Poradna duly
Jana Čurdová
Uspávání-
večer- kojím, když předtím nespí tak od 15hod, tak po položení po kojení do postele většinou usíná, max si brekne. Když spí kolem 17, 18hod, tak většinou problém, ale nechávám v posteli brečet. Jsem na todle herodes matka.
přes den krize- buď v kočárku usne sám při porcházce, ale jakmile dorazím dom, je vzhůru, v postýlce, spí dopol dýl tak do hodiny, ale když není správný okmažik, tak taky řev v posteli. Jinak spí urt 3× denně, ale v intervalech, 30min-1hod(to minimálně), 30-20min, 30-20min. Nedaří se mi ho přetáhnout na dvě spaní.
V noci kojo ve 24hod, ve 2-3 a budíček definitvní dnes v 6:15, včera 5:24-
Pak se má někdo vyspat, spaní s ním po Obědě taky nehrozí.
Tak jdu spát teď, ale zase tady trčím dýl než jsem chtěla
achjo.
Luci .. jsem se taky pobavila ![]()
jak je tatinkovi?
Lenko … tak u vas je taky veselo .. chudak Luky, nakonec to teda chytnul …
ja budu snad nakonec s Adou taky nechat udelat nejaky testy na alergie. pred 3 nedelema jedl tresne (!) a pak pry ze ho boli v puse a jazyk ..
. nikde nic … dneska rano jedl nektarinku a zase zacal jecet, ze ho boli v puse a jazyk a ja zase nic nevidela ..az pak za chvilku se mu udelaly pupinky kolem pusy a nosu
… jsem z toho blazen .. v zivote zadny problemy takhle nemel .. ![]()
Adys- jsem an ně dost sama, tak občas toho mám dost. Ale prý tatínek teď dodělá auta, a příští týden s námi bude víc ![]()
Add alergie - bohužel může vypuknout v jakémkoliv věku a prý každé 3. dítě ve věku nad 15let má alergii ![]()
petraxxx no já jsem si to nevymyslela, to mi pověděli u MUDry, že když se začal Jakub tak brzo stavět, že ho mám do té postele dávat co nejméně, jen na to spaní. Ale to už je dávno za náma, už to nehrotí, že je jako „dopředu“ takže dneska řval,ale do 30min. usnul
Haló, haló, hlásím se, že žiju. Klasika, jako vždy, nestíhám, nestačím ..... Tak do postupky Lea osmý měsíc 68cm a 7650g. Pro info, jsme lenorky, nestavíme se a nelezem, jen se stále kutálíme a plazíme. Zato sezení jí jde perfektně a také papání, je to moc dobrý jedlík
.
Mrkla jsem, že aktuální tématem je spaní. Tak já se řadím k měkejš matkám, nesnesu když pláče
. Takže uspávání probíhá, jako u mimi, u prsa a pak opatrného přeložení do postýlky. Někdy se mi jí podaří probudit, pak se snažím uspat na ruce a pak zase opatrně položit. Je to fuška, asi ani nedělám dobře, ale když já to nevydržím
. Dopoledne usíná opět u prsa a spí na kojo peřině, odpoledne v kočárku, za příšerného řevu a mého spešl houpání a zpívání. Půl městečka si už o mne musí myslet, že jsem se naprosto zbláznila. Takže kdyby jste náhodou některá věděla o uspávání bez toho šíleného nářku, kdy se jí podaří zrudnout, pak jí naskáčkou bílé fleky po obličeji a je úplně propocená tak, že jí raději převléknu, budu vděčná za každou radu. Jen to zavření dveří a nechání vyřvat mi opravdu nejde.
Tak a teď jdu do hajan také a já ani plakat nebudu.
Dobrou a hlavně klidnou noc všem.
JO, pokud bych se do prázdnin neukázala, tak přeji všem krásné dovolené. Já se přes léto budu „rekreovat“ na chalupě s tchýní a švagrovou, taže se k mé velké lítosti se nedostanu na internet.
Dobré ránko ![]()
Holky, zázrak - Šíma dnes spal od 19 do 6:30 s jedním vzbuzením okolo 3, kdy jsem ho nakojila. No prostě paráda
Akorá,t že já se budila asi 3× a chodila se dívat, zda ještě žije ![]()
A k tomu usínání - nebojte se toho pláče. Když to pár dní vydržíte, tak se to spaní a usínání zlepší a pak to bude dobré jak pro prcky, tak i pro maminky.
Dneska chci uklízet
a jdeme na cvičení se Šimonkem, večer já na cvičení. Ještě musím na poštu vyzvednout dárkový poukaz na tandemový seskok pro Radka (dárek k sobotním 30.).
Luci a s tím tvým mobilem jsem se (promiň) taky nasmála ![]()
Leni - přeji brzké uzdravení Lukymu. A ty se dej taky nějak dohromady. No, já vím, lehce se to radí… ![]()
Hezký den všem.
AHOJ
Peťo, musíš přijet asi častěji na návštěvu, je vidět, že to naše ježdění po kopcích a slepých ulicích Šimonovi prospělo
![]()
Zuzko, tak jak jsi to včera zvládla??? Doufám, že jsi nebloudila, že jsem tě blbě nenavedla ![]()
Luci, to s telefonem je fakt dobrý! Obdivuji tě, že jsi ho jenom rozkousla. Já jak se znám, tak bych ho určitě ještě pořádně oslintala
![]()
Leni, tak ať je to rychle za vámi!! Zánět spojivek je pěkný prevít!
už zase nevím, co jsem chtěla napsat
no prostě jsem dutá
![]()
Ahojík,
tak koukam ze to dost z vas ma doma veselo.
Usínaní-Natalka usínala az donedavna u prsa tak kolem pulnoci,poslední týden uz nechce usinat u prsa ale v postýlce ,ale musím ji drzet za ruku a když usne tak je problem ji tu ruku vzit.No včera sem zkusila ac nerada praktikovat vyřvavací metodu ,dala sem ji spat v dest a do třičtvrtě na jedenact rvala ,rvala a rvala kdyz pak usla tak sem se na ni sla kouknout,vypadala fakt hrozne,cela onudlana,opuchla ,zkrocena nohy zamotany ve spruslich ze my nesli ani vyndat a hlavu pod perinou,cela spocena a opuchla je jeste ted,tak nevímm zda to dnes zkusim znova.
Vztekaní-vztekat se umí skvele kdyz ji neco nedam nebo seberu zacne mlatit nohama a ma sklony mlatit a stipat i me a rvat
Alino-teda vubec to nemas jednoduchy ,ja sem z jednoho uplne KO a umím si predstav jak musis byt vycerpanA TY.Drzim palce at je holkam líp at muzete v patek na dovcu.
No ja sem zas zrala na chocholouška z doktoru,fakt uz na to nemam nervy:Predevčírem jsme byli na ocním a doktorka chce natalku dat do narkozy aby mohla zmerit tlak,pry se musí zmerit tlak 4krat do roka,v motole nam rekli jednou do roka.Ja sem rekla ze ji proste driv jak za rok do narkozy nedam a ona na me zacala jecet za ja o tom nerozhoduju ze o tom rozhoduje ona ,ze nemam duvod ji nechtit dat do narkozy a ja ze mam,a ona na me ze si nebudu vybirat co se my hodí ze ona je doktor.Talk sem ji rewkla ze si myslím ze ji chce do narkozy jen kuli tomu aby to videla ,ze se nemuze zkousnout to ze sme ji nechali v ty narkoze vysetrit v motole ze kdyz nejsou oni dva schopny spoluprace tak kde to jsme.Taky sem se ji ptala proc my kazdej z doktoru rika neco jinyho.Jeden ,rika bryle jo,drujhy ne,jeden rika kapat druhy nekapat apod.tak jako co je spravne.Samozrejme to spravne je podle ni,vsichni ostatni doktori sou debilove ,a ja vubec nemam co rozhodovat co smym ditetem bude kdo delat.Tak sem ji vysvetlila ze jestli ji nedoslo ze to je moje dite a ja sem jeji zakony zastupce a ze mam do toho co mluvit a ze sem si myslela ze leceni je o spoluprace.lekare,ditete a rodicu tak my rekla ze nas uz lecit nebude azt si dem za nekym jinym,tak sem ji rekla at my to da pisemne ze nas odmita lecit ale to ne.Fakt nevim co delat,sem zoufala ![]()
Ahojky maminy a prďolkové,
hlaásíme se taky žijeme a je nám už dobře. Bylo to nepříjemné a už budu vždy dávat pozor na lhůtu.
Petruš to je bezva že je to o hodně lepší!!!HURRRÁ!!!!TAk hlavně ať to vydrží a máte krásné léto.
Zuzi, Katko a Petruš to je dobře že jste si mini srazík užili.
Adys tak tohle mám já když sním kiwi, proto ho nejím prostě se mi udělají na jazyku pupínky a bolí to. Prostě je to hodně ostré ovoce.
Alino chudáčku no jestli mě jednou čekají dvojčata tak se picnu fakt. Ale neboj oni ti to holčičky až budou větší vynahradí. Nám fakt jako záchrana pomůže kočár, ale to jsi psala že u vás nejde. TAk mě nic už nenapadá.
Spaní dopoledne 1 - 1,5h. Odpoledne 2× a to venku v kočáře jednou a pak doma. Ale bylo období kdy mi spala jen 2× a to jsem už byla namrtvici, takže se i stalo kollikrát že kolem 18h nechtěla spát tak jsm jí oblíkla a šli jsme ven a už před barákem mi usnula.
Uspávání od 5,5 měs usíná sama. Někdy má období kdy musíme uhoupávat v kočáru doma a pak spí v něm. Nepřenáším jí protože to se mi hned vzbudí a začne se smát a je po spaní. Jinak když v postýlce tak to tam i několikrát jdu a musím jí opět vrátit do polohy ve které potřebuju ab spala. Protože od doby co má špricle tak je furt někde zašprajclá a řve. A jak řve zbytečně tak jsem nakouknu aby mě neviděla a když je to vpohodě ta odcházím a nechávám jí vykňourat a vyvztekat.
kat-ka píše:
AHOJPeťo, musíš přijet asi častěji na návštěvu, je vidět, že to naše ježdění po kopcích a slepých ulicích Šimonovi prospělo
![]()
Že by to bylo tím?
No určitě se brzy musíme vidět, mám pocit, že ještě chvíli Šíma uvidí Ouše a kluky a bude dělat paci apod. na požádání
![]()
Káťo - chtěla jsem tě poprosit, jak jsi fotila - kdyby nějaká fotka Šímy vyšla dobře, pošleš mi ji? Já skoro nefotím, Radek vůbec, takže naše fotky, když už nějaké jsou, tak stojí za prd ![]()
Amísku - to je mi líto, prosím, drž se!!!! Je jasné, že chceš pro Natálku to nejlepší. A to MUDr. je fakt kr…, když se takhle chová. Nevím, co ti poradit. Jen mne napadlo - co zkusit ještě jiného doktora? Třeba by 3. názor pomohl.
Adys - no alergie by to mohla být. Jedna známá ji má na jablka a červené víno a objevilo se to u ní až v dospělosti.
Mončo tak to je teda hnus. Taková hnusná mrcha, ale neboj jí se to vrátí. Mlýny melou pomalu, ale jistě. A kojeňák Mostecký znám. Dokonce jsme jako školačky na střední měli tu čest si s dětičkama hrát a kdybyste viděli jak se k nám lísali a mazlili. Strašně špatně se od takových dětí odchází. fakt mám husí kůži z takový svi…
Adys Kačka je taky na to že je holčička rváč. Ale je to tím že jí to učí Bobeš když se spolu perou a dováví v postely a hlavně synovec Jiřík ten na ní dělá pořád DIna a ona to po něm opakuje. A jak se jí sebere hračka tak taky kňourá. Někdy se vzteká že se jí musím smát. To se snaží jako už opravdicky brečet,ale nejde jí to. Tak to se jí směju že ještě není taková profesionální herečka.
Buchtičku tak jak sundám plenu a němá v ruce nic zajímavějšího tak šup a už si brnká na frndu. A přijde se u toho strašně zajímavá. kouká okolo a jakoby přemýšlela co jsem to tam nahmatala za naducané polštářky. No ty prckové jsou fakt roztolimí.
Kačko to je dobře že jste dovču hezky užlili. Teď mi kámoška jak se vdává nabídla jestli s nima nechceme do Itálie autem. Za 1. nikdy víc s kamarádala, ale jen sami rodina. Máme zkušenost a i přes počáteční vyjasnění a pravidla to prostě nerespúektovali. Byli jak psí ocásci co pořád musí být u nás nalepení. Za 2. je brzy na to jet k moři autem když Kačka nám v autě zvrací jen jedem do Prahy. Za 3. je ještě brzy a hlavně chcemel etět. Kačko jsme taky pohodlný jako vi. Ale cheme jet za rok.
TAk už mi dorazila ségra s Jiříčkem tak papapapa
Alunko…to teda nevím proč vymyslel ten tvuj mudr takovou blbost…přece když kuba bude chtít postaví se všude......a nezáleží na tom jestli je v postýlce nebo né
Martulko:…buchta…taky míša..skoumá ![]()
Jinak..míša už je v pohode..papá…je veselá..dnes sem šla na poštu..tak sem jí dala do uší vatu..a ona byla blahem bez sebe že je venku
všem marodum..brzké uzdravení pá
amísku..hodne sil..dr..je fakt náká..trumpetka..nemáte známé..co znaj náké očaře..my máme..ale sídlí v ustí nad labem..a je to teda kapacitka.....a jinak moc dobré očníje na praha -butovice…maj specialku..i pro nevidomé deti..a školy
Ahoj holky,
jen v rychlosti, vůbec nestíhám ![]()
Katko , dorazila jsem v pořádku, hned mi to jelo a doma jsem byla asi za 35 minut. Super spojení
A návštěva u Vás byla skvělá, ráda jsem Tebe i Péťu viděla
A děti samozřejmě také
Musíme to brzy topakovat ![]()
Zítra odjíždíme na dovelenou, tak se jdu rozloučit
Opatrujte se a za týden se na Vás budu těšit ![]()
Teď jdu dát Honzíkovi sváču a pak jedeme k zubařce, bude mi spravovat zub ![]()
Tak pa pa pa