Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ![]()
vítám nové těhulky
já mám dneska poslední den v práci a od zítra nastupuji na nemocenskou, tak s hrůzou přemýšlím, co budu vlastně celý ty měsíce doma dělat
![]()
Já viděla srdíčko ve čtvrtek, to jsem byla podle ms 7+6tt a podle ultrazvuku 7+1tt, tak uvidíme příště jak mimi roste ![]()
Ale překvapuje mě, že jdu na další kontrolu až 23.2.
a pro průkažku 24.2. to už budu 11+6tt, to mi přijde hrozně velký rozmezí, když tam nepůjdu
ale tak snad pan Dr. ví co dělá…
Leona_K píše:
srdíčko by mělo zřetelně být v osmém týdnu, nejlíp tedy až na konci, každý den navíc je dobrý. já jdu na kontrolu v 8+1 tt a dostanu už průkazku. ale každý dr. to má jiný, naše dr. jí dává moc brzy
průkazku závidím.. myslím si že to tu ženskou tak jako uklidní.. když tu průkazku dostane…
já doufám že jí 11.2 taky už dostanu…
KIKULLKA: Mi Dr. říkal, že první návštěvy nejsou tak časté, já jsem byla poprvé v 6 tt, pozvala si mě znovu v 9 tt a pak jdu až v 13 tt. Ale do toho mám ještě odběry a nějaké vyšetření u sestry a vystaví mi i knížečku a to zítra ![]()
Sestra mi jen říkala, že veškeré základní vyšetření se musí udělat v 10 tt, pak už je prý pozdě. Tak mě jen napadlo, že kdyby náhodou se něco našlo, aby se stihl udělat umělý potrat.
Ahoj holky,
na netu jsem vyčetla, že srdíčko začíná bít 23. den po oplodnění. Na utz by mělo být vidět tedy někdy cca po 37 dnech od poslední MS. Záleží ale na kvalitě UTZ, některý Dr. vidí až v osmém týdnu. Já jsem u Ondráška viděla srdíčko v osmém týdnu (ale nevím přesně dny) a teď jsem tam byla 6+1 tt a už bilo.
Na kontrolu jdu příští pondělí, chtěla bych už průkazku a taky se s doktorem domluvit, jestli mě nechá 3 měsíce na neschopence (v dubnu mě končí MD), nebo jestli mě bude hnát na tu chvilku do práce. Jsem na to zvědavá… V práci bych se cca měsíc dostávala do nových pravidel, předpisů, inovací, paragrafů a kdo ví čeho abych tam pak strávila dva měsíce jako „samopracovník“. To by asi nebavilo ani holky v práci mně zaučovat, když by věděly, že je to jen na chvilku. Tipuju to, že by mě spíš podstrakovali nějako práci, co zvládne kdokoli a ty tři měs. tam nějak přečkala. A hlavně nemáme pro malého školku, tady je plno, takže by musel být u babičky…
Nemáte někdo zkušenost třeba od kamarádek, známých, jak jsou doktoři v tomhle tolerantní?
Jo a na kontroly jsem celé těhotenství s Ondráškem chodila po 4 týdnech, nepočítám konec těhotenství a taky kontroly na srdeční ozvy. Teď jsem objednaná po třech týdnech od kontroly.
ahojky,
docitam,ale nepisu,jsem rada kdyz muzu chvili lezet,je mi zase zle,ke vsemu zase od ctvrtka mam krece v podbrisku,jeste ze jdu zitra na kontrolu.ty nevolnosti jsou vazne des a hruza.
mela bych dostat i prukazku a necham si udelat dalsi fotku do alba.
Ahojka,
Apů tak s těma nohama to mooooc dobře znám. Přesně v minulém těhu jsem to měla až ke konci a v tomto už mě občas nohy brní i teď.
Je to tedy někdy doooost nepříjemný.
Mě se tedy dr. ptal co dělám, že by mi napsal už teď neschopenku (je mi hodně zle). Ale bohužel jsem na mateřský, tak je mi neschopenka na vy víte co…
Nevím, uvidíš, co ti na to poví. kdyžtak to zkus nahrát na to, že ti je špatně.. ![]()
Nicollko, tak super, že jsi si zajela na UTZ a je vše jak má být. ![]()
Já si jdu pro průkazku 08.02. a to budu nějak 9+4tt. Krev mi bral hned nějak v tom 6tt. ![]()
Jinak si začínám připadat jako když mám lepru, obličej samej beďar a začínají se mi dělat i na krku. ![]()
tabulka: holky, já dostala zatím jen 3 SZ s údaji do tabulky, tak vy ostatní, co taky chcete bát v tabulce, pište!!! Nick, věk, TP, město, odkud jste a příští kontrolu. Nebo aspoň ty údaje, co znáte!
apů, myslím, že rozumný dr tě nechá doma, můj by tě nechal určitě, ale on tvrdí, že jiný stav vyžaduje jiné zacházení a tak každé nové těhuli nabídne PN od začátku a jen na ní je, jak s tím naloží, jestli přijme nebo ne… Snad bude tvůj dr taky normální… Tři měsíce v práci, to je na pytel i pro zaměstnavatele, ne?
ra-du píše:
tabulka: holky, já dostala zatím jen 3 SZ s údaji do tabulky, tak vy ostatní, co taky chcete bát v tabulce, pište!!! Nick, věk, TP, město, odkud jste a příští kontrolu. Nebo aspoň ty údaje, co znáte!
Trpaslíček, 24 let, Sadská a příští kontrola 11.2., dnešním dnem jsme 8+6
Tak to se do toho 23.2. asi učekám až půjdu na další kontrolu ![]()
Ahojky.Tak já měla srdíčko 7+1 tedka.
Apů - záleží uplně jak který doktor.Třeba moje mě doma nechala protože jsem měla oparvdu těžkou práci,ale zase jsem měla vycházky jen 4 hodky.
a to celé těhu.Někdo nemá potíže a má vycházka neomezeně a třeba doktorka závodačka razila trend proč by někdo nemohl chodit do práce.I když jsem dělala s nemocnejma, starejma, člověk tam je na noční sám a tahá je..takže oparvdu jak kdo.Kdyžtak můžeš zasimulovat že to není dobře a máš křeče. ![]()
Já na kontrolu šla 5+1,pozvala mě 7+1 a ted jdu po 3 týdnech.Pozděi se chodí po 4 týdnech.A ke konci zase častěji.Poslední měsíc po týdnu.Tedka jdu 11.2 v pátek tak možná bude průkazka, minule mi jí dala asi v 9 týdnu.Ted to vyšlo jinak protože měli poseldně pěkněj šrumec.
Tak už je mi taky blbě, ale jen trošičku.
Andule, já taky půjdu až 14.2. - na Valentýna, aspoň nějaký dárek dostanu, muž je totiž těžce neromantický
. Si myslím, že už srdíčko mít budeš. Já měla poslední MS 17.12.
Apů na 99% tě nechá doma, neboj.
Leona_K píše:
ach jo, srdíčko BÍT… ostuda
tak mi minule rikala ze dava prukazku pri druhe navsteve… coz uz bilo i srdce…
Kikullka píše:
Ale překvapuje mě, že jdu na další kontrolu až 23.2.a pro průkažku 24.2. to už budu 11+6tt, to mi přijde hrozně velký rozmezí, když tam nepůjdu
ale tak snad pan Dr. ví co dělá…
a co bys tam chtela delat?
jedna kontrola za mesic pri normalnim prubehu je uplne normalni ![]()