Poradna duly
Jana Čurdová
Apů píše:
Já se nebojím kvůli mimi, ikdyž je to teď sobecké, bojím se, co ty stěry!
Není to sobecké, ale pochopitelné.
A k uzamykání diskuze, já se zpočátku stavěla proti, ale na druhou stranu, být uzamčené, můžu se v klidu rozepsat víc a třeba i líp reagovat na příspěvky ostatních…
Špatné byli už v prosinci 2009, ale já jsem přišla v lednu 2011 na normální roční prohlídku (+ oznámit těhu) a řekli mi, že v tom prosinci 2009 vyšly blbě… byla jsem v šoku, že mi nedali vědět. Prej posílali v dubnu 2010 dopis, ale ten nemám! Jinak jsem je nikdy blbé neměla, ani jsem nic neměnila, manžel doufám taky ne
!, tak to nechápu, jak je možné, že bylo něco blbě. Tak doufám, že to byla buď jen nějaká chyba, nebo já nevím. A teď při té lednové KO mě řekl, že žádné viditelné změny tam nejsou, dělal nějaké podrobné vyšetření spec. mikroskopem, nevím, jak se tomu říká, tak doufám, že je to dobré. Ale bojím se, napadají mne katastrofické scénáře atd.
Právě švagrové se v těhu rozjela rak. čípku, na začátku těh. nic, ve čtvrtém měs. se jim to nezdálo a nakonec se při porodu neotvíral, udělali císaře, po šestinedělí šla pod kudlu a celou ji vybrali, už měla třetí dítě…
Já jsem zase četla, že při těhu se to rádo všechno rozjede, ale u nás v rodině to zatím nebylo, jen teta a její dcera měli nějaké to ořezávání čípku… no brrrrrr, raděj nemyslet, ale červík hlodá.
Uf, tak to je síla! A že to nechali být s tím, že ti poslali dopis… No, já si teda užila dost s různejma záležitostma kolem těhotnění, operace cyst aj., ale tohle je pro mě velká neznámá, které se strašně moc bojím! takže o to víc na tebe budu myslet, aby to bylo ok!
jména jsou fakt různý a dá se na spoustu zvyknout. manželova babička je třeba emilka, moje švagrová je jindřiška, sousedi dali jméno žofie, to jsem šla do kolen a dneska si nedovedu představit, že by se už pětiletá žofí jmenovala jinak. a kamarádi mají roční rozárku, prvně s emi to nelíbilo, dneska už ano.
no každopádně budu bojovat za adélku, františka mi přijde až moc ulítlý, i když chápu, že manžel k tomu má svoje důvody, pokud boj vyhraju, bude to navždycky kvůli němu nefér.
Apů to určitě nebude tvůj Případ.To teda koukám že by s to v těhu zhoršilo.
Já bych byla štastná že se mi to aspon stalo po tom 3.než třeba kdybych děti neměla.I když představa takových nemocí je hrozná.U nás si musím po měsíci volat jak to dopodlo.Ale nikdy jsem se toho nijak nebála ani mě nenapadlo že by to mohlo být jiné než ok.Člověka pak mužou napadat fakt hrůzy.Tak at už je zítra a víš jak na tom jsi.A at je to v pořádku.mě napadájí horory zase o porodu.Ale bojím se o mimi.Sama si svou nemoc ani smrt moc nepřipouštím.
apů ježiš, víc jak rok jsi nevěděla výsledky, no tak to moc moc držím palce, aby to bylo teď dobrý a bylo těhu bez stresu!
u naší gyn. posílají sms o výsledku a nebo při špatném výsledku volají
kralicinka1 píše: …Ale bojím se o mimi.Sama si svou nemoc ani smrt moc nepřipouštím.
No, já se třeba smrti bojím nebo nějaký blbý vleklý nemoci: mě umřeli rodiče hrozně brzo a bylo to hrozně těžký prokousat se životem. A říkám si, co by bylo s malým medvědem, když bych nebyla vůbec nebo se nebyla shopná postarat… Třeba tchýně ok, ale má svůj věk, 72let… když se medvěd narodila, tak jsem hodně přemýšlela, komu bych řekla, aby se o ní postaral, kdyby se něco stalo… ![]()
Leona_K píše:
no každopádně budu bojovat za adélku, františka mi přijde až moc ulítlý, i když chápu, že manžel k tomu má svoje důvody, pokud boj vyhraju, bude to navždycky kvůli němu nefér.
Leo, tak to přeju hodně sil! Já osobně bych s manželem nebojovala, snažila bych se najít nějaké úplně jiné jméno, co by se líbilo oběma…
Nebojím se, že bych to měla za pár
, to by tam snad už musely být viditelné změny! Mudr mě před tím rokem říkal, že si volat na výsledky nemusím, že se kdyžtak ozvou. No a nic nepřišlo. A stejně nechápu, že když někomu pošlou dopis (nedoporuč), a ten někdo se neozve, že třeba nevolají, nebo nepíšou maila. Mailovou adresu jsem mu dávala hned v prvním těhu, ještě si pamatuju, jak se divil, jak si říkám (neobvyklé jméno mám
).
Takže doufám, že to nebude zítra žádná hrůza, jen třeba řekne, že se to bude sledovat co tři měsíce… S tímhle žije x let hrozně moc žen, jen v práci jsem měla dvě kolegyně, mladší než já, které to tak měly. Nebo, že je to v pořádku, že to bylo „náhodu, nebo omylem“, protože náchápu, jak to jinak mohlo vzniknout. Ikdyž nějak to vzniká i u někoho, kdo to nedědí po předcích, žejo
no uvidíme.
Jdu tam na půl druhou…
A jinak, já se smrti nebojím, jen by mě bylo líto těch mých dvou kluků plus to miminko co čekáme, aby si brzy našli novou mámu…, rodina (mamka a sourozenci), ti by se s tím nějak poprali… ale to jen říkám, jak to vidím já nezávisle na zítřku, prostě jen tak, kdybych třeba trag. zemřela …
no vždyť jo, já beru téměř cokoli mimo františky. manželovi jsou ale ostatní jména úplně jedno. já mimo elišky jiné vymyšlené a prosazované neměla, adélka vznikla až nedávno poté, co se manžel ptal, co by se mi tedy místo františky líbilo. vždyť je to teprv pět měsíců, co jsme dávali elišku ![]()
Leona_K píše:
no vždyť jo, já beru téměř cokoli mimo františky. manželovi jsou ale ostatní jména úplně jedno. já mimo elišky jiné vymyšlené a prosazované neměla, adélka vznikla až nedávno poté, co se manžel ptal, co by se mi tedy místo františky líbilo. vždyť je to teprv pět měsíců, co jsme dávali elišku
Tak dobrou všem a díky za pokec, s manželem to neřeším, věřím, že to bude dobré a nechci ho zbytečně strašit a stresovat!
Páni, koukam co ste tady za víkend všechno stihli
Tak já se také přidám. S manželem jsme o jnénech už mluvili, a on chce kluka po sobě Pavel a s tím už asi nic neudělám :/ Mě by se hrozně líbil Daniel a nebo Gabriel. Do holky si od něj kecat nenechám, To bych chtěla Sofii, Elenu, Šarlotu a nebo Lilianu, to ještě není rozhodnuté. Moc se mi ještě líbí Evelína a Viktorie,ale tak už se jmenujou moje malý sestřenky. A s těma babičkama, moje maminka to asi bude snášet trošku hůř, je dost mladá a necítí se na to že by měla být babičkou, ale to se snad podá, sem řikala že jí může řikat třeba teto a když pojede na procházku, tak že může řikat že je to její
No a Paň máma Tchýně se na miminko určitě moc těší, už má taky věk že by šla do důchodu, ale žádné vnouče ani od jednoho z dětí ještě nemá, tak má radost, že se bude moct taky pochlubit vnoučetem
Za 9 dní jdu na kontrolu, tak jsem čim dál tim víc nervózní aby to dobře dopadlo a bylo vidět
, už budu skoro v 8tt, tak tam snad bude. A taky mě docela zařáží, že mi není nijak moc špatně, akorát mě pořád bolí podřišek, někdy víc, někdy míň,ale řikam si pořád že je to normální a bude to v pořádku. Děsim se hlavně proto, že při prvním těhu, nikdo 14 dní nepřišel na to, že jsme potratila, jen mi bolelo břicho a to mi řikali že je to normální :/
Denino píše:
Páni, koukam co ste tady za víkend všechno stihliTak já se také přidám. S manželem jsme o jnénech už mluvili, a on chce kluka po sobě Pavel a s tím už asi nic neudělám :/ Mě by se hrozně líbil Daniel a nebo Gabriel. Do holky si od něj kecat nenechám, To bych chtěla Sofii, Elenu, Šarlotu a nebo Lilianu, to ještě není rozhodnuté. Moc se mi ještě líbí Evelína a Viktorie,ale tak už se jmenujou moje malý sestřenky. A s těma babičkama, moje maminka to asi bude snášet trošku hůř, je dost mladá a necítí se na to že by měla být babičkou, ale to se snad podá, sem řikala že jí může řikat třeba teto a když pojede na procházku, tak že může řikat že je to její
No a Paň máma Tchýně se na miminko určitě moc těší, už má taky věk že by šla do důchodu, ale žádné vnouče ani od jednoho z dětí ještě nemá, tak má radost, že se bude moct taky pochlubit vnoučetem
Za 9 dní jdu na kontrolu, tak jsem čim dál tim víc nervózní aby to dobře dopadlo a bylo vidět
, už budu skoro v 8tt, tak tam snad bude. A taky mě docela zařáží, že mi není nijak moc špatně, akorát mě pořád bolí podřišek, někdy víc, někdy míň,ale řikam si pořád že je to normální a bude to v pořádku. Děsim se hlavně proto, že při prvním těhu, nikdo 14 dní nepřišel na to, že jsme potratila, jen mi bolelo břicho a to mi řikali že je to normální :/
kolik je mame?
neboj podbrisek boliva jako pri menstruaci … urcite nam to vsem dopadne dobre ![]()
apů, jak jsi dopadla? vyhlížím tu netrpělivě dobré zprávy od Brna ![]()
Uf, já mám dnes za sebou hrozné jednání na posudkové komisi, kam jsem šla s tetou kvůli invalidnímu důchodu… Ani nemám sílu to rozepisovat, výsledek nakonec dobrý, teta se tam složila, doktorka nejdřív železná maska, nakonec pochopila, že teta teda fakt není simulant…