Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky koťata,
tak jsem už dneska lenora konečně vzhůru. Ráno jsem vyhnala Matesa do školy a zalezla s pohádkou na gauč. Pohádka asi byla, ale já Růžena chrápala až do půl desáté. Jinak už je všechno v poho, občas trošku pobolí bok nebo co, ale to už jsem možná přeleželá.
Srázek bych klidně brala, vzdálenosti nějak neřeším, na ty jsem zvyklá. Jen nevím, jestli mi to dr dovolí. Teď říkal 14 dní vůbec necestovat a pak se pořád šetřit. Jsem zvědavá co mi řekne dneska, až na něj vybafnu, jestli mám jako ještě vůbec chodit dopráce. Sice by mi to finančně vůbec nepomohlo, potřebovala bych ještě do července makat, ale nějak mě to už ani snad nebaví. Dneska si to doma užívám, ale to je pro moji hyperaktivitu přechodný stav.
pápápápá mrknu zase déle, teď přišla mamina a péruje mě, že sedím u pc.
Ahoj…
tak jsem koukala na to BABY EXPO…maj teda pálku vstup..180.- se mi zdá hooooodně. Ještě,že píšou, že jsou v různých časácích pro maminy slevové kupony. Tak uvidím zda vyrazím. Každopádně asi půjdu sama. Kdyby se chtěl někdo přidat…můžem se smluvit a vyrazit na nákupy
![]()
Zítra jdu na 3D…jsem teda mooooc zvědavá co bude vidět…a jak to bude vypada. Taky doufám,že se nám potvrdí ta holčička ![]()
Radik- taky když jsem na netu koukala na vstup, sem si říkala, pěkně rejžují, ale teď jsem objevila v Betynce kupón na 50% slevu. Tak už to je o fous lepší. ![]()
Ahojte,
tak se musim pridat k tem, ktere mate problem vydrzet v praci. Zacinam intenzivne premyslet o tom, ze si budu vybirat puldenni dovolenou, mam 40 dni, tak by mi to melo hezky vyjit az do toho srpna. Ted teda vazne uz treti den trpim a nemuzu tu vydrzet sedet cely den, hrozne me boli zada a kdyz dlouho sedim, tak taky spona stydka a dlouho to rozchazim.
Marusko tak co, jak miminko??? Vcera mi dzus taky zafungoval asi az po trictvrte hodine misto po 10 minutach jak v utery. Ale taky mam zkusenost, ze jak na nej zacnu mluvit, tak se hnedka mlit prestane
.
Mam taky novinku, v praci uz si nekdo konecne vsimnul, ze jsem nejak pribrala… Jenom ten debil mel zrovna pocit, ze byt tehotna je skoro sprosty slovo, neco jako malomocna nebo co. Idioti, at mi vlezou na zada. Jako by nekdo, kdo neni vdanej, nemoh cekat dite a jeste ho planovat ![]()
Tak se mejte hezky, dneska si jdu zacvicit, tak snad se mi ulevi. Jinak je to hruza a vsichni rikaj, ze to bude uz jenom horsi…
Hanucha
Ahoj maminy,
tak UTZ dopadl dobře, miminko se nám samozřejmě nepředvedlo, spalo jako minule celou dobu. Ale to nevadí, hlavně že je vše v pořádku. Měla jsem strach, aby nemělo jen jednu ledvinu, ale naštěstí má obě dvě. Já mám totiž jen jednu a to od narození
Miminko váží 350g a pořád je asi o týden mladší, ale doktor říkal, že to nevadí, že je pořád ještě v normě, co se týká velikosti. Fotku bohužel nemám, ale říkám si, že by stejně byla podobná té předchozí z 13tt. Davídek tam byl moc hodný, celou dobu nemluvila a jen to tam pozoroval. Asi toho moc neviděl, protože nám doktor neukázal miminko celé najednou. Ale i tak jsem ráda, že tam byl se mnou. manžel se nemohl uvolnit z práce, tak to mě trochu mrzelo ![]()
Jinak jsme dnes ráno s manželem pozorovali bříško a bylo krásně vidět, jak se zvedá, jak do něj miminko kopalo. To bylo úžasné
![]()
petrax77, neboj, pohyby už začneš určitě cítit každým dnem a užiješ si jich až až ![]()
kat-ko, mi jsme byli ve Dvoře Královém v ZOO minulý rok a bylo to super. Líbilo se mi to tam mnohem víc, než v ZOO v Praze. A Davídek byl nadšený ze Safari ![]()
MonaP, my jsme byli na Kvasce v sobotu a také se nám to moc líbilo. Asi před 14 dny jsme byli na Bestiáři a ten nebyl nic moc
Mario, jak jsi dopadla na UTZ???
LUCI, mě zase přestane miminko kopat pokaždé, když si na něj jde šáhnout Davídek ![]()
Vochechule, tak to je fajn, že je Ti dobře, hezky odpočívej ![]()
radiku, hezky si užij zítra ten 3D UTZ a ať Ti potvrdí tu holčičku, když si jí přeješ ![]()
Já chci jít v sobotu 26.5. na ten For Kids veletrh v Letňanech, ale jestli tam půjdu, tak i s manželem. Nikdy jsem na takovém veletrhu nebyla, tak mě to teď hodně láká. Hlavně se chci ještě podívat na kočárky, jestli mi do oka nepadne ještě nějaký jiný.
Tak to je asi vše, mějte se krásně a opatrujte bříška.
Pa
Ahoj holky…
tak jsem dnesni odpoledne pekne probrecela......nejdriv na utz…jakmile jsem vlezla do ordinace a videla toho doktora, tak jsem vedela, ze nic z toho nebude…toho doktora totiz vazne nesnasim.......na otazku co pohlavi…rekl" no..snazim se.....ale holt priste no…jak vidite, tak to neni poznat"…pritom mimco melo dobrou polohu........fakt.....ta fotka…ani nemluvim…poznam na tom jedine hlavicku to uz je podruhy…fotka na nic…vylezla jsem a malem jsem se rozbrecela…pak jsem sla do poradny, tam ok a pak k doktorce na ko........zminila jsem se ji, ze me obcas bolelo bricho jako pri MS, jinak v pohode.........chtela me nechat doma…nakonec jsme se domluvily, ze mi da magnezko a nejvetsi sok prisel, kdyz mi rekla…prijdte za dva tydny…kdyby jste jeste mela bolesti, prijdte samozrejme driv..nez abyste potratila....................17.5.......a ja mam na 15.5. koupenou letenku...........vylezla jsem z ordinace a fakt uz se neudrzela a zacala jsem bulet.........nedostanu za ty letenky ani korunu.....
holky, kdybych se aspon citila, ze mi je fakt blbe, tak nereknu, budu mlcet a zustanu doma…ale ja jsem v pohode…to bricho me boli obcas a nemam tyhle bolesti jen ja (Luci, radeji to ale taky dr. rekni..ze te brisko boli jak pri MS).....a to jeste rekla, ze dnesni nalez je v poradku, ale pro jistotu at prijdu...................tak mi segra poradila, ze kdyz bude vsechno fakt v pohode, zadny bolesti atd, tak at zavolam, ze 17. nemuzu, objednam se na 15. a kdyz mi rekne, ze nalez je zase v poradku, tak at v noci letim…a kdyz ne, tak holt to budu muset vsechno zrusit.......
Tolik jsem se na tento den tesila a jak to dopadlo…ani nerekl, kolik mimco vazi.......jen, ze odpovida 19+4.....takze je porad o tech 6 dnu mensi.....no nic......jdu se nejak uklidnit.........
zatim papapapa
Mario ,
tak to me mrzi, ze mas uplakane odpoledne
, na druhou stranu ale bud rada, ze miminko je v poradku. ![]()
ja vim, znam to z vlastni zkusenosti, urcite ses strasne tesila na pritele a jak si budete uzivat spolu briska atd. … ale prvni vec, ktera me napadla, aby ses preobjednala… mozna bych necekala az na par dnu pred tim 17., ale treba jeste tento tyden zavolat a preobjednat se … ![]()
a nebud smutna, dobre to dopadne.
![]()
jo .. a ty letenky mas pres nejakou CK? a urcite nejdou zmenit treba na jine datum?
Adys, ja vim, ze nejdulezitejsi je zdravicko mimca…to je jasny…ale zkusim si tam v pondeli zavolat a preobjednat se. Samozrejme, ze kdyz me bricho bude bolet, tak nikam nepoletim, ale jestli dr. rekne, ze nalez je zase v poradku, tak to risknu......Ty letenky jsou pres sky europe a myslim, ze to asi nejde ani prebookovat…jeste si poradne prectu ty podminky atd…
Maruško , to je mi vážně líto
S tím bolením bříška se tolik netrap, mě taky občas pobolívá, občas mě chytne i křeč, ale přikládám to všechno tomu, jak se zvětšuje děloha nebo to může být i trávení, všechno tam má teď tak nějak méně místa. Pokud je ti jinak dobře, neotevíráš se, dej na ségru. Pokud neodletíš, budeš smutná a i z toho by ti mohlo být potom víc špatně po těle i po duši, než když odletíš.
Jak napsala Adys, také bych se raději přeobjednala už tento týden, budeš tak mít větší jistotu.
Moc ti držím pěsti, ať to dobře dopadne!!!! Myslím na tebe!
Katka
Tak jsem zase doma.
KO v pohodě, manža koukal na UTZ jak na nějakou svátost. DR mu všechno podrobně popisoval, hlavička, jedna ruka, druhá, páteř, jedna noha, druhá, žaludek, močák.............. Byl z toho chlapec drobátko na měko, ani nepípnul, jen zíral a kejval hlavou. Jiank velikost - začínám se opět děsit, už teď je o týden větší. U Matesa to bylo stejný a pak z toho vypadlo 2 měsíční mimino.
To si zas dr pošije.
![]()
Pá pá, jdu si zase lehnout, občas ten vpich trochu cítím.
Maruško, třeba ti to trochu pomůže
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
Těhulky
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 21.8 / 23+5/ KO 10.5.) Holčička
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 23+1) Holčička
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 23+0)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 22+3) Chlapeček
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 22+0/ KO 23.5.) Chlapeček
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 21+6)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 21+4)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 21+4/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 21+3/ KO 7.5. ) Překvapení
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 21+2) Překvapení
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 21+2/KO 7.5. ) Překvapení
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 21+2/ KO 14.5.)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 21+2)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /21+2/KO 7.5. ) Překvapení
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 21+1)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 20+6)
hanucha (1977 / Brno / TP 17.9. / 20+4/KO17.5. ) Překvapení
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 20+4)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 20+2) Překvapení
petrax77 (1977 / Praha / TP 20.9. / 20+1/ KO+UTZ 14.5. )
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 20+0/KO 9.5. UTZ 4.5.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 19+6)
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 19+2/ dvojčátka )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 19+0/KO+ UTZ 3.5.)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 18+6, UTZ 19+5)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Ahoj…holky dekuju…budu to magnezko poctive pit a preobjednam se…dneska jsem si ale jeste rikala, jestli bych ji nemela rict pravdu…ze prijdu 15., jelikoz v noci mi leti letadlo. Hlavne je tam jen utery a ctvrtek…a kdyz je v utery volno, tak jedine bych tam zavolala az ve ctvrtek..kdybych ji ale nic nerikala, tak bych zavolala uz v pondeli. Nevim…
Katko, dekuju moc za odkazek. s bolenim se tak netrapim, ale radeji jsem ji to rekla, protoze mi na to odpovedela, ze se jednalo o slabe kontrakce a jestli pry nechci potratit, tak at jsem bud doma, nebo beru to magnezko.....po tomhle jsem si ani neodvazila spitnout, ze jako 17. prijit nemuzu, kdyz v utery odlitam.....sama bych si pripadala jak nejaka nezodpovedna tehule. Ale jestlize mi bude porad fajn, tak poletim. Mas pravdu…byla bych smutna a bylo by mi jeste hur. Me je tam dobre…pritel se o me stara, nic me tam neboli.....
Zuzi, to je dobre, ze vsechno na utz v poradku a ze Davidek byl tak hodny ![]()
a Adys..u tebe taky…a neboj, treba tak velky nebude…ja mam mimco porad o tech 6 dni mensi…jinak mate stesti, ze vam ukazal vsechno…me tu obrazovku natocil asi tak na pet sekund, kdyz jsem si rekla o fotku. A byla jsem hotova za tri minuty.....dobry co? Je mi z toho uplne zle…segra ma pravdu, ze nekteri doktori to berou jak kdybychom si tam sly pro 10 rohliku a 10dkg sunky…a asi jim nedochazi, ze se na to celou dobu tesime atd.
Zatim papa a jeste jednou dekuju…
Mario, s těma doktorama máš pravdu!!! Někdy se chovají fakt nemožně!
Já proto raději chodím do nestatní gynekologicko-porodnický ordinace. Jsem tam už přes deset let a je to pohoda. Sice si to musím platit, kažkou návštěvu (když nejsem těhu tak 2× do roka a při těhu se platí jednorázová částka). Sice je to darda, ale vím, že tam přijdu, nikdo tam nebude, takže nebudu muset čekat, doktor má na mě vždy čas a opravdu se mi věnuje (kolikrát probereme i úplně jiné věci…auta, výlety atd.
), můžu mu zavolat kdy chci, třeba i o víkendu v noci, kdyby se něco dělo, takže si to opravdu nemůžu vynachválit, ale zase to něco stojí ![]()
to je pravda Katko, ale na druhou stranu se staraji…tady v tyhle nemocnici prijdes, totalne plna cekarna…sestricky prijemny jak…no jak kdy, ale to chapu..mesic jsem byla objednana na 13.15 hod. Prijela jsem pred jednou hodinou…na utz jsem sla kolem druhy hodiny..sestra na recepci mi predem rikala, at se nedivim, ze budu cekat, ze se nejdriv berou tehulky v 16tt, co pak jdou jeste na krev…jenze pak se do toho jeste zamotaly tehulky ve 30tt, ktery mely prestat brat v jednu hodinu a na utz jsem byla opravdu tri minuty.......a to nerikam nic o tom, ze tu celou dobu se jeste ceka na ko k doktorce, ktera zacina ordinovat od dvou hodin, ale to uz mi zase tak nevadilo…alespon jsem se trochu uklidnila po tom utz
............me cekani nevadi, ale pristup, ze pak to tam opravdu jde jak na bezicim pase.....a jeste neco..pokazdy bojuju s tim, kdy mam jit na wc…
…tam totiz davaji papirky s cislama, ale ta cisla nejdou po sobe..takze ja dostanu 44, mamina po me 13.....takze pak nevim, kdy vlastne pujdu na radu…
..a vychytat to, aby me zrovna nezavolali, kdyz jsem na zachode,tak to je nekdy problem…
…zvlast, kdyz ted chodim kazdych 20 minut
…