Poradna duly
Jana Čurdová
Apů, mám metřík v podpisu, dnes jsem 10+3 ![]()
Ra-du, tak hlavněže to s tetou dobře dopadlo, ale ta doktorka teda byla monstrum
![]()
Lily-d, 3 utz by měly být zdarma a když chceš navíc, tak holt někteří doktoři vyžadujou peníze navíc. Ale 3000,– mi teda přijde dost ![]()
Ahojka,
jsem dost zvědavá co Ra-du na dnešním UTZ. ![]()
Lily-d, mě se to zdá tedy také dost peněz. Já už jsem na 3 UTZ byla a poslední určitě nebyli.
A všechny zadarmo. Asi co doktor to jiný názor. ![]()
Jinak já byla dnes na KO. Akorát jsem dostala průkazku, zvážili mě, změřili tlak a prohmátl mě. Za 14 dní jdu na UTZ ve 13tt. Tak snad bude vše OK. ![]()
Ahojky holky ![]()
Já to teď měla takové složitější, proto jsem se neozývala
Ve čtvrtek jsem začala růžově špinit, tak jsem raději šla do nemocnice. Tam mi bylo řečeno, že krvácení je jen z čípku, že hrdlo je uzavřené. Na ultrazvuku byl gestační váček 4,6mm. Druhý den jsem měla jít na kontrolu k doktorovi. V pátek mi řekl, že je váček velký jen 5-6mm, že už se tak 10 dní nevyvíjí. Měla jsem přijít dneska s tím, že to nejspíš dáme pryč
Byly to strašné nervy ![]()
Dneska na kontrole řekl, že bere vše zpět. Gestační váček je veliký už 11mm a je v něm i žloutkový, který má 3mm
Je to strašná úleva ![]()
Ahojky, ty peníze se mi zdá taky dost, já u svého bívalého doktora měla 3 ultrazvuky a to sem nebyla ani ve 3 měsíci. U tohodle doktora zatím nevím. Za týden už jdu na kontrolu, tak se moc těšim
jen nevím, jak s příští kontrolou. Jestli mě objedná až za měsíc, mohu si říct, že bych chtěla dřív? Naposledny když mě poslal za měswíc, tak na kontrole zjistil, že je miminko už 14 dní mrtvé. Tak se bojím aby nebyla zase nějaká komplikace.
Tady je úplná ultrazvuková mánie ![]()
Leni fajn, že to dobře dopadlo a kdyby byl nedělal ultrazvuk, který ještě navíc blbě interpretoval, tak by ses nemusela tolik nervovat.
Deni v začátcích těhotenství se stejně nedá nic moc dělat. Co se má stát, to se stane, bez ohledu na ultrazvuk. Držím palce, aby ti to tentokrát vyšlo ![]()
Luci80, díky. Jsem děsně ráda, že to dopadlo ok a dnes už je mi aj líp - ten hroznej zážitek jsem zaspala.
Vladi, já vůbec nevím, kdo má dnes ultrazvuk, já určitě ne, já jdu podobně jako ty až za 14dní na UZ ve 13.týdnu, kde sledují i tu nosní kůstku a šíjové projasnění… A gratulace k průkazce
. Stejně to děsně letí! Já jsem dnes 10+5! Konec 11.týdne!
LeniD, to jsou zprávy: a těch změn: je do ok, není to ok, musí pryč, zůstane, kde je, protože se vyvíjí v pořádku… Přeju pevné nervy!!! Drž se!
Lily-d, mě tedy 3000kč za nadstandardní péči v těhu přijde hodně, zvlášť když není ani pořádně řečeno, co v tom všechno je! Můj dr chce 2tis, ale je v tom třeba i ta genetika, co se běžně doplácí, ve 13.týdnu. A to já teda všechno podstupuju, páč mám bohužel už nějaký věk! A mám mobilní telefon na dr a můžu s ním všechno konzultovat, což jsem v minulém těhotenství fakt 1× využila a dost mi to pomohlo. Ale třeba fotky na flashku nahraje všem holkám zadara, i když nedoplácí nic a můžou přijít na uz i s manželem taky zadarmo.
Holky, aktualizovaná tabulka je tu
Je možné, že jsem něco přehlédla, tak jestli bude někomu něco chybět, písněte ![]()
já vím, že co se má stát to se stane, ale tenkrát, kdyby mě poslali na kontrolu za 14 dní a né za měsíc, tak by z toho nemuseli pak být tak vélké komplikace
No právě, zdá se mi to taky hodně ty 3000,– … bohužel doktor, kterého jsem si vyhlídla, nebere nové pacientky, takže jsem u něj zůstala.
rozumbrada
To jo, ty 3 ultrazvuky jsou v té základní péči. Jen se mi zdálo, že je to málo, první proběhl už teď, v necelém 7. týdnu a další má být až snad ve 20.týdnu, to se mi zdá dost velká pauza mezi tím.
denino
já se právě taky bojím po tom minulém nepovedeném. Tím spíš, že vlastně mezitím od potratu neproběhla žádná menstruace, takže je to asi o dost rizikovější teď. Ale kvůli věku mám taky doporučení na genetiku (to jsem ani nevěděla, že se tam platí). Tak si právě říkám, že když jdu tam, nemám zapotřebí ještě platit takhle drahý nadstandard… a jak píše **rozumbrada ** - co se má stát, tak se stane.
LeniD tak super, že je všechno v pořádku. Ale ty nervy musely být hrozné.
No právě, zdá se mi to taky hodně ty 3000,– … bohužel doktor, kterého jsem si vyhlídla, nebere nové pacientky, takže jsem u něj zůstala.
rozumbrada
To jo, ty 3 ultrazvuky jsou v té základní péči. Jen se mi zdálo, že je to málo, první proběhl už teď, v necelém 7. týdnu a další má být až snad ve 20.týdnu, to se mi zdá dost velká pauza mezi tím.
denino
já se právě taky bojím po tom minulém nepovedeném. Tím spíš, že vlastně mezitím od potratu neproběhla žádná menstruace, takže je to asi o dost rizikovější teď. Ale kvůli věku mám taky doporučení na genetiku (to jsem ani nevěděla, že se tam platí). Tak si právě říkám, že když jdu tam, nemám zapotřebí ještě platit takhle drahý nadstandard… a jak píše **rozumbrada ** - co se má stát, tak se stane.
LeniD tak super, že je všechno v pořádku. Ale ty nervy musely být hrozné.
Holky, já jdu taky na další kontrolu + utz až po 6 týdnech, byla jsem poprvé 11.ledna a protože už bušilo srdíčko, tak mně doktor řekl, že další kontrola bude za 5 týdnů, což je příští týden. Jenže zrovna jsou v Plzni jarní prázdniny a doktor má celej týden dovolenou, tak jdu až 22.2. To čekání je hrozný, ale věřím, že je všechno, jak má být.
Takže já vyfasuju průkazku až ve 13.týdnu a zároveň mi bude dělat i NT screening.
A pak už bych měla chodit na kontrolu každej měsíc.
Příspěvek upraven 08.02.11 v 13:55
Ra-du, jsem to ale popleta. ![]()
LeniD, jéééé hlavně že ti to dobře dopadlo.
Ale ty nervy fakt nezávidím. Snad už to bude jen a jen dobré. ![]()
Denino, já tedy jsem po tom potratu docela dost hlídaná. Chodím co 14 dní na KO zatím. Po 12tt, se to snad zklidní a budu chodit už jen 1× měsíčně.
LeniD píše:
Ahojky holky
Já to teď měla takové složitější, proto jsem se neozývalaVe čtvrtek jsem začala růžově špinit, tak jsem raději šla do nemocnice. Tam mi bylo řečeno, že krvácení je jen z čípku, že hrdlo je uzavřené. Na ultrazvuku byl gestační váček 4,6mm. Druhý den jsem měla jít na kontrolu k doktorovi. V pátek mi řekl, že je váček velký jen 5-6mm, že už se tak 10 dní nevyvíjí. Měla jsem přijít dneska s tím, že to nejspíš dáme pryč
Byly to strašné nervy
Dneska na kontrole řekl, že bere vše zpět. Gestační váček je veliký už 11mm a je v něm i žloutkový, který má 3mmJe to strašná úleva
Lenid, tak to je super, že je všechno, jak má být.
Ty nervy musely být fakt hrozné
Hlavně, ať už je všechno v pořádku a miminko jen roste ![]()