Poradna duly
Jana Čurdová
AMISKU! Spadl mi kamen ze srdce, že se Vám nic nestalo…, moc na Natálku myslíme a určitě brzy v pořádku!!! A doufám, že už jste si tu smůlu tímhle opravdu vybrali a poslali ji o dům dál!!!
Taky zainvestuji do pořádné autosedačky, jsem byla v šoku, když jsem to začala číst…
Petox, tak přeji příjemnou dovolenou a Šíma je šikula, když už sám stojí ![]()
Alino, tak si to s rodinou alespoň trochu užijte a hlavně dojeďte v pořádku.
Koutecka, to je fuk, že další holčička, hlavně že je v pořádku.
Holky, tak včera se sousedce narodilo mimčo, mají chlapečka Matýska, váží 2,86 kg a měří 46cm a to se narodil předčasně v 33+4 !!!To je macek, že? Na to, že měl být ještě skoro sedm týdnů v bříšku. Ale ona má cukrovku, tak to bylo proto.
Co dneska kdo vaříte?
Holky mi zítra ráno v 6 razíme zpátky domů - bože jak já se těším !!!!!!!!! Mít týden tchýni za zadkem je pro mě snad ještě horší než být sama s malým v Praze !!!!!!!!!!!!! Všemu se jen tlemí, Jakuba stále tahá a když nechce tahat, tak se tomu směje a nechce ho pustit, no šílený. Vidí, že jsme právě dojedli a do půl hodiny se 5× zeptá jestli nemá hlad.......
Ale co to je oproti Amískovi a jejich šílenému zážitku,co? Holky všechny co máte takovou smůlu tak se koukejte pořádně opatrovat, není to samosebou. Ale některé věci vážně ovlivnit nejdou.....
Já včera byla s kamarádkou na vínku - má 3letá dvojčata - holky, takže jsme probrali co mě čeká atd.
No a až dorazíme dom, tak nás s taťkou čeká životní rozhodnutí, kdy jako začít se pokoušet o to druhé mimi, finální rozhodnutí je na mě, ale když já jsem tak nerozhodná...... vím nikdo to za mě nevyřeší
![]()
Děda tedka s Kubou vyrazil ven, jinak bych asi neměla vůbec čas na balení. Tak jdu na to.
Vaření - no já mám ve sklepě 5L borůvek - takže budou kynuté borůvkové knedlíky, plněné paprikové lusky, a plněná cuketa ml.masem s novými brambory, vše přivezu od našich, taky jsem dostala králíka, takže mi asi nebude stačit mražák. Jdu na to ![]()
Amisku … myslime na vas, at je Natalka v poradku!
a vy taky! to je prave to, ze clovek nikdy nevi .. sam jezdi jak nejlip umi a pak se najde blbec (pardon!), ktery to vsechno zavini … ![]()
Alunko .. prosimte, jak to vsechno poberes .. ?
a Kubu jeste k tomu …
jo .. a proc se o druhem potomkovi musi rozhodnout zrovna dnes? nebo zrovna v tuto chvili? ![]()
PetoX, Alino .. krasnou dovolenou ![]()
Luci .. ja asi dneska varit nebudu
.. ale u vas je uz stejne po obede
Koutecka .. gratulujeme k druhe holcicce
. aspon bude mit Anicka partacku
.. jinak Anicka je moc krasna .. ![]()
Leni … co kluci? fotky v galerce jsou super … Lukasek je taky dobrej pruzkumnik ![]()
Hanu .. to bych byla taky vydesena. Marek si ted taky i pres den sam leha na zem, ale hlavou nekrouti, jen dela ‚haji‘ ![]()
Brokolička píše:Brokoli .. mne prave prijde,ze dovolena s prckem u more je klidnejsi, nez prohlidky hradu a zamku
Ahoj,
dovolená - holky musím upřímně napsat,že já jsem si dovolenou s prckem moc neužila,protože se stále řeší kdy má jíst,kdy má spát,prohlídky hradů a zámků nevydrží,jsou moc dlouhé,takže ikdyž byla Klárinka zlatíčko,tak to není ono a obdivuju vás,které jedete k moři,já bych určitě nejela (hlavně Alinu,která to zvládla se dvěma)
jinak muj pc stale porad nejde, musim na to nekoho zavolat, takze jsem jak bez ruky. obcas zapnu tenhle starej kram, obcas se podivam u manzi na laptopu, ale neni to ono ..
zacala jsem taky davat dohromady Adovu piratskou narozeninovou party, takze mam co delat .. vytvorila jsem bezva pozvanky, mam z nich radost, premyslim o tom, ze se na tu party taky prestrojim .. deti prijdou za piraty, tak bych mohla taky ![]()
jinak nic moc novyho .. Marek taky stoji sam, par krucku mezi nabytkem taky udela .. obcas to neodhadne, takze hlava opet sama modrina, protoze vzdycky tak nejak spadne na tvar .. ach jo .. ![]()
Ahojky,
panebože co to tady čtu.
Amísku mám husí kůži až ve vlasech. Holky hlaně že jste vpořádku. MOc na Natálku myslíme a posíláme ozdravnou pusinku. A ty smůlo jedna hnusná už jdi pryč
.
Leni tak hlavně opatrně a pořádně si to v Chorvatsku užijte.
Alino a vi taky a ať nemáte žádný problémi při cestě.
Brokoličko i přesto že jsou dětičky zlatíčka a tak výletování už nikdynebude taková ta pohoda. Porstě vše se už musí přizpůsobovat prckům. A taky pořád mluvíme o tom kdy se začnem pokoušet, ale pořád na to nemůžeme přijít. Prostě na to ještě nejsme připraveni a hlavně já si to neumím představit. Možná to necháme na osudu. A nic plánovat nebudeme.
Alunko tak to budeš mít doma co dělat když ti tchýně Kubíka takhle rozmazlila. Snad to bude v pohodě a doma je doma že???
Tak Kačenka už spinká zase skoro 3 hodiny. Od doby co byla nemocná takhle spinká pravidelně.
Hanu tak až zjistíš to co ti řekla doktorka tak to sem písni. To jsem teda zvědavá.
Petruš Šimonek je teda šikulka že už stojí sám a dokonce se snaží o krůček. Velká pochvala.
Petruš L. jak jste na tom? Pořád na vás myslím a věřím, že to bude vpořádku. Uvidíš že ju.
Tak papa a přeji hezký zbytek neděle i když teda tady to stojí za starou bačkoru.
Se mi to všechno smazalo
![]()
No ale napsala jsem asi toto: druhé mimi - taťka by chtěl ale já jsem nerozhodná. Protože pokud budu na obě dvě dítka sama, a miláček nepomůže s ničím tak se toho prostě bojím.
Proto obdivuju Koutečku, že je mají takhle po sobě, ale ona psala, že na první čekali jestli si dobře vzpomínám 3 roky?
Nechceme s manžou mít velký věkový rozdíl mezi dětma, tak ty dva až tři roky. No a já budu doma na rodičáku do 2 let Jakuba, ale když jsme se rozhodovali o délce rodičáku, tak jsme prodiskutovali právě i možnosti, co by kdyby jako se nedařilo atd. No tak bych šla prostě do práce a Kuba do jeslí.....
Já jsem v tomto dost šílený puntičkář, občas si připadám jak v těch básníkách : první dovolená v Chorvatsku, první dítě ......
![]()
Ale prostě jsem taková ![]()
Asi rozpoutám vášnivou diskuzi o tom kdy se začít snažit o další mimi, ale Barča taky psala, že její manžel by rád druhé co nejdříve.
Chlapům se to mluví, chodí na celý den do práce, a občas je to s Jakubem vážně záhul…
A už práskly dveře tak mi tchánovci přišli s KUbou domů, byli venku asi 2,5hod. jsem se lekla, že se někde zasekli ![]()
Ahoj…ja uz se hlasim zase z domova..ale ctu samy nic moc zpravy…
Amisku, myslime na Natalku a drzime palce…urcite to bude v poradku, ale verim, ze je ti z toho soufl.......
A co vy Peto L.? Jak na tom jste?????
holky, uzijte si moc dovcu…
cestovani..mne cestovani a vylety prijdou tak nejak i porad stejny a nedelaji nam potize..jen treba musime udelat nekde prestavku, abych ji dala najist, jinak porad pohodicka… nebo je to mozna tim, ze to vsechno snasi v pohode.....
Tak jsem rada, ze uz jsme zase zpatky…jen teda…zase tu koluji takovy drby, ze je mi z toho zle…lidi, ktery jsem jeste nedavno snesla, tak ted uz se jen pretvaruju a dost mi to otravuje......takze doufam, ze pristi rok zakotvime jinde.......zatim to vypada na pevninu…
Luci, ja jsem dneska nevarila…az zitra, ale nevim co…
…
Hanu, Annie taky obcas krouti hlavou ze strany na stranu…tak nevim…ale spis se mi zdalo, ze tak blbne......videla jsem ji zatim asi jen 3×
Koutecka, gratuluju k holcicce......to nevadi, ze je to dalsi holcicka…ja bych si snad i prala druhou holku ![]()
Ahojte,
myslim na Petry (p.lov + amiska) - jak se jim asi dari a zda je vsechno v poradku?
Adys - modriny a boule - u nas prvni jeden krok bez drze, pokusy by byly a jinak je to me dite sama modrina, vcera ji napriklad spadl na hlavu nocni stolek
Hlidala ji babicka a pry „nejak usnula“ a vzbudila ji rana do hlavy..
Kdyby ji tam nemela, tak ma Marianka asi vetsi nasledky…
Leni - jedeme ve stredu, uz se tesim, ale zase kdyz si vezmu to baleni, tak se mi nikam nechce
![]()
Luci - dneska varila babicka, rizoto. Zitra varim celer, no nevim, jestli te to inspiruje. Ja ho mam rada jen tak uvareny s bramborama a tatarkou…
No a autosedacku jsem uz taky rozhodnuta, Maxi Cosi Priori.
Martulko, ona mi doktorka nic vic nerekla, na internetu jsem nasla definici: stereotypie = uniformní, mechanické a automatizované opakování neměnných pohybů, resp. mimických nebo slovních projevů.
Me by ale spis nez jak se to jmenuje zajimalo proc to dela
Nekdy mam pocit, ze se proste nudi, nekdy jako ze si trenuje vrteni hlavou na nene nebo kyvani jako by prikyvovala anoano, ale nekdy je to proste divny.. Asi to moc resim ![]()
Alunko - ja si myslim, ze vasniva diskuze nebude
Kazdy ma na to jiny nazor a urcite se neshodneme a ani nemuzeme. Kazda jsme jina a kazda to mame jinak, nekdo chce jedno dite, nekdo pet a nekdo proste zadne a vsechno je to v poradku. To same s idealnim rozdilem mezi detma nebo jestli chtit holcicku nebo chlapecka
Btw - jak jste to vyresili???
Marusko - na drby se vyprdni, akorat si tim kazis naladu
Ja taky neresim co si mysli sousedi a je mi fajn…
Jeste odkaz na nasi druzicku a jinak dobrou!
PS: Kat-ko - saticky byly bezva, mela ty bile a nemelo to chybu. Odpoledne jsem ji oblekla do nasich, mela jsem hrozny strach, ze je zaspini a nepujde to vyprat. Zitra ti je posilam zpatky, moc moc diky!
ahojky,
Hanu- družička je nádherná. Moc to Marinace slušelo, takový andílek s ďáblem v těle ![]()
Alunko- ideální rozdíl mezi dětmi je pro každého jiný. Každý ti řekne „Ideální rozdíl je ten, co mám já“ ![]()
Maruško- taky mi cestování s dětma nepřijde o moc jiné. Jen mě teď trochu omezuje, že Áďa začal být lenoch na chození, tak po cestě skuhrá
Já spíš mám strach z usínání, společného spaní a z cesty. Jinak tak nějak nic neřeším ![]()
Luci- dnes budu vařit boršč, dostala jsem od našich červenou řepu, ale je prý lepší rozleželý, tak na dnešek bude zapečený květák. http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Adys- co kluci. Teď máme skoro všechny kamarády na dovolených, tak jsme sami. Na jendu stranu je to lepší, když je Ad s kamarády, tak se pořád dohadují o hračky, perou, řve jedn, nebo druhej,… ALe zase maminku nebaví pořád vymýšlet, co dělat. Chodit po čtvrti už mě fakt neba. Včera jsem z toho měla depku, ALeš zasedne k Tv a to mu stačí a já se nudím
Uklízet furt dokola mě opravdu neba ![]()
Lukyn je nezmar, je „horší“ než byl Áďa. Začíná mít vztekací scény už teď (když mu něco vezmem,…tak obrovský řev). V noci furt kojím 2-3×, ale někdy je to během půl hodiny, když nemůže zabrat, co se mu poslední dny stává pořád
Přes den kojím občas odpoledne a pak večer po kaši vždy, ráno už dávám UM, už po noci moc mlíka nemám. Celkově je na tom jedna strana už hodně bídně a to i když pije v noci často
ALe zájem má o to furt, takže nám samostné odstavení jen tak nehrozí. Vstávání pořdá kolem 6hod. Jinak pořád Maserjev (nabo jak se to píše) lezec, stoupá si už v poho, začíná obcházet, ale do 14dní chodit nebude, aby byl jako Ad ![]()
Jinak jsou kluci dvojka a myslím, že s emám ještě na co těšit (v dobrém i ve zlém) ![]()
Hezký den. Venku je hnusně, tak budu nakukovat jestli někdo píše, i když jsou všichni pryč ![]()
ahoj holky,
Lenak, tak to je naprd, že máte všechny kámoše pryč, to se Áďa bude za chvílu pěkně nudit, že. Měla jsem tu na pár dní bráchova kluka, je mu necelých deset let a on nic nechce dělat, on nechce jít na hřiště, on nechce, nechce no prostě se máme všechny na co těšit ![]()
Luci- jojo nechce nic, neche jít ven, ale pak zase nechce domů, nechce k babičce, pak je scéna, že musí jet domů,…
![]()
Máte se na co těšit
No a já ještě jednou, samozřejmě ![]()
Ahoj holky,
Amisku, je mi moc líto, co se Vám stalo
Myslíme na Natálku a držíme jí palečky, aby bylo vše v pořádku a Tobě samozřejmě také. Já mám také v autě strach, aby se něco nestalo.
Brokoličko, Sunar dávám jen jednou denně a to ráno. V noci spí a na noc mu stačí jen kaše.
Koutecká, gratuluji k holčičce, to si holky potom určitě víc vyhrajou
Já jsem si také říkala, jak by byl hezký páreček a jak jsem teď ráda, že mám dva kluky ![]()
Hanu, Mariance to na svatbě moc slušelo ![]()
Maruško, jak psala Hanucha, nic si z těch lidí nedělej, vykašli se na ně a bude Ti líp ![]()
PetoX, Šimonek je šikula, že se už pokouší o první krůčky
Užijte si dovolenou ![]()
Dovolená u moře, vůbec se toho nebojím, naopak se na to moc těším
Jen se trochu bojím té cesty, aby jí kluci v pohodě zvládli. Dáda ten asi bude v pohodě, ale s Honzíkem to bude asi horší. Ten většinou v autě kňourá, ale pojedeme na noc, tak snad budou oba spát
zuzi- jedem taky na noc. Ale minule (Adam 1,5roku) v noci stejně nespal
Tak uvidíme, ajk to bude teď. Ale koupili jsme DVD do auta, tak mu kdyžtak pustíme pohádky a s Lukynem, to nevím, co budem dělat ![]()
jo kolik zuzi i ostatní dáváte na noc kaše, když už mu potom nedáváš sunar?
Ahojte,
nějak to zde zanedbávám. Čtu vás, ale už nezvládám psát. Teď mě chytly scrapbook, tak pořád tvořím a stahuji kity, když mi to Miška dovolí, však to znáte ![]()
U nás pořád stejný. Míša se staví, sem tam si popojde kolem pohovky a nebo stolku. Jak ji něco vezmu nebo ji nedovolím někde „šmejdit“, tak je zle, však to myslím, psala Lenka
Minulý týden jsem se už naštvala a přivázala jsem skříňku od přebalováku. Protože, abych to uklízela už po šesté, na to jsem neměla. A co myslíte? Míša u toho pět minut stála, tahala a tahala a řvala a řvala, protože to nemohla otevřít. Jinak ji vcelku nechám kramařit, to je jediné co ji samotnou zabaví. Hračky ji vůbec nezajímají. To je roztahá a jde od toho. Tak vytahovat věci a přehrabovat se v bodyčkách, to by šlo ![]()
Amisku,
hlavně ať jste v pořádku.
Koutecká,
gratuluju a je jedno co to je, hlavně, že bude zdravá. Já bych teda chtěla chlapečka, toho Lukáška … Ale kdyby to byla holka tak by mě to nevadilo, ony ty holčičky s tatínkama umí, však mohu mluvit z vlastní zkušenosti.
Hanu,
mě ty tvoje videa nejdou otevřít, dej fotečku do galerky, prosím ![]()
Druhé dítě,
to je zatím ve hvězdách … (díky Bohu …
)
Já už pomalu chystám na zítřejší odjezd na Jižní Čechy. Jedeme o den dřív jak Lucka. Tu jednu noc přespíme v Českých Budějovicích. Zítra chceme projít Hlubokou nad Vltavou a mám v merku i Červenou Lhotu - Brokoličko ![]()
Asi nebude moc velké teplo, což ani nevadí, hlavně aby nepršelo. Tak asi zbalím celý barák. Už mám něco nachystanýho, ale asi to ještě protřídím.
Tak pá, Míša jde obídkovat.
Leni,
museli jsme se vrátit z kaše na lžičku na kaši do flašky
. Bohužel Míša vůbec nechtěla, asi už byla dost unavená. Tak si to dovedeš představit, maminka nervózní, že dítě nechce jíst a dítě uřvané, že maminka nutí
. Takže ji dávám 150ml kaše, to dá dohromady 180 a rozředím 40ml mlíka, tak to dá tak 240ml. To vyzunkne a chrní jako barin ![]()
Jsem si kolikrát říkala, jestli je nutné kaši rozdědit tím mlíkem, jestli by nestačila jen voda. Ale to by asi nebylo tak výživné. Co na to říkáte, maminky?
![]()