Září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17258
26.2.11 22:01
Sabrine píše:
Ahojky holky mužu se přidat máme termín 1.září máme za sebou 1.screening a testíky nám vyšly negativně tak jsem ráda.Koukám,že už některá čekáte druhýho i třetího mimíska tohle je naše první :dance: :dance:

Ahoj Sabrine, vítej :mavam:
Jinak já taky čekám první miminko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
26.2.11 23:14

Ahojky, já jdu na ten screnning v pondělí a jdu jen proto, že to mám zadarmo a že uvidím prcka, ale jinak bych nešla, kdysi to nebylo a žilo se a bylo dost zdravých dětí a ty tripple testy… jak už tady kdesi holky psali by měli zakázat a nebo nedělat… jsou věčně falešné a jen pak maminy mají strach a čekají na plodovku, která na 90% vždy vyjde v poho, ale ohrožuje mimíska… Nechápu, všude o tom píšou, že je to falešné, ale prostě co s tím, když chcete, choďte… Já to odsuzují :((
Jak jsem četla články, taky byly maminy, kterým vyšly špatné výsledky, ale vzali to tak jak to vzaly (většinou se jedná o věřící) a narodili se jim zdravé děti a to jich dr. přemlouval na potrat… takže kde žijem, pak se nemáme divit, že se usmrtí tolik dětí a přitom by mohly být zdravé a lítat mezi námi a hrát si… je mi z toho do breku …
Jak doktoři - ti fakt dobří, říkají… Pokud je něco špatně, mimísek sám umře, nebo odejde…
Nevím, ale naše ročníky, i dřívější, pozdější… v okolí jsem nikoho neznala co by měl nějaký problém, to jen teď…
Bylo nás tolik, a všichni zdraví, teď miminka umírají díky matkám…
Každého je to názor, ale už mě to někdy štve… :cert:

Já nebudu chodit na žádné vyšetření, prostě se zadařilo, za pár týdnu porodím a prostě věřím, že vše je OK… To, že se člověk nervuje spíš drobkovi nepomáhá, ale škodí.. By jsme se měli těšit a radovat a čekat, jak se ukáže na svět… Nic víc. Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
26.2.11 23:39

Modelis - ono na ten tripple test nemusíš.. Doktor by ti ho měl ale nabídnout a ty ho samozřejmě odmítnou můžeš..
Já na ně půjdu, snad dopadnou dobře jako ty v prvním trimestru.. Je to každého svobodná vůle.
Jako pokud by se mělo z nějakých testů odhalit, že by se mělo narodit postižené miminko, asi bych na to neměla je porodit s tím, že by celý život trpělo a my s ním.. Bohužel se to stává a takové děti se rodí :( Záleží na rodičích, jak se k tomu postaví.
Myslím, že hodně napoví i velký UTZ ve 20. tt.
No, ale to předbíhám.. :)
Doufám, že nám všem dopadne všechno tak jak má :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
27.2.11 07:46

Modelis tos podala dost zjednodušeně. Postižené děti se rodí, dnes víc než dřív, protože se věk matek posunul cca o 10 let dozadu. Najdi si graf, jak riziko Downova syndromu po třicítce prudce vzrůstá. Navíc s rozvinutím průmyslu se obrovsky zvýšila koncentrace škodlivin - karcinogenů ve všem kolem nás - vzduch, jídlo, voda. Že ve tvém okolí nikdo tu smůlu neměl neznamená, že to neexistuje. Kde se pak vzaly ty děti v pečovatelských ústavech? (Kolik jich tam asi je?) A kdo se chlubí tím, že šel v 5.měsíci na přerušení kvůli Downovu syndromu? To není věc, o které by normální ženská kdákala na netu. Zato napsat, že amnio dopadla dobře, je mnohem snazší, ale to přece neznamená, že to byl teda zbytečný zákrok.
A že 90% amniocentéz vyjde negativně sis vycucala z prstu předpokládám.

Dobré ráno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
27.2.11 08:23
rozumbrada píše:
Modelis tos podala dost zjednodušeně. Postižené děti se rodí, dnes víc než dřív, protože se věk matek posunul cca o 10 let dozadu. Najdi si graf, jak riziko Downova syndromu po třicítce prudce vzrůstá. Navíc s rozvinutím průmyslu se obrovsky zvýšila koncentrace škodlivin - karcinogenů ve všem kolem nás - vzduch, jídlo, voda. Že ve tvém okolí nikdo tu smůlu neměl neznamená, že to neexistuje. Kde se pak vzaly ty děti v pečovatelských ústavech? (Kolik jich tam asi je?) A kdo se chlubí tím, že šel v 5.měsíci na přerušení kvůli Downovu syndromu? To není věc, o které by normální ženská kdákala na netu. Zato napsat, že amnio dopadla dobře, je mnohem snazší, ale to přece neznamená, že to byl teda zbytečný zákrok.
A že 90% amniocentéz vyjde negativně sis vycucala z prstu předpokládám.Dobré ráno :wink:

Když se mnrkneš na net a zadáš tam tripple test, najede Ti několik odkazů, viz tady ten - http://www.modrykonik.cz/…ripple-test/?…
Někde je i odborný článek… Neříkám, choďte si na ty testy, co je mi po tom, ale pak se jen zbytečně nervujete a jak tam jedna nebo více mamin píšou, vyšlo jim vše OK a stejně se narodilo dítě postižené…
Já jsem i proti cukrovce, jak se musí vypít ten blivajz.. cukrovka jde zjistit jen z krve a nemusí maminy tak trápit.. aspoň, že to není povinné, bych se zbláznila…
Já co žiju, opravdu v okolí jsem nezaznamenala nějaké větší problémy, jen možná do školky chodila jedna co byla zaostalá a šla až o rok pozdějí, ale NIKDY jsem nikoho neviděla a to na vesnicích se roznese vše.. I s mamkou jsme se bavili, že ani ty náhlé smrti dětí nebyly, až teď je toho hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
27.2.11 08:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
27.2.11 09:30

ahoj holky no MM slibil že to nejak uděla, ja si pujčila už litr od kamarádky na jídlo, takže tak. MM nedostal 4 měsíce ani korunu zaplacenou na fakturách, dal to ted k soudu, takže hypoteka, všechny splatky, vše stojí, tak proto ted řeším peníze, nikdy to tak nebylo a mě stát nedá ani korunu :( protože na danovým přiznání má tolik že by nám měli ještě asi i brát, ale že ty peníze nevidí a možná neuvidí nikoho nezajímá, hlavně že má vypsanou fakturu a musí ji zdanit. No bordel proste tadyk. Kamarádka mi radila něco na sociálku tak to půjdu zkusit.

Jinak mě dr. řekl že kdyz NT bude dobrý tak triply ani dělat nebude, že je to tak nespolehlivý že už to tam nedělaji, jen těm kdo na ten NT nejde, a pak většina že skončí na plodovce, takže já triply mit asi nebudu vůbec.
Jinak je to jen krev, utz ne.

Dnes jdu dělat kralika s červenym zelím a knedlou mnam :D včera bylo knedlo vepřo zelo a pak ještě ty tvarohový knedlík, ale to je recept, že za 10 min. to bylo hotové a mohlo se mastit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
27.2.11 09:33

To já jsem ráda, že věda a medicína pokročila tolik, že mi nabízí vyšetření, která můžou odhalit postižené mimí. chodím na testy co nejdřív, jsem rozhodnutá, že kdyby se postižení potvrdilo, na potrat půjdu, jsem matka, za svoje dítě jsem zodpovědná, a jsem ráda za tu šanci sama si o tom na základě zjištěných informací rozhodnout. jsem realista, vím moc dobře, jak by bylo těžký starat se o postižený dítě. do ústavu bych ho neuměla dát, takže by se nám život od základu změnil, a změnil by se i mému staršímu dítěti, a to bych nerada. každé takové vyšetření vítám, zprvu je nepřesné, ale odběr vody či klků to zpřesní. Před vyšetřením se nestresuju, jsem optimista, spíš mě pak uklidní, že je vše OK, je to pro mě lepší, než celý těhu žít v úplné nejistotě. Asi na to taky koukám jinak, je mi 34…
každopádně rozhodnutí nechat si postižený mimí neodsuzuju, spíš obdivuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
27.2.11 09:34

Sebrina mám syna Danielka 06, taky sem krvácela, v 15tt zánět močáku, krvácení, naštěstí pomohly brusinky. no pořád něco. 08/09 revize v 9tt
no a ted si to zase užívám, krvácení, žaludek zlobil teda ukrutně. a do toho zjistili štítnou žlázu zvýšenou :(

Zítra ráno budu znovu volat na tu štítku jestli nemůžu jit dřív, jestli to opravdu stačí až za ten tyden. Snad už to tam někdo vezme. večer mám většinou 3 kila nahoře ale ráno sem zase na svém 65kg :( :pocitac: Tolik let sem bojovala s váhou a ted zuřím že nemůžu přibrat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
27.2.11 09:54
modelis píše:
Ahojky, já jdu na ten screnning v pondělí a jdu jen proto, že to mám zadarmo a že uvidím prcka

Ale to přece nejdeš na žádný falešně pozitivní tripple test, ale na měření NT + odběr HCG a PAPP. Což je neinvazivní a spolehlivé vyšetření, po kterém tripple test není třeba dělat.

Test na cukrovku - to je zas trochu o něčem jiném. I když se neudělá test, dá se to zjistit každý měsíc z moči a i když se event. zanedbá těhotenská cukrovka a zjistí se pozdě, je poměrně velká šance, že se za určitých opatření dítě narodí v pořádku nebo jen s malými komplikacemi. Zas o tolik tam nejde. Downův syndrom je ale definitivní postižení na celý život.

Člověk by neměl být ze všeho připosraný předem, na druhou stranu když se něco dá ohlídat, proč to neudělat.

Nicol, co je to MM? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
27.2.11 10:04

:) MM = Manžel :)

no kéž by mě opustil strach. ale takové sny co mám poslední dva dny to je děs, včera jsem porodila aby něco zkontrolovaly a pak mi mimčo s placentou zase vrátili do břicha že všecko dobrý :D

a dnes mě stále pronásledoval soused a chtěl mě zabít, celou noc sem běhala skákala přes ploty do zahrad a hledala pomoc…no hrůza, a vše tak živé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
27.2.11 10:25

juchu nazdárek :mavam:
ja v patek NT tedy zatim ultrazvuk OK a jeste krev ale snad to bude dobry ale je toteda zažitek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
27.2.11 11:21

zajímalo by mě co ty sny znamenají, ale já se jimi uklidnuji, že mi miminko posílá zprávy „maminko neboj jsem v pořádku“, všechny sny dopadnou dobře :)

Už mi nějak neroste břicho, se to uplně zastavilo, jen občas pálí žáha. Máte pořád příznaky těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
27.2.11 11:40

sabrine, ahoj! Vítej! máš stejný termín porodu jako já!

krali, super, že Honzíkovi je líp a můžete ven! Snad i u vás je ttak slunečno jako tady, medvídek chce být venku skoro pořád, no, zlatá babi, fakt to dává a je s ní venku, jak si malá přeje.

modelis, já myslím, že každý nechť se zařídí, jak mu jeho srdce a rozum káží. Myslím, že postižené děti se rodily a rodí, jen dnes je to riziko maličko větší, protože životní prostředí je o dost horší, potraviny jsou různě geneticky upravované, maso plné hormonů a antibiotik, věk matek je o dost vyšší než třeba před dvaceti, třiceti lety… Kdo si je jistý, že by zvládl postižené dítě, nechť testy nepodstupuje, kdo chce alespoň něco vědět, když už má tu možnost, ať se podle toho zařídí. Že NT je přesnější vyšetření než tripple testy, to tak prostě je.

Jinak si myslím, že hodně záleží i na přístupu doktora. Můj dr třeba ten OGGT navrhuje jen těhulím, co jim vyjde vysoký cukr z krve a to opakovaně, po dvou odběrech, jinak ne. Stejně tak neposílá na odběr plodovky všechny holky nad 35, ale pěkně jim udělá NT, další vyšetření a řekne všechna pro a proti…

Moje nemoc pomalu ustupuje, je mi mnohem líp, především díky tomu, že jsem včera celý den a dnešní dopo mohla proležet! Včera jsem tedy uvařila oběd (rýže, krůtí kousky, červená řepa) a večer vykoupala a uložila medvěda a teď jdu zas uvařit (ryby, brambory, mrkev a hrášek). Tedy proti vašim lahůdkám dost nuda asi, ale vařím na jistotu: to, co medvěd sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
27.2.11 12:22

Ahojky, pěkné poledne přeji :)
Nicollka - tak to je fajn, že penízky seženete, opravdu je to zážitek, máš se na co těšit. Jinak máš tedy dobré sny :D Já zatím takovéto nemám.. ale prý je to normální, že se takové sny zdávájí.
S váhou jsem na tom podobně jako ty. Když jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem měla 66 kilo (bylo po vánocích, tak jsem měla nějaká kila nahoře a byla rozhodlá, že něco půjde dolů, což teď asi těžko půjde:D ). Teď mám, když se ráno zvážím 67 kg. Ale když se vážím večer, tak se dostávám na závratných skoro 70 kg :D. Ale pak jdu za noc třikrát na malou a kila jsou pryč :).
Jestli nemáš zatím žádná kilečka nahoře, tak není proč se trápit, v prvním trimestru se až tak nenabírá, to vše začne, neboj :)

Markí, gratulace k negativním NT+ :) Krev určitě dopadne dobře.

My dnes budeme mít takový lehčí oběd :) těstoviny a kuřecí maso se zeleninou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí