Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky.neboj .Příště tam
určitě bude pěkně bušit.
Hlavně že je v děloze.V každým týdnu je důležité zjistit že je to tak jak má být.A u tebe je hlavní že je miminko pěkně usídlené.Já jsem otěhu taky asi o týden déle než je norma. ![]()
Ahoj holky, este raz gratulacia novym prirastkom, my mame termin 13.9. Tie kontroly, tiez len tak ako pisete, srdiecko sme zatial nevideli, teda doktor skoro vlastne nic nevidel, ale obrazok urobil nejakeho mracku
, uvidime priste. Tiez uzivame vitaminy a co to bude? no, u prveho keby mi nerastlo brusku, by som ani nevedela, ze som tehotna a teraz spatne a spatne… presne tak, z jedla, len sa pozriem, ked sa najem, je to lepsie, uz teda nezvraciam, ale som straaaaaaaaaasne unavena. Pohlavie je jedno, i ked parik by bol rozkosny
.
Andres.U prvního těhu - jsem šla k uplně nové doktorce neobjednaná,protože ta moje skončila.Tak sjem si říkala že mě pošle domů a já budu muset do práce,která byla hodně nevhodná pro těhu.Práce u strých lidí - tahání, nemoci, noční v jednom…No ale vzala mě přednostně a nejdříve mě vyšetřila klasicky a řekla že asi budu těhotná a pak ultrazvuk - a už tam bylo
.A byla jsem 7+3.No byla jsem hrozně dojatá.Nevím možná se mnou ještě sepsala anamnézu, dala mi vzorek vitamínů.Pocit jsem měla super a taky sjem se hrozně bála.Vlastně celé první těhu jsem byla trochu neklidná, než začly pohyby.To jsem pak věděla že je malej v pořádku. ![]()
Jinak ta moje doktroka mi vždy předepisuje kyselinu listovou do 12tt a jodid po celé těhu.Prej je to důležitý.
Jiné vitamíny neberu.
… co doktor to iny nazor, ine vitaminy, iny pristup …clovek nevie, co si o tom mysliet.
kralicinko, tak tys pracovala u starých lidí? to je náhoda, já taky. přes deset let, vlastně celou dobu, co jsem po vysoký nastoupila do práce a myslela si, že budu max do půl roka těhotná… ![]()
A vitamíny: mě tedy doktor taky jen předpisuje kyselinu listovou do konce 13týdne. A ten jodid, kvůli čemu se užívá? Máš to kvůli štítné žláze? Abych něco nezanedbala, i když mi jéme hodně ryby, tak snad… O jiných vitamínech zatím nepřemýšlím…
Jo na geronto -metabolické klinice v Hradci králové.Mě se tam líbilo,ale náročné to je dost.
Hlavně tam byla super parta.
Radu nemám.Já jsem zdravá.Ona ho prostě dává.Je to teda starší doktorka,ale je primářka takže to tak beru. ![]()
krali, to je jasný, já taky beru, co mi doktro doporučí a mám k němu takovu důvěru, že mnohdy ani nepátrám proč… Deset let jsem brouzdala po nejrůznějších CARech a nikde mi nepomohli, pak jsem se náhodou dostala k tomuhle dr a šup do měsíce skarifikace vaječníků, další měsíc stimulace a pak už za 9měsíců Justýnka… Jsem se ptala spíš ze zvědavosti…
Tak to se nedivím že mu věříš.Já se k téhle doktorce dostala jako do rizikové poradny u prvního těhu s vysokým tlakem a k té staré se mi už vracet nechtělo,protože byla z jiného města.A dojíždět s dítkem ..
Jinak byla možná lepší ta první.
Já chodím přímo do nemocnice a tam je vše po kupě tak je to pro mě výhoda že to mám blízko.Ale postaraly se dobře obě. ![]()
ahoj holky tak už mám zase utroš. Z utz mám smíšené pocity, nevím co si o tom myslet.
Tak pan doktor udělal břichovej ultrazvuk, něco se mu nezdálo tak že uděláme vnitřní. Tak ho zasunul, hned sem viděla bílé plné kolečko a v něm mala bublinka blikala o 106. „ALE“ pan doktor řekl super, plodík žije. A pak to pořád natáčel byl tam další skoro stejně velkej bílej flek, pořád to studoval, první co se zeptal, „Vy ste po umělém oplodnění?“, řekla sem že ne, tak řekl že dobře, už utz vytahoval, a najednou se u teho druheho fleku zastavil, zase to koumal a pak teda konec. Ale čučel na to snad 15min. Takže, bylo to druhé miminko? hematom? placenta? Sakra co to bylo? Bude to v poho? nebo to je něco špatně? tak to se mi ted honi v hlavě.
Srdíčko pustil ale i nahlas a super to byla krása. Takže tak…vlastně nevim či se radovat moc nebo min ![]()
Pročtu si ještě zprávu
nicol, úplně chápu, jak ti je
. Taky to nemá ráda tohle divení a zkoumání bez následného vysvětlení
. No, placenta to nebude, ta se tvoří později. Hematom myslím se neprojevuje na utz jako bílý flek, já bych tipovala, že tam bude ještě jedno mimi, které zatím třeba nemá srdíčko. Nicméně máš utrogestan a ať je druhý bílý flek cokoli, miminko se srdíčkem žije a bude se krásně vyvíjet
! kdy máš další kontrolu?
Nikol já bych řekla že tam je druhé.Proto se ptal na to umělko.
Ale to mě jen napadlo že bych si to myslela.Jinak nevím.Mě dělá vnitřní do toho 10-12tt jenom.Přes břicho až dýl.Jinak souhlasím s Raduš.Druhé se může ještě vyvinout a příště už to bude jasné. ![]()