Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj.Tak to vypadá,že ti Martínci jsou asi všichni hodný.
My už se umíme přetočit ze zádíček na bříško doleva i doprava,pořád se snaží když ho chovám sednout a když mu to nechci dovolit,tak se vzteká.Pár dní se snaží strkat kolínka pod sebe,ale zatím mu to nejde…Vážíme 7,5 kg a jsme pěkný jedlíci.Večer spapáme půl mističky kaše.Copak umíte vy? ![]()
No mě se začal přetáčet na bříško už v polovině čtvrtého měsíce /přesně 15.1./ , jenže trouba ještě neuměl pořádně pást koníčky, tak mu ty ručičky lítaly všudemožně a hned brečel, trvalo tak dva týdny než se to naučil. To jsem musela sedět u něj a držet mu ty ruce, jak je má mít. A stejně pokaždé, sotva jsem ho kamkoliv položila, hned šup a na břicho. Pak na to přišel, najednou byl na břichu a dlouho klid
. Nejdřív to uměl doleva a pak doprava. Teď už se mu občas podaří i zpět na záda. Na zemi cestuje tím, že se otáčí jak vrtule, anebo couvá tím, že se odráží rukama. Na kolínka se pokouší jen posledních pár dnů, asi tak jako vy. Já od začátku nekojila, takže už měsíc papáme příkrmy v poledne a teď jsme začali jablíčka odpoledne. Večer ještě necháváme mlíčko. Kolik přesně váží nevím, jdeme k doktorce až 31.3., ale tipuju něco málo přes 7kg, 68cm.Jinak spí celou noc a vstává kolem sedmé, to se nají a pokračuje tak do devíti, desíti… Máme to ale šikovné kluky
Chystáme se chodit plavat. Co Vy?
Tak to my to s tím spaním teď máme horší.Tak do čtyř měsíců mi spal osm hodin v kuse pak se napil a ještě dospal tak tři hoďky.Teď poslední dobou je to nějaký divný,jestli zuby nebo co,to nevím.Vydrží spát od sedmi do dvou,pak kojení a potom v pět a úplně vstáváme kolem šestý.Já vám tak závidím…Pořád si na to nemůžu zvyknout,když mě hned z kraje nechal spát…ach jo..Na plavání se taky chystám,ale musím tam cinknout.Chtěla by jsem tak za měsíc za dva,až bude lepší počasí…On Martínek je takovej malej hastrmánek.Vodu doslova zbožňuje,hlavně když má plnou vanu a je potopenej až po krk… ![]()
Ono s tím spaním to není pokaždý tak, ale většinou ano. Máme spíš trochu problémy s usínáním večer. To kolikrát vydrží až do půlnoci. Vždycky tak po jedenácté dostane ještě flašku a pak zalehne. Dnes ale usnul už brzo, hned po koupání, tak v osm? Tak to asi bude ráno taky dřív vstávat. Ony ty nekojené děti většinou spí déle, tak to je takové štěstí v neštěstí. Asi jediné. JO, vlastně, si nemusím dávat pozor na to co jím… Ale když si vzpomenu na ty začátky, to byl mazec. Asi měsíc jsem se snažila kojit, ale mlíka bylo málo, tak vždycky ještě dokrmit stříkačkami. Pak jsem ho ještě musela k tomu pokaždé zvážit, protože začal přibírat až moc. A to všechno po 2-3 hodinách ve dne v noci. Pamatuju, že jsem nedělala nic jiného, než jen kolem něj a když usnul, usnula jsem hned taky, každá minuta dobrá
. Teď už je to úplná balada. Martas byl takovej ukňučenej minulý týden, asi tři dny pořád pobrekával a nic mu nebylo dobrý, taky jsem myslela na zoubky, ale pořád nikde nic a pak ho to přešlo. Tak nevím, kdy vyraší, ono je to prý dost rozdílné někomu v 5 a někomu až 11 měsících…
Na plavčo se těším, máme ho kousíček od domu, ale taky jsem tam ještě nebyla se přihlásit, tak snad nás ještě vezmou. Je o to velký zájem. Já chtěla už tak od dubna, to budem mít ukončený 6. měsíc, ale když se to posune, nevadí.
Můžu se zeptat odkud jste?
Trochu jsem si hrála s metříky, kdyby se k nám přidal někdo další, ať si nás nepletou… ![]()
Ahoj.My jsme z Českých Budějovic…Tak to my usínáme už kolem šestý,sedmý…Teď tady do úterý nebudu,jedeme k babičkám,protože nebudeme mít o víkendu doma taťku.Tak až budeme doma napíšu.Mějte se pěkně,papa ![]()
Ahoj! Tak náš malej se přetáčí na levý bok a na břicho, na pravý bok se vůbec nepřetáčí. ![]()
A když je v lehátku tak se někdy zvedá do sedu. Jinak Raďula většinou usíná kolem té 7 hodiny a někdy kolem 8 hodiny. Teď spí celou noc na břiše, radost z toho teda nemám, protože mám strach, že se mu něco stane. Otočím ho na záda a on se hned vrátí zpět na břicho. Budí se tak mezi 12 a 2 hodinou a pak mezi 5 - půl 7. A nejdéle spí asi tak do 8, když už se vzbudí kolem tý 5.
Od 1. měsíce jsme na Sunaru a už papáme i zeleninku a pijeme některé šťávičky.
Ahoj, taky mám kloučka, ale narozeného v říjnu. No a vám všem závidím spaní neb já teď kojím co 2 hodiny v noci. Přetáčaní začal objevovat teď, tak uvidíme jak to bude
Ahoj Malevo, vítáme Tě do klubu. Jsem tady zaregistrovaná asi týden, ale koukala jsem, že v téhle diskuzi se pořád nic nedělo, občas někdo zkusil napsat a žádné reakce, což mi přišlo líto, Ono se sice dá povídat i jinde ale pořád je lepší, když jsou dítka alespoň přibližně stejně stará. Tak jsem to tu zkusila trochu rozhejbat, druhý den se přidala Danuška a teď Ty. Mám radost, snad nám to vydrží.
. S Danuškou jsme dokonce měly úplně stejný metříky, na chlup, i jména, jen stáří se asi o týden lišilo, tak jsem ho včera ještě trochu měnila a přidala fotku. Samotné se mi to pletlo. Se divím, že jsem to zvládla
.
Že to Raďulovi nejde doprava nevadí. Nám to taky trvalo překně dlouho, skoro měsíc (a to říkají, že mezi stranami by neměl být rozestup déle než dva týdny). Už jsem si myslela, že je levičák
. Teď to zvládne i doprava, ale pořád tu levou upřednostňuje, jde mu to tam líp. Ale nemám strach, je to takovej zvědavec, že si určitě sám poradí. Hlavičku přitahoval na zádíčkách už minule u doktorky sám, to bylo koncem ledna, tak se ani nesnažila ho chytat za ruce. Už dvakrát se sesunul z lehátka a málem spadl z postele. Takže je buď připoutaný v lehátku, anebo většinu času na zemi. Jak jsem se dřív bála, že mu bude zima, teď je mi to jedno, hlavně ať nikam nepadá. A je tam spokojený. Máme koberce, tak je to lepší, protože deka už mu nestačí, stejně je za chvíli mimo.
My papáme zeleninku už měsíc i maso, polední mlíčko jsme už vynechali a teď zavádíme odpoledne ovoce, asi tři dny. Jen potrůrka nechce pít. Ani vodu, ani čaj… Pořád zkouším a večer vylejvám ![]()
My už jsme taky vynechali polední mlíčko. Teď se mi vzbudil tak půjdeme papat zeleninku. ![]()
Ahoj Vasinko,
jo spaní, to máme fakt výhodu. Sama jsem noční můra, spát jsem vždycky chodila po půlnoci, ale ráno si ráda pospala. Ono i mé zaměstnání mi to dovolovalo (směny), tak jsem ráda, že malej je v tom asi po mě.
Ale jak jsem tu už psala, je to asi jediná výhoda nekojení. Ty jsi pořád připravena, kdežto malej musí chvíli řvát, než to všechno nachystám, hlavně zezačátku, teď už jsem mnohdy připravena s flaškou taky, protože vím
. Ale i tak občas překvapí a vlastně i teď zase s tím zaváděním příkrmů to máme nějaký rozhozený. A když někam jedeš, nebo jen do města na delší dobu. Musíš mít všechno nádobíčko s sebou. A to nemluvím o tom, o co všechno jsou ty naše děti připraveny. Moc jsem chtěla kojit, ani mě nenapadlo, že bych neměla… no prostě dopadlo to takhle… ![]()
Malevo, my už máme po (dnes poprvé červená řepa), sama ji nejím, ale opět zdlábl všechno, žrout. A ani toho nebylo moc kolem. Jak to děláš, abys neměla ten příkrm všude krom dítěte?
My jsme celí zabalení do plínky hlavně ruce a k tomu bryndák. A stejně…občas prská… ![]()
A kolit Ti toho sní? Já nevím, jestli mu toho nedávám moc…
Já mu dávám mezi 150 - 200 g, někde jsem to vyčetla a dávám mu tam 30 g kuřecího masa. Tak nevím snad to dělám správně. ![]()
Baby, jedem ven, musím na poštu. Tak když tak pozdějc…
Danušce přejeme hezký víkend. ![]()