Poradna duly
Jana Čurdová
Leona_K píše:ra-du píše:radu, já ho nemůžu na netu najít, našla jsem irobot scooba, ale o něm píšou, že vytírá rozlitou vodu a plně nevysavá, jen zběžně vysaje a nepřekonává prahy. máš nějaký odkaz, kde bych si přečetla o tom tvým?
k robotovi: I-robot Scooby-Doo, má takovou nádržku na vodu, kterou podlahy čistí a zásobník na chlupy a drobky, co vysává
Jo, pardon, je to Scooba, žádnej scooby-doo, já mu tak říkám podle nějakýho kreslenýho filmu
. A nevysávám, ona fakt vysaje perfektně drobky po medvědovi i kočičí chlupy. A prahy já nikde nemám, jen přechodovou lištu, tu překoná v poho. Máme ho cca 4měsíce, pracuje denně a zatím žádná stížnost.
Rozumbrado- souhlasím že je to tím že je člověk zavřenej.My chodíme ven 2 krát a když to jde jdeme do herny,ale je to málo.Venku vydržíme chvíli a herna je taky na hodku..A zbytek dne jsem s nimi sama.křikolounkama mýma.
Já jsem vytížená hodně,ale chybí mi procházka do parku.Ani rodina ted nejezdí když je takhle hnusně tak se nikomu moc nehce.
rozumbrada píše:radu a jakou práci děláš?
No, jsem profesí fyzioterapeut a ještě před mateřskou jsem si k svojí běžné práci (neurologičtí pacienti- rhb po mrtvicích, s roztroušenou sklerozou atd) přivydělávala masážema, takže teď mi občas jezdí nějaký pacoši na masáže domů a od listopadu jezdím já za nimi na jeden den do centra. Není to na zbohatnutí, to ne, ale přivýdělek příjemný a nemusím v obchodě počítat desetikoruny. Nicméně, samozřejmě bez pohodového medvěda a skvělé babičky by to absolutně nešlo.
na me prave nekdy (dnes podruhe) dolehne takovej pocit, ze jsem na vsechno sama… ze proste nemam ani chvili,
kdy bych mohla uplne vypnout … pak me prepadne depka, ze az bude dalsi, ze to proste nemuzu zvladnout…
mala je hodna, ale je schopna jit spat pozde..treba dneska usnula ted po opravdu krusnych dvou hodinach..nevim mozna jsem nepochopila, ze ma hlad… netusim… proste dneska uz je toho na me moc… snad zitra vyleze slunicko a bude lip… dneska byla priserna kosa…
s tim zavrenim mate pravdu… byly jsme ted nemocne, takze jsme snad 10dni nevylezly…
pocasi, hormony…vsechno…
snad se z toho vyspim… je toho nejak moc…
tak jsem taky vyhrabala fotku 16tt a 27tt ![]()
zustalo mi pekny pandero, tak jsem zvedava jak to bude vypadat ted ![]()
http://img4.rajce.idnes.cz/…_briskem.jpg http://img821.imageshack.us/…/dvacet7.jpg
Nicollka píše:
ahojte, přežrala jsem se česnečky mnam a jdu spát.
holky taky se vám tak nafukuje břicho?
můj 8+6
hele taky už mám bicho jako blázen.. a hele.. jak tam píšeš v tom popisu.. to hcg.. to si chodila denně nebo ob den na krev jo?? že výš ty výsledky??
já ležela v nemocnici 10 dni krvácela jsem tak mi brali krev ob den.
auto je peugeot 206cc cabrio, uz sem ho oplakala a jednou chci zase, ale s kočárkem to nejde je to malinke auto
Dnes jsem trochu smutná z kontroly ![]()
Sice mimísek je v pořádku, ale já ne, mám zas v hájí tlak - vysoký (léčila jsem se od 13 - 20let) a pak mám asi cukrovku, ještě musí udělat další testy…
No a ke všemu mě poslali na rizikové do Olomouce, takže budu jezdit tam a občas tady …
Ale i tak, děs… No ale budu se držet.
Tady je fotečka - mimísek se hemží(koukala jsem snad 2 min. na to a srdíčko taky bije) ![]()
Nádhera …
Ahoj holky, po mensej odmlke vas opat zdravime!!
Modelis, to mo je luto, ze ta trapi tlak, i cukrovka, no treba urcite, aby to sledovali, radsej nech sleduju a liecia, akoby sa nieco malo prihodit, drzime palecky!!
Holky, bruska mate krasne, alebo i mali ste krasne, nase je tiez nafukle, nie tak velmi ale je. Niekedy sa s nim i tazko sedi.
Idem varit, majte sa krasne, prave u nas zacalo snezit ![]()
Ahoj holky,
Ra-du, to musí být fajn s tím robotem, že v noci vytře jedno patro, přes den další… To máš pořád lesklou podlahu a bezpracně
. Kdyby nám zbývaly peníze, vím, kam je vrazit.
Nicol, já mám taky celkem velké břicho, myslím, že při Ondráškovi jsem si ve čtvrtém měsíci říkala, že už si koupím těhotenské kalhoty, moje mě začínaly škrtit. Ale teď s druhým bříškem si nedovedu představit, že bych ještě měsíc a půl trávila celé dny v seze v nynější velikosti kalhot. Četla jsem, že u druhého těhotenství břicho naskakuje dřív, protože svalstvo i děloha je uvolněnější. I prsa můžou být větší dřív, než u prvního.
Andule, na mne taky někdy přichází splín, jak to zvládnu s dalším dítkem. Blbé nálady se dostavují hlavně když jsem nevyspaná, nebo je furt hnusně a nedá se jít ven, nebo když je několik dnů i týdnů bílá obloha a mlha.
Naši jsou taky daleko, jezdí velmi málo, většinou tak jednou za půl roku, někdy i míň a to přijedou na třeba čtyři hodiny a jedou zpět. Cesta trvá cca 2,5 hodiny autem. My k nim jezdíme tak jednou za 6 týdnů. Takže si vzájemně nepomáháme, spíš se vždycky kecá.
V místě bydliště máme babičku od manžela (tchány). Jsou v pohodě, ale já k nim necítím to stejné, jako k našim, třeba si s nimi tak nepopovídám, ani jim nedokážu říct, že mě něco štve na jejich chování třeba k malému, nebo cokoli negativního tak, jak to dokážu říct našim. Hlídávají malého v pondělí odpol., to má tchýně volno, ale od listopadu byl malý furt nachlazený, tak jsme ho tam nedávali ty pondělky a zatím jsme to neobnovili. Oni se neptají, já nepotřebuju nic dělat (třeba v létě jsem chtěla posekat zahradu, tak jsem to měla na pondělí, že bude malý u babičky, teď tyhle venkovní práce nejsou a domácí úklid se stíhá průběžně), takže není v podstatě „nutný důvod, nebo potřeba“ mít volno, abych něco sama udělala.
Včera jsme jim řekli, že čekáme druhé, byli v celku rádi, čekali to, jen hned následně začli řešit, kde to malé dáme (přístavba je hrubá stavba, kterou musíme letos dodělat - podkroví) a že řešení školky se tím stejně neřeší (asi mysleli u toho druhého), že se to jen posunuje. Nevím, proč tohle řeší, můžou si myslet co chtějí, ale stejně to jsou naše starosti a víme o nich, řešit je musíme i bez jejich připomínání a kazení okamžiku radosti.
Vítám novou maminku!
Modelis, to si užiješ kontrol, že? Ale aspoň, ať je to hlídané a máš klid pro sebe, že se nic neděje.
Já se teď trochu bojím na KO, minule říkal, že se jim nezdály poslední stěry (ještě v netěhotenství). Vyšly vám někdy někomu špatně?
Andule já se tak lekla že to máš ted takovej pupek.Už jsem si říkala Nikol má takové bříško, ty..A já to skoro nemám vidět ještě. ![]()
No já jsem s nima taky celej den sama a někdy je toho na mě fakt dost.Neodpočinu si ani v noci a kdybych chodila spát brzy tak se s manželem ani nevidíme.Než je obstaráme a uspíme tak je čtvr na deset.
Ale neboj ono s tím druhým je to jiný.Hlavně ten první půl rok a i víc byl uplně v pohodě.Dokud Marta nelezl.Taky přestal tolik spinkat.Tak to je náročnější.Ale taky si říkám že takhlo nebude trvat pořád.
Upřímně se těším až budou starší a já bud moc třeba normálně uvařit, bez křiku z pokojíku.Oblíknout je bez toho aniž by o tom věděl celej barák.Zase ale věřím že nám pak budou chybět tyhle chvíle kdy byli uplně malí. ![]()
nene ja nastesti pupek temer nemam /mimo toho co obvykle
/… ale sjizdi mi pod nej kalhoty /tak neco uz se asi taky deje ![]()
Ja mam sve rodice asi dva kolometry od sebe. Nastehovali jsme se zpatky do meho mesta cca pred dvema rokama
je to vyborne ![]()
dneska tu mame krasne, byla jsem koonecne na prochazce..sice zima, ale slunicko
mala se jeste dospava na dvorku
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/…218494_n.jpg
Apů mě zatím nikdy.Taky to máme podobně.Třeba ted v zimě jezdí na ty 4 hodky.Naobědváme se , 2 hodky si poharjou s kluka,pokecáme a jedou.Můj tatka je nemocnej takže přijdete a jenom kecáme.Ted v zimě to pro něj taky není snadné.K nikomu ted nejezdíme protože to u nikoho není pro kluky bezpečné a tak se na to nikdo moc netváří, když je vidí řádit u nás:natož aby nám někdo hlídal bez nás.To ještě nikdy.Jen jednou kamarádka když jsem rodila měla malého protože rodina si netroufla.
A asi i podobnou pomoc čekám až budou 3.Vím že je to na nás 2.Kéž by neřvali když něco dělám.To bych byla uplně vysmátá. ![]()
Ta zima mě strašně už štve.Miluju procházky, kluci milujou hřiště a v tomhle se tam být ale nedá.
Ted sjem byli aspon na cvičení pro děti a mainky.Je to tam super a Honzík se perfektně vydovádí.Tenhle týden je i hodnej na své poměry.
Taky už mi je lépe.Takže je to fain. ![]()