Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
27.4.07 09:35

Ahoj holciny,

koukam, ze se zacinaji probirat i jmena. To je fajn, jmena je totiz moje nejoblibenejsi tema uz tak pd 15 let. Prave od tech 15 tak nejak vybiram jmena pro svoje deti :-) Hodne vkusu a nazoru se od te doby zmenilo (navic, jsem odjinud, tak i jmena tam byla jina), ale nektere zustavaji porad aktualni.

Hanucho, ta tvoje jmena jsou fakt zvlastni, aspon nektera :-) Co takovy Bertold (ci Zenobert, Filibert), neumim si predstavit malinkate miminko s takovym jmenem, to by se tak v dospelosti chlap mohl na vlastni zadost se tak nechat prejmenovat :lol: Ale asi fakt se kazdemu libi neco jineho. K tomu Tristanu jeste jsem se take usmala. Jedna kamoska me zdravi oslovenim „nazdar skupinko“, a pak pokracuje, jak se maji Tristan a Izolda? :lol: :D Takze s Tristanem take tak trochu mam neco spolecneho.

Tak napisu nas zkraceny seznamek, a kdyz napisete kazda, tak se muzeme navzajem insirovat :-)

Holky:

Karin
Karina
Erika
Laura
Anita
Mariana
(libi se jenom tatinkovi) Žaneta (to me porad premlouva nas tatinek, je to jeho sen mit Žanny, mne se nelibi, tak kvuli tomu se hadame. On prosazuje, ze pokud to budou dve holky, tak aspon jednu pojmenovat „ma pravo“ .Tak uvidime).
Viktorie (ale tu uz mame, je to mala decra pritele, na tomtu jmenu bsme se nejspis schodli, ale smula :? )

S klucicimy jmen je to podstatne horsi…

Libi se mi par z tech nejpouzivanejsich, ale fakt to neni nic moc, kdyz se na stejne jmeno ozyva X spoluzaku, kamosu, lidi na ulici… Tak v pripade kluku to bude spis tezky ukol je nejak pojmenovat…

Patrik
Oliver
Max
Maxim
Erik
Robin
Roman
 Alan

v zavorce (Oskar, Denis, Filip, Adam).Skoda, ze tech Adamku je tam moc, jinak bych hned to tohoto jmena sla, hodne se mi libi…

Jo, pri vybirani jmen z tech vsech seznamu jsme ty mali chudacky v brisku pojmenovavali z legrace vselijak. Nejhorsi dle naseho tatinka je jmeno Klotilda a Hildegarda. Tak obcas miminkam rika Klotilda a Pepicek, ja ho za to pochopitelne skrtim, ale uz jim tak rika snad mesic, tak pomalu zvykam… :evil:

Jsem zvedava, kdo z vas uz je rozhodnuty? Pokud stiham sledovat, tak mame tady akorat Tomaska? :D

Tak to bylo na tema jmena.
Zatim pa.

Alina a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
27.4.07 09:55

Lenka se kdysi ptala, jestli citim pohyby . Tak bohuzel jeste ne :? Ono to je jeste brzo, a prvorodicky to maji az tak v 20tt pry… Kdo tady jeste taky nema to stesti a musi vydrzet par tydnu? Ale moc se tesim. Holky-teholky s dvojcatky rikaji, ze pak to je zahul, jak si ty dva v brisku zacnou hrat fotbal ci organizuji mejdan, maminka chudak nemuze ani spat… tak to me teprv ceka…

Barco a Adys , ctu, jak tady probirate obcanstvi. Zavidim, ze je to v Americe tak snadne. Ja uz na tom pracuju 4 roky! A stalo to me spoustu nervu, vecne jezdeni do Prahy, milion papiru a tak zhruba 20 tisic… :-( Behem mesice konecne snad uz budu obcankou CR. Ja to obcanstvi fakt dost potrebuju, hlavne kvuli cestovani. Sveho puvodniho obcanstvi jsem se musela vzdat, nemuzu pry mit oboji :( . Tak ted, uz nekolik tydnu, jsem clovek bez pasu a bez obcanstvi . Muj me sebrali, a novy daji az po tom vitaní obcanu a po slozeni prisahy. Takze takhle.

Barva pokojicku. Co myslite, a jake to budete mit? Budu komplet delat novy pokojik, tak nechci ho nechavat bily. Nekde jsem slysela, ze kojenci maji radi nejakou zelenkavou barvu nebo co? (tu ale moc nemam rada ja, ja bychnejradse oranzovou). Poradte, kdo muzete?

Jdu pokracovat v zavislaceni na netu. Zrovna vybiram mycku , a vubec se v tom nevyznam… Jesli koupit levnejsi a min znackovou nebo ta znacka hraje velkou roli? Mate nejake zkusenosti?

Pekny slunecni den vsem. Ja musim v posteli vylezet svoji rymu a kasel.
Betzte, kdo muzete, na slunicko!

Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
27.4.07 10:01

Ahojda…

díky za komplimenty…:-)

Barvu kočárku právě ještě nevíme :-) Se rozhodneme až v krámu…

Alino......ja si teď kupovala myčku Fagor vestavěnou…a jsem spokojená. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.4.07 10:07

Ahoj holky,
ty vaše bříška jsou fakt krásné, taky se budu muset blejsknout :lol:

kočárky - ten x-lander je parádní, mám kamarádky co si ho nemůžou vynachválit, moc jsem nad ním uvažovala, nakonec jdu do Jané Slalom - korbu a autosedačku mám půjčenou a sporťák zařídí sestřenice za nákupní cenu /zná se s dovozcem/ takže nemusím řešit cenu a vyhrála váha 8kg - jediné co doporučuji po zkušenosti - pozor na žluté barvy - láká vosy, mouchy atd. :x

Jména holky prosím o pomoc :o , vůbec mě nic nenapadá, musí to být mezinárodní a nějak se hodit k Jasmin a příjmení Tousson. Klučičí se mi líbí Adam, ale pro holčičku vůbec nevím :roll:

Mario - na tu cukrovku se jde někdy 24-26tt ale nemusí to být tak přesně jak u tripplů.

Všem vám přeju krásný slunečný den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
27.4.07 10:29

Ali - myčku mám AEG favorit 3*A a je super. Kupovala jsem ji před 5 ety za 25 tisíc, teď stojí určitě polovičku. Jinak kamarád prodává MIELE a nic jiného bych už domů nechtěla. Je to fakt kvalita a mají hrozně dlouhé záruky, servis mobilní, nemusíš nikam rozbitou věc vozit ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
27.4.07 10:31

Ahojte holky,

Joulo, to jsi me moc nepotesila…sportovni kocarek v zeleno zlute barve uz mame koupeny :( Vubec me ty vosy a mouchy nenapadly.....nastesti tady zase tech vos tolik neni, ale musek pomerne dost…ach jo…v horkem lete bych ale mohla pouzivat zdedeny, ktery je tm. modry.....

Alino s tim obcanstvim ti to nezavidim…neni fer, ze se musis vzdat sveho obcanstvi…a miminko nebude mit narok na oboji? Nase asi ano…musim ho jen prihlasit na mezinarodni matriku v Brne.
Co se tyce pokojiku slysela jsem, ze maji miminka rady vesele a vyrazne barvy…postylku mame zdedenou v kremove barve a skrin a prebalovaci komodu asi koupime v barve prirodni.....ale zkusim se podivat do obchodu na takove velke samolepky na zed temi bychom mohli ten pokojicek rozveselit :)

Holky taky vas tak pali zaha? Ja uz jim mandle po kilogramech.....beru si je s sebou i do tasky, kdyz nekam jedeme…

Dneska odpoledne jdu na kontrolu, tak doufam, ze bude vsechno ok…

Mejte se krasne!

Barca :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
27.4.07 10:32

Ahojte,
tak UTZ srdicka v poradku, nejkrasnejsi bylo jak miminko zivalo a protahovalo se. Jinak uz citim pohyby i kdyz nemam na brise ruku, rano mi prislo, ze mi rika - mamo, uz koukej vstavat, mam hlad…
Koukam ze vas zaujaly moje jmena… Alino nahodou bracha byl nejvic nadseny z Filiberta :D U me ted momentalne vede Veronika a Matous, ale jeste to neproslo oponenturou s pritelem, tak uvidime. Jenze ja bych chtela dat dve jmena, tak se musi jednak hodit k sobe a jeste k prijmeni. To bude dost tezky.
Joulo - to chce nejaky arabsky ale aby to nebylo uplne neobvykly ne? Mne se teda osobne jeste libi z nich Mariam a Siham, ale to uz jsem si rikala, ze by na vas mohlo byt moc. Kdyby bylo jenom na mne, tak se holcicka bude jmenovat Veronika Siham a chlapecek Matous Ian :wink:
Cukrovka - taky na ni pujdu, rikal doktor po 24.tydnu, takze zhruba za mesic. Mam nekdy hrozny zachvaty zizne, treba vypiju 4 litry za den, coz by mohla byt znamka cukrovky a vzhledem k tomu, ze ji moje mamka mela kdyz cekala brachu, tak mam trochu obavy.
Tak asi tak, hezky vikend preju, jedu zase za rodicema pac chlapa mam pryc a navic bude hezky a lepsi byt venku u baraku nez v panelaku…
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
27.4.07 10:36

Ali, co se tyce mycky my mame vestavenou Siemens…ted to budou cca 2 roky a zatim ok…jen nevim jak casto by se do ni mel davat pripravek proti usazeninam jako se dava do pracek…? Ja jsem ho do mycky jeste nedala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
27.4.07 10:55

Ahojky,
krásně tu rozebíráte jména. My už myslím máme vybráno… Natálka . Kluci ji už tak taky říkají, tak to tak asi nakonec dopadne.
Jinak já občas říkám Filipovi Ferdo, pak když mě zlobí na něj volám Ferdinande :lol: Určo si dovedete představit, když si to na ulici neuvědomím a volám Ferdinande, nech toho, jak ty lidi kolem koukaj a litujou ho, že jsem mu dala takový jméno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
27.4.07 11:11

Ahoj,

taky uz mame jmena tak nejak vybrany…u kluka jsem nemela sanci..to bude proste Alex po dedovi… :? ..presne tohle jsem nechtela..chtela jsem Sebastiana.Ale po tom celym „trapeni“, co mi s timhle jmenem udelal pritel rekl, ze kdyz mi delal takovy zle, tak holka je na me..at si vyberu, jaky se mi libi, ze mi do toho vubec mluvit nebude…takze bud Elena…nebo Annie…jenze se obavam toho, ze kazdy ji bude rikat „Any“ a ne „Eny“…ale k jeho prijmeni jde vic Annie…predtim jsem mela pro holky vybrany jmena…Natali, Nelli, Amalia, Samantha.....jeste nejaky, ale ted si uz nevzpomenu......zakotvila jsem u tech dvou…ale teda joulo…Jasmin je uplne nadherny jmeno…nikdy by me nenapadlo, ale od ty doby, co te znam, tak fakt tohle jmeno je bozi…
holky, to jste me potesily s tou cukrovkou…segra totiz sla uz v 17tt…ale asi jak kde…to je uzasny, protoze mezi 24tt-26tt budu stejne v Praze, tak si muzu dneska ty letenky zarezervovat :) .....hned jste mi zvedly naladu…DEKUJU
Barco, me zaha vubec nepali…jeste snad nikdy me nepalila, takze ani nevim, jaky je to pocit…drzim palce u ko…
hanucho, to je fajn, ze utz srdicka je v poradku..... :P

papa, jdu na obidek..uz mam docela hlad… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
27.4.07 12:47

Ahojte,

jména ještě nemáme, nějak se nesejdeme v klidu, abychom se pobavili, holčička asi Věra (zbylo z prvního těhotenství) a pro kluka by se mi líbilo Mojmír . Chtěli jsme vždycky jména tradiční, ale nepříliš častá, máme polské příjmení, ovšem zapsané česky, takže samá sykavka a háčků jak na věšáku :roll: .

Alino - pokojíček máme světlezelený, na jedné stěně pomalovaná zeď krtečkem a kamarády, vypadá to dobře a dobře se k tomu kombinuje dřevo a dětské doplňky z IKEA. Dám fotku do galerky.

BrcaV - buď ráda za ty věci v neutrálních barvách, až se Tomasek narodí, zaplní se vám pokojík hračkami ve výrazných barvách a ta krémová a dřevo to pěkně zklidní a sjednotí. Byla jsem u jedné známé, nechali si navrhnout dětský pokojík u architekta, mají i nábytek různě barevný a pomalovaný + různobarevné zdi, nezabydlené to vypadalo hezky, ale teď, jak tam kluci nakramařili věci, to působí dojmem hrozného chaosu a i nepořádku :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
27.4.07 13:07

Ahoj,

Barvy pokojíčku- taky budu řešit. švagrová to vymyslela tak, že půlku má modrou a půlku takovou okrovo-žlutou. Já taky uvažuji o nějakém odstínu žluté a nábytek buď vyloženě přírodní barva světlá (smrk) a nebo trochu do tmava, jako mají v Ikee, ale nevím jeslti je to dub, nebo borovice, A pak barevné doplňky. Jak psal Maxik, myslím, že až bude pokojík zabydlený, tak tam bude barviek až až :wink:

Jména- tak to já pořád vůbec nevím. Líbí se mi klasická častá - Filip (ten mi doma vůbec nechce projít :( ), Tomáš, Jan (ale těch je opravdu moc, tak ten to nebude). Pak Samuel (to už měl být Adámek, ale nějak to nevyšlo, ale bohužel svátek má na začátku září). Občas přemýšlím jestli třeba Tadeáš, nebo Tobiáš (ale těch je taky teď celkem dost). Tak zatím mě moc nic nenapadá. :?

O cukrovce mi Dr. zatím taky nic neříkala. Ale ymslím, že se chodí kolem toho 25tt.

Myčka- My máme AEG favorit AAA, jsme s ní spokojeni. asle tchýně má Miele a ta je asi lepší.

Hanucho - to je dobře, ž eUTZ dopadl OK.

Hezký sluníčkový den a kdo se tady už neobjeví tak i víkend.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
27.4.07 14:06

jeee… ja se jeste objevim :-) .. vy mi vzdycky v patek utecete a o vikendu je tady mrtvo .. :-D

Ali ,
to je teda opravdu k zlosti s tim obcanstvim … tady u nas je to celkem jednoduche ve srovnani s ostatnimi. jo .. a stoji to $400. drzim palce, at uz je to vsechno vyrizene.

Mario ,
mne zase dr. rekla, ze na tu cukrovku se chodi tady ve 28tt. ja jsem ji mela s adamem a nebylo to tak hrozny. byla jsem na diete a merila si cukr sama doma asi 4× denne. no a ted me jeste nechce zbytecne posilat driv, takze si merim taky sama a zatim dobry … ale asi zalezi na kazdem dr. …

jmena … uz jsem to tu rikala minule… vsechny co tu jmenujete, tak se mi libi (Filip, Sebastian, Tomas, Alex, atd.), to jsou vsechno jmena deti nasich blizkych kamaradu. u holcicich jmen je to jednodussi v tom smyslu, ze holcicky kolem nas skoro nikdo nema, takze je z ceho vybirat. Natalka je ale moje neter, takze o tomhle jmenu jsem uvazovala spis jako pro to prostredni jmeno … jinak mame na seznamu taky Veronika, Sofie, Valerie, Karolina, Emma … no a z klucicich uvazuji o Marek, Nicholas, David …
Joulo .. a pro holcicku co treba Maya … tohle jmeno se mi libilo prave kdyz jsem mela pritele z libanonu ;-) . pak se mi jeste libi Aliya (Alia), Malika, Mona, Hana, Mia, Sophia … :-) .. spis bych nevedela u kluku ..

barva pokojicku … Ada byl jasnej od zacatku, takze pokojik byl modrej .. ted jsme teprve rok prestehovany, takze zatim mame vsude bilo, ale chtela bych mu dat zpatky modrou, protoze ma bilej nabytek .. do noveho pokojicku jsem uvazovala o zlute nebo zelenkave … jeste uvidime :-)

zatim se mejte … jdu snidat a pak vyrazime na nakupy. potrebuju koupit prckovi sandaly, kdyz uz se tu udelalo tak hezky a teplo. dneska je sice zatazeno a v noci poradne lilo, ale vikend ma byt zase krasny… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
27.4.07 14:28

Adys- to musí být takový zajímavý vymýšlet oboje jména, když víte co to bude, ne :lol:
Z holčičích by se mi líp vybíralo, ale bohužel… :wink: Tak tma pak něco napíšeme.
Davida mám tkay na seznamu, ale je nějak hned po vánocích, tak by jsme tam toho měli moc. chudájk náš Adámek, tomu jsme se asi fakt pomstili. :oops: :( 24.12. svátek, štědrý den. 28.12. narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
27.4.07 14:38

Adys…to byla ta jmena, na ktera jsem si nemohla vzpomenout…Mia a Sophia…jenze…Mia znamena v rectine „jedna“ pro zensky rod…a Sophia to je pritelovo segra…takze to se taky vypustilo.....Skoda, ze ta jmena maji vasi kamaradi.....ja bych hned brala Sebastiana…nebo Nicholase......ale uz se smiruju s tim, ze to bude Alex…(pokud tam mam teda chlapecka… :) ).
Jinak barvy…ja mam pokoj svetle zluty…a dal to nemusim resit…az tak nekdy pristi zimu, kdyz se vratime do Cech a pujdeme snad do svyho…(pokud se vubec vratime…)..ale rada bych to zarizovala…pokojicek atd...... :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí