Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, pěkné ráno ![]()
Ahoj LUCI
, tak jak Ti dnes je? Mě pořád není špatně, tak si říkám, že už by to ani nemuselo přijít. Bylo mi nevolno asi jen dva dny, ale jen trošku ![]()
Mario - tak ať je Ti brzy dobře, snad Ti dá doktorka neschopenku a Ty se z toho hezky vyležíš a odpočineš si od práce ![]()
Jinak v sobotu odjíždíme na hory, tak se moc těším. Budu tam chodit jen na procházky, nebudu lyžovat, bobovat, ani sáňkovat. Prostě na sebe budu dávat pozor. Davídek už zítra nejde do školky, nechávám si ho doma. Pojedeme se podívat za švagrovou, ona čeká dvojčátka a musí být doma v klidu, tak ji pojedeme na chvilku potěšit ![]()
Holky kde budete chtít rodit? Já chci rodit u Apolináře, rodila jsem tam před 3 roky a byla jsem tam velice spokojená. Až na některé sestřičky na šestinedělí, které nebyli moc příjemné, ale ono se všude najde něco, co se někomu nelíbí. A před porodem jsem několik dní ležela u Apolináře na rizikovém oddělení a tam to bylo skvělé, bezvadné sestřičky i doktorka ![]()
HOLKY CO JDETE DNES NA KONTROLU, TAK NA VÁS TAKÉ MOC MYSLÍM A DRŽÍM VÁM VŠECHNY PALEČKY. DEJTE VĚDĚT, JAK JSTE DOPADLY
Ahoj Zuzi…
moc si to na horach uzij…taky bych brala nekam vyjet…
…ale snad si ted odpocinu par dni doma.......
Chtela bych rodit v Krci…je to nejbliz…uvazovala jsem taky o Podoli, ale uz dlouho ctu porad nejake kritiky.....takze zatim vyhrava Krc…
Mario, děkuji, určitě si to pěkně užijeme, hlavně s Dádou bude na horách sranda. Moje ségra a kamarádka rodily v Krči a byly tam spokojené. Já jsem tam byla jednou při nevydařeném těhotenství, byla jsem tam na čištění a ten přístup pana doktora mě tak odradil, že už jsem tam víckrát nešla. Ale to záleží, na koho narazíš. Jak jsem psala, všude se někdo najde, kdo nebude vyhovovat ![]()
Ahojky všem,
Zuzi, diky za optání, Filípek měl samý jedničky, tak jsme to trochu oslavili u babičky, uvařila mu svíčkovou. Ještě by si přál malý akvárko, tak mu ho možná s manžou pořídíme ![]()
Užívej si na horách a dávej na sebe pozor!!
Luci, bezva zprávy a krásná fotečka, mimísek je hezky vidět.
Mario, určitě to chce nemoc pořádně vyležet a odpočinout si!!
Jinak rodit budu zase na Bulovce. Byla jsem tam dvakrát, ale to tam ještě fungoval CAP, takže jsem rodila na stoličce. Až na nějaký maličkosti to bylo bezvadný. Doufám, že tam ta možnost výběru polohy je možná i dneska, protože si nedovedu představit, že bych musela rodit v leže.
Ahoj kat-ko, tak to je Filípek šikulka
. Tu svíčkovou bych si dala, mňam. Jako malá jsem také měla akvárko, je hezké, když můžeš pozorovat rybyčky. Strejda s tetou mají také akvárko a když k nim přijedeme, tak Dáda rybyčky moc rád pozoruje.
Jinak děkuji, hory si užiju a budu na sebe dávat pozor, slibuji
¨.
Já jsem rodila v leže a měla jsem úžasný porod. Manžel byl u porodu a málem to nestihl. Ležela jsem na riziku, kolem 23 hodiny jsem začala rodit, tak jsem šla na sál a Davídek byl na světě ve 23:17
. Bylo to úžasné a moc ráda na to vzpomínám. A také si říkám, že bych si přála takový porod ještě jednou, tak snad se mi to vyplní ![]()
Zuzi, no vidíš, nakonec mě uklidníš, že rodit v leže nebude až tak strašný
Ikdyž první porod byla krása, druhý už byl horší, tak si nedovedu představit, co mě čeká teď potřetí ![]()
kat-ko, třeba ten třetí bude za všech nejlepší a nejrychlejší
. Ono to nějak dopadne, vždy se to dá vydržet a jakmile máš toho drobečka v náručí, tak se rychle na všechno ostatní zapomene. Bude to v pohodě ![]()
To máš pravdu, úplně tomu rozumím
Ale u toho druhýho jsem měla křížový bolesti a neodpočinula jsem si ani mezi kontrakcemi, to mi dalo pořádně zabrat
tak uvidíme
Co ty, za jak dlouho si porodila od první kontrakce?
Já jsem pravidené kontrakce po 3 minutách měla asi od 20 hodin, takže jsem porodila zhruba za 3 hodiny
Tak to je super, že to bylo tak rychlý! Máš velkou šanci, že ten druhý bude ještě rychlejší ![]()
ahoj.
fakt to tady funguje, odpovidate hned a velice ochotne. ![]()
Vsem dekuji za rady. Tak teda lyzovat pojedu!
Pro verububu -Ohledne zakladani "rijen 2007 ". Pockam na tu navstevu gynekologa (8.02), at nejaky orientacni termin urci, ja jsem zas neco pocitala, a vychazi to na 26.09.07. Uvidime.
Po precteni nekolika smutnych clanku o nezdarnem tehotenstvi, jsem se rozhodla, ze nebudu nikam spechat, nic zavazneho podnikat a menit ve svem zivote (typu stehovat se do vetsiho bytu ci predelavat pokoje v stavajicim, hlasit udalost vsem znamym a tak dale.).
Jinak je mi uz druhy den pekne blbe, a to i v noci
Sice diky bohu nezvracim, ale soustredit se na praci (a mam ji docela narocnou) je dost tezke. Netusila jsem, ze ta nevolnost prijde takhne hned. Ale je to dalsi potvrzeni tehotenstvi, tak se snazim vnimat jen tuto pozitivni stranku svych potizi ![]()
Jak je vam, cerstve tehotnym?
A jak s tim bojujete? Sehnaly jste nekde lizatka proti nevolnosti? Pomaha to aspon?
Mejte se krasne!
Pa.
Alina
Ahoj…
tak uz jsem doma od doktorky..nechava me do stredy doma, tak snad to vylezim a bude vsechno v poradku.
kat-ko..mama taky doufala, ze treti porod pujde raz dva, ale ono neee..pry to bylo stejny jako predtim
…
zuzi, to jsi mela stesti, ze si mela tak hezky porod..a hlavne rychly…segra rodila 20 hodin, do toho krizovy bolesti, tak si to uzila…jak si psala, ze manzel malem porod nestihl…toho se bojim taky…budu se fakt modlit, aby to vyslo na termin, protoze kdybych rodila treba o tri tydny driv, tak to z Recka nestihne......muze prijet az na termin. Chtel by byt u porodu a ja bych taky byla moc rada, kdyby tam byl.
Alino, ty lizatka jsem si jeste nekupovala…zatim jsem nemela takovou potrebu. Ale nechci to zakriknout..vzdycky napisu, ze mi je fajn a druhy den je mi cely den na zvraceni. Budu za chvili jak koula…musim jist kazdy dve hodiny, jinak je mi dost spatne - na zvraceni…takze jsem zvedava, jak budu vypadat tak za dva mesice ![]()
Zatim papa
Ahoj holky.
![]()
Já už chci taky k doktoroj na srdíčko, ale jdu až 15.2. je pořád pěkně přetíženej. Naštěstí těhu nevolnosti nemám, jen mám ukrutnou zácpu, zakoupila jsem dneska šaratici a musím mrknout po netu, jestli se může. Jinak ještě gl.čípky. Jinak jak jte probraly porody, já rodila v Opočně, na provokačku a doktor mi pak řekl, že mě tam už nechce vidět dokud nezhubnu. Při porodu jsem vážila asi 120 kg a malej měl 4,60 kg, takže se mi málem nevešel do normální cesty, kterou ho pak vytáhli, ale byla to fuška. Jinak na druhé to dopadne asi v Hradci, je to nejblíž, ale prý se skvělá porodnice v Trutnově. Je tam i nadstandart pokoj, kde může 24 hodin po porodu být i taťka.
Pomóc, nezapnu normální kalhoty.
![]()
Ahoj holky, tak i já se už můžu pochlubit po prvém ultrazvuku.
Mimísek je 5 mm velký, má srdíčko a vše vypadá naprosto OK
Musím se přiznat, že jsem byla před UTZ fakt dost nervozní - obavy, aby vše bylo ok atp.
Ted musím do 14 dnů na krevní testy a pak teprve na kontrolu (prý tak za měsíc, až budou mít testy). To mi teprve vystaví průkazku. Přijde mi to hrozně za dlouho
Ale je mi jasné, že častější návštěvy lékaře nic neurychlí ![]()
A taky mi dneska po týdnu bylo celkem dobře. Až na hroznou únavu, ale na to si asi budu muset zvykat.
Mějte se hezky. Petra