Poradna duly
Jana Čurdová
Hanu - cože - už stolička
Teda, vy jste ale rychlíci ![]()
Jo a ještě jsem se zapomněla „pochlubit“ - Šíma má nějaký ekzem. Jak měl před časem potničky, tak mu v těch místech zůstala taková suchá kůže, zabarvená do oranžova. V pátek jsme byli u MUDr. na další dávce Prevenaru. Koukala na to, že je to ekzem. Zabarvené je to prý od sluníčka (jak ta kůže byla citlivější, tak se více opálila). A že to mám 3× denně promašťovat Excipial Lotion a občas střídat indulonou. Tak jsem mu to v pátek odpo a večer namazala tím Excipial a do rána to měl hrozně rudé a takové divné. Tak jsem ho tím dál samozřejmě nemazala. Ale furt to má ošklivé. Včera jsem to jen potírala MM. Tak uvidím, zda se to zklidní, tak zkusím indulonu. Jinak asi vyrazíme k MUDr.
Marťulko - to je blbý, takhle oba být marodi
Tak brzké uzdravení
oni nám holky toto druhé nepíchly…ale daly nám náky nový kapky..a ve středutam jdem na ko,prej ten prujem je od bolesti…ach jo,a vysledky z pneumokoku..budou taky tento týden, ve steru ze zadku nic nebylo..tam bylo vše negativní..no ale kadí jen vodu..tak to pořád..vytíká
PETOx, tak Ondrášek má to samé, co Šíma a na ten Expicial reaguje taky stejně. Zkusím ještě tu Indulonu. Už to měl párkrát na břichu a v podkolení, ale vždy to rychle zmizelo, tentokrát to má jako ze zadu na nožičce. Namazala jsem mu to dneska ráno Framikoinem, tak uvidíme, jestli to něco udělá.
Hanu gratuluju ke stoličce!!! Marinka už chce asi brzy začít papat i knedlíky že? Je dobře že jste si to užili u tchánovců.
Petruš to je jasné že byl Šimonek vzorný, přece by nedělal mamce a taťkovi ostudu. Tak doufám, že z toho exemu nic velkého nebude. Ségra taky když jí dali pro Jiříka nějaký krímík nabo mastičku na ekzém tak se to nejdříve zhoršilo a pak zlepšovalo. Byla to ta první reakce, ale raději se domluv s doktorkou.
to mlíčko co dostala jako náhradu za bebu..se jmenuje ALFARÉ stálo 400g..270kč–a vubec ho nechce..už nevím co jí dát
Petruš tak držím pěsti ať je vše vpořádku. Aspoň že tohle ouško nemusli píchat. Nejpíš se to podchytili díky tomu prvnímu včas že?
Tak holky jdu vařit tu česnečku než se příšerka vzbudí.
Přeji hezký den!!!
martulko..to druhé sem poznala..jak siho furt šudlila..ona to delala iu toho prvního..ale já si myslela že si hraje z náušnicí…sem to nevedela
LUCI píše:
PETOx, tak Ondrášek má to samé, co Šíma a na ten Expicial reaguje taky stejně. Zkusím ještě tu Indulonu. Už to měl párkrát na břichu a v podkolení, ale vždy to rychle zmizelo, tentokrát to má jako ze zadu na nožičce. Namazala jsem mu to dneska ráno Framikoinem, tak uvidíme, jestli to něco udělá.
Já byla z té reakce na Expicial dost překvapená. Protože ho na něj občas používám jako mléko na tělo po koupání. Dej vědět, co ten Framikoin.
Čusík jsem na Chocholouška, nic nechce jíst, ráno si dal trochu jogurtu, oběd dvě lžičky a ani mlíko nechtěl, průjem zatím nemáme, tak snad neřádí žádná viroza.
V noci spal až od půl 5 - půl 8 a celou noc se po 5min. budil a křičel, si myslím že to bylo po „ochutnávání“ balk.sýra… no takže má utrum s ochutnáváním.....
jdeme zkusit postel apak snad to jídlo jsem hotová
![]()
PetraL. ještě k tomu zánětu stř.ucha, Jakub si taky poslední dobou šudlá ouška, ale jakoby ne uvnitř, ale prostě nahoře jak jsou chrupavky, tak si myslím, že to snad nemá ne?
Jsem z něj vážně na větvi. Taky o víkendu víc spal, tak aby nebyl marod…
Jinak jsme včera byli v Troji ajeli přívozem, akorát to Jakub zaspal, tak z toho nic neměl, já se třásla strachy aby nás přívozník nevyklopil ![]()
jdu spát asi s prďolkou
alunko..míša si taky šudlá jako jsouchrupavky..akolem náušnice…taky nechtela nic jíst..a ani pít..a nebo naopak když užtak je npila..a a pak prujem..jestli si šudlá ouška..já po naši skušenosti bych šla na ušní..protože jestli to propukne jako u nás stím prvním..tak si užiješ
Ahojky,
tak teď jestli si vzpomenu, na co jsem chtěla vše reagovat ![]()
Excipial- obsahuje močovinu a ta může ten ekzém dráždit ještě víc. u Adama nám ho taky doporučovali, ale nemohl ho mít, pálilo ho to (stejná reakce, ajk píšete). Tak u Lukyna jsem to ještě ani nezkusila. Indulo by měla být v poho, hodně lidem zabírá, hlavně tak klasická modrá. a když nezabere, tak neublíží.
Framikoin jsou ATB, tak zabrat může, ale zase to nejde používat dlouho. Ale třeba se to po něm už neobjeví.
PetraX- jen moje zkušenost s Dr a ekzémem, stejně ti nic neporadí, leda napíší kortikoidy. Každý ekzém je jiný a každé tělo reaguje dobře na jinou mastičku. Jestli chceš radu, přečti si nějaké diskuze, tam ti toho poradí víc než Mudr.
Hodně dětem pomáhá Aderma Oxomega (psala o ni i Kat_ka). Ale třeba je to reakce jen na něco, co mu nesedí. Zkus vy:,–(it v jídle vše dráždivé i ty.
Ale nechci tady být za tu moc chytrou
Bohužel zkušenosti mám mooooc velké a my bojujem zatím bez úspěchu. Ale na druhou stranu máme to mnohem silnější, tak s tím se bojuje hůř než s pár flíčkama
![]()
Alunko- neplaš hned se zánětem ![]()
Marťul- teď už budeš kontrolvat spotřebu potravin ![]()
Petro.L- no tak to si vyžíráte do sytosti
Ten průjem může mít taky z ATB, ne? Kamarádky holčička taky trpí héodně na průjmy a používají mléko od nestlé all 110 a prý do druhého dne je to mnohem lepší, ale je otázka, zda by to pila. Má snížené množství laktózy.
Adam má zánět spojivek
ráno jsem mu musela oči rozlepit. Takže na sraz s zítra nejspíš dorazím i s ním.
Aspoň holky poznají moje neovladatelné, neposlušné,… dítě
![]()
lenak…my má me od nestlé to alfaré..ale je hořké a nechce ho…a ta kašena prujem..no nic moc…nevím jak to mlíkodoní dostat…jestlito skusit dát po lžičkách..co myslíte
..a je možný že to bude stech prášku,me dr teda říká že to bude od bolesti, ze stolice ze steru, bylo vše negativní
Petro- zkus jí to po těch lžičkách, aspoň trošku do ní dostat, aby nebyla úplně zesláblá, nebo injekční stříkačkou…