Září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5331
23.2.11 10:55

Rozumbrado - Tak já jdu spát uplně vyřízená,jenže každou noc se vstává bud k jednomu nebo druhému a ne zrovna na chvilku.Takže mě to probere a třeba 2 hodiny taky nemůžu usnout. :twisted: Dneska Marta spinkal celou noc.Zato Honzík hrozně kašlal.Od 2 jsem byla vzhůru a poslouchla jestli se nedusí. :nevim: Protože to měl fakt hodně..Dala jsem mu na kašel a dneska ho Honza vzal na kontrolu.Tak má po hodně dlouhé době antibiotika.No jsem ráda že je zaléčený, protože jsem měla strach jestli to třeba nemá laringitidu:Kašlal tak divně.Samozřejmě jsem ospalá. :mrgreen:

Radu to je super.Moc gratuluju. :srdce:

Heomapatiklům moc nevěřím.Zatím se mi neosvědčily.Já spíš třeba bylinkové čajíky jako heřmánek..lipový..

Andule - hnusné sny mám v těhu taky.Ty jsou jsou takové o hodně živější.
Já jsem unavená hrozně ale jak jsem zvyklá k nim pořád vstávat tak ten spánek stojí za prd.a KDYŽ SE STANE ŽE OBA NÁHODOU SPÍ CELOU NOC TAK SE BUDÍM PREVENTIVNĚ. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17258
23.2.11 11:08
Denino píše:
Zdravím, dneska jsem byla u svhéo doktora a napsal mi Utrogestan, o tom už jsem slyšela a proti krvácení mi napsal Ascorutin. Brala jste ho nějaká v těhotenství? Protože v příbalovém létáku je že se přípravek v těhotenství nesmí užívat :nevim: tak aby nebylo něco špatně. Jinak za týden se mám dojít ukázat

Deni, to píšou téměř u všech prášků, že se v těhu nesmí, ale toho Ascorutinu se neboj, pomáhá zastavit krvácení a předepisují ho skoro vždy, když je nějaký špinění. Držím palce, aby bylo všechno v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17258
23.2.11 11:12

Ra-du, gratuluju ke kontrole :kytka:
Jinak já teď spím i docela dobře, ale minulej týden to byl děs, vždycky jsem se tak okolo 3-4 ráno vzbudila, a pak nemohla vůbec zabrat. Třeba do půl 6 jsem čuměla do zdi, a pak akorát usla těsně předtím, než jsem měla vstávat, takže jsem byla ráno jak po flámu :cert: :-P
Holt, jak člověk jde v noci čůrat, tak se probere, a pak to nějak nejde usnout tak lehce. Já jsem před těhu vůbec v noci chodit čůrat nechodila, takže tohle je pro mě novinka :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.2.11 11:36

krali, jo, to určitě k tomu taky přispívá, Pavlínka se občas budí kolem 5h na mlíko nebo jen tak, a i když se nevzbudí, tak stejně čumákuju po hodinách a nadávám si, že nespím.
Zkusím meduňkový čaj na noc. Večer problém nemám, to usnu ve vteřině.

Sny - mně se dneska zdálo, že mi vrtal zuby doktor Cvach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.11 13:38

Ahoj holky, zdravím i nově příchozí a gratuluju k úspěným kontrolám a ultrazvukům :-) jen jsem to tu prolítla, nějak nestíhám všechno číst :-) Ale co tak koukám, nejsem s těma nevolnostma jediná, buď je mi špatně z hladu a nebo zase je mi těžko po jídle, i když toho sním málo.
Měla jste některá v předchozím těhotenství horečky? Mně přepadla nějaká viróza nebo co a dva dny jsem měla teplotu nad 38. Někde jsem četla, že teplota může poškodit plod, tak mám trochu strach :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
23.2.11 13:53

Lily nad 38 by se měl brát paralen.Horečku jsem v těhu neměla:zima je mi ale pořád. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.11 13:57

kracilinka1
no já se snažila právě všemožně jinak, bez léků. No budu doufat, že to bude OK. Doktorovi to pak řeknu až půjdu na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.2.11 14:25

lily tan paralen si u teplot nad 38C radši vem. Myslím, že je to menší riziko. Vysoké teploty opravdu můžou škodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
23.2.11 19:34

Ahojky holky, která jste byla na tom NT screeningu v prvním trimestru.. Chňápete ty hodnoty, co Vám vyšly? :)
Já koukám na výsledky.. Vše je OK - takže výsledek negativní :) jsem šťastná jako blecha.. jen bych ráda věděla co je třeba Papp –A? Nevíte? Si to googlim a našla jsem, že hraniční hodnota je 0,4 MoM.. a já mám 0,46 MoM - to by tedy znamenalo, že se blížím k dolní hranici.. Jsem z toho trocha vyjukaná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.2.11 19:46

Efulko, to je specifická bílkovina. To se neposuzuje takhle jednotlivě (navíc sis to stejně vyložila blbě, riziko je při nižší hodnotě než 0,4, ne při vyšší). Je na to speciální program, kde se zadají hodnoty z krevního odběru, hodnota NT, věk matky, přesná délka těhotenství a propočítá se to komplexně - vyjde z toho nějaké číslo a teprve to číslo je rozhodující pro riziko vývojové vady. Je to věda :nevim: vyjukaná nebuď a už to neřeš, ten screening je docela přesný :-) takže gratuluju k dobrému výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
23.2.11 19:57

Moc děkuji za vysvětlení a podporu :) člověk se v těch číslech moc nevyzná a docela lehce se vyplaší.. jinak riziko mi vyšlo 1:9700.
Jinak samotný ultrazvuk byl úúúžasný :) vidět takto perfektně popsané mimi.. paní doktorka mi je ukázala podrobně od uší, nosní kůstky přes prstíčky, srdíčko.. Byla jsem naprosto unešená.. a jak se to prdě malý hýbalo a mávalo nám :)
Přidávám fotečku z dnešního UTZ.

Jinak přeji všem maminkám, aby si UTZ také tak užily a vše jim vyšlo co nejlépe!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
23.2.11 20:10

Efulko- gratuluju.Myslím že výsledek máš pěkný. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
23.2.11 20:50

Efulko, velká gratulace :kytka: Buď ráda, že to vyšlo dobře a neřeš věci, kterým stejně nemáš bez delšího studia moc šancí porozumět.

Je, a kdo další má zítra kontroly? Mě přišlo minulý týden, že tenhle týden jdem skoro všechny - tak holky,myslím na vás!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
23.2.11 20:56

Ra-du ja jdu na NT v patek tak doufam ze to bude ok a ty si byla v brne kde ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
23.2.11 21:08

Já jsem byla v Prenatalu na Veveří.. u doktorky Doubkové. Byla mooc hodná a všechno mi pěkně na ultrazvuku popsala.
Ty jdeš kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital