Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12947
9.7.08 14:41

dekuju…neco sem o tom našla nainternetu..alemíšato má spojení s pneumokokem..
 http://www.khsova.cz/…num/mrsa.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
9.7.08 15:05

sem se prakticky o tom víc nedočetla, jen s z nekterýchčlánku že to postihuje kuži a sliznice,nedáse to uplne vyléčit, muže to by t smrtelný,a nák tak nic…fakt nechápu kde to nabrala..čistota..u nás se pere pořád,vysávám denne, stírám i 2× denne, koupu jí každej den,..pokud je to o hygiene..nevím netuším..jsem stoho náká napráškynevím co nás čeká co to obnáší :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.7.08 15:42

PetroL .. to je mi Misky lito … snad ji ty ATB zaberou …

a je to jisty, ze je to ta MRSA? to je velice infekcni a prenasi se dotykem. vetsinou to ale postihuje starsi lidi nebo naopak teenagery a treba v nemocnicich … je to resistencni forma ‚normalniho‘ zlatyho stafilokoka, kteryho ma kazdy z nas v nose nebo na kuzi … od toho ten nazev. a nebezpecnym se stava prave v pripade vniknuti do rany, dychaciho traktu, mocovych trubic atd.

nebyli jste posledni dobou ve styku s nekym nemocnym? i kdyz to je zavadejici, protoze clovek muze byt jenom ten bacilonosic .. hygiena je dulezita to jo, ale hlavne ted pro vas ..

je fakt, ze na ceskem webu tolik info neni a kdyz je, tak te to vystrasi k smrti. ale to jsou az ty extremy, stejne jako na pribalovych letacich u leku, tam ti taky napisou horory. ;-) pokud nevis presne co to obnasi, dojdi za dr., at ti to presne vysvetli …

nemysli na nejhorsi (vim, lehko se to rekne), protoze tim se nic nevyresi, akorat se tak vystresujes ty i Misa … neboj, uvidis, ze bude lip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
9.7.08 15:58

toto jsem vyzískala od známeho ktterej delá na homolce se srdíčky

ahojky mám prozbu poradíš mi [15:47:08] Robert Fabian píše: Zdarec Tome, povidej [15:47:12] Tomáš Winkler píše: mám 10mes holčičku, mela zánet středního ucha v obou..dnes nám zjistily že má identifikaci kmene staphylococcus aureus rezistentní OXACILIN s potvrzením kmene MRSA pbp 2a..co to pro nás znamená,nesmíme navštevovat jiné deti,nevím o tom nic..a nic blišího sem nikde nenašla,dekuju za rady [15:47:20] Tomáš Winkler píše: tu je petra [15:48:30] Robert Fabian píše: Ahoj, no to co popisujes ze ma je nejvetsi pruser mediciny. Je to bakterie, ktera je bohuzel rezistentni vuci antibiotikam [15:49:01] Tomáš Winkler píše: aha aco si mám pod tím představit,co nás tedčeká [15:49:27] Robert Fabian píše: Nejsem si uplne jist co vas ceka a proto te nechci strasit [15:49:53] Robert Fabian píše: Bude potreba doufat, ze nektera atb zaberou [15:50:50] Tomáš Winkler píše: napsaly mi tu do papíru snálezem pacientaje spojena nutnost zavedení ochraníchepidemiologických opatření,barierove ošetřování + další dop.opatření..to nás nekam zavřou na infekční?…dá se to léčit?? náky antib..doouška dostala..ciplox..s krku ster byl negat..dnes vzaly ješte z nosu [15:52:36] Robert Fabian píše: No musi byt vicemene v izolaci, aby to nechytnul mekdo dalsi. Co se tyce atb, vetsina nefunguje, takze se musi udelat citlivost vuci ATB a cekat jestli nektera atb zaberou [15:53:07] Robert Fabian píše: Hlavne si davejte bacha, ta bakterie neni zadna sranda, ve spitale tyhle lidi izolujeme na boxech [15:53:57] Tomáš Winkler píše: aha a co my doma..to taky mužeme chytnout..me k tomu nic neřekly..víš co my mely jedno ucho píchlé..pak to chytla do druheho..a prevenarem sme nestihlyočkovat..chtely jsme v roce..nebyla nemocná [15:54:32] Robert Fabian píše: prevenar neni proti tomu [15:55:01] Tomáš Winkler píše: aha..takže ted jen čekat,projeví se to i jinak..než ušima..nebouž ne [15:56:17] Robert Fabian píše: Bohuzel muze se to dostat do hlavy a udelat zanet mozku, nebo obalu mozku a to byva vetsinou spatne, takze je potreba aby co nejrychleji objevili, ktera atb budou ucinna [15:57:06] Tomáš Winkler píše: no tak to je síla:(
To teda je, zrovna tuhle mrchu chytnout [15:58:06] Robert Fabian píše: A kde to chytla? Normalne se vyskytuje tohle ve spitalech [15:58:54] Tomáš Winkler píše: vubec nevím kde

[15:59:24] Robert Fabian píše: No nic, ted musite cekat na vysledky tech vyteru [15:59:44] Tomáš Winkler píše: jj tak moc dekuju..pak dám vedet..pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
9.7.08 16:05

adys..je to jistý leží tu papír..bych vám hoi ukázala..ale jestli ho chcešvidet tak na email..do fotogalerky to nedám…vlastne je tampřesne napsáno…
Identifikace kmene Staphylococcus aureus rezidentní OXACILIN:pozitivní.
Potvrzení identifikaceMRSA pba 2a: pozitivní
Záver:při bakteriologickém vyšetření byl nalezen MRSAs jeho nálezem u pacienta je spojena nutnost zavedení ochraních epidemiologických opatření ,barierové ošetřování +další dop.ošetření

pak je tu tabulka antib..splus a mínus..

Ted me adys napadá jak sem chodila na chíru s tím břichem..jestli ne tam.. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
9.7.08 16:10

holky já jsem z nervami v prdely..jáse bojím..já tu jen řvu..fakt nevím co stím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.7.08 16:14

PetoL .. tak to je teda opravdu spatna zprava :-( . nechci to videt, ja ti verim, jen me to zarazilo, ze to chytla malicka :-( . jak uz rikal ten znamy, tak je to spis v nemocnicich …

vy ted doma muzete tak akorat dodrzovat hlavni hygienicke navyky, hlavne myti rukou. vlastne to, co jsi delala dosud .. myti podlahy, stolecku, kde Misa ji, mista, kde pripravujes jidlo .. proste ‚normalni‘ uklizeni, akorat ze mozna casteji nebo s pridavkem nejake desinfekce.

vis co me jeste napadlo .. mozna bych se nechala testovat taky .. treba jses prave ty ten bacilonosic, teda za predpokladu, ze jsi to treba prinesla domu z te nemocnice. ale nevim ..

jaky mate ted postup? Misa zacala ty ATB a co dal? kdy jdete na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
9.7.08 16:20

adys jdeme zítra,taky me to napdlo. když se mi tobřicho špatne hojilo, jestli sem to nedotáhla já,zítra se na to ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.7.08 16:20
petra.lovosice píše:
holky já jsem z nervami v prdely..jáse bojím..já tu jen řvu..fakt nevím co stím

Peto neblazni … musis se uklidnit … MRSA je sice celkem tezke onemocneni, ale LZE lecit . vsechny ty ‚spatnosti‘ jsou opravdu az ty extremy. nemysli hned na nejhorsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.7.08 16:21

uz se mi budi Marek, takze bezim .. jen me jeste napadlo, udelat testy Mise, jestli nema oslabenou imunitu a pak treba tohle nejak resit, protoze to postihuje i lidi, kteri prave tu imunitu maji slabou .. :-)

uz musim .. drzte se!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
9.7.08 16:26

adys..kdyby melašpatnouimunitu neprojevilo by se to tím že by byla často nemocná??,..jen septám..míša totiš melajen jednou rýmu jinak vubec nic..ani teploty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
9.7.08 17:21

Peti,
ty jo, to je mi moc líto. To je pech. Nevím co bych ti napsala, nevím co na to říct. Asi jen, hodně sil a pevné nervy pro tebe a ať je zase Miška zdravá. Já osobně o tom nic nevím a dost koukám, že se to přenáší zrovna hygienou 8O . Tak pá a piš jak vám je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.7.08 17:31

KatoH … ono se to neprenasi hygienou .. ;-) ale fyzickym kontaktem ;-) . to neznamena, ze to clovek dostane tam, kde neni cisto … ale asi vim, jak jsi to myslela ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
9.7.08 20:22

Adys,
já jsem to jen blbě napsala :wink: , zírám kolik toho o tom víš :wink: . Já jsem v tomhle fakt neznalá. Nemám přehled :roll: Ale vlastně myslím, že jsi kdysi psala, že jsi jako malá na to trpěla, nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.7.08 20:30
Katka_H píše:
Adys,
já jsem to jen blbě napsala :wink: , zírám kolik toho o tom víš :wink: . Já jsem v tomhle fakt neznalá. Nemám přehled :roll: Ale vlastně myslím, že jsi kdysi psala, že jsi jako malá na to trpěla, nebo se pletu?

Kato .. ted jsi me rozesmala :lol: :lol: … ne netrpela jsem na to … bohudik! ale tady byl pred nedavnem kvuli tomu docela humbuk, protoze se to zacalo vyskytovat mezi skolnimi detmi, takze jsem si neco precetla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí