Poradna duly
Jana Čurdová
No přesně takovým věcem se snažím vyhnout,ale v ječení jim nezabráním.A čím víc jim to vadí tím je to horší,protože Marta ječel v noci a jediné co pomáhalo bylo mu dát prso aby byl u něj.Jenže ted se odstavuje a stejně se budí a 2 hodky a ječí v noci.Ječí ve dne protože je to dost mamánek a když už je hodnej tak ho zlobí Honzík.fakt nevím co s tím. ![]()
K parktickému se chodí 1 krát za těhu:mě třeba vyšetřovala i sluch
Na tu těhu cukrovku se chodí myslím od 24, já ji minule odmítla.
s tim asi nic neudelas..delas maximum… holt deti jsou proste deti… je to neprijemny, ale je to tak ![]()
aha tak ja u praktickeho ani zadneho jineho nebyla a nepujdu… jeste dalsi doktori k tomu mnozstvi …
jj chodi, ale az mezi 24-28tt v prvnim trimestru jen pokud si silne rizikova… no snad ti to dobre dopadne…
my mame cukrovku v rodine a byla jsem i v prnim tehu na cukrovce,neni to tak zly.
u prakticky mi minule delala ekg a jinac snad nic a pak jeste zubar,ale to jsem uz objednana na kveten
Andule píše:
Rozumbrada… boze ty nadelas :-/ nejak nechapu proc si ji hlasila.ja chapu ze je vzdycky nekdo nespokojenej a nekdomu tam zase necho chybi, ale proc teda nenahlasi jen co mu vyhovuje a zbytek neresi..to nepochopim
Hele já ji nehlásila, zmínila jsem ji jen pro zajímavost o x stran zpátky v příspěvku adresovaném tobě, protože jsme ji měly podobně. A vidím v tom rozdíl, když tady takhle něco plácnu na stránku, kde to za dva dny zapadne než když to má viset třičtvrtě roku v tabulce.
K praktickému se chodí kvůli ekg asi.
edit - v případě, že by byl nutný v těhotenství nějaký akutní zásah, tak jestli není problém se srdcem a může se dát narkóza.
Andule píše:
Rozumbrada… boze ty nadelas :-/ nejak nechapu proc si ji hlasila.ja chapu ze je vzdycky nekdo nespokojenej a nekdomu tam zase necho chybi, ale proc teda nenahlasi jen co mu vyhovuje a zbytek neresi..to nepochopim
Možná si to Rozumbrada prostě romyslela… Termín PM mi taky přijde v podstatě zbytečný… Stejně tak jako možná teď Rozumbradě přijde osobní datum PM, ikdyž ho dřív napsala, mě dnes přijde zbytečné, že jsem tady řešila cyklus mé MS a jestli někomu přijde pravidelný nebo ne…
Každopádně se mi nelíbí agresivní komentáře, ať už jsou agresivní jen trochu. Už mi přišlo víc krát, že se s vyjadřováním názorů, Andule, moc nepářeš.
Mě třeba Ekg nikdy nedělali.Ale jinak mě vyšetřevala snad všechno.
A myslím že jedině to ekg je třeba smysluplné.Mě vyšetřovala oči , sluch, poslechla si mě..Zubaře máme každej půl rok tak sjem objednaná z minula. ![]()
kralicinka1 píše:
No přesně takovým věcem se snažím vyhnout,ale v ječení jim nezabráním.A čím víc jim to vadí tím je to horší,protože Marta ječel v noci a jediné co pomáhalo bylo mu dát prso aby byl u něj.Jenže ted se odstavuje a stejně se budí a 2 hodky a ječí v noci.Ječí ve dne protože je to dost mamánek a když už je hodnej tak ho zlobí Honzík.fakt nevím co s tím.
Kraličinko ahoj, víš, co mě napadlo? Navrhněte sousedům, že jestli jim to vadí, ať si dohluční jejich stěnu sousedící s vaším bytem. Nebo, pokud máte „peníze navíc“, udělejte to vy pro svůj klid. My jsme to taky řešili s naším dvojdomkem, jestli společnou zeď časem odhlučníme, vadí mi, že nás sousedi slyší. Nestěžují si, ale mě to přijde jako vstup do soukromí, že si nemůžu doma v klidu zařvat, aniž by o tom věděli sousedé.
![]()
Ale vy to řešit nemusíte, museli byste být jó hluční, aby to bylo na stížnosti a řešení nějakých úřadů, aby vám nařídili odhlučnění na vaše náklady… Takže směle do sousedky, nenech se deptat. Ať si svůj neklid řeší, když jí to vadí. ![]()
kralicinka1 píše:
Já na kontrolu šla 5+1,pozvala mě 7+1 a ted jdu po 3 týdnech.Pozděi se chodí po 4 týdnech.A ke konci zase častěji.Poslední měsíc po týdnu.Tedka jdu 11.2 v pátek tak možná bude průkazka, minule mi jí dala asi v 9 týdnu.Ted to vyšlo jinak protože měli poseldně pěkněj šrumec.
já jdu taky 11.2 na kontrolu.. taky doufám, že už dostanu průkazku.. už se na ní těším..
jinak radu..
Veverunkav, 23, příští kontrola 11.2. a dneska jsem 8+6
Jo, ještě k tomu odhlučnění, myslím, že to není až tak drahé, dívali jsme se tenkrát na netu na nějaké jakoby pěnové čtverce, záleží na tom, jak velký prostor byste chtěli odhlučnit.
To tě musí psych. uplně vyčerpávat. Kašli na ni, na rašpli. A to třetí těhotenství bych jí možná nedokázala vpálit s úsměvem do tváře v návalu emocí, když by mě (děti) přišla sjet. ![]()
Apů díky.Já mám vždycky pocit že ty děi nezvládám.
Ale třeba náš režim - Ráno tak od 4 je marta u mě v posteli jak ho dám do postýlky ječí.O půl 8 vstáváme, jdu dělat snídani, dám prát, umývat myčku, udělám čaje a seberu prádlo.V tuto dobu jsou v pokojičku kde mají hračky.Občas se melou, Marta ječí že mu bere Honaz hračky.Takže tak tak jednou za 2-3 minuty musím vejít.
Potom snídáme, uklidím po snídani.
Dám vařit oběd nebo přílohu záleží co vařím a jestli jsem si to třeba nepřiparvila už večer.
To křik vrcholí, protože se štouchají.Pak jdu do obýváku kde si zacvičím a jim dám třeba lego:To bývají hodní, když jsem s nima tak je klid.
Kolem půl 10 - 10 jdeme na 2 hodky ven nebo do herny:ve 12 oběd a pak uklid po jídle nebo denní uklid.záleží co je potřeba.
Ve 13 jdou spinkat:nejdřív uspím Martu pak Honzíka.Honzík se často brání jak o život, Marta usíná u prsa a to jde krásně.
Tak 1-2 hodky spinkají.Mezitím mám většinou pracuju na počítači nebo odpočívám , záleží na tom jestli práce je.Porbuzení - většinou ječí, záleží jak jsou naladění,vyžadují péči nejhorší je když vstane jeden a vzbudí druhého.
Když je uklidním tak je sváča procházka a chystání večeře.
Po večeři koupání a pak třeba hraní nebo něco tvoříme.
Kolem 20 uspávání.Pokud je doma manžel má většinou uspávání staršího a já malého.
V noci se malej budí po 2-3 hodinách.Od 4 už se do postýlky dát nenechá.
Apů díky.No tak já jim to skusím navrhnout.Jenže já to chápu že je vše slyšet, byli jsem ted u bráchy a tak to bylo fakt slyšet hodně od těch nad námi.
My se třeba hádáme jen hodně zřídka, opravdu.Protože chceme klidek.Ale je pravda že je musíme hrozně štvát:Chodí do práce a třeba to ječení v noci je vzbudí, pak přes den.Když jsme měli jen Honzu tak si nikdy neztěžovali.Protože to bylo jednodušší ho zabavit, nikdo ho neprovokoval, nebudil.Ale když jdu vařit tak Se navzájem zlobí, když je rozdělím a dám Martu do postýlky tak ječí daleko víc a vím že tam ani nemá šanci aspon na chvíli přestat.A když ho vezmu k sobě do kuchyně na volno tak se tam přsunou oba a pletou se pod sporákem s vařícíma věcma.Nebo se melou u topení, šahaj na zadní část ledničky..
Kraličinko, milé paní sousedce bych možná takhle normálně zkusila celou situaci popsat, ale nejsem si jistá, jestli dřív nepsala, že rozumnou verzi už jste na ně zkusili. Paní je prostě asi arogantní typ, navíc rád řešící nelibé situace. Takový ten šťoura, který se v tom vyžívá. Jasně, je možné, že jim hluk vadí, někdy vadí i mně, že malý ječí, ale tak ať si to vyřeší třeba tím odhlučněním. Jiné řešní v podstatě není, z tvé strany si myslím, že děláš maximum. Jedině, že by se s tím smířila, že dokud jsou děti malé, jiné to nebude, ale to asi nehrozí.
Zuzlína píše:
my mame cukrovku v rodine a byla jsem i v prnim tehu na cukrovce,neni to tak zly.
u prakticky mi minule delala ekg a jinac snad nic a pak jeste zubar,ale to jsem uz objednana na kveten
Jo ten test se da. Spis jsem myslela, ze bych ti neprala tu cukrovku. Me s tim nastesti jen strasili, ale kamaradka ac cukrovku normalne nema.. ani v anamneze skoncila v tehu az na inzulinu a maly melo po porodu celkem problemy… nastesti jen kratce a je to zradava dneska uz 11mesicni holcicka.
No to jsem netusila.. pak nejak nechapu proc mi o tom alespon nekdo neco nerekl.. chmmm. Zubar jasny tam jsem byla.. ale jen proto, ze tam jednou za rok preventivne jdu,a bych neco nezanebala… ale o tehotenstvi jsem mu nerikala a tim padem si ani nerazitkovala prukazku..taky to nikdo nechtel..
rozumbradatak to me mrzi, ze jsem to tam napsala z prispevku… mela si hned rict a smazla bych to.. jeste jednou promin.. jsem to tam asi zahlidla nekde blizko metriku…Jj resily jsme to spolu kvuli podobnemu terminu
diky za vysvetleni. Ty delas nekde ve zdravotnictvi? mas o spouste tehle veci docela prehled… jak uz jsem se bavily o umrveni apod.
Apu mi se taky spousta veci nelibi. (namatkou tvuj komentar k tomu, ze jsem ti zapomnela doplnit nejaky udaj do tabulky - jako bych byla pes a cekala na tvuj povel, ale beru to tak, ze je to text a z textu tezko pochopim jakym „tonem“ to dotycny napsal ..- takze jsem slusne odpovedela.
Nechodim se sem pohadat, at s emi treba libis nebo ne (nebo obracene) ale chodim se sem odreagovat a povykladat si s holkama se kteryma mame treba neco spolecneho, takze hadat se tu s tebou nebudu ![]()
Kraličinko, opravdu to nemáš jednoduché. Jsem zvědavá, jak to tak za rok a půl bude vypadat u nás ![]()
Zuzlíno, ty to teda bereš poctivě
To já zubařku nechám na začátek července (byla jsem teď v lednu ještě před //), obvodního tak na polovinu těhu a na cukrovku mě pošle pak doktor..