. uz je to napraveno.
my jsme meli linej vikend. mne se navic chytly nejake strevni potize, do toho ‚vlnici‘ se zaludek
, takze jsem se vicemene spis povalovala. dneska rano me kluci nechali spat az do 1/2 10., ale moc to nepomohlo
. doufam, ze to bylo vyvrcholeni mych ‚nevolnosti‘ a ted uz se to opravdu bude jenom zlepsovat.
hezky zacatek tydne. ![]()
Ahoj maminy…
…tak uz jdu zitra do prace
.....dneska me dr. uschopnila.
vitej zpatky Zuzi…to je fajn, ze sis to uzila a Davidek taky… ![]()
Alino, moooc gratuluji k dvojcatkum…asi je to hodne velky prekvapko, vid…ale moc hezky prekvapko.
kalhoty me uz taky pekne skrti…nenosim skoro nic jineho nez jeany…asi si budu muset co nejdriv koupit o cislo vetsi.....
a vitam nove tehulky
…mejte se moc moc hezky!!!!!!!
Maria86 píše:
A kde je vubec Luci? Uz tu dlouho nebyla…
Baf ![]()
Ahojky, já jenom nestíhám, chodím teď do práce a o víkendu jsem pořád někde cajdala. A za chvíli mažu z práce na obídek, máme dneska srazík s holkama z Prahy, z diskuze život po potratu, tak se moooc těšííím.
Ahoj holky,
zdravím vás při pondělku!
Zuzi , vítej zpátky! To je bezvadný, že jste si užili sněhu na horách. Letošní zima je taková celá nějaká divná, sníh žádný a to jsem četla dneska v novinách, že do půlky března určitě nebude a že budou pořád nadprůměrný teploty.
Mario , mám to tak stejně jako ty, taky jsem jeansová holka
Nejhorší je, když jsem si zkoušela ty těhotenský, tak jsem si v nich připadala uplně ztracená, skoro bych se vešla do jedný nohavice a ještě ke všemu se mi zdály dost drahý, cca 2500,– Mám při výšce 173cm, 51kg, takže je to docela problém, i ta nejmenší velikost mi byla docela velká. Takže jsem si koupila v normálnim obchodě jedny o číslo větší za 800,– a v těch se citím naprosto bezvadně.
Alino , velká gratulace k dvojčátkům. Má je i moje sestra a je to nádhera!! ![]()
No, jinak mi můj doktor zakázal jíst vitamíny pro těhotný, že byl teď na nějakým semináři a vůbec se to prý nedoporučuje. Prý že normální civilizovaná žena má v potravě dostatek všeho co potřebuje a že přísun tolika vitamínu v chemickým stavu neni dobrý pro mě ani pro to mimi. Tak opravdu nevím
Co si o tom myslíte vy?
Je pravda, že po každé tabletě mi nebylo zrovna nejlíp a taky je pravda, že u prvního jsem je nebrala a Filípek je úplně zdravý, u druhého už jo a Matýsek má pořád nějaký ekzémy a sníženou imunitu, ale nikdo nikdy nemůže určit, jestli to bylo z toho nebo ne!
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvěk, nějak jsem se rozjela… ![]()
Ahoj holky,
Zuzi vítej z hor. Máme letos hory až na konec března, tak to bude jen na procházky, pochybuji že bude sníh… Nepodlehla jsi pokušení si zalyžovat? Mě to hodně láká, ale vím že to je pěkně riskantní… ![]()
Alino - gratuliji k dvojčátkům, manža si je i trošku přál. Bude to krásný ![]()
Mám pocit že už mě trošku opouští počáteční únava a nevolnost, nechci to zakřiknout, ale snad už to bude jen lepší
. 15.2. jdu na kontrolu a UTZ, snad už bude Dr. zdravá, pak mám v plánu už to říct v práci. Jinak kalhoty už jsou mi taky některý těsnější, tak už nosím jen ty hodně bokové, ale zatím není potřeba kupovat těhu, ale asi za další 14 dní budu mluvit jinak…
Optarujte bříška a i sebe
pa Koutecka
Ahojte vsechny,
taky vas zdravim po vikendu, trochu jsem si ho prodlouzila, protoze se mi na par dni vratil bracha z Anglie, tak jsem si vzala dovolenou a jela k nasim.
Joulo - vitam te!
Alino - gratuluju k dvojcatkum! Muj pritel si pral trojcata a nevim, trochu mi prislo ze je zklamanej kdyz jsem mu rekla ze je tam jen jedno… ![]()
Zuzi - vitej z hor! Ja si byla zalyzovat minulou nedeli a i kdyz jsem mela trochu strach, tak v pohode. Jenom jsme se s mym milym trochu pohadali, kdo ze neumi jezdit na vleku, dost me to rozladilo. Mam pocit, ze je na tom psychicky hur nez ja a v tom pracovnim zaprahu, co na nem je, to nejak nezvlada. A to chtel mimi uz tri roky zpatky. ![]()
Adys + Vochechule + Kat-ko - ja mam tehukalhoty uz taky koupeny. Jsou to dziny, uplne skvely, staly necele 2000. Kat-ko, ja myslim ze zalezi jaky kalhoty sezenes, prece nemusi byt jako pro slona. Malem jsem se do nich nevlezla, ale prodavacka rikala, ze se mnou porostou a kdyz nepriberu vic nez 15 kilo, tak mi vydrzi az do konce. Tak snad nekecala
. Ja jsem se desila, ze tehule nosi jenom laclace, to mi prijde priserny! Ja jsem taky dzinova. Zatim teda bokovky dopnu, ale asi je to jen otazka par dni… Nejak pribiram, a to skoro obden zvracim. Ale taky jak jste holky psaly, ze musite ted jist porad, jinak je vam blbe, tak to je uplne presny! Ja bych zrala porad, ale porad je mi taky blivno. Kdyz se najim moc, kdyz se nenajim vubec, v noci mam u postele piskoty a presnidavku, pac se tak 2× za noc vzbudim hlady…
Ale co, rikam si, ze to znamena ze je vsechno v poradku, co bych pro ten muj poklad nevytrpela, ze. ![]()
Jinak jsem pohledem do diare v patek zjistila, ze 19.3. jedu na konferenci, takze jsem preobjednana k Dr. na 12.3. Takze uz „jen“ 4 tydny cekani, to kvuli seznamku.
Mejte se co nejlip a at je vam co nejmin spatne.
Hanucha
Zuzi - bydlíme na Starém Chodově a malá se jmenuje Jasmin. - teď jsem koukla do starých zpráv a našla jsem, že snad bydlíš v Modřanech? jo a ještě některá z nás.., já jsem bydlela na Beránku a když byl malé měsíc, tak jsme se stěhovali do staré řadovky na Chodov.
Tak jak čtu, tak je zcela normální, že mám pocit potřeby těhu kalhot už teď .
S malou jsem byla v pohodě až do 4měsíce, zato teď …
Takže hned jak budu mít volno, tak si jdu udělat radost!!!
Všechny moc zdravím
Joula