Poradna duly
Jana Čurdová
Kat-ko - ja odmitam jezdit s malou v aute sama bez nejakeho bavice vzadu
snad az bude mit tu vetsi sedacku (ne skorapku) tak se zabavi vsede rohlikem…
to rikam,ze zavislost je hrozna vec
.. tady neprihlasena adys ![]()
jenom malickou poznamku … neda mi totiz to nereagovat na Martulku … ja bych to nespani nesvadela na kojeni. Adu jsem treba kojila jen 3m, pak byl 100% na UM a budil a budi se dodneska … spi blbe od malinka, takze kojenim to nebude ![]()
Hanu- já se v tom plácám už dýl, ten krk se mi furt vrací
teď teda je to horší, ale zítra už jdu k Dr. Nejhorší je, že alešovi se to taky vrací a nevím, jak ho k Dr. dokopu
Tipeckej chlap, i když já mám co říkat
![]()
Navíc kojení dvou dětí docela u sebe je záhul na tělo a cejtím to už od těhu, že jsem víc oslabená, než jsem bývala.
dneska budou jahodové knedlíky
Trochu zahřeším, chudák Lukyn
Ale mám na ně šílenou chuť, když všude okolo vidím jahůdky ![]()
Ale musíme dojít pro tvaroh
Hezký den, tady je jasno.
Ahojte,
odmitam v tomhle vedru vychazet ven…
Jeste ke spani - Hajar asi mas pravdu, teda myslim si ze urcite. Kdybych se na nejaky vyrvavani vyprdla a uspavala v hacce, bylo by to v pohode, jenze ja mam proste v hlave, ze to neni dobry na zada… ale zase kdyz si vezmu, ze treba v Amazonii v tom lidi spi celej zivot a zadny problemy se zadama nemaj…
To, ze si prelezla do svy postylky sama, jsem taky koukala, ale musim podotknout, ze to bylo po dvou hodinach uspavani, kdy uz byla uplne mrtva. No a stejnak asi za hodinu zase jecela a tak jsem ji uspavala nanovo. Nakonec skoncila v hacce, ale musela jsem jit spat driv, porad se tam mlela a uklidnila se az kdyz jsem sla spat ja a vzala si ji k sobe do postele. To teda driv nehrozilo, ze by usnula se mnou, ona me jinak vlastne vubec nechce, uz nechce ani to prso. A vcera kazdou chvilku lezla ke mne se pomazlit. Pevne doufam, ze se to srovna… Dnes si dokonce chvili vydrzela hrat si sama kdyz jsem machala deku v koupelne.
Tak a uz koncim se spanim, jen ze me to porad trapi… ![]()
Leni - my dnes ke svacine mely jablko s jahodama, uz je mela parkrat a dobry, takze vesele bastime
Jsou to moje vlastni jahudky z balkonu, takze snad krom kyselych destu jim nic neni
Knedliky bych si taky dala, mnam! ![]()
Adys - zavislost je hrozna vec, co? Taky to znam… ![]()
Tak at prezijete ty dnesni tropy! ![]()
Hanu- rychlé knedlíčky http://www.mimibazar.cz/recept.php?… poleješ rozmačkanýma jahůdkama, cukrem, tvarohem, máslíčkem,…
jsou fakt super, nevěřila jsem tomu, tak jsem udělala i klasiku a musím říct, že tydle byly lepší ![]()
a závislost na netu, ani nemluvte
![]()
Ahojte,
Leni,
knedlíky jsem si dala do oblíbených. Jsem dnes nafasovala od mé babičky plnou misku
. Ona je prodává, ale tento rok je má v tak velkém množství naposled. Je jí skoro 78 let.
Hanu,
neměj tak strach z té hačky, když si představím, že Míša byla vcelku dost často v lehátku, tak bych řekla, že je to stejné. Ale může to být fajn pohoupání, ty jo, to by se líbilo i mě
. S tím spaním je to potíž.
Tak páááá, snad jste se neupekli ![]()
Ahoj, tak vás jdu po víkendu dočíst ![]()
Maruško - to je dobře, že letíš do Čech a že ti mamka trochu pomůže. Sama to taky znám, když je někdy Šíma protivný více dnů za sebou a s Radkem se vidíme až v noci, tak toho mám taky plný kecky. A k tomu chodítku - zrovna jsem četla článek, kde nedoporučovali chodítka (ale to už jsme zde řešily), ale co chci říct - prý používání chodítka vede k tomu, že děti naopak začínají později chodit. A samozřejmě, pokud je v chodítku, tak není ani motivovaná k lezení, takže i to se oddaluje.
Hanu - tak to je dobře, že MS je tu namísto „//“ ![]()
Hanu a Mončo - u nás tohle bylo asi tak před cca 3 týdny. Dle vašich příznaků, je to jasná separační krize, která nastává mezi 7 až 10 měsícem, nejčastěji v 9 M. Trvá prý 2-3 týdny. Tak se držte. Já jen doufám, že u nás už jsme si to odbyli. A jestli s tím uspáváním to moc nejde, tak to zkuste zase za pár týdnů, až budou prckové více v pohodě.
Kat-ko - vydrž, bude zase brzy líp. A kluci by zasloužili
Ale dobrý je, že jsi to zvládla a nezmlátila na jednu hromadu
![]()
Jo a Šíma začal dělat, jak je velikej
Tak pak dám odkaz na youtube.
Katko_H - tak to je skvělé, že jste si svatbu užili.
Lenko - fakt smůla
Drž se a brzy se uzdrav! A dle toho, co píšeš, by ti asi nejvíc pomohlo, kdybys aspoň na víkend mohla sama bez dětí někam vypadnout a vypnout… Nojo, radí se lehko, hůř se to realizuje. Jééé, ty jahodové knedle ti závidím ![]()
Holky, všem vám přeju, aby příští týden byl lepší a hlavně prckové nezlobili. Hezký večer.
Peto..ja vim, ze choditka se nedopororucuji (ale to se nedoporucuje veci
)…ale Annie ani nema snahu lezt, vis? Poznas dite, ktery se snazi…ktery chce.....ktery to zkousi. Ale mala vubec..naopak kdyz se dostane na kolinka (ze sedu), tak zacne rvat a jde hned na bricho. A v tom choditku je super, ze u ni nemusim porad sedet, ale ze si dojde kam chce…prosmejsi vsechno, co ji zajima…kdyz jdu na zachod, tak uz nerve na zemi, ze jsem odesla, ale prijde si…nevim no…to vis, ze kdyby mela snahu lezt, tak ji do choditka nedam. Ale kazdy den jsme to zkousely (a zkousime dal)..bud aby sla na kolinka sama (ona to umi, ale nechce se ji)…nebo jsem zkousela ji pomoc…porad jsme byly spolu na zemi a zkousely to…ale nic…vysledek byl to, ze zacala rvat, sedla si zpatky a nezajem............tak jsem rada za to choditko a s chozenim..uvidime…hezky tape za ruce, zvedne se na nohy a zacina tapat kolem pohovky. Mozna proste lezt opravdu nebude…znam plno deti, co nelezly. A mohla bych zacit rovnou u nas v rodine, protoze jediny, kdo poradne leze je ted muj synovec…a prvni segra..ta pry taky lezla…jinak ja, druha segra…vsechny netere…nic moc.
Dneska mame s manzelem vyroci svatby…tak delam veceri, koupila jsem vinko a tesim se… ![]()
Lenko, jahodove knedliky…mnam...........
..hned bych si dala
…ja uz si u mamci „objednala“ svickovou a kazdy den na ni myslim… ![]()
tak zdravím při neděli, jsem si naivně myslela, že když se sobota těm „rosničkám“ moc nevyvedla co do předpovědi, že neděle bude to samé
![]()
takže jsme celý den byli v ZOO a s náma asi dalších 5000 lidí, přijeli jsme tam v 11 a už jich tam bylo 2500 !!!! A než jsme našli gorily tak byly 4 hodiny, ale Jakub byl senza, jen občas byl mrzutý z toho horka, pak dostal mokrou plínu na hlavu, protože klóbrc, ani nic jiného na hlavě mít něchtěl, záviděl dětem, co tam lítali v brouzdališti, ale ještě nechodíme ![]()
Jsme s manžou docela KO, tak asi jdeme na kutě
Maria86 píše:
Peto..ja vim, ze choditka se nedopororucuji (ale to se nedoporucuje veci)…ale Annie ani nema snahu lezt, vis? Poznas dite, ktery se snazi…ktery chce.....ktery to zkousi. Ale mala vubec..naopak kdyz se dostane na kolinka (ze sedu), tak zacne rvat a jde hned na bricho. A v tom choditku je super, ze u ni nemusim porad sedet, ale ze si dojde kam chce…prosmejsi vsechno, co ji zajima…kdyz jdu na zachod, tak uz nerve na zemi, ze jsem odesla, ale prijde si…nevim no…to vis, ze kdyby mela snahu lezt, tak ji do choditka nedam. Ale kazdy den jsme to zkousely (a zkousime dal)..bud aby sla na kolinka sama (ona to umi, ale nechce se ji)…nebo jsem zkousela ji pomoc…porad jsme byly spolu na zemi a zkousely to…ale nic…vysledek byl to, ze zacala rvat, sedla si zpatky a nezajem............tak jsem rada za to choditko a s chozenim..uvidime…hezky tape za ruce, zvedne se na nohy a zacina tapat kolem pohovky. Mozna proste lezt opravdu nebude…znam plno deti, co nelezly. A mohla bych zacit rovnou u nas v rodine, protoze jediny, kdo poradne leze je ted muj synovec…a prvni segra..ta pry taky lezla…jinak ja, druha segra…vsechny netere…nic moc.
Dneska mame s manzelem vyroci svatby…tak delam veceri, koupila jsem vinko a tesim se…
Lenko, jahodove knedliky…mnam.............hned bych si dala
…ja uz si u mamci „objednala“ svickovou a kazdy den na ni myslim…
Maruško - promiň, asi jsem to o tom chodítku napsala ostře
Pokud jste s tím obě spokojené, tak je to zase myslím lepší, než aby Annie plakala na zemi a ty jsi z ní pomalu šílela
A máš pravdu, že spousta dětí prostě neleze.
A gratuluji k výročí svatby
Přijde mi to fakt nedávno, co jsi psala o svatbě......
Neeee, Peto vubec si nic nenapsala ostre..........
. Ja jen, ze uz nevim co mam delat s lezenim, kdyz ona nechce…a pak to dopada tak, ze s ni musim sedet na zemi, hrat si…protoze jakmile odejdu, tak je rev…takhle si trosku oddychnu a muzu v klidu uvarit, uklidit.......vis?
Dekuju ke gratulaci..sli jsme spat po treti hodine, ale bylo to moc fajn..v praci mi udelal muj nejoblibenejsi koktejl a jidlo bylo taky super. Delala jsem to poprve, tak jsem si rikala jestli to neni risk, ale byla to mnamka!!!
Maria86 píše:
Neeee, Peto vubec si nic nenapsala ostre........... Ja jen, ze uz nevim co mam delat s lezenim, kdyz ona nechce…a pak to dopada tak, ze s ni musim sedet na zemi, hrat si…protoze jakmile odejdu, tak je rev…takhle si trosku oddychnu a muzu v klidu uvarit, uklidit.......vis?
Dekuju ke gratulaci..sli jsme spat po treti hodine, ale bylo to moc fajn..v praci mi udelal muj nejoblibenejsi koktejl a jidlo bylo taky super. Delala jsem to poprve, tak jsem si rikala jestli to neni risk, ale byla to mnamka!!!
Týjo, nějakou řeckou mňamku bych si taky dala. Já jedla řecké jídlo jen 2×, pokaždé v Zábřehu v řecké restauraci (žije tam od války řecká komunita) a byla to prostě bomba ![]()
Ne, tohle nebylo recky…ja moc recky nemusim…takze kdyz jdeme do taverny, tak jim stejne bud jen gyros,souvlaki nebo veprovou kotletu..nevim..ale vadi mi, ze davaji do vseho jen sul, pepr a oregano…chybi mi grilovaci koreni atd
…obcas uvarim nejaky recky, ale to je vyjimecne…
tohle byl tento recept : zapekaci misu jsem vytrela maslem…na to jsem polozila na kolecka nakrajenou cibuli, kousky kurete (jen osoleny, opepreny), ty jsem potrela smesi (bily jogurt+majoneza)…dala jsem to do trouby…kdyz uz to maso bylo hotovy, ale ne uplne, tak jsem na maso polozila nekolik platku eidamu…dal jsem to pekla a az kdyz byl syr hnedy, tak jsem to vypla…a k tomu ryze…mnamka …opravdu…nadherne to voni, kdyz se to pece...........a na tu ryzi jsem pak jeste dala tu cibulku, co byla pod kuretem.......
Ahojky,
Maruško- nebyl ten recept z MMB
taky jsem jednou něco takového dělala a bylo to moc dobrý, ta tatarka dá dobrou chuť ![]()
A ještě dotaz k tomu chodítku
V čem v něm Annie chodí, na boso, nebo v botičkách chodících,… Ptám se jen ze zvědavosti. Minulý týden jsem u hospody viděla mimčo (nevím kolik stáří, asi jak ty naše) a chodilo v tom nechodících capáčkách, tak mi to přišlo takový divný. ![]()
ŘEcký jídlo jsem taky pořádně něměla, jen Tzaziky, ty mám ráda a Gyros (jeslti je vůbec řecký) ![]()
Tak jsme byli u Dr. nakonec i lukyn, v noci jsem měla šok, začal vydávat strašně divný zvuky při dýchání, jako suchý chrapot
myslela, jsem, že ani enmůže pořádně dýchat, ale asi mu to zas tak nevadilo, tvářil se v pohodě. Ale původně jsem chtěla je/jít ve 2 hod na pohotovost, bála jsem se zápalu plic, laryngitidy,.. ALe otevřela jsem na něj okno a byl v pohodě, tak jsme nakonec usli. ráno jsem šla k Dr. a je to jen suchý kašel, tka se snad z toho nic nevyvrbí. Te´d je celkem v poho, teplotu nemá, jí normálně, kašle jen když brečí. tak bude snad v poho.
Já mám ATB, mám prý zánět nosohltanu. Dneska mě teda už v krku nebolí, ale fit se úplně necítím, ale stejně fungovat musím. tak snad to bude už zítra lepší.
Leni, ja ti ani nevim…poslala mi ho kamaradka, ze by to mohlo byt dobry, ale nejsem si jista, jestli je to z mmb…ona na mmb vubec nechodi, tak nevim…mozna ale jo.
mala je v choditku na boso…ja jsem na to koukala a neni tam celou vahou…pokud si treba vylozene nestoupne. To pak jo…
Je to spatne??? Me nejak nenapadlo ji do choditka koupit boticky..hlavne tady zadny s pevnou patou nejsou…tchyne mi v sobotu prinesla boticky pro malou…gumovy pantofle a je tam jen takova gumova preska pres kotnik
…tak jsem jen podekovala a dala do skrine. Boty ji budu muset koupit v CR, ale stejne…prijde mi to jeste brzy.
Je mi lito, ze mas ten zanet…a taky, ze Lukasek ma kasel
…brzo se uzdravte