Poradna duly
Jana Čurdová
Omlouvám se holky nějak nám blbne pc tak se mi to tu odeslalo několikrát i přřesto, že mi to ukazovalo že se to neodeslalo. Tak to přehlídněte…papa
Holky diky ze jste me uklidnily s tim masem, bylo to fakt v pohode, uz je v mrazaku a jeden dilek v brisku Marianky
Akorat jsem nadavala u mlynku na maso, fakt neni nad to koupit si drahej francouzskej smejd ![]()
Katko_H - to je divny ze by ji nozicka tak rychle vyrostla, a stala pri tom zkouseni? Nebo mohla stat nejak blbe a nebo jestli nema jednu nozicku delsi nez druhou… To mam ja, skoro o cm… To je nekdy na palici kupovat boty, jedna je mi velka, druha ok nebo jedna OK a druha mala ![]()
Koutecka - no vis, ja ten drez zrovna cistila den predem a vetsinou v nem taky moc veci nemam (bud jsou v mycce nebo po cely kuchyni
) Ale kdyz jsem si precetla ten desetibodovej navod jak umyt drez, tak me to pobavilo a vrhla jsem se na to
A dokonce je cistej i dnes kdyz uz jsem se odhodlala do nej tu vodu poustet
Nejvic me prave stvou veci, ktery se v mycce myt nedaji, ty mi v takovym spinavym drezu vydrzi vetsinou dokud je nepotrebuju znova
![]()
Matrulko - tak to aby si Mariancini napadnici davali sakra majzla… Jindra vlastni pomerne rozsahly arzenal zbrani nejruznejsiho kalibru
Jeste ze to neskladuje tady
No ale jestli zacnou koketovat takhle brzy
No ale ty se hlavne dej dokupy, at je ti lip!
Jdu na dalsi flylady ukol, jeste nevim co to bude, ale uz se tesim ![]()
Ahojky,
tak já už jsem celkem v poho, ale chytla to Kačenka. Teče jí z nosánku pěkně chudince malinký. Dot oho ještě horní zoubek se tlačí a 4 štípance na jedně ručičce. Má to docela dsot nateklé.
Hanu tak to teda raději ať k vám moc nelezou a Marianka bude muset být hodně fikaná, aby taťkovi občas za klukama frnkla sama.
TAk jsem stihla pověsit prádlo sem něco písnout a už je vzhůru kukajda naše. Tak se jí jdu věonovat aby nebyla tolik rozmrzelá. Pa a hezký den všem…
Ahoooj, kde je kdo?
My jsme dneska doma, malej hezky spinkal a ted se chystáme na procházku.
Hezkou neděli.
ahoj holky .. ![]()
tak jsme zpatky z vikendu a naramne jsme si to uzili ![]()
Martulko .. Kacka je moc sikovna a jestli ses nezastavila dotedka, tak teprve ted se mas na co tesit
. brzo se vyzdravte
. teda tem komarum se u vas nejak libi ![]()
Hanu, PetoX .. FL .. ja s ni sama zkusenosti nemam, jen kdyz se Ada narodil, tak jsem chodila (obcas se tam mrknu jeste ted) na jedno americky forum a tam s tim prisla jedna holka ..
ze zacatku byly vsechny nadsene a postupovaly podle pokynu, ale pak casem uz nestihaly … ty pokyny a komentare byly desne dlouhe, takze ony nestihaly ani cist, ani uklizet ![]()
botky … jak jsme ted byli pryc, tak jsme se stavili v kramku s detskyma botama. jedny jsem mela i v ruce, dokonce je mel i Marek na nohou, ale dala jsem je tam zpatky. jednak proto, ze sam proste nechodi (chtela jsem mu je koupit do zasoby), ale i proto, ze nevim, jestli v tu dobu az bude chodit, mu vubec budou. navic pri tom zkouseni si samozrejme nechtel stoupnout, takze jsem presne nevedela, kde ma palec, jestli jsou dostatecne siroke atd. atd. …
zuby … ve stredu jsem stravila 2hod v zubarskem kresle
.. nepusobilo na me anestetikum
, takze jsem dostala asi 4 injekce, tvar mi boli jeste ted, zub nic moc …
ach jo … pokazdy reknu, ze priste pujdu k jinemu zubari a presto tam vzdycky skoncim ![]()
Marusko .. vitej zpatky a opet stastnou cestu
. a proc jste vlastne priletely zpatky? kvuli doktorum?
Luci … galerka a komentare
.. ale stejne ty komentare tam zacaly byt az hodne pozde. ze zacatku tam skoro vubec nikdo nic nekomentoval ![]()
jinak my jsme se meli krasne. sice pocasi nic moc, ale dalo se. prvni den jsme se byli podivat v muzeum vlaku
. nejenom ze tam meli celou mistnost pro deti, kde si mohly stavet vlacky z lega nebo Thomase, ale bylo to obrovsky depo plny vice ci mene starych/mladych vlaku … raj pro kluky ![]()
v podvecer jsme se jeste vypravili do zabavniho parku, ktery je uzpusobeny malym detem, skoro na vsechny atrakce muzou chodit samy, takze tam se vyradil hlavne Ada
.
druhy den rano prselo a vubec celej den byl takovej zamracenej, mrholilo, ale bylo teplo .. takze jsme se vypravili znova na vlacky, tentokrat jsme se vydali na vylet parnim vlackem. Ada uz jel nekolikrat, takze pro nej to nebylo nic novyho, ale Marek ten byl v sedmym nebi.
http://www.onetruemedia.com/shared?…
odpoledne jsme se pak vratili do toho zabavniho parku, dokonce jsme s Adou sjeli horskou drahu ![]()
no a tohle vsechno bylo v kraji, ktery je znamy tim, ze tam ziji Amisove (hacek nad S), kteri odmitaji techniku, nejezdi autem, zivi se hlavne zemedelstvim, jezdi v takovych tech cernych kocarech … mozna jste videli film Svedek s Harrisonem Fordem .. natacelo se to tam …
takze to bylo takovy zajimavy, jak se prolina nas zivot s jejich … bohuzel nemam zadnou jejich fotku, jen ty vozejky, protoze oni se neradi foti, neuznavaji fotografie, tak mi prislo blby pred nimi saskovat s fotakem ![]()
dam par fotek do galerky …
uz tu pisu romany … zdravim vsechny ostatni
hezky zbytek nedele
KatoH, Luci, Koutecka .. jestli uz jedete na tu dovcu tento tyden, tak si ji krasne uzijte ![]()
Čusík mamky, tak já dneska spala 4 hodiny, ne kvůli Jakubovi ale kvůli tátovi, zasloužil by za uši, prevít jeden. Nasliboval hory doly a zase jsem utřela
Měli jsme totiž včera slučák ze střední školy, tak jsem přišla ve 2 ráno domů - ještě že jsem to nepřehnala, jinak bych byla KO už v 10 dopoledne
![]()
Děda udělal Kubovi soukromé pískoviště na zahradě a od babičky dostal k svátku vercajk na pískoviště, takže dneska máme písek až za ušima
a pak jsem zjistila, že je kačka cachtanda po mě - prostě miluje vodu, napustily jsme mu vaničku, a celé odpoledne z ní nevylezl, pusu skoro modrou, ale prostě když jsem ho vyndala tak řev. No tak jsme občas teda se vyhřáli na dece a bylo to.
Já si pak šla zaplavat k nám do Jordánu, bezva relax.
A mimochodem, babička už koupila nočník - proč o tom píšu, dneska se fakt hodil
jak se Kuba ráchal, tak začal tlačit jako blázen, tak jsme poprvé odchytili bobky do nočníku, ale nedělám z toho žádné závěry, je ještě brzo.....
A srandovně dneska čůral, když chodil jen tak naostro bez plínky, vždycky si stoupnul a čůral ve stoje, jako kdyby věděl, že je to u kluků normální
![]()
Tak tolik od nás - jinak Hanu díky za tu připomínku, odkaz na fotoalba jsem už smazala, mám jen docela prekérku, když jsem alba zamkla, heslo jsem si napsala, a tedka kamarádka se tam chtěla mrknout, tak jí píšu heslo, a ona mi jako napsala, že jí to nechce pustit. Tak nevím co s tím…
Týden jsem na „hýčkání“ u babiček, tak nevím jestli budu mít čas číst a psát
jsme na roztrhání, ale to asi znáte všechny, že?
ahojkýýýý
dlouho sem nák nepsal..není čas
zítra valímena oční..jdem ke známe na kontrolu..je detská..a míšemírne očko utíká..tak si dám kafčo aona to skoukne..aleono se říká do roka se to srovná
výsledky nemám..z výteru.,,dr mel dovču…
Adys..dotaz..to se nebojíš..žemarkovi nafouká do uší…v tom vláčku
Martulko..já kupovala..bačkurku..11,5…a vy máte už 19 ![]()
tak musím zase jít pááá
petra.lovosice píše:
Adys..dotaz..to se nebojíš..žemarkovi nafouká do uší…v tom vláčku
PetroL … proc se ptas? myslis jako jestli se nebojim, ze dostane zanet do ucha? ale zanet str. ucha prece nevznika tim, ze do nej nafouka
.. takze ne .. nebojim se ![]()
Ahojky,
tak jen v rychlosti. U nás nic moc pořád odsáváme, ale zoubky v poho a komáři taky. Prostě naše příšerka má sladkou krev. Aa ještě že né modrou bůhví co by na ní lezlo
.
Adsy video je fakt super. Marky tam má takový krásný kukuč, jako jé to je to tady ale zajímavý. NO hned bych ho pošušňala. A přidávám se k Péťě já se taky teda pokud fouká vítr tak rychle ouška pod čepku a pokud není tak aspoň plenou trochu ouška chránit. Asi mám na to špatné vzpomínky když jsem byla malá a trpěla jsem na uši. A nám pořád někdo říkal chraňte si uši aby vám tam nenafoukalo a do očíček taky. To jsem nedavno viděla totálůně zahnisané očíčka u kámoščiný holčiny jak jí do nich nafoukalo. Pak měla nakonec antibiotika.
Botičky jsou zespoda číslované č. 19, ale vnitřní stélku teda přeměřím. TAk už to mám ta je 12,5. Ale opravdu je ještě nenosí, měla je jen jednou venku na chvilku, ale mě se tak líbili já neodolala. Myslím, že je v září až bude už snad trochu lépe ťapat utahá. Stejnak je lepší když v nich bude mít ponojdu a nebo punčošku.
Alunko tak to je super mít vlastní pískoviště a ještě svůj vercajk. Když jsem byla těhule a chhodila se ségrou na pískoviště a synovcem tak měli vždycky svoje a pak přišla tlupa dětí s rodiči a půjčovali si a mi pak odcházeli dřív a děti řvali že jim to berem a rodiče byli ještě nepříjemný jako "no tak si tady prostě budeš hrabat v písku rukou no,, takové keci. To mě fakt vytáčelo. Nezodpovědní rodiče. Přece pokud jdu s dítětem na pískoviště tak mu něco musím vzít ne?? Ale u toho je hned hospůdka a rosiče první co před sebou měli bylo pivo a děti vy se třeba podělejte. Tak mi to fakt připadalo. Ale nechci tím nic na tebe samozřejmě naznačovat. Jen píši své zážitky a názory. A doufám, že nebude maličkej marod z tohocachtání. Já to odneska první a to jsem sej en schladila a teď to má kačenka. Tak opatrně.
Tak se mějte krásně mi teď vstali podruhé, první budíček opravdový, když nepočítám ty noční vstávání byl v 6 ráno. Tak papa už mě volá ![]()
Ahojte,
po vikendu.....v Milane ach jo.....nejradeji bych zase nekam rychle odjela tady se toho s malyma detma opravdu moc delat neda…navic jsem mela vcera nejakou ne moc veselou naladu a cele dopoledne jsem probrecela kvuli hlouposti…dneska jsem trochu spinila, tak si rikam jestli nejsem tehotna, ale mam po ms a davame si pozor......
A to mam v planu milacka ukecavat o posunuti terminu snazeni se o druhe mimi nejak si to porad nedovedu predstavit…na test zatim naladu nemam tak to nechavam plavat.....zatim ![]()
V srpnu se chystame do Ostravy a do Prahy uz se mooooc tesim … je to dlouho co jsem doma nebyla… ![]()
Co se tyka backurku ty zatim opravdu nepotrebujeme
ale vcera mi pani v obchode rikala, ze mame prijit na podzim a Tomik pry bude mit velikost 19.....no ja nevim jestli uz je na podzim vyuzijeme… ![]()
Jak jsem psala, ze Tomik odmita moje mlicko, tak se o dovolene nechal presvedcit, kojim jen rano, ale je spokojeny a ja vlastne taky…to je jeste takove miminko ![]()
Tak zatim papa
Barca
Ps
Hanucho,
prosim do seznamku…Tomik skoro 10 mesicu…vaha 9,2 kg, vyska 75 cm
Dekuju B.
Adys..no nevím..me dr říkala že jí mám ouška chránit aby jí tam nenafoukalo..ale asi jaký dr to názor..já bych se teda bála..v tom vláčku je pruvan daleko vetší než normálne na prochajde,ale nebudu ti radit..máš2 díte víš co ajak..já jsem poučená..a neber to osobne,jen me to překvapilo
páá
petra.lovosice píše:
Adys..no nevím..me dr říkala že jí mám ouška chránit aby jí tam nenafoukalo..ale asi jaký dr to názor..já bych se teda bála..v tom vláčku je pruvan daleko vetší než normálne na prochajde,ale nebudu ti radit..máš2 díte víš co ajak..já jsem poučená..a neber to osobne,jen me to překvapilopáá
Petro a to ti to dr. rikala pred tim, nez Misa mela zanet nebo az po tom? protoze kdyby to bylo po tom, tak to chapu. je to neprijemny pocit, kdyz mas cerstve po zanetu, tak to potom ten vitr do ucha vadi … ale jen proto, ze je to citlive, namokrale atd…
ale zanet str. ucha opravdu nevznikne tak, ze by do ucha nafoukal vitr .. to opravdu ne .. ![]()
citace:
Příčiny
Příčiny a rizikové faktory :
Anatomická predispozice u malých dětí: Eustachova trubice, která spojuje střední ucho s nosní dutinou a hrtanem je položena spíše ve vertikální poloze než v horizontální, takže je ztížen odtok hlenu. Oslabení imunity.
Nadměrná konzumace hlenotvorných potravin: kravské mléko a mléčné výrobky, sladkosti, bílé pečivo. Možná alergie na potraviny.
Možná kvasinková infekce ve střevech - viz. článek:* Projevy kvasinek u dětí.
Na vzniku se podílí přemnožení bakterií, popř. mykoplazmat a virů.
Kouření v rodině může přispívat k častějším zánětům středního ucha.
Děti krmené umělou výživou mají větší náchylnost než děti kojené.
Luci,
hezkej metřík. Jsem se opičila
Bez tvé asistace mě to trvalo 15 minut. Ale podařilo se ![]()
Alunko,
ty jsi expert ![]()
Peti,
tak ať je to očičko v pohodě. Se to na vás nějak lepí ![]()
Hanu,
ty sandálky jsme zkoušeli když stála, fakt ji byly dost velké. Zdenek sám koukal, já jsem držela a on nazouval. Byli jsem tam dost dlouho, než jsme vybrali, tak nevím ![]()
Adys,
to tě lituju s těma zubama. Jsem si také zkusila, ale už je mám v kupě. Našla jsem si fakt super zubařku s dobrým vybavením. Ona mi vždy říka: „Vy jste ta kvikavá“. ![]()
Tak pá a dobrou, jdu koukat na dokument na dvojce.
Ahoj holky,
tak vás zase pomalu dočítám.
Průjem - snad už se to lepší. Začalo to vlastně ve středu. V sobotu už ani jednou nekadil, v neděli už jsem mu dala „normální“ jeho jídla a on zase kadil asi 4×. Dneska kadil 3×. Tak už se to snad opravdu lepší a bude to za námi. A jak nám netelka minulý týden teplá voda, tak jsem mu chudáčkovi vždycky myla zadeček v té hrozně ledové - až se stydím
jaká jsem hrozná matka.
Adys - shlédla jsem vaše videa, i to Markovo - 9. měsíc - a je úžasný
![]()
V sobotu jsme byli doma, trochu jsme nakupovali. V neděli jsme byli u našich, Radek tam pomáhal opravovat střechu nad takovým malým domečkem. Šíma se zase čvachtal v bazénku a já přečetla detektivku ![]()
Zubař - taky s emusím objednat. Byla jsem objednaná na preventivní někdy v květnu, ale pak mi volali, že tam Dr. nebude a já se od té doby ještě nepřeobjednala. Jsem to ale ostuda. Moc se mi tam nechce…
Dneska jsem byla v podzemních garážích a nějaký kretén nám tam parádně odřel zadní blatník.
Fakt mne to nasr… Je celý červený, od toho jeho auta a naše barva je úplně vydřená. Samozřejmě nevím, kdo to udělal.
Tak zatím se mějte, jdu do sprchy.