září/říjen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2139
14.3.09 11:03

brokolička je náš hit, ta mu jede dobře. Oni jsou prý nadýmající jen ty stonky, tak je odkrajuju a vařím jen ty růžičky. Květák mi přijde takový tužší celkově, ale uvidíme, věřím, že projde… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.3.09 11:38

Radýsek měl při narození 2770 g a 48 cm, byl o 14 dní dříve a když nás pouštěli tak měl 2 580 g. Můj první syn se narodil o měsíc dřív a vážil 1 kg 95 a měřil 45 cm, byl 14 dní v inkábátoru a když přibral na 2kg 30 tak nás pustili domů. Teď mu každý hádá o rok víc, je i vyšší než děti v jeho věku. V úterý má narozeniny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.3.09 11:59

To já mám zas pořád strach, aby moc nepřibíral a nebyl z něj míša kulička… :D My jsme ze začátku přibrali 800g jen od propuštění do 14 dnů…Doktorka se na první prohlídce úplně zděsila, tak jsme museli trochu přibrzdit… problém byl v tom, že já nevěděla kolik nakojím a tak asi dokrmovala moc…když on pořád pil, tak co…museli jsme začít vážit.

My už máme po obědě, zase spapáno a zase prděl a tlačil…doufám, že mu to nezůstane do dospělosti..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:06

No my jsme právě byli v nemocnici déle, protože Terezka nepřibýrala vůbec.
Já jsem po císaři vůbec neměla mléko a sestřičky jí nechtěli dávat UM že prej se musí sama přisát aby se mi spustilo mlíko.
No tak chudák malá brečela furt hlady. Až když tam byla na noční jedna hodná sestra tak malou furt dokrmovala, aby přes noc přibrala a my mohli jít domu.
Jinak mě sestry teda dost psychicky odrovnali že jsem myslela že nebudu kojit vůbec.
Můžu vám říct že jsem byla zralá na Bohnice.
Až když jsme byli doma tak se mi spustilo mlíko.

My jsme spapali kaši v půl jedenáctý a už chrníme. Tak květáček bude asi odpolko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:11

Terezka po propuštění z nemocnice taky tak měsíc přibýrala pěkně a pak se to zastavilo.
Z flašky UM nechtěla tak jsem jí to dávala ze lžičky. No a to snědla tak 20-30ml. No byl to boj ze začátku.
Jak jsem se přiblížila s flaškou nebo s dudlíkem tak to byl řev.
No a včera poprvé si vzala z flašky UM tak jsem čuměla. Asi už nemám tolik mlíka.
Dělali jsme zkoušku kojení u dr. ve čtvrtek a vytála jen 60ml z prsa.
Jenže ona hlady nebrečí a to co vypije tak jí stačí.
No ale pak teda vůbec nepřibýrá. Je to furt boj. Hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.3.09 12:16

Malej si taky dal siestu v lehátku… :D Já pak dávám kolem třetí ovocné pyré a přemýšlela jsem, že bych na noc už zkusila nějakou tu kaši. Jen nevím jak to udělat… On pak normálně kolem půl sedmé vypije 210ml mlíka a poslední kolem půlnoci… Když mu dám v sedm, nebo v šest kaši, bude pak chtít to půlnoční mlíko? Kaše víc sytí, ne? Zas aby se pak nezačal budit hlady uprostřed noci…
A jakou kaši dáváte? Mám tu jen nějakou Bio natur rýžovou od Hero (jsme na UM od této značky a jednou ji k němu dávali zdarma), jinak jsem ještě žádnou nekupovala, jen se dívala a nevím jakou, je jich moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:22

Martasajo,já dávám rýžovou banánovou teď. A je to od Hami. Můžeš dát od jaké koliv značky. To nevadí tam se jedná o UM že by se nemělo měnit.
Můžeš koupit rýžovou nemléčnou a míchat mu to s tím UM co mu dáváš.
A nebo můžeš koupit mléčnou a tam už UM mléko je a míchat jí jen s vodou.
Já jsem jí ze začátku nedělala tak hustou aby neměla zácpu.
Ale můžu ti říct že já dávám kaši kolem 8 a půl deváté a malá se mi budí v noci stejně.
Ale myslím že chce jen prso. Tak třeba u vás když nekojíš to bude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.3.09 12:23

Když už začíná pít s flašky, tak přibírat začne. Pomalu si začne zvedat dávky, jak se jí ten žaloudeček bude postupně roztahovat, asi byla zvyklá na míň… Jen škoda, že to asi nejspíš odbourá to kojení… :( My s flaškou neměli problém, spíš z ní až moc hltal, já měla málo mlíka už od začátku, tak byl hladovej… Ale první měsíc jsme dokrmovali stříkačkou (tak to dělali i v porodnici, kde s dokrmy nebyl problém, až na jednu sestru teda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:24

Tak mu kolem půl sedmé udělej kaši a pak ho můžeš dokrmit UM. Já to tak taky dělám. Terezka sní tak 80ml kaše a pak jí dokojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:26

Ještě jsem ti chtěla říct že ty nemléčné kaše se spíš dávají dětem které jsou jen kojené. A do té nemléčné kaše se odstříkává mléko.
Takže spíš kup tu mléčnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:26

Já jsem začínala jen rýžovou kaší bez příchutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.3.09 12:34

Na stejné značce netrvám, to ne. Však už včera jsem přemýšlela, že místo toho našeho UM, koupím třeba Sunar. Ono se totiž dostane koupit jen v DM, nebo Schlecker a tam se mi moc nechtělo a už docházelo. Nakonec jsem se přemluvila s tím, že mu v tom nebudu dělat binec a dobře udělala…měli ho o polovinu levnější… :)

Já spíš nevím jakou co se týče, praktičnosti v přípravě a chuťově pro dítě… A taky samo cenově… Ale ono to asi chce vyzkoušet…

No nic večer zkusím tu, co máme, udělám ji řidší jak říkáš, protože my na zácpy trpíme, navíc bereme železo, který to jen podporuje a uvidím co bude. Každopádně mu před půlnocí to mlíko vnutím, protože žádný vstávání v noci nebude! Bojím se, aby si pak nezvykl…
Nejideálnější by bylo mu tu kaši dát právě až o té půlnoci, ale to mi příjde takový divný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.3.09 12:38

Tu, co mám, je mléčná a bez příchutě… Tak to by šlo…
Uvidím taky co sní… Bude lepší v těch sedm, ať se s tím má čas do spaní srovnat. Přece jen, je to zase něco nového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:50

No o půlnoci bych mu jí asi nedávala to už je moc pozdě.
Já si připravím do flaštičky UM a do toho dám tu kaši pak to protřepu a lžičkou nakrmím. Takže na přípravu to je jednoduché.
A cenově jsou všechny drahý. Od Nestlé po Hami atd. Ale hodně si chválejí nějaké kaše z DM.

A já první den jsem Terezce dala jen 3éml kaše, protože jsem se bála aby jí nebolelo bříško a bylo to v pohodě. A pak jsem jí zvyšovala dávky.

My jsme měli tu tříměsíční koliku tak jsem si 2,5 měsíce vytrpěla ve dne v noci brečení. Tak já jí vše dávám po troškách a pak to zvyšuju.

Taky jsem se bála ale už je to v pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 12:51

Nebo mu zkus udělat jen 20 -30 ml během dne a uvidíš jestli ho bude bolet bříško nebo ne.
Lepší než bys mu to dala večer a plnou porci a pak ti probrečel noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí