Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
moc na vás na všechny myslím! Nebojte, všechno dobře dopadne! Vzpomínám na svoje první těhu, to jsem nešpinila, ale přímo děsivě krvácela a měla neskutečný křeče břicha, že jsem se nemohla ani hýbat, myslela jsem, že je konec, ale i přes to všechno se Filípek udržel!!
Je to moje šikulka, dneska dostane ve škole svoje první vysvědčení ![]()
Luci, myslím na Tebe, ničeho se neboj a těš se z mimi!
Vítám maxika
Ahoj holky,
LUCI, myslím na Tebe, tak až příjdeš od doktorky, tak hned napiš, jak jsi dopadla ![]()
Ahoj kat-ko,
tak to bude dnes asi veliká oslava, když bude mít Filípek první vysvědčení
. A co bude za známky, nebo se ještě pořád dává jen jedna známka? Jestli ano, tak to bude určitě jedna veliká jednička ![]()
Zuzi, dneska už se zase dávájí známky za každý předmět. Snad bude mít samý jedničky, ikdyž nějaký dvojky už taky dostal. Mám pocit, že co se učí on v první třídě, já se učila ve třetí ![]()
Zdravim vsechny, mozna jsem prilis uspechana, a mozna k teto skupine ani moc nepatrim (bude to mozna zacatek rina). Ale conejdriv chci najit kamaradky, a nacerpat conejvice uzitecnych informaci. Mam zatim jen pozitivni tehotensky test (dokonce tri pro jistotu) a k tomu jeste velkou radost. To je zatim vse. Muj gynekolog je tak zaneprazdneny, ze bych se k nemu dostala az v pulce brezna, tak jsem objednana k nejake jine doktorce. Pak uz mozna budu mit vetsi jistotu atreba i nejaky aspon orientacni den ci aspon mesic.
Bylo to u me totiz dost divne, mela jsem nejakou malou menstruaci, spis jen spineni, tak pro jistotu jsem so udelala test. Ten byl negativni. Nekolik ovulacnich testu v obdobi predpokladych plodnych dnu tohoto mesice taky nic neukazaly. Tak jsem se uklidnila a doufala v uspech pri dalsim pokusu.
Upozornila me kolegyne, ze nejak az moc krityzuji parfem dalsi spolupracovnice, a ze ji vubec nevadi, a jestli treba nejsem tehotna… Tak jsem po tydnu zkusila jeste jeden test, a ten uz byl pozitivni! Stalo se neco podobneho (menstruace , a pri tom tehotenstvi) nekomu z Vas?
Hned od zacatku par dotazu k Vam vsem. Jak se chovate, co delate jinak, vic si davate na sebe pozor uz hned ted, od prvniho mesice?
Mame s pritelem na tento vikend naplanovane hory a lyzovani, tak nevim, jestli to je v pohode. Jestli uz ted v pripade padu necim riskuji? A taky jak to je se squashem a s ricochetem? A jestli zena v prvnich tydnech tehotenstvi ma co delat v posilovne? Nechci nicim riskovat, ale zbytecne sedet doma a vzdat se techto aktivit taky bych nechtela. Tak treba uz jste to tady lip prozkoumaly, a vite odpovedi na moje otazky, tak prosim poradte nebo poslete odkaz. (snazila jsem se na toto tema neco najit, ale zatim bezuspesne, jsem tady nova a neorientuji se).
Diky moc za rady!
Alina
Ahoj holky,
a hlavne Alino. Ja nevim, jeslti ti nejak moc poradim, spis asi ne
Jenom z mojich zkusenosti: kdyz jsem byla poprve tehotna, tak jsem to strasne prozivala od pocatku, jedla jsem hlavne zeleninu a to co psali v knizkach (nejlip v bio kvalite
), chodila na prochazky do lesa…, vsem jsem to hned od zacatku vykladala a ono to pak nevyslo. Ted jsem si rekla, ze to nebudu hrotit a chovam se v podstate stejne jako pred tim, jenom si davam vetsi pozor na to co jim, koupila jsem si hned co jsem to zjistila tehu vitaminy (Calibrum babyplan - btw koupila jsem je v Hradci Kr. kde jsem byla zrovna na sluzebni ceste).
Ja myslim, ze se nemusis zatim ve sportu nijak omezovat, jenom se zbytecne nepremahat. Ja jsem teda spis babovka a omlouvam si tehotenstvim svoji lenost
Jinak lyzovat chci jet v nedeli taky, kdyz se nebudes srazet s nakyma debilama na sjezdovce a zbytecne riskovat uraz, tak se neboj.
Takze muj zaver je ten: kup si ty vitaminy, hlavne je dulezita kyselina listova, ta ve vsech tehu vitaminech pro prvni trimestr je a zbytecne se nestresuj.
To je asi tak vse, mne je dnes zase hrozne blivno, rano jsem zvracela a tak asi pujdu brzy domu a budu odpocivat. Ted jsem do sebe dostala horko tezko obed, Pepsi uz nemuzu ani videt
Ale jsem tu dnes o dve hodiny driv, tak si snad muzu dovolit zmizet.
Mejte se krasne a piste co jsme videly na UTZ!
Hanucha
Alino - bych řekla, že můžeš dělat všecko, jen pokud by tě začalo bolet nebo píchat v podbřišku nebo jsi začala špinit, tak toho nech. Spíš pozor na léky, RTG a kdyby ses náhodou ocitla s něcím u dr., je třeba hlásit, že jsi těhotná ![]()
HOLKY AHOOOJ Smějící
Strašně moc Vám děkuju za držení palců…
Pan dr.nás změřil a máme 1,6cm a srdíčko bylo krásně vidět, miminko odpovídá 8+0, takže mi napsal, že jsme mladší těhotenství o dva týdny…
Ale říkal, že je tam krásně vidět žloutkový váček, kterým je miminko vyživováno a že to je dobrá známka toho, že by vše mohlo dopadnout dobře…
A když ho měřil, tak říká a tohleto celý je váš „kulíšek“, tak sme mu tak s manžou začali říkat, ostatně pan doktor ani neví, jak se trefil a jak se to rýmuje k našemu příjmení - Kulíšek Rulíšek Smějící
Přístě jdu 27.2. už do poradny.
Těhulky září 2007
Maria86 (1986/ Praha4/S/ TP 18.9.) 7+2
Zuza (1977/ Praha4/V/ TP 11.9.) 8+1, UTZ 28.2.
hanucha (1977/ Brno/ TP 6.9.) 8+6, UTZ 5.2.
radik (1980/ Praha /S/ TP 12.9.) 8tt, UTZ 1.2.
LUCI (1980/ Pardubicko/V/ TP dle MS 30.8.) 8tt, UTZ 27.2.
Koutecka (1980/ Praha/ TP 4.9.) 8+4, UTZ 6.2.
Kat-ka (1977/ Praha/V/ TP 30.8.) 9+6, UTZ 5.2.
*moonlight** (TP 23.9.) 6+4, KO 1.2.
Andrášek (1976/Praha/ TP) 9+4, UTZ 19.2.
Brcav75 (1975/Miláno/V/ TP 7.9.) 8+5, UTZ
kristain (1978/Zlín/ TP 15.9.) 7+5, UTZ 14.2.
petrax77 (1977/ Praha/ TP?) 6tt, UTZ 1.2.
Vochechule (1974/Třebechovice/ poslední MS 22.12.) 5+6
maxik (TP 18.9.) 7+1
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matoula 9 let
maxik - Dalibor 1rok
Ahoj holky,
LUCI, tak jsou skvělé zprávy, gratuluji
. Máš jednou tak veliké miminko, než je to moje
. Vidíš, já jsem Ti říkala, že bude vše v pořádku, ať se zbytečně nenervuješ. A měla jsem pravdu
. Tak jsi si ten UTZ nakonec krásně užila, viď? Ten žlotkový váček byl vidět i u mě, tak snad nám to všem dobře dopadne. Kulíšek Rulíšek je moc hezké ![]()
kat-ko, jak dopadlo vysvědčení? Určitě byli samé jedničky. Neteř dnes dostala také své první vysvědčení a byli samé ![]()
Alino a verububo, moc Vám gratuluji k těhotenství a držím palce, ať Vám vše dobře dopadne.
Zuzi ahoj, dobré ráno všem…
Děkuju za pochvalu ![]()
A já dneska držím palce všem, co jdou na kontrolu a dejte nám holky vědět!!!
Těhulky září 2007
Maria86 (1986/ Praha4/S/ TP 18.9.) 7+3
Zuza (1977/ Praha4/V/ TP 11.9.) 8+2, UTZ
hanucha (1977/ Brno/ TP 6.9.) 9tt, UTZ 5.2.
radik (1980/ Praha /S/ TP 12.9.) 8+1, UTZ 1.2.
LUCI (1980/ Pardubicko/V/ TP dle MS 30.8.) 8+1, UTZ 27.2.
Koutecka (1980/ Praha/ TP 4.9.) 8+5, UTZ 6.2.
Kat-ka (1977/ Praha/V/ TP 30.8.) 10tt, UTZ 5.2.
*moonlight** (TP 23.9.) 6+5, KO 1.2.
Andrášek (1976/Praha/ TP) 9+5, UTZ 19.2.
Brcav75 (1975/Miláno/V/ TP 7.9.) 8+6, UTZ
kristain (1978/Zlín/ TP 15.9.) 7+6, UTZ 14.2.
petrax77 (1977/ Praha/ TP?) 6+1, UTZ 1.2.
Vochechule (1974/Třebechovice/ poslední MS 22.12.) 6tt
maxik (TP 18.9.) 7+2
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matoula 9 let
maxik - Dalibor 1rok
Ahoj Luci…gratuluju!!!!
…a mas nadhernou fotecku
…
zdravim Alinu a verububu.....
A take myslim na maminy, co jdou dneska k doktorce…ja jdu dneska taky k doktorce, ale ne na gyn. Pekne me boli v krku a mam nejakou chripku, tak chci alespon na par dnu zalehnout a dostat se z toho.....
Mejte se moc hezky!!!