Poradna duly
Jana Čurdová
Kluci mě chvilku nechali, tak jsem alespoň hodila pár fotek do galerky.
PetoX, teď jsem si vzpoměla, jak jsi psala o tom, že zamražuješ ta jídla. A to zamražuješ i ty brambory, nebo je pak dovaříš čerstvé? Já jsem někde slyšela, že brambory by se neměly zamražovat. Ale neví,, co je na tom pravdy
LUCI, fotbálek dáme klidně někdy večer, až na to budu mít čas a hlavně klid. Ale dlouho jsem ho zase nehrála, tak budu asi úplně tupá ![]()
ahojkýýýý..takynák není čas…
dnes sme mely první uraz…jak se snaží chodit tak sebou praštila..a nák se bouchla..no plná pusa krve…rozrazila si nad 1 kami horní patro…to byl řev..zuby drží..a už nebrečí
zítrajdu na výsledky z toho ucha na toho pneumokoka..z krku byly dobrý…tak držte pestičky
je tu takováý vedro že se ani ven nedá jít,chodíme ráno
Ali pěkný fotečky..je videtže jste si to tam užily
tak pááá
Alino tedka jsem měla čas skouknout fotky z té vaší dovolené, no prostě super, a už se moc těším až zase budu moci fotit:-))))
a videa prý už fungujou tak jdu vkládat
![]()
Ahojky maminy ![]()
nikde nikdo, ani se nedivím, když je venku takové počasí ![]()
Honzíkovi se včera proklubal 3 zub a hned je pěkně veliký, je to jednička nahoře ![]()
Alino, zapoměla jsem Ti pochválit fotky, jsou naprosto úžasné. Koukala jsem na ně s manželem a oboum jste nám moc simpatická rodinka
Jste pěkně akční i s dvojčátky, klobouk dolů. To se nám moc líbí ![]()
HOlky mi pomalu balíme, mám plnou skříň věcí, co už Jakubovi není, no a tak to odlifruju k babičkám, mají přeci jen více místa v baráčku, no a koukám, že obě skříně mám prázdné, tak budu muset nějakou tu garderobu Kubovi pořídit, jen opět musím počkat až přijdou money
![]()
Už se nemůžu dočkat až budeme rozvalení na trávě u tchýně, jakub ve vaničce, nebo škopku, no to bude paráda.
Ještě mám otázku ohledně jahod - už se to tu trošku probíralo. Jen nevím jestli bych alergii na jídlo poznala. Děcka nějak otečou,nebo mají vyrážku nebo obojí? My zatím žádnou reakci totiž neměli, a včera jsem prubla jahodovou přesnídávku, tak jen měl skoro černé hovínko, ale jinak nic… tak nevím jestli můžu pak dát i čerstvé jahody?
Poradíte mi?
Ahojky,
tak nás to vedro ještě nezabilo
![]()
Od včera je tu skorotchýně. Trošku jsem se toho bála, ale vše je OK. Za chvíli jedeme k mojí mamce na oběd (rodiče se ještě nikdy neviděli, tak to bude pro babičky premiéra).
Průjem - Šíma má asi nějaký průjem. Normálně kaká 1× za den, nebo obden. Ale ted kadil včera odpoledne, takový řídký. A v noci jsem ho 2× přebalovala, ted ráno zase
Náladu má dobrou, jiné problémy zatím nemá. Ani nevím, z čeho by to mohlo být. Jedl ted jídla, která zná, jen v pondělí měl poprvé meruňky. Takjsem volala Mudr., takže ho mám hodně kojit, vynechat ovoce, k obědu rýži s mrkví nebo mrkev s bramborem a k večeři rýžovou kaši. Tak snad to bude OK.
Jo a máme rozbitý kočárek. Tak ho v pátek vezu do toho obchodu a jsem zvědavá, co mi řeknou
Takovéhle věci mne vždy vytáčejí ![]()
Luci - nojo, depka prostě musí přejít
U mě už je trošku lépe. Asi to bylo taky tím, že jsem dostala MS a to mívám takovou rozhozenou náladu.
Zuzo - já ty brambory zamrazila. Tak nevím, jestli to je dobře…
Alino - fotky jsou fakt moc pěkný. A taky mi přijde, že jedna z holek je do táty a druhá do tebe ![]()
Zuzo - gratuluji k 3. zoubku. U nás stále jen ty dva spodní ![]()
Alunko - jahodové přesnídávky se bát nemusíš, ta je přeci sterilizovaná. Riziko jsou čerstvé jahody. Já osobně je dávat teď nebudu, až za rok. A myslím, že bys to poznala právě nějakou vyrážkou.
Kat-ko - nějak jsi se dlouho neozvala. Ale je mi jasné, že s klukama doma, máš pěknou honičku
Tak se drž!
Holky, musím už běžet. tak zase někdy
Mějte se a neupečte se
Jo a ve čtvrtek mají přijít zase bouřky, tak bude na co se dívat ![]()
Ahojte,
tak se taky hlasime po dovolene…jeste nemam docteno, tak to musim napravit az bude Tomik spinkat.....
Jen ve strucnosti dovolenou jsme si uzili, i kdyz bylo casto skarede a navic si prodelal Tomik sestou nemoc, takze jsme s nim poprve byli na pohotovosti.....ve tri hodiny rano…mel skoro ctyricitku horecku…no nastesti uz je to za nama.....
U more se malemu moc moc libilo (nejlepsi byly vlny…tem rikal kssss…), byl vecne cely od pisku, ale nadseny, az mi ho je ted lito, ze s kazdou prochazkou ceka, kdy na tu plaz zase dojedeme…
…
Zkusim dat nejake fotky do galerky az budu mit trochu casu…
Uzili jsme si i Benatky.....to me ani ve snu nenapadlo, ze ty jindy tak romanticke mosty (ktere jsou tam pochopitelne uplne vsude) nas budou stat tolik driny.....takze od nadrazi az po namesti sv. Marca jsme sli casto s Tomikem a kocarem na zadech a pochopitelne i s pejskem po schodech nahoru a dolu…takze pokud se nektere z vas chystaji do Benatek…radeji pockejte az budou deti chodit po svych ![]()
Nase pokroky…nelezeme (pochopitelne, kdyz Tomika o dovolene meli vsichni porad v naruci)…ale porad hodne mluvime…mama, tata, deda…povidani mu jde…no a zkousime pit z hrnicku a to nam taky docela jde ![]()
Tak ja bezim, ale brzy se ozvu.....a hlavne doctu ![]()
Ciao ciao
Barca a Tomik
PetoX, hledala jsem něco o těch bramborách a zatím jsem našla toto:
Brambory pro děti nikdy neohříváme. I do polévky dáme tolik brambor, kolik spotřebujeme při jednom jídle. Dětem do jednoho roku brambory vždy před vařením loupeme. Vaříme-li si kojenecké polévky do zásoby ke zmrazení, pak bez brambor!
Tepelně upravené brambory neuchováváme. Nejenže dochází až k 98procentním ztrátám vitaminu C, ale skladované a ohřívané brambory mohou být i zdravotně závadné.
Tak nevím, nevím ![]()
Zuzi [b já brambory vařím asi tak na 3dny dopředu, a dávám vychladlé do ledničky, a když je ohřívám, a nesníme to tak jdou do koše.
A třeba tedka se mi papání zkazilo, když kluci o víkendu moc nejedli ajá to zapomněla zamrazit.
Odpoledne mi přijde na návštěvu brácha, tak se těším.
Manža zahájil včera v nové práci, tak snad už konečně někde bude spokojený. Akorát tam nemají nikde žádnou hospodu tak budu vařit aby měl aspoň nějaké teplé jídlo za den:-)))
Ahoj,
všichni tady píšete o dovče, já už se na tu naší taky těším. Obdivuji ty co jedou letos k moři, mám pocit že Anička je na to ještě malá a já v těhu to sluníčko stejně moc nevyhledávám. tak jedem 13.7. na Šumavu ![]()
Mám otázečku, určitě poradíte. Malá se začala stavět a obchází okolo nábytku, tak nevím jestli už nemám koupit bačkůrky? Nebo se botičky a i bačkůrky kupují až dítko opravdu začne chodit samo? Moc děkuji za rady.
Koutecka, Anička a ?
Koutecka - námMUDra na rehabce říkala, že až samo bude chodit ani za ruce, ani se stavět a obcházet nábytek. Stále mi kladla na srdce že ten tlak okolí mám vydržet, boty prostě až začne sám chodit ![]()
Ahojky,
Zuzi, tak jsi me s tema bramorami vydesila. Take zmrazuji, a to hotova jidla -smesi brambor, zeleniny a masa. Tak nevim, co ted mam delat, kazdy den varit se mi fakt nechce.
Boty dle rehabky az budou samy chodit. duvod je ten (aspon u nas), ze nemame podporovat chozeni, a v botech vydrzi stat a chodit dele, ak proto.
Zuzi, Adys a i ostatni , pekne fotecky v galerce.
A.
Ahojky,
Zuzi- já teda taky brambory uvařené zamrazuji. Ale je pravda, že jsem asi taky slyšela, že by se to nemělo.
Ale co třeba hranolky apod., ty jsou taky z brambor a mrazí se
Vím, že to není pro děti, ale kdyby to bylo zdraví škodlivé, tak by se to nedělalo ani pro dospělé.
ony by se měly asi všechyn přílohy vařit čerstvé, a neuchovávat v ledničce. ![]()
Dneska jsem teda opravdu uvařená ![]()
Ahojky ![]()
to jsem Vám teda dala brouka do hlavy s těma bramborama ![]()
Leni, také jsem si říkala, že hranolky jsou také zmražené, ale asi jinak upravované ![]()
Koutecká, Dádovi jsem také dala botičky, až když začal chodit. A na Šumavě je krásně, určitě si to tam hezky užijete
Těhotná bych k moři také nejela. Letos už s klukama jedeme, ale až v září, tak to bude Honzíkovi rok. Jsem na tu cestu docela zvědavá
Alunko, tak už snad bude manžel konečně v nové práci spokojený ![]()
koukala jsem na předpověď počasí, zítra má být 30 a v pátek už jen 20 stupňů. To je síla ty skoky ![]()
Ahojky,
tak jsme doma, ale byla to asi nejhorsi cesta do Brna, co jsem zazila. Opice nechtela vubec usnout, protoze me nevidela a jecela jak kdyby ji nekdo ukradl. Kdyz jsem ji chytla za ruku, tak byla v klidu, ale zkuste ridit a drzet za ruku dite sedici na zadni sedacce proti smeru jizdy
Jely jsme to pres tri hodiny, usnula az za Trebovou, takze Kaci, nestavila jsem se, kolem vas jsem jela ve trictvrte na deset. Tady je videt, jak ta separacni krize pokracuje, jestli to bylo spusteny tou vyrvavaci metodou nevim, mozna to byla proste souhra nahod, ale je to sila. Uz to bylo trochu lepsi, u nasich si klidne hrala s nekym jinym nez se mnou, ale dnes zase jakmile jsem jen odesla do jine mistnosti, tak rev
Mam toho uz fakt dost, cely den to poslouchat.
Tak jsem se trochu vypovidala a muzu reagovat na to co jsem vlastne chtela
dik ze jsem si mohla ulevit ![]()
Adys - tys ale Markymu davala driv UM z flasky ne? Nebo jak dlouho uz ho nechce? Jsi me trochu zmatla, ale snad si te s nikym nepletu.
Koutecka - o botickach mi mudra rikala to stejne - az teprv se pusti a bude si to vykracovat sama bez drzeni.
Luci + PetiX - depku pryc
Taky na me naka leze, ale hlavne jsem silene unavena a to mi pak staci malo ke spusteni ![]()
PetiX - jsou ty nase deticky vycurany no, zadny predvadeni se pro babicky, no a rict mama? hehe
Marianka ted porad rika jen barbar, barbar.. docela me prekvapilo to R, jsem myslela ze to rikaj az mnohem pozdejc?
No a kocar, netusim co bych si bez nej pocala
Jak to resis??? ![]()
Zuzi + Barco - super ze se dovolena povedla, taky uz se tesim moc, dneska jsem byla na pasovym nechat si malou zapsat do pasu, takze muzem jet. Jeste nevim kdy presne, ale v druhy pulce cervence to bude…
Brambory - zrovna jsme to resily s mamkou a nekde jsem nasla, ze ne syrove (samozrejme), ale upravene a smixovane s necim jo. Bylo to v naky knizce, prave jsme totiz varily masicko do mrazaku pro malou a neslo to moc umixovat samotny, tak mamka pridala brambor a mrkev, aby to slo lip.
Jahody - asi jsem lehkovazna, ale dnes jich mela plnou misku…
Krome frutapury tu totiz zadny jiny ovoce nebylo.
Valim zdechnout do postele, boli me hlava jako strep a spaleny zada a vubec.. ![]()