Poradna duly
Jana Čurdová
uši holky jsem jak detektiv
pozoruju Jakuba snad víc než když jsme byli v porodnici
ale tátovi vypil celou flašku mlíčka.
Kaši nechtěl, a to byla do mlíčka rozdělaná, no nic je možné že by chtěl zase na čas mlíčko?
Nevím zda si to pamatuju dobře, ale vám když byly děcka nachcípaný tak taky nechtěli nic jiného než mlíčko, co? No ale Jakubovi si myslím že nic není, jen jste mi na:,–(ily brouka do hlavy.
Zítra jdeme k ortopedovi, a ve středu na rehabku ![]()
Když tu ještě probíráme ty nemoci atd. tak náš soused z baráku se stále nemohl rozhodnout zda jít v 82letech na operaci očí, zas tak špatně neviděl, a bál se aby mu to nezkazily a viděl vůbec něco, tak si představte, že dneska mě potkal a povídal, že na to oko nevidí, tak jsem ho chlácholila, že třeba doktoři tomu chtějí dát čas, a třeba se to spraví, mi ho bylo tak líto…
kšandy asi jsem opravdu padlá na hlavu, ale vy co máte už druhý mimčo, používali jste někdy kšandy? Mě občas dost štve, když Jakub „hopsá“ u postele, nebo židlí, a všechny gatě mu lezou dolů, protože si na ně většinou šloupne a pak ještě hodí masku na podlahu ale řehní se tomu, tak jsem říkala, že zkusím zakoupit šle, ale nevím jak si s nima prďola poradí, jak ho znám tak se za ně bude tahat a práskat s nima…
objevování no Jakub poslední dobou objevil nohy - a prsty na nohou, sedi na podlaze a šíleně se předklání, až k palcům u nohy a pak začne povídat, a najednou klid, a kouše si palce… nebo si povídá s podlahou, nevím jak to jinak nazvat, lehne si na bříško, přitiskne si jednu tvář na podlahu a povídá, asi je to zajímavé, že se slyší jak se to odráží…
no je to s ním sranda.....
tak dobrou my jdeme na kutě
KatoH … tak to je bezva, ze se vylet vydaril
.. a nemysli si, i v cizich krajich se da koupit vsechno ![]()
Alunko .. ja nevim, ksandy bych si asi odpustila. ja je teda nikdy nepouzila a ani me to nikdy nenapadlo .. a to ma Adam uzkej pas, takze kalhoty mu vetsinou padaly skoro vsechny nebo jsem proste musela vzdycky hledat takovy, ktere byly uzke nebo pak kdyz byl starsi, kde se ten pas dal korigovat vsitou gumou s knoflikama ![]()
myslim, ze ksandy pro takhle male deti jsou i nebezpecne. markovi taky ty gate nekdy padaji, tak mu je proste v pase 2× zahrnu, vypada, jak kdyz ceka velkou vodu, ale neslape si na ne .. ted to teda uz neni aktualni, protoze je teplo, tak ma kratasy, ale treba kalhoty od pyzama atp. ![]()
PetoX .. nechci to spani zakriknout, uvidime, jak to bude s tim spanim dal, protoze ted vlastne budeme zase tyden pryc a bude spat s nami v pokoji, no ale uvidime. ![]()
k dokonalosti ovsem jeste chybi to, aby spal o trosku dyl. on se vetsinou budi kolem 5. na jidlo a to uz je svetlo a kdyz usne, tak jenom tak do 6 … takze ja mam tak 30min …
. nekdy ani to ne … a kdyz by Marek treba spal o neco dyl, tak je zase vzhuru Ada a tak porad dokola … ![]()
uz nam tady radi zase bourky, ale aspon se po nich krasne ochladi na 20-25C bez vlhkosti, tak bude krasne ![]()
mejte se..
tak míša zase v noci nespala…vždy popul hodine a řev…ach jo..už nevím..co toje..jestli to opravdu tak bolí
Ahojky maminy ![]()
stahuje se mi video, jak se učí Honzík lézt, tak ho sem pak hodím ![]()
Včera spal Honzík jen od 10-12 a pak byl až do večera vzhůru
To se ještě nestalo. A překvapilo mě, že nebyl ani protivný
A ochutnával ode mnne makovku a mooooc mu chutnala
On je veliký jedlík, jakmile někdo něco jí, tak chce také a loudí ![]()
Maruško , dorazila Ti včera večer smska? Posílala jsem Ti jí na Vodafone…
Alunko , kšandy jsem nikdy nepoužila a ani po nich netoužím ![]()
KatkoH , to ej dobře, že jste si výlet hezky užili
Člověk příjde i na jiné myšlenky, když není doma a hezky si odpočine, co?
PetoL , jak je Michalce? Snad už jí je lépe a uška jí nebolí
PetoL , atk teď čtu, že Michalce asi není nic moc, to je mi líto. Už to snad brzy přejde a bude jí dobře. Moc na ní myslíme a držíme palečky, ať se co nejdřív uzdraví ![]()
Ahojte,
tak srazik nedopadl, Vochy marod, Lenky Ada marod, tak jsem byl lina se strachat do Hradce „jen“ za Alinou, mamka by stejnak jela autobusem… Tak snad uz priste to vyjde.
Peti.L - ted mi z meho otupeleho mozku vypadla nejaka zasunuta informace, ze zanety stredniho ucha maji casto deti, ktere jedi hodne cukr.. Nejak jsem si to dala do souvislosti s tema pribinakama atp., neber to jako ze blbe radim, jen ze jsem si na to vzpomnela
At je vam brzy co nejlip!
Zuzi - uz se tesim na lezouciho zenicha ![]()
Hezky den ostatnim, my se vecer vracime do Brna (Kaci nestavime se, jedem hodne pozde)!
holky včera jsem byla vážně bláhová, že by Jakub mohl být nějak nemocný či co, opět jedeme ve starých kolejích, budíček v 5,30 a od té doby nespí jen roští, všude leze, vyraboval mi poprvé šuplíky v kuchyni, zatím ho chytalo jen oblečení.
Kšandy - díky za postřehy, to co provádí Adys děláme také ale stejně si pak vždycky o ty kalhoty nabije nosík. No a bez nich ho taky nechat nechci, přeci jen ty parkety jsou dost tvrdé, aby si neošoupal kolena
![]()
tak já ho jdu vysvobodit z té postýlky, odpoledne jdeme k ortopedovi tak pak písnu jak jsme na tom
Tak tady je to video, ale moc mu to zatím nejde, pomalu se to učí ![]()
hanu…nevím jestli to je možný..tadyv okolí dávaj ty pribináky,,,daleko dřív než já..a deti to nemaj,ale kdoví
Taky me napadlo..je to teda hnusné..jestli ta míša nemuže tak to brečet…schválne..a tím vyžadovat pozornost..i když spávala celou noc…no ale zase prujem má pořád..a co do ní narvu to vyzvrací..to jsou moje uvahy..protože už fakt nevím co stím,zítra pobežím znovu k dr,jestli se neco nezmení
zuza video je krásné, a je to vážně zajímavý jak je každé dítě jiné, to co dělá HOnzík prováděl Jakub v 5M. Stále na to vzpomínám, že jako proč mu to šlo tak rychle
a neužíval si místo toho veget na zádech, to by se mamce líbilo. No ale co naděláme, že?
Jinak jsem koukala,že Honzík si na sebe taky něco zvrhne a ani nemukne, Jakub toto provozuje dost často a pak se na mě koukne jako jestli to může a pak jede dál.....
tak jdu něco dělat, ale taaaaaaak se mi nechce ![]()
Alunko, Kubík je prostě rychlejší, je to čiperka
Slyšela jsem, že děti začínají lézt mezi 8-9 měsícem, tak to má Honzík akorát
A Honzík na sebe pořád převrací toto auto a pak ještě box s hračkami ![]()
A ta kvalita není zase nic moc, je to z foťáku ![]()
Kde jste všichni
![]()
Honzík dnes zase spal jen jednou dopoledne, od 11:30 byl vzhůru a usnul až v 19:30 ![]()
Jak jste na tom vy, jak často vám teď děti spí?
Dobrý večer,
Zuzi,
jo, jo odpočinuli, až se mi nic nechce dělat a hlavně Míša byla dnes tak trochu protivka. Byla zvyklá být pořád s námi a teď jsem musela něco dělat a nevěnovat se jí tolik, tak se jí to moc nelíbilo.
Michalka teď spí 2× denně. Když třeba od někud jedeme později, tak si také schrupne. Ale jinak spí většinou dopoledne minimálně hodinu a pak odpoledne tak asi půl hoďky. Momentálně ještě nespí a rajtí v postýlce, protože jsem se vracela kolem půl paté od mých rodičů a schrupla si.
Ještě chválím video ![]()
Adys,
já vím, že i jinde vše koupíš. Ale protě na mě je to už moc složitý, asi jsem na to moc pohodlná a fakt odivuju ostatní co se takhle vydají na dovolenou k moři. Jako kdyby manžel moc chtěl, tak bych se nechala překecat. Když jsem to tak počítala, tak asi nejdřív se k moři dostaneme tak asi za šest let, pokud nebude třetí
. U nás je taky pěkně. Třeba teď jsme byli jeden celý den v Kutné Hoře a druhý den v Poděbradech. Já jsem tam ještě nikdy nebyla. Už se těším za měsíc na Jižní Čechy a příští rok bychom chtěli do Beskyd. A ještě bych se chtěla mrknout na Slovensko do termálů. Mám to pěkně naplánovaný, ale aby také na to byly penízky.
Tak já jdu, Míša si pořád stoupá a kňučí, kňučí a kňučí ![]()
Ještě bych zapoměla, Peti posílám hodně sil a ať už je to jen lepší a lepší.
Ahoj všem ![]()
Dneska jsme byli na plavání a konečně se Šíma potápěl
Sice s otevřenou pusinkou, ale bazén nevypil
Večer jsem byla cvičit a ještě jsem se stavila v DM drogerii na velký nákup, tak jsem docela utahaná a těším se do postele.
katko_H - to je moc dobře, že se volno s rodinou tak hezky vydařilo ![]()
To je smůla, že vám srazík nevyšel
Já se Zuzkou se zítra chystáme ke Ka-tce, tak snad nám to vyjde. Zatím žádné dítko neonemocnělo ![]()
Nějak už nemám sílu psát, tak dobrou noc.