Září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17258
7.2.11 13:35

Ahoj holky, pár dní jsem tu nebyla a nestíhám dočítat :-)
Ale mám velikou radost z Nikolky :dance: To je dobře, že je všechno v pořádku a miminko se pěkně drží :palec:
Jinak souhlasím s Apu a Ra-du, taky bych uvítala zavřenou diskuzi, páč takhle veřejně se opravdu nedá rozebírat vše. A jsem prostě v tomhle paranoik, psát takhle veřejně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.2.11 14:20

Apů držíme palečky.Já ted dožehlila,kluci chrní i když Marta se před chvílí vzbudil a musela jsem mu dát prso aby ještě zabral a nechala jsem ho v mé posteli.Poslední dny se budil a vůbec nebyl dospalý.Myslím že mu rostou zoubky protože i noci byli děs.Tak mu ted na noc dávám ibalgin a spinkal krásně.
Radů - tak to je s tetou dobře.Ono jim tam chodí asi i dost simulantů:Chudák člověk pak ale když mu je zle.To má co dělat se sebou a ještě se muset dohadovat o peníze po uřadech a obhajovat se. :-(
No já bych rozhodně kluky chtěla aspon vychovat a pak když dá bůh si užívat cestování s manželem a vnoučátek.
Kdo by se o naše postral.Na to raději nemyslím protože není nikdo na to vhodný.Sourozenci budou mít co dělat aby uživili ty svoje..A rodiče už toho samy mají dost a vychovávat 3 roštáky radči nemyslím na takové věci.Proto si říkám že žít musíme my když jsem si je pořídili.Každopádně máme na sebe dost vysoké pojisky na případ smrti + následků.aby ten druhý to aspon měl v pohodě po stránce finanční.Protože ještě řešit třeba nedostatek peněz ..to by bylo hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.2.11 14:23

Deni neboj.Bude tam :srdce: bít jako zvon. :-) Mě to bříško bolelo taky.nejvíce u prvního.A pokaždé na jiné straně.tak sjem si říkala snad to není mimo..Ale je to normální.Ted u těch dalších to bolelo mín a mín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
7.2.11 15:36

Andule: mamině je 40 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
7.2.11 15:53

Ahoj holky,

díky za podporu! Jsem zdravíííííí :lol: ! Stěry prej jsou normální, ještě se na mědíval jak na blba, co stresuji, když to bylo první, co ze mě vyhrklo, když jsem tam vešla :-D . Prej se to někdy stane, že vyjdou blbě, ale řeší se to prej, až by vyšli opakovaně blbě. Těhotenstvím se to prej nezakryje, pokud by tam něco nebylo v pohodě. Vychodila jsem odtud vysmátá jak měsíc! Uplně se mi ulevilo a zavalila mě euforie štěstí, nepopsatelné. :-D
Mám průkazku i fotku miminka, mělo ručičku u pusinky, šťouchal do něho, aby si ji dalo jinam, tak jsem říkala, že mě to nevadí, ať ho nechá a fotku udělá jak prostě je. TP mám podle UTZ na 4.9., podle MS 13.9., ale velikostně odpovídá na 10+1tt, má 3,2 cm. Na KO jdu zase za měsíc, 7.3.
Ondrášek si to v Brně užil, nejezdíme tam moc a tak jsme si prošly velké hračkářství, otestoval houpací koně, velkou skluzavku, všechny zvukové hračky, dokonce tam měli volně pobíhající plyšové sytě růžové chrostající prase, tak ho furt nosil s náma… no bezvadný výlet to nakonec byl. Komenty přidám pak, v půl paté chodíme do tělocvičny na cvičení pro děti, Ondrášek vytuhnul, tak ho jdu zkusit zlanařit, jestli půjdem. Ikdyž já jsem uplně uchozená, nejraděj bych si lehla. Tak večer ahoj. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.2.11 19:10

Apů super zprávičky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17258
7.2.11 19:30

Apů, gratuluju, to je super :dance:
Já už se nemůžu dočkat, až půjdu na kontrolu, už jen 2 týdny, tak se moc těším, až mě taky mimi zamává :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
7.2.11 21:07

Králičinko, já na žehlení celkem rezignovala, všechno hned ze šňůry složím, není to teda jak padlý list, ale není to pokrčené až tak… žehlím ubrusy, košile, závěsy, nenapadá mne co ještě, je toho fakt málo. Malý už je velký, tak dětské věci už taky nežehlím. Ale používám teda dětský Ariel.
Nám na zuby pomáhaly homeopatika (ikdyž na ně po osobních zkušenostech moc nevěřím, ale malému pomohly) Chamomilla vulgaris. Stálo to kolem 70,–-. Ondřej veškeré protihorečnové a protibolesťové sirupy zvrací, zkusili jsme už všechny kromě Panadolu. Fungují jen čípky (ty ale stejně vytláčel, takže jsem mu držela půlky u sebe a on ječel), nebo teď už tabletky Paralenu.
Lucie 80, ty jsi ve kterém tt? Nechce se mi hledat tabulka… ani nevím, jestli je na první stránce, já vždycky vjednu na stránku přesměrovanou z upozornění na mailu. Ono se to tááák vleče ty týdny, že? Ale přitom na druhou stranu týdny do porodu celkem utíkají! Už jen 3× tolik, co mám za sebou 8-o .
Ra-du, s úředníky je to kolikrát na šlaktrefení, že? Ale hlavně, že to dobře dopadlu, jen lituju tetu, že jí bylo tak špatně!
Chci si udělat metřík pro toho mrňouska a pak ještě se chci zeptat, jak sem vkládáte fotky z UTZ? Vyfotíte si ji třeba foťákem a přetáhnete do PC? Asi, že? Těžko ji přilepíte na obrazovku :lol: . Nebo vlastně scan, no mě už to dnes fakt nepálí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
7.2.11 21:19

Apů :kytka: :kytka: :kytka: :dance: :dance: :dance: gratuluju k dobrému výsledku!!! Mám radost.

S tetou to bylo fakt děsný, jela pak se mnu ještě k nám, moje hodná tchýně na ni platí, vzali kočár s medvědem a dvě hodiny couraly po okolí, bylo krásný jarní počasí. Ale u tý posudkový doktorky, to byl fakt horor: nakonec tedy pochopila, že vskutku má před sebou nemocnýho člověka, ale jak se do ní navážela na začátku jednání: vzmužte se, pochlapte se, stát se o vás nepostará, musíte se postarat sama o sebe :zed: , teta jenom seděla na židli a říkala: já vím, že jsem k ničemu, já bych raději umřela, no, pak už neříkala nic, vypnula, brečela a zbylou hodinu a čtvrt jednání ani neví, co jsme s dr říkaly! No, důchod ji nechali, ještě zvýšili na 2.stupeň, ale mě je z toho zle ještě teď… Za a) kdybych měla nazbyt, pošlu milou posudkovou dr do háje a dám tetě ty prachy sama, za b) doufám a vroucně si přeju, abych sama nikdy nebyla v takové situaci!

Uf, a dost! Jsem převe těhotná a to si má člověk užívat, že!!!

Krásnou dobrou noc, já jdu zaspat dnešní den a zítra se na vás těším v lepší náladě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
7.2.11 21:54

Ra-du, u nás se tohle řešívalo s babičkou, měla roztroušenou sklerózu, ale měla výborného praktického lékaře a ten jí myslím pokaždé vše vyřídil… Vždycky žasnu, když je o těchto lidech v TV v nějakém pořadu, jak jim bezdůvodně sníží stupeň, nebo je ten posudkový lékař ani nevidí a hodnotí je od stolu, podle papírů…
Jste šikulky, že jste to zvládly! :palec: Jak často se vůbec chodí na tyhle „sedánky“?

Dobrou a pohodovou noc všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5499
8.2.11 08:30

ahojky,
gratuluju ke kontrolam.

me uz je celkem i dobre,takze nevolnosti mizi.vetrisnou mi je den dobre a 2 dny hure.

zjistili mi nejspise cukrovku,jak mi bral na gynde tu moc tak z ni,ze mam vysoky cukr,v patek jdu do dia poradny a za tyden pro vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.2.11 08:50

Ahoj holky, mám na Vás dotaz: Jak to máte s vyšetřením u doktora? Jak často jsou kontroly, jak často UZ a platíte něco?
Já jsem totiž byla teď u doktora, tak to vypadá dobře a srdíčko bije :-), no a další kontrola za 5 týdnů. A pokud se za těch 5 týdnů rozhodnu pro nadstandardní péči za 3000,–, tak budou i UZ asi nějak častějc. Jinak snad až ve 20tt. Je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
8.2.11 09:05

Čau,
Apu gratuluju ke kontrole :potlesk:

lily normální ve smyslu legální to není, jakožto těhotná máš péči plně hrazenou z pojištění. Nicméně zejména u pražských gynekologů jsou tyto různé poplatky, u kterých není jasně definované na co jsou a nedostaneš k nim žádný doklad, docela běžnou praxí a v podstatě jim ty peníze jdou rovnou do kapsy.

Naprosto v pořádku jsou tři ultrazvuky během těhotenství, zaměřené na detekci vývojových vad. Ostatní jsou u normálně probíhajícího těhotenství zbytečné. Prohlídky 1× měsíčně, až v závěru častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.2.11 09:21

rozumbrada:
on říkal právě jeden diagnostický UZ, pak 20tt a pak ještě jeden. Takže pak to legální je asi.
Já právě nevím, jestli platit ty 3000,–. Minulé těhotenství mi nevyšlo, skončilo samovolným potratem…takže peníze stejně nepomůžou, kdyby byl nějaký problém.
Jinak si taky myslím, že mu to asi jen jde do kapsy a za to bysme pak mohli přijít i s manželem a nahraje nám ty UZ na flashku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
8.2.11 09:23

lily i bez těch 3000,– je jeho povinnost ti tyto tři ultrazvuky udělat.
A jestli se ti chce platit takovou částku za to, že ti to nahraje na flashku.. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí