Poradna duly
Jana Čurdová
alunko- ono to těm prcků až tak nevadí, že jedí pořád dokola to samé, to jenom maminky to tak řeší. My taky jíme brokolici, mrkev, cuketu. Ještě můžeš dát květák, dýni, vy i petržel, hráše, kukuřice, kedlubnu. Maso máme každý den, výjimečně nemáme. Jako přílohy bramobory, rýži, pohanku, jáhly , kus-kus, těstoviny.
Solit- myslím, že je času dost, doporučuje se až po roce.
My jsme běloši, 50+ faktor opravdu funguje, ale myslím, že je to i o kůži.
Lenak i kuskus? ten baštím já a hrozně ráda. Rýži jsem ještě nezkoušela, ale asi to zkusím, a co borůvky? Když je táta alergik, tak nejsou borůvky taky alergen? Vím že jahody jo, ale ty Jakubovi vůbec nevadí
![]()
a zkoušíte jim dávat na ochutnání vše o co si řeknou? Nebo trváte na tom, že to mohou až budou větší? Třeba mlíko nebo vše z mléka nedávám ani náhodou, ale ostatní?
Lenak - a ta pohanka, jáhly jsou jako na způsob luštěnin? No pohanka asi ne, sama jsem to ještě nikdy nejedla, tak to asi ozkoušíme
![]()
Jak vaříte tu pohanku a jáhly, já to nikdy nedělala
.
Alunko, borůvky jsou pro alergiky obzvláště vhodné, jen pozor na zácpu
. To mi řekla doktorka v nemocnici, kam chodíme do speciální poradny pro děti, které mohou mít alergii po rodičích, je to vlastně taková prevence, jí se jen některá jídla, ale je to opravdu jen dokola. Dokonce ani vajíčka malá zatím nesmí a kaši smí je speciální Sinlac.
Malá řve utíkám.
JJ- a to ani rýžovou kaši nemléčnou nesmíte?? Co jinak vám ještě řekli, že můžete.
Pohanka i jáhly, podle toho co máte, dají se koupit i Bio instatní vločky a ty se zalijí jen horkou vodou. Jinak to taky bývá na pytlíčkách uvedeno, jak se připravuje. Pozor na jáhly, měly by se několikrát prolít horkou vodou, aby nebyly hořké. jinak se vaří jako rýže, ale hodně to nabude, tak o dost víc vody než je jáhel. Pohanka se buď vaří do změknutí, nebo se vaří pár minutek a pak se nechá dojít.
Alunko- kuskus jsou vlastně těstoviny, takže ten, kdo dává lepek, tak může i toto.
jinak já ochutnávat nedávám, dodržuji, to co může a co ne. ![]()
A nevíte, jak s luštěninama, od kdy se dávají?? My je nedáváme, u Adama si to moc nepamatuji, ale asi dýl. ALina je teda dává. (odšlupkovaný) Tak nevím.
Opalování - malého poctivě patlám krémem 40, takže je to furt bledulka
s pokrývkou hlavy taky zápasíme, ale jsem v tom neústupná.
Jídlo - obědy - maso dávám 6× týdně, 1× žloutek. Zrvona včera večer jsem vařila asi 15 skleniček do mrazáku:
a) kuře + rýže + mrkev + petržel + rajče
b) kuře + rýže + mrkev + petržel
c) kuře + rýže + dýně + porek
d) kuře + těstoviny + mrkev + petržel + rajče
e) kuře + těstoviny + brokolice + hrášek
Příště navařim zase s hovězím nebo telecím masem (plánuji kombinace: špenát+brambor+maso; cuketa+maso+těstoviny; květák+brambor+maso).
Střídám domácí i kupované. Když dělám domácí, tak nesolím, přidávám slunečnicový olej. Snažím se kupovat bio, ale ne vždy se to podaří.
Ke svačinkám dávám:
a) nakrájené ovoce - nektarinky a broskve, banán
b) mixované ovoce nebo přesnídávku, Frutapuru apod (bez cukru)
c) mixované ovoce s jáhlovou nebo rýžovou kaší
d) bílý jogurt
e) bílý jogurt + ovoce, Frutapura
K večeři dávám:
a) mléčná ovocná kaše (nepřislazovanou, od Hami, nebo od Babylove. Ta od Hami mi i tak přijde dost sladká, tak ji občas míchnu ještě nemléčnou rýžovou)
b) mléčná rýžovo-kukuřičná kaše (někdy do ní zamíchám nějaké ovoce, nejčastěji, když zbyde něco nedojedeného od oběda).
Jo a v DM mají jejich bio instatní nemléčné špaldové a jáhlové kaše , myslím, že i pohankovou (tu jsem ještě nezkoušela). Stačí ji nasypat jen do vody, do mléka, do přesnídávky…
Dneska jsme byli na plavání, jdeme ještě i zítra (nahrazujeme zmeškanou hodinu). Potápěli jsme se fakt pěkně
![]()
Jsem nějaká totálně ospalá, asi z toho vedra. Večer jdu cvičit, tak nevím, jak se mi podaří se rozhýbat ![]()
Holky, hezký den ![]()
lenak píše:
A nevíte, jak s luštěninama, od kdy se dávají?? My je nedáváme, u Adama si to moc nepamatuji, ale asi dýl. ALina je teda dává. (odšlupkovaný) Tak nevím.
Lenko - na www.kojeni.net uvádějí:
8.-9. měsíc = červená čočka
10. -12. měsíc = hrách, čočka, fazole
1. až 2. rok = soja
A nevíte některá, jak zase zpracovat ČERVENOU ŘEPU?
Jo a taky mne potěšilo, že se dle výše uvedených www dávat od 8.M i meloun ![]()
Petruš já myslela že to byl kámoš a sousedili s vámi..tak se omlouvám…já si snad hned představuju že jsou všichni sousedi…
petrox- tak teda vy máte ale doma vývařovnu…jsi šikula obšlehnu to a taky vyzkouším…moc děkujeme za typy…a gratulujeme k super potápění a už je to i se zavřenou pusinkou???
Meloun jsem už zkoušela. A chutnal jí. Jáhly a podobné jsem nikdy nejedla ale jak o tom píšete tak mě to láká. Tak zajdu do DM a omrknu to tam.
Já taky pořád dokola měním brambory + květák, mrkev ( ale ta staví tak tu méně), brokolici a špenát. Občas dám skleničku a nebo polívku. Dneska měla bramborovou kaši a mrkev na sladko. A samozřejmě kuřecí masíčko nebo žloutek.
Kámoška malému co je o 1 den mladší než Kačka dává skleničky co jsou i pro starší děti. Tak nevím jestli je to dobře. Prostě jí i Boloňské špagety apod.
Mi dneska byli zase venku od 9h do 18h tak jsme zase totálně uťapkaný. Jo a udělala jsem ty knedlíky co jsem dala Lenka a rozmixovala čerstvé jahody a šlehačku, a fakt výborné. Hnde jsem odebrala Bobšovi do práce abysme to nesežrali a nechala jen na chuť. Nakoupila jsem Kačence pár hadříku měli 40% slevy a pak vyplázla 1200,– tak se mi protočili panenky, ale jak jsou slevy tak se neudržím.
Tak se mějte krásně a přeju dobrou noc!!!!
A ještě jsem zapomněla Katce_H naspat že jste moc hezká rodinka a moc vám to sluší. Jde viděť že vám nic nechybí a jste šťastní. A bydleníčko máte také moc krásné i když jsem viděla jen kousek. Tohle je náš sen.
Taky jsem koukala do galerky (po dlouhy dobe
) a vsechny fotky jsou krasny…a musela jsem se smat u fotky jak je Natalka za volantem, protoze mame stejnou fotku s Annie a i stejny komentar (s jinym jmenem samozrejme)
…krasny fotky, opravdu!!!!!!!
tak nás už znají všechny děti na pískovišti, protože samosebou nenosíme žádné hračky s sebou, to už jaksi pod kočár nevmětnám, když tam balím ještě Jakubovi proviant na vychajdy s taťkou, tak budu muset pořídit nějaký příruční kufřík
ke kočárku
jinak jídlo, budu to kopírovat od vás, a asi si taky udělám zásobu do mražáku, jenže Jakub tedka už nesní celou tu přesnídávkovou skleničku, tak když to rozmrazím, tak to asi vyhodím, nebo je nebudu dávat tak plné.
A jdu na kutě, jsem utahaná jak pes… ale Jakub se na 100% za půl hodky vzbudí, spí už od 8 večer !!! To se mě nikdy nestane, jen s tatínkem ![]()
Ahojte,
zijem, jen nejak nemam na nic naladu… Nevim ani proc, rano sotva vstanu, uz bych si zas lehla
Asi opozdena jarni unava nebo co ![]()
Jen co si matne pamatuju:
Kase z DM - pohankovou u nas teda nemaji, jahlova je bezva, vcera ji pulku vyzvracela, ale mamince moc chutna ![]()
Co uz muzou - vcera jsem to zrovna procitala a od 9M uz i syr - treba tucnejsi eidam apod, takze testoviny se syrovou omackou uz jdou, v podstate uz toho muzou docela dost, teda pokud nehrozi alergie, ze zeleniny vsechno, z ovoce opatrne jen kiwi, ale uz i citrusy a jahody, obiloviny taky vse… vlastne skoro to samy co my jen bez soli a koreni (samozrejme ne bilek, ryby, cukr, obyc mliko, pochutiny a jine umele hnusy…) Ja nesolim, takze asi zacnu varit pro obe.
Jinak kdo se ptal co jsou jahly - je to loupany proso, zadny lusteniny ![]()
Tak a jsem v koncich, i kdyz jsem stopro chtela dalsich tisic veci… ![]()
Tak jen jeden lezec po schodech
![]()
Ahoj,
máme v hajz.. náš PC
, tak se nemůžu moc ozývat. Snad to dá Radek o víkendu dopořádku
ˇ
Marťulko - potápění je u nás stále s otevřenou pusinku, ale zjevně mu to neva ![]()
Hanu - taky jsem totálně mrtvá. U mě je to asi z vedra. Včera se mi i docela chvílema motala hlava. A to přes poledne ven nechodíme, piju dostatečně, tak nevím, co víc bych pro sebe mohla udělat. Večer na cvičení jsem si ze začátku myslela, že to ani nezvládnu. Ale pak jsem to nějak rozhýbala. Nejhorší je, že ten hrozný panelák se ani v noci neochladí
![]()
Dneska jdeme ještě na plavání (náhrada za zmeškanou lekci). Jinak žádné plány. Zítra poslední Šimonovo cvičení a pak jedu k našim, budem tam s Šímou do pátku.
Jo a taky jsem chtěla nahlásit, že máme porouchaný kočárek. U našich jsem ho s mým tátou provizorně spravila, ale musím to jít dát na opravu. Ten obchod, kde jsme ho koupili je zrušený, je tam jen odkaz na velkoobchod s tím, že se musí návštěva telefonicky předem dohodnout - a už dva dny mi tam ten telefon nikdo nebere ![]()
Holky, já tak závidím těm, co si zrovna užívají dovolenou
Jela bych hned taky
No, musím vydržet ještě 2 týdny. Nevím, zda jsem psala, ale Radek nakonec na Kavkaz nejede, takže pojedeme společně do Alp na 2 týdny. Zatím to není přesně ještě naplánované, ale známe termín odjezdu a to je hlavní
(jo a já dostala krásný dárek - batoh na záda
Vždycky při výšlapech nosil batoh Radek a já byla ráda, že vleču sama sebe. Ted ale Radek tahá Šímu v krosně a tak ostatní budu muset já
).
Tak ahoj
nepřihlášená Petrax