září/říjen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2139
12.3.09 13:19

Tak to jsme asi v normě. Máme ty kelímky od Aventu. Sní plnou 180ml. Ale dělám to hustší než jsou kupovaný. Líp se mu to jí…
Tak já valím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.3.09 13:21

Kuř. maso taky přidávám, jen prsa, vařený, ale nevážím… Určitě je to správně… My v jejich věku už byly na omáčkách :D
Ale teď už fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.3.09 16:07

A vaříš mu teda, nekupuješ ty skleničky? Já je koupila jen ze začátku a třeba mu koupím s králíkem, telecím atd. Doma mu většinou dělám s kuřecím masem, mrkev, brambory, brokolice, petržel. Dej mi ještě nějaký tipy. :wink:
A už máte nějaký hrneček? Já jsem založila na miminu diskuzi na téma nekapající hrneček, protože nevím jaký koupit. Po starším synovi mám doma Avent ten střední a ten největší a oba dva tekly. :roll: Jinak láhve na mlíko máme od Aventu a s těma jsem spokojená. :)
Jinak Radýsek měl být až 11.10. ale přišel o 14 dní dřív. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.3.09 16:39

Vařím, kupovala jsem tak první dva týdny, když to jedl tak na počet lžiček. Teď už by mu ty minilahvičky nestačili. A taky to mají moc naředěný a pak mu to pusinkou vytýká ven. Ohledně pestrosti, jsme na tom převážně jako vy. Převládají mrkev, brambory, brokolice, petržel (po té dobře kaká), dávám i rýži, kuřecí maso, zelené fazolky, cuketu, dýni. Zkusila jsem hrášek, ale to ho asi pak bolelo bříško. Ještě máme v plánu květák, ale tyky se obávám, aby nebyl sfouklej, no a dnes jsme zkusili tu červenou řepu+markev+brambora a zatím dobrý… Mám nějaký recepty postahovaný různě po netu, tak Ti je když tak pošlu. KUpuju většinou bio zel., ale když není tak mraženou.
S lahvičkama a hrnečkama taky problém. Máme vše Avent. Lahvičky spokojenost, ale ty hrnečky fakt tečou. Jenže ono to je tím, že on do toho fouká, takže to tím odvzdušňovacím otvorem teče mu do nosu. On mi moc pít nechce a nechtěl ani z lahve, tak nevím, jestli mám ještě vydržet. Vždycky dvakrát potáhne a pak si s tou hubičkou začne hrát… Nevím, jestli to pak nebude stejný i s jiným hrnečkem. Asi bych šla do té zn MAM, tu si tady tak nejvíc chválí…ale ještě jsem se ani nedívala…

Martínek si zase naopak dával načas. Termín jsem měla 21.9. a narodil se 29.9.. 30.9. jsem měla jít na indukci, tak aspoň tak.

Kdy plánujete přejít do sporťáku? Já myslela zak za dva měsíce, jenže dnes se v obchodě začal zvedat i v kočáru(to ještě nedělal), slyšel šrumec kolem sebe, tak aby mu něco neuteklo. Tak nevím, jestli můj předpoklad není přehnaný… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.3.09 17:06

My máme po starším synovi, starší verzi Cross country do Dorjanu a v létě až bude sedět tak budeme mít golfky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.3.09 17:40

My máme Jané slalom 2008 a na jednu stranu se moc těším na sporťák, ale ještě bych si ráda užila té miminkovské verze :D . Ale nachám to na něj.
Koukala jsem na ty hrnečky, to je taky věda 8O . Už ses pro nějaký rozhodla? Já ještě chvíli počkám, když mi ten čaj nepije ani z lahve. Nebo zkusím nějakou tu šťávu… To, že tečou, je myšleno jako že když se otočí dnem vzhůru? Jsem to zkoušela a asi kapka… Hodně jsem viděla na kočárcích ty s těma brčkama, ale zkušenosti bohužel nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.3.09 17:54

Mně se líbí docela tyto a ještě dělají i jiné od této značky http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Náš malej pije z flašky čaj, vodu i šťávičky, dneska vypil šťávička jablko, meduňka, heřmánek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.3.09 18:52

Se máš… Já zkoušela heřmánkovej čaj, fenyklovej, bylinný od Lerosu (ten mi chutná), neslazenej, slazenej, vodu,…a vždycky stejně, vezme to do pusy, potáhne, zarazí se, chvíli přemýšlí, pak se začne uculovat a různě do toho kousat a jazykem honit po pusině… takhle si s tím hraje a nechce to dát z ruky…ale nepije a nepije. Přitom mlíko má v sobě během chvilky…
Zítra zkusím šťávičku. Mám tu nějakou jablko+hrozny od Hami

Malej už spí od pěti, to zas budou min. do desíti oči jak baterky :?

Jak často koupete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1370
12.3.09 18:53

Tesa babuchy vy jedete. Jen pište inspirace na příkrmy však nám to za měsíc taky začne. No jestli bude jako první tak sní všechno. :lol:
Jo a sporťák už jsme v něm neb v korbě s fusakem mu bylo dost těsno a máme Janéčko ale 2006. :lol: No a hned začal zase líp spát, teda on mi spí jen venku naštěstí máme zahradu tak ho jen vyndám ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.3.09 18:58

Hrníčky jsou to hezký, hlavně aby fungovaly…
Já měla ještě představu něčeho, co se právě dá zaháknout za ten kočár, aby se to nemuselo tahat po taškách a dítko si to pak později třeba už i samo vezme… Co? Ty máš děti dvě? Nejsem zase moc naivní? Dovedu si představit i to, že on si to sice vezme, ale vzápětí s tím mrskne o zem… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.3.09 19:09

Vasinko, však Ty už jsi taky zasloužilá matka, tak víš sama jak na to. Nebo se od té doby něco změnilo? :D To spíš já tápu a dělám na svém synovi pokusy co vydrží :D

Koukám Jáchymek, podle papulí kus chlapa. My tam ještě vlezem, né že by tam byl jak na pláži, ale netváří se ucvaknutě. Nemáme moc objemnej fusak (Emitex combi). Většinou hned usne, ale jakmile se otočím k domovu ať jsem kdekoliv, už nazízá… Nevím, jak to pozná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.3.09 22:14

Koupeme ob den. Možná nejdřív zkusím ten hrnek babylove z DM , sice ještě nevím jak vypadá, ale prý neteče a moc nejstojí. Ten Nuby se mi líbí i designově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 00:02

My taky ob den, od začátku…

Tak se pak poděl o zkušenosti.

zítřejší menu: rýže + mrkev + kuř.maso + trochu jablíčka (ať to má sladší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.3.09 08:51

Dobré ráno! Já bych se té rýže bála, že mu zaskočí, nebo jak to s ní děláš?
Můžeš mi tedy prosím poslat nějaký ty recepty, já mám taky nějaký z netu, ale to je nic moc. E-mail mám dole. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 11:44

Mně se to nedaří poslat, asi mám nějak blně nastavený počítač… :x
Zkusím jich pár zkopírovat sem…

Já to všechno rozmixuju, i s tou rýží…Je to pak taková hnusná kaše, ale malej to jí…

Mrkvová kašička s rýží
Necháme podusit najemno nastrouhanou mrkvičku, můžeme přidat trošku vody, ale nesolené!!Propasírujeme a přilijeme mateřské nebo kojenecké mléko.Nalijeme do hrnce, znovu podusíme a přidáme díl mírně rozvařené rýže nebo krupičku (ale s rýží je to lepší).Do hotové kašičky nakapeme pár kapek kvalitního olivového oleje.

Brambory s mrkví a kuřecím masem
Do maleho hrnce vlozime oloupane a omyte brambory, oloupanou a omytou mrkev (1-2 stredne velke). 2 vetsi kureci prsicka uvaříme zvlášť. NESOLIT !!! Pridame lzicku masla.Vse dobre provarime a nechame chvilku vychladnout. Vývar z masa nepoužíváme. Pote rozmixujeme na kasicku…

Zelené fazolky s mrkví a brambory
Ingredience:
zelené fazolky, mrkev, brambory (zhruba ve stejném poměru)
voda
olej/máslo

Postup přípravy:
Brambory a mrkev oloupejte a omyjte. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle. Zelené fazolky propláchněte. Zeleninu zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Uvařenou zeleninu rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Kašičku můžete zjemnit přidáním kojeneckého nebo mateřského mléka. . ZÁKLADNÍ ZELENINOVÁ POLÉVKA od 5.měsíce

kousek mrkve
kousek petržele
kostka bramboru
200ml teplé vody
1 lžička olivového oleje

zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme teplou vodou a vaříme doměkka, pokud je potřeba během vaření doléváme vodu, vše rozmixujeme a přidáme olej a můžeme podávat.

Zeleninový příkrm s kuřecím masem a jablíčkem
Základ příkrmu je klasika - mrkev, brambor, kousek kuřecího masa, další zelenina dle toho, co zrovna nabízí domácí zásoby - kousek květáku, zelené fazolky, kukuřice, hrášek, pár koleček petržele ...... vše dát do nesolené kojenecké vody, přidat oloupané jablíčko zbavené jádřince (množství přiměřené porci - pokud vaříte více porcí do zásoby, dejte celé, jinak stačí 1/2 nebo 1/4). Vše povařit do měkka, dle potřeby odlít vývar (aby výsledná kašička měla správnou konzistenci), přidat lžičku slunečnicového oleje a rozmixovat

Zeleninová omáčka a la svíčková (od 6.měsíce )
Mrkev, petržel a celer vaříme do měkka v nesolené vodě (pokud děláme pro starší děti, tak můžeme lehounce osolit) Potom zeleninu rozmixujeme do hladka a přidáme cca 3 lžíce bílého jogurtu. Podáváme s bezvaječnými těstovinami (větší děti mohou s knedlíkem) a vařeným či dušeným masem. Pokud nemáme maso připravené předem, můžeme ho vařit spolu se zeleninou a před mixováním vyjmout a nadrobno nakrájet.

Brokolicová polévka 1 porce: hrneček vody, 1 drobnější růžice brokolice, 1 menší mrkev, 1 čajová lžička amarantové mouky, 3 kapky oleje.
Brokolici a mrkev očistíme a omyjeme. Brokolici nakrájíme a dáme vařit. Po 5 minutách přidáme do vařící polévky amarantovou mouku, přisypeme najemno nastrouhanou mrkev a hned odstavíme. Přikápneme olej, necháme asi 10 minut stát a rozmixujeme

Mrkev a řepa
1 menší mrkev, 1 centimetrový plátek malé červené řepy (velikosti mandarinky),
1/2 jablíčka, 1 čajová lžička rozvařených jáhel, med nebo přírodní cukr, 2 kapky oleje
Očištěnou mrkev, červenou řepu a jablíčko najemno nastrouháme. Přidáme jáhly, přisladíme, přikápneme olej, zamícháme a podle potřeby rozředíme kojeneckou vodou.

Brokolice s bramborem
1 středně velký brambor bez oček a zelených míst, 3-4 růžičky brokolice, 1 vařený vaječný žloutek, 1 lžička rostlinného oleje
Brokolici opereme a přivedeme k varu, vodu slijeme, pak přidáme na kostičky nakrájený brambor s vodou. Povaříme doměkka, přidáme žloutek a vše rozmixujeme do hladkého pyré a na závěr přidáme do pyré 1 lžičku oleje.

Jemná zelenina s jablkem
1 brambor, 1 mrkev, 1 jablko, 1 lžička rostlinného oleje
Brambor a mrkev očistíme a nakrájíme na kostky a zalijeme vodou. Povaříme doměkka. Ke konci varu necháme povařit oloupané a nakrájené jablko. Rozmixujeme a přidáme olej.

Zelenina s rýží 1 růžička květáku, 1 mrkev, 2cm petržele, 1 lžíce cukrové kukuřice, 3 lžíce obyčejné rýže,
1 lžička rostlinného oleje
Rýži na hodinu namočíme a předvaříme dopoloměkka, pak přidáme zeleninu a dovaříme. Rozmixujeme a přidáme olej.

Kuře s bramborem a zeleninou
40g kuřecího masa, 1 mrkev, 2cm petržele, 1 střední brambor, 1 lžička rostlinného oleje
Kuře omyjeme, nakrájíme na kostičky, v koj. Vodě dusíme na mírném ohni asi 5 min.. Přidáme zbylé surovina a dovaříme. Rozmixujeme a přidáme olej

Kuřecí rizoto
40g kuřecího masa, 1 mrkev, 1 lžíce hrášku, 1 lžíce cukrové kukuřice, 3 lžíce obyčejné rýže, 1 lžička rostlinného oleje
Rýži na hodinu namočíme a s masem předvaříme dopoloměkka, pak přidáme zeleninu a dovaříme. Rozmixujeme a přidáme olej. Množství je dostatečné na dvě krmení.

Telecí se špenátem
40g telecího masa, 10 spařených listů čerstvého špenátu, 1 střední brambor, 1 vařený žloutek (nemusí být), 1 lžička oleje
Kuře omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do koj. Vody. Listy špenátu opereme a přelijeme vroucí vodou, nasekáme. K předvařenému masu přidáme špenát, brambor a dovaříme. Rozmixujeme s vařeným žloutkem a přidáme olej.

Telecí se zeleninou a rýží
40g telecího masa, 1 mrkev, 1 lžíce hrášku, 2 růžičkové kapusty, 1 růžička květáku, 5 lžic obyčejné rýže, 20ml H.A. (= hypoalergenního) mléka nebo 2 lžíce mateřského, 1 lžička rostlinného oleje
Rýži na hodinu namočíme a s masem předvaříme dopoloměkka, pak přidáme zeleninu a dovaříme. Rozmixujeme a přidáme olej.

Cizrnová kaše s krůtím masem a zeleninou
70g krůtího masa, 1 mrkev, 50g cizrny nebo hrachu, 150ml vody, 1 lžička rostlinného oleje
Cizrnu na 2 hodiny namočíme a s masem předvaříme dopoloměkka, pak přidáme zeleninu a dovaříme. Rozmixujeme a přidáme olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí