Září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3089
8.2.11 22:45

A k tomu jsem se ještě dneska dozvěděla, že kolegině z práce, která byla těhotná o 14dní dříve, tak že na kontrole jí nebilo srdíčko a dneska šla na kyretáž :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
9.2.11 08:48

Ahoj holky,

Denino, nejsem mzd. účetní, ale už jsem dělala u více zaměstnavatelů a nikde jsem se nemusela sama přihlašovat na sociálce. To je nějaká blbost…
A taky mi přijde divné, aby za tebe odváděli peníze a přitom tě na soc. nepřihlásili. Možná, že se na sociálce hromadí peníze na nějakém účtu, kdy po prokázání z tvé strany (že by účetní doložila, že platby odeslala na jejich účet) by mělo jít platby za tebe „spárovat“ s „dlužným“ obdobím. Tak to funguje v bankách. Když pošleš peníze se špatným nebo žádným var. symbolem (neví od koho jsou), nejsou přičteny k tvému účtu (nebo úvěru) a tvz. „visí“ ve vzduchu a čekají na přesunutí na účet, na který měly „přiletět“. Snad jsem to vysvětlila pochopitelně. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.2.11 14:18

to mě měla přihlásit účetní a neudělala to. Nám to bylo na sociálce vysvětleno takhle. Prostě že když jim přijde něco navíc, že neřeší proč. Já bych to taky neřešila kdyby mi někdo poslal na účet peníze jen tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
9.2.11 15:23

tak mi prave presunuli kontrolu ze 14. na 15. tak si pockam o den dyl :-D achjo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
9.2.11 17:57

denina to vysvětlila dobře, úřednice sociálky nemůže přijmout přihlášku za zaměstnance zpětně, i když platby zaměstnavatel odváděl. ale možná by toto šlo napravit při zahájení mimořádné kontroly od sociálky, při kontrole, která běžně bývá co dva roky, se toto nějak napravuje, jen netuším jak. a pak jak už jsem psala, existuje druhá možnost, vyčíslit škodu (neproplacená nemocenská apod.), toto pořadovat písemně po provinělé účetní a to to předá svojí pojišťovně (pojištění odpovědnosti za škody), pojišťovna v takových případech proplácí 90% škody. Ale začala bych tím, že bych se znovu přeptala na sociálce, jestli existuje nějaké možnost nápravy, přecejenom jde jen o adminitrativní chybu a vzniklá škoda bude v desítkách tisíc, nejde o jednu neschopenku, ale v budoucnu o mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
9.2.11 19:15

Chuděro.To u nás je doktorka jen pátek a uterý tak snad mě jí měnit nebudou .Na mě jde nějaká nervozita.Už abych to měla za sebou a byla doma se štastným výsledkem. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
9.2.11 19:49
kralicinka1 píše:
Chuděro.To u nás je doktorka jen pátek a uterý tak snad mě jí měnit nebudou .Na mě jde nějaká nervozita.Už abych to měla za sebou a byla doma se štastným výsledkem. :twisted:

u nas PO,UT,ST a mela jsem jit v PO v 16,00 ale prej bude zasedani LK tak volali a chteli mi to o tyden posunout, tak jsem rikala, ze jsme tehotna a ze bych teda rada driv, ze uz to bude 8tt tak mi navrhla utery rano… nastesti deda pohlida… jinak nevim s malou byhc nemohla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
9.2.11 20:01

Tak aspon že to nebude celý týden.To bych teda ráda nebyla. :twisted: Demino já bych se teda obrátila na tu práci - aby to napravili tam.Jde fakt o dost peněz. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.2.11 22:30

Leona_K:Dneska jsem na té sociálce byla a z paní pracovnice vypadlo, že neví, jestli mi má vůbec věřit, že jsem tam ten rok a půl pracovala, že je to všechno nějaké podežřelé :zed: že prý to půjde k prošetření a vyhrožovala pokutou a že je naše účetní absolutně neschopná. Zítra tam manžel zajde a snad se dozví něco pozitivního. Kdyby oni rozhodli, že se jedná o nějaký podvod, i když sem v práci dělala jako ta kráva i o víkendech a někdy i 18 hodin v kuse, tak bych nedostala z nemocenské ani korunu a na mateřskou bych asi také mohla zapomenout, protože se usnasli na tom, že sem vlastně nepracovala, tak těch 270 hodin odpracovaných taky mít nemůžu. Ach jo :-( samý starosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
9.2.11 23:12

Ahojky těhulky :o) Jsem Vás objevila a ráda bych se k Vám přidala. Jsem poprvé těhotná. Jsem z Brna. A termín porodu máme 7.9.2011. Na kontrolu jdu „až“ 24.2. Nemůžu se dočkat. Jeden ultrazvuk mi už byl dělán - to jsem byla v 7+5 tt a bylo to úžasný. Říkám si, že teď by na tom ultrazvuku mohlo toho být vidět více, když jdu po tak dlouhé době :o) Byly mi dělány krevní testy a testy moči. Kdy se dělají nějaké další vyšetření? Děkuji a budu ráda, když si tu s Vámi budu moci vyměňovat zážitky :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
10.2.11 01:42

Holky, tak sem si četla na internetu a co vy říkáte na porodné, keré naši politici zavedli na letošní rok? Já sem počítala s tím, že za těch 13 tisíc by mohl bejt kočárek, postýlka, autosedačka. No, a nakonec nic nedostanu, protože máme s manželem větší příjem než 16 500,– já bych do toho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
10.2.11 07:19

Efulko, gratuluju a vítej!

Deni, mně zrušení porodného nevadí. Já jsem pro, ať rodiny s více dětmi stát podporuje raději dlouhodobě např. vyšší slevou na dani :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
10.2.11 08:51

Dobré ráno :-) ,
Denino, to je fakt situace s tou sociálkou! :evil: A ještě že je v tom zamíchaná rodina, to musí být nepříjemné.
Porodné bylo příjemnou finanční injekcí, škoda že už není… pokud stát podpoří rodiny jinak, tak to bude super, ale vzhledem k nynější situaci a šetření tomu moc nevěřím.
Efulko, vítej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
10.2.11 09:10
Denino píše:
Holky, tak sem si četla na internetu a co vy říkáte na porodné, keré naši politici zavedli na letošní rok? Já sem počítala s tím, že za těch 13 tisíc by mohl bejt kočárek, postýlka, autosedačka. No, a nakonec nic nedostanu, protože máme s manželem větší příjem než 16 500,– já bych do toho :zed:

Ja to povazuji za velice rozumne rozhodnuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
10.2.11 11:17

Moc se mi líbí, jak tam máte dole ten „metřík“ do narození miminka.. snad se mi poštěstí na to také přijít :)
Ještě trošku bojuji s vložením fotečky do profilu? Nebyla by malá nápověda? :)

""http://lmtf.lilypie.com/A846p1.png:http://lmtf.lilypie.com/A846p1.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital