Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojka,
koukám, jak se to tady rozjelo. ![]()
Na testu cukrovce jsem u prvního nebyla a teď zřejmě půjdu povinně, protože prý posílá všechny a navíc jí máme v rodině. Už se na to fááákt těším. ![]()
Jinak je mi pořád zle opět jse začala zvracet, takže fakt paráda.
Krali, tak se sousedkou ti to vůůůbec nezávidím. Ale ono to jinak vyřešit stejně nepůjde. Holt některé děti jsou hlučné, Vojta mi taky dost ječí a to je sám. ![]()
Leona_K píše:
nechci se nějak dohadovat, ale já netvrdím, že moje dítě toho zašpiní tolik, co dítě starší, ale o přístupu k úklidu a k dítěti, prostě neuklidím, když by dítě řvalo, počkám. ještě před rokem bych byla nervózní koukat se na binec kolem sebe, dneska s dítětem je mi to jedno, mám pro sebe omluvenku na tu špínu, mám dítě. vím, že bude hůř, téměř denně jsem spolu s malými dětmi mojí sestry, ale ta má přístup k domácím povinnostem podobný, jsem to asi okoukala u ní, ač jako bezdětná jsem to u ní nechápala, že jí ten binec nevadí
no tak pokud mas na co cekat, tak je to dobry, ja nepockam. Nemam na co cekat. Manzela si chci taky uzit a ne po celodeni peci a praci jit vecer uklizet. Tim to neber jako presvedcovani, ze to delas nejak spatne nebo tak - jen pisu jak to mam ja ![]()
A cekat az usne - no to asi ne, to bych ani nepovysavala ani poradne neuklidila a navic mnohdy spi jen 20min. A to si vetsinou chci taky vorazit a proste jen sednout a nebo se v klidu najist.
Uklizet s ditetem v nositku? No to jde mozna u mimca a i tak je to docela solidne neprakticke, kdyz se mas ohybat
A ja k tomu pristupuju take tak, ze proste dite je soucasti naseho zivota a ne ze dite je nas zivot. Proste neni stredem vesmiru Venuji se ji velice rada, ale take musi byt chvilku samostnatna. Az prijde sourozenec taky se pozornost bude muset delit.
Ona ono se tezko soudi… vsak uvidis, ze to treba za pul roku bude uplne jinak, protoze se ti mala treba nezastavi a bude to zivel. Uklidit je proste potreba uz kvuli tomu, ze nenecham dite lozit na podlaze plne zvirecich chlup
a uz je na zvazeni, zda pockas na manzela az prijde z prace a uklidis a nebo budes mit uklizeno a treba si spolecne ve trech neco podniknete..treba slozite hrad ![]()
My mame ohradku 180×180 v obyvaku ale ma otevrena dvirka slouzi to spise jako odkladiste na hracky a taky je tam tepla podlaha, takze si tma vlezeme a hrajeme si… jako ohradku ji nepouzivam od chvile co jsem zprovoznila dvere… do te doby mi utikala ke schodisti… nastesti uz je tam zabrana ![]()
Ahojte holky, vy jste toho tedy za odpo napovídaly! Ale dočetla jsem vás.
Kraličinko, to je mi fakt líto ty trable se sousedy. A hned tak to dobrý nebude, co?! Tak aspoň ať to dře co nejmíň!
LeniD, tvoje tabulka je úžasná a bezkonkurenční! Jen nám, prosím, napiš, jakým způsobem ti máme hlásit nějaké změny, další kontroly atd. Jen tak to napsat do příspěvku? To se z toho zblázníš, ne, pořád to hlídat? Nebo v soukromé zprávě? To by mělo tu výhodu, že ti tam každá napíše, co tam ke svojí osobě chce.
Úklid a dítě, v tomhle jsem trochu ufon, medvěd miluje uklízení, neprudí, pomáhá. Jen vytírat s ní nelze, takže nehody přes den jen setřu a na noc zapínám robota, co myje podlahy. Byla to sice investice, ale jsem děsně spokojená: vytře, sebere všechny drobky a chlupy - přes noc přízemí: obývák, herna, WC a chodba, přes den ho šoupnu nahoru a vytře ložnici, dětský pokoj, pracovnu, koupelnu a WC tam. Investice byla 10tisíc, což není málo, ale ten klid a úspra času a energie a kdoví čeho, nelituju ani koruny z té částky a doporučuju každému, kdo ty peníze může někde vyškudlit ![]()
Krásnou dobrou noc!
Také se přidávám, já si k lednovým narozeninám nadělila //
zatím jsem jen v 6 tt a modlím se aby to tentokrát dopadlo dobře, jedno miminko už se nám nepovedlo. Tak jsem na riziku a užívám si pohody domova
Moc se na miminko těším a zároveň mám po nepodařeném pokusu před půl rokem veliký strach ![]()
Denino,
gratuluju
S tím strachem po nepodařeném těhotenství jsem na tom úplně stejně. Ale určitě nám to dobře dopadne ![]()
Teda holky, Vy jste ukecaný. Tady vždycky přibude tolik příspěvků, že to ani nestíhám číst ![]()
Dobré ráno ![]()
Ra-du, aby si bylo nejlepší, kdybyste mi posílali nové údaje do SZ. Sice se snažím to sbírat v příspěvcích, ale je to ho tu opravdu hodně, tak bych určitě něco vynechala…
Denino, vítám Tě mezi těhulkami a rovnou mi můžeš napsat údaje, abych Tě mohla přidat do tabulky ![]()
ra-du píše:
zapínám robota, co myje podlahy
ono to i vytírá? já znám jen ty co luxují, plánuju si to pořídit v létě, až se přestěhujeme do většího domu, kde jsou velký volný plochy. prosím tě, můžeš mi napsat, jaký máš typ? ono je lepší kupovat takový, který se osvědčil. moje sestra má vysavač, co se jí zadrhne v jedný časti domu a nechce jinam, mají to tam tedy obrovský, tak v tom má asi problém, je z velklýho prostoru asi zmatený.
Radu a není ten robot moc hlučný? Ačkoliv ty ho pouštíš v jiném patře, to může být jedno. Konkrétně mě zajímá, jestli by šel pustit v bytě večer, zatímco bych se dívala na TV
?
Andule, tos napsala hezky, že dítě je součástí života. Já si taky myslím, že v roce už se má učit trošičku se přizpůsobit a chvíli si na mámu počkat. Tím spíš, když je na cestě druhé.
Hlídání žádné nemám, přistěhovali jsme se kvůli práci k Praze, jinak jsme z Moravy, kde máme i rodiče. A večer taky už nic nedělám ![]()
ra-du tohle ti moc zavidim… To my mit nemuzeme…ani jen vysavaciho /mame hodne schodu. Do loznice vedou dva, do pokojicku dva, na chodbe ctyri…do patra hromada… holt takovy jakysi schodovy ![]()
ale mi nastesti vysavani a uklid nevadi precejen jsem doma tak se cas vzdycky najde, ale bylo by to hezke a vavic kocky tyhle veci milujou ![]()
k robotovi: taky jsem chtěla původně koupit jen vysávacího, ale nakonec jsem na radu kamarádky koupila I-robot Scooby-Doo, má takovou nádržku na vodu, kterou podlahy čistí a zásobník na chlupy a drobky, co vysává, tedy asi se to nejmenuje zásobník, ale třeba sběrný box, ale funguje to. Součástí je i taková elektronická zarážka, vysílá paprsek, že robot nevjede třeba na schody a nespadne dolů. A hlučný není, rozhodně je tišší, než třeba myčka nádobí, a i u tý můžu koukat na televizi, když je puštěná. Jo, a přesně, kočky robota milujou, jedna se na něm dokonce vozí po bytě ![]()
Denino, vítej! A držím palce, aby tohle mimi už vydrželo v břiše v pořádku aspoň 38týdnů a v září na vás vykouklo! Koukám, že tu je většina holek, co mají tuhle zkušenost. Já tedy naštěstí ne, ale užila jsem si zas jinýho trápení kolem plození dětí, že snad nemusím zažít všechno… Holky, držte se!!!!
Tak se tu holky mějte, moc toho přes den nenapovídejte, ať pak večer jen nečtu a nečtu
. Medvěd už tu má babičku, mají tu navařeno, naklizeno, nachystáno a já valím směr práce, jednou týdně chodím od 11 do 17hodin trošku pracovat…
Pěkný den, večer ahoj!!!!
![]()
Ra-du strasne me to tady prave prekvalipo kolik z holek ma za sebou potrat ono i v okoli. Jsou to hrozna cisla… nedivim se, ze je pak clovek nervozni. Rikam si co ma byt bude..ale i tak to neni prijemne ![]()
deni taky gratuluju, to je ten test, co je na něj teď reklama, co ukazuje i délku těhotenství?
radu a jakou práci děláš?
ahojte, přežrala jsem se česnečky mnam a jdu spát.
holky taky se vám tak nafukuje břicho? ![]()
můj 8+6