září/říjen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4976
13.3.09 11:55

Ahojky všem.

Tak koukám že tady to znovu ožilo. Mám radost.

Naše malá se narodila 2.10.08
Měla jsem plánovaného císaře.

Tak teda se spaním máme problémy hlavně večer, kdy bez prsa neusne. A když už usne tak jak jí položím do postýlky tak je hned vzhůru a vydrží další hodinku. Takže chodíme spát kolem 11 a ve 2 už je znova vzhůru a do rána vstáváme po 2-3 hodinkách. Hrůza.
My už se přetáčíme asi měsíc na bříško na boky na záda. A teď už se chvilku udrží na všech čtyřech, a pak se rozhoupe do predu a do zádu a spadne. To je prča.
A chce sedět a stát. V postýlce jí to už nebaví a hračky už jí taky neberou.
Já kojím ale máme problém s váhou jsme hubený a dlouhý a málo přibýráme. Tak jsme začali dávat kaši a teď od 5 měsíce začínáme zeleninku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 11:55

Ještě mu chutnala dýně+mrkev+brambora, ale bio dýně teď je poměrně drahá. Já ji koupila za 100Kč a byly z toho tři porce… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
13.3.09 12:01

Martasaja, super recepty. Už jsi vařila všechny?
Já zatím kupuju skleničky protože začínáme ale pak bych chtěla vařit doma. Je to drahý jako mrcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 13:03

Ahoj Pájo,

vítáme první holčičku teď mezi námi :D
Vidím, že jste z nás asi nejšikovnější, ony ty holky jsou asi vždycky o krok napřed :) . To my jsme zatím zpátečníci (couvá). Odstrkuje se nataženýma rukama a ten zadek vždycky jen tak trochu nadzvedne a s oblibou si najde cestu, že zaparkuje pod lehátko, akorát, nevím jak se tam vždycky trefí, ale je tam jak auto v garáži, pak nemůže ani doleva, ani doprava, ani dozadu a protože to dopředu neumí spustí křik :D . Ale my Vás doženem, všechny! :lol:

To spaní je fakt mrzutý, ale ono to asi ke kojení patří, až začnete s těmi příkrmy, se to upraví…
Všechny recepty jsem nevyzkoušela, vařím spíš z vlastní fantazie, tohle beru jako inspiraci (jako že když přidáš kousek jablka, je to chutnější).
Jestli je to levnější… :?: Těžko říct, asi jo. My se zatím snažíme vařit z bio a to je teď v zimě taky drahý… Na jaře bude líp…

Dnes jsme měli rýži s mrkví, jablkem, masem…
Je fakt, že brambora mu jede líp, ale snědl to všechno. A jako kulturní vložku si jednou, po podané lžičce, kýchl…to byl gejzír…musela jsem se smát…když jsem to pak likvidovala už ne :?
Holky, taky když krmíte, tak na dítko příjde kakání? My skoro vždy, je to asi nějaký reflex. Jíme a k tomu prdíme a tlačíme…jednou stranou dovnitř, druhou ven… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.3.09 15:42

Ahojky Pájo!
Mart. díky za recepty. Zítra určitě něco vyzkouším. Mně už si taky asi 3× při tom krmení kýchnul. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
13.3.09 18:21

Tak Terezka u papání zeleninky a kaše nejvíc povídá a prská.

A teď jí manžel dal na gauč a válí normálně sudy :lol:
Ale jen na jednu stranu :lol
Terezka je dost živá. Ale taky máme problém s váhou. Skoro vůbec nepřibýrá. Je to děs. Teď váží 5710g a měří 67cm. Dlouhá a hubená. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.3.09 19:26

Radimek měl na konci února 6580 g a je na sunaru. A vůbec se netočí na pravý bok, pořád je na levý a v noci spí na břiše, což se mi vůbec nelíbí, mám strach, že se mu něco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 19:27

Pájo, neboj, ona to dožene. Možná proto je tak mrštná… Taky jsem koukala, že už když se narodila, tak měla trochu míň. To víš, holky musí dbát na linii :D . Hlavně, že papá…

Malevo, dneska jsem byla v DM a koukala na ty hrnky. Včera jsem měla pocit, že hrnek z DM je něco jinýho, než ten Nuby. Ale on je to nejspíš ten samej, o kterým se bavili holky v diskuzi… Ten co se Ti líbil je hrnek Babylove, jen na tom hrnku je napsáno Nuby…a vypadá fakt hezky…přemýšlela jsem…ale pak si řekla, že počkám, až vyzkoušíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 19:37

Taky bych se bála, však mě jednou pěkně vyděsil. Tak 14dní zpátky najednou v noci koukám, že spí na břiše (to bylo poprvé). Šáhla jsem mu na nožičku a trochu s ní zahýbala a on vůbec nic… Krve by se ve mně nedořezal 8O . Hned jsem ho vzbudila a šupajdil na záda… Pak začal mít ty tendence se otáčet na bříško, ale obložila jsem ho polštářem a otočí se max. na bok. Ale myslím, že je to jen otázka času, kdy překoná i to… Jinak spí většinou na boku, střídá záda a oba boky, ale usíná jen na levým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 19:46

Dneska koupem…

zítřejší menu: cuketa + brambora (právě jsem to vymyslela) :D

Pájo, co zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.3.09 22:46

já asi udělám bramboru a květák :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.3.09 23:39

Květáček jsme ještě neměli, mám strach aby ho nenadýmal… :(
Ale už mám v plánu zkusit, asi příští týden…jednou se začít musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.3.09 09:38

já ho zkusím dnes poprvý, ale už jsme zkoušeli i brokolici s mkrví a brambory a to bylo v pohodě, tak uvidíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
14.3.09 10:08

Ahojky

Tak u nás svítí slunko hurá :D

Martasajo, zoubky ještě nemáme asi jen tak nebudou. Nebo nevím. za měsíc to může být jiné.
No a když nás pouštěli z nemocnice tak měla ještě míň měla 2630g.

Terezka teda spí na obou bokách. Ale minule se ze spaní přetočila na bříško a ten jekot jste vživotě neslyšeli :lol:
Vylítla jsem z postele jak když hoří. Pak jsem jí půl hodiny uklidňovala.
A to samé jsem zažila když se poprvé ze spaní otočila na bok.

Tak my jsme včera zkusili květák a ten jí teda moc nejede. Ale nafouklá nebyla. Tak až dopapá květák tak zkusím mrkev s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.3.09 10:59

U nás je zataženo :( . Včera svítilo, ale dost foukalo, měla jsem malého v šátku a tak se mu to moc nelíbilo, raději se zamuchlal pod šátek a usnul. V obchodě se prodavačky nasmívali jak je to hodňoučký miminko, jenže on se za chvíli probudil a už špizal co se kolem děje :D .

U nás zoubky taky nic, ale raději jsem už koupila chladící kousátko ať jsme připraveni. Kdoví, jestli to vůbec poznám…

My měli při propuštění taky míň 3100g , to mají asi všechny děti. Je prý normální, že po narození nejdřív hubnou, ale vím, že podmínka propuštění byla, že už začne zase přibírat…

To malej, když se přetočil, ani nemuk, ale začal brečet až za chvíli, když nevěděl co s tím… :lol:… je to s nima sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí