Poradna duly
Jana Čurdová
no mě ten poplatek taky trošku zarazil, každopádně sestřička mi to vysvětlila, že je to tak kvůli tomu, že nemám průkazku. jsem byla zvyklá loni celý minulý těhu neplatit poplatky, to bylo příjemný, ale nepamatuju si ten začátek, jestli jsem platila. jo a ještě jsem si vzpomněla, co je v těhu fajn, všude u doktorů, těch netěhu, jsem měla s průkazkou přednost, nemusela jsem čekat frontu pacientů třeba u praktického lékaře.
naše dr. má dobrý UZ, takže vše mám u ní, celý těhu chodím jen k ní. jen na 3D pojedu k jinému dr., dokonce do jiného města, z minula už mám vychytaný, kde dělají nejlepší UZ 3D (4D)
Leo - ja jezdim na NT do Brna /60km/ ale co dvakrat se to prezit da..
u jinyho doktora, nez gyndare jsem nastesti za cele T. nebyla
i tak to bylo hrozny chodila jsem tam od 20tt skoro furt nedavno sjem si pocitala kolikrat jsem byla za tehotenstvi na gynde a hruza ![]()
jinak na 3D jsem nebyla a zase ani nepojedu.. mi se to nejak nelibi
ale ten ultrazvuk ve 20tt si zase necham vypalit na DVD, sice je mi desne proti srsti, ze na necem s porizovaci hodnotou 8,– vydelavani a uctuji si 500,– ale tuhle pamatku chci…
Leona_K píše:
včera jsem byla na kontrole, bilo, všechno máme v pořádku, mám radost
včera jsme byli 8+1 tt, velikost asi 13mm
na kontrolu jdu za dva týdny, rovnou i odběry a stěry a velký ultrazvuk a vystavení průkazky. Průkazku jsem mohla dostat i teď, ale není kam spěchat. jediný rozdíl je v tom, že bez průkazky musím půlatit 30kč poplatek za každou kontrolu, pak už platit nebudu
Asi záleží na kraji nebo na Dr. Já chodila 2× měs. a neplatila jsem nic, ani teď
jinak bych se asi nedoplatila …
Jinak včera jsem si vzala první prášek na tlak a krom toho, že se jí cca 2 hod. před jídlem a pak cca 2 hod. zase nic, mi bylo zle od žalůdku, ale dobrý, uvidíme časem ![]()
Jinak se mi vrací chuť k jídlu, sice se najím, ale pak je mi divně a těžko, takže se naučit jíst míň.
Stejně jak se prokáže cukrovka budu muset mít jiný jídelníček…
Já ten 3D ultrazvuk taky nemusím, vždyť na tom to mimčo vypadá jak ufonek
a celkově jsem spíš zastánce méně častých kontrol než přehnaných.
Chápu těhotenství jako přirozený stav a nepotřebuju si to „rušit“ kontrolami u Dr., které každou ženskou do určité míry stresují.
Nicol dočkaš se kontroly neboj
ale je to na budku
ted budu 3 tydny cekat na dalsi a to bude asi mazec ![]()
Ten 3D asi taky vypustim stačí fotečky
ale uvidime ![]()
ahojky,
me je taky stale spatne a nejhorsi je rano a vecer.
jinac v tabulce nemam doplnenou kontrolu 1.3. a NT jdu 28.2. a s terminem porodu taky nevim,uvedl mi termin podle posdledni ms a to je 15.8.,ale podle utz mam termin az toho 4.9.,njn to je ta nepravidelna ms.
taky mivam depky,jak to vse pozvladam,tomasek je taky zivejsi a pri predstave do toho mimca,no mam strach a lituju mimco uz ted.sice jsme bez dudaku,ale myslim ze od zari zase budeme s dudakem a pak mimco bude i bez hracek a ceho se bojim je jak budem zvalat prochazky s kocarem a vedle tomasek.
u me aby toho nebylo malo,tak studuju,sice dalkove,ale studium rusit nebudu,takze opravdu od zari budu mit plno starosti a to jeste s pritelem resime stale spolecny bydleni.
na gynde jsem taky pokazdy platila,dokud jsem nedostala prukazku.
jeste se vratim k uklidu,s tomem to je v pohode,on mi v tomto dost pomaha,minuly tyden jsem stirala prach a tom aktivne si dosel do koupulny pro hadr a v lavoru kde jsem mela vodu,tak aktivne namacel,zdimal a stiral taky prach.stiral sice hracky,ale i to se ceni nebo zase kdyz reknu,pojd uklidit hracky,tak jde.nekdy se hrevem,ale vi ze poslouchat a uklizet se musi.
jsem v tomhle docela prisna.dvakrat upozornim a potreti dostane.
a kdyz varim,tak mam sice vyhazenou celou kuchyn,ale zase si hraje
rozumbrada píše:
Já ten 3D ultrazvuk taky nemusím, vždyť na tom to mimčo vypadá jak ufoneka celkově jsem spíš zastánce méně častých kontrol než přehnaných.
Chápu těhotenství jako přirozený stav a nepotřebuju si to „rušit“ kontrolami u Dr., které každou ženskou do určité míry stresují.
z 3D ultrazvuku mám krásný zážitek, dr. tam na nás měl hodně času, byl u toho i manžel a moje maminka, sledovali jsme tam mimí, jak se hýbe, máme pěkný videa a k tomu tři dobře udělaný fotky a malá si tam fakt je podobná, od té doby jsem věděla, že je podobná na manžela a skutečně se tak narodila a je celá tatínek.
UZ mi vždycky přijde krásný, je zázrak, že se můžu podívat do bříška na svoje dítě a trochu ho špehovat, co zrovna dělá. návštěva u gyn. mě nestresuje, nevadí mi, vždycky se s dr. těšíme na mimí a je to příjemný. a objednávám se tak, abych to měla po cestě z práce nebo do práce, zdrží mě to jen chvilinku. ale asi mám výhodu, mám hlídání na dítě. i když sestřička na gyn. mi vždycky nabízí, že ráda malou pohlídá na tu chvilku u dr.
jsem optimista, depky ze zvládání dětí nemám, fakt ne. jí se furt těším, vím, že to bude náročný, ale těším se, že už budeme velká rodina. a představa, že pak později jdeme na procházku já a manžel a mezi náma děti a všichni za ruce, to je pro mě nádhera a drží mě to v pozitivní náladě. jsem asi hnusně sladká, ale je to pro mě obrovský zázrak, že jsem těhotná a navíc jsem už podruhé otěhotněla prakticky hned, jak jsem si to přála. bude mi 35 let, tak je to možná i tím, že jsem tak dlouho žila bez dětí (aniž bych to tak chtěla)
rozumbrada píše:
Já ten 3D ultrazvuk taky nemusím, vždyť na tom to mimčo vypadá jak ufoneka celkově jsem spíš zastánce méně častých kontrol než přehnaných.
pesne tak
a z tohodle duvodu nejdu nikam kam me nikdo vylozene neposlal (ten obvodak apod. )
Leo.- taky se mi velky ultrazvuk libil… byl tam manzel a byl z toho proste paf
ale nelibi se mi ta forma 3D pripada mi to desne divny. Ale rozumim a chapu, ze se to vetsine libi, vsak i proto je to tak popularni a zadane ![]()
Ahojte, ja som teda na gynekologii nikdy poplatok neplatila, u byvaleho gynekologa som platila rocny poplatok, to tam mal, u tohoto ani to nie, ale teda tu som uz ako tehotna, ale neplatila som ani ked som nemala tehotensku prukazku. Je to divne, ze kezdy to ma nejak inac!
Holky to mate este super, ze rodicov mate tak 2hodky, my ich mame 6hodin, slovensko, takze nic moc z toho pohladu, ale napriklad teraz su u nas, tak sa tesime. Cestujeme tam tak raz za dva mesiace, ale na dlhsie, i dva tyzden, zvlast teraz ked som ja doma.
tak ja mm rodiče za rohem
a tchyni v senci na slovenku, asi 2 hod. jízdy
jayjay, to máte teda šíleně daleko. Zase na druhou stranu si toho člověk pak víc váží.
my máme oboje rodiče blízko u sebe, 15 a 30 minut autem. je a vždycky bylo pro ně důležité žít pohromadě, mělo to přednost před pracovníma nabídkama, před koupí lepšího bydlení apod. S mojí maminkou a sestrou a jejími dětmi trávím několik dní v týdnu, maminka nám hlídá děti a tím mám já i moje sestra možnost chodit do práce, prostě je nám takto líp, když jsme zůstali u sebe.