Poradna duly
Jana Čurdová
Hmmm, no my taky měli koliky… ale jen asi měsíc, pak zabraly asi ty Probiotický kapky a taky jsem mu pořád masírovala bříško a hýbala nožičkama, aby se mu ty střeva rozhýbaly a on se vyprděl, tak to už bylo dobrý…
zkusím jak říkáš, třeba odpoledne místo toho ovoce, nebo se tím ovocem pak dojí…
ale myslím, že už to bude s bříškem v pohodě. Nám říkala doktorka, že koliky zmizí po zavedení nemléčné stravy, což už máme a trávení se fakt upravilo na 1…
ale jistota je jistota… ![]()
díky za rady a tipy ![]()
Nám taky pomohli probiotický kapky. Ale nejdřív jsem zkoušela ty levnější.
Jaký levnější? Nám doktorka nabídla jen ty jedny, upozornila na cenu a když jsem v lékárně řekla, že chci probiotický kapky pro měsíční dítě, řekli, že jedině tyto… Taky jsem tu dnes vyčetla na nějaký diskuzi, že holky si je nechávají vozit ze Slovenska, tam jsou o polovinu levnější a úplně ty samý, tedy podle názvu, akorát ta maminka říkala, že je na nich napsáno, že jsou až od třetího měsíce…? To jsem měla vědět dřív, partner tou dobou často jezdil služebně na Slovensko, tak místo korbáčků mohl kupovat kapky na prdíky… ![]()
My teď občas přidáme do mlíčka Biopron, ale už málokdy… Bolení nemívá, jen ty zácpy, to pak někdy potřebuje pomoct trubičkou… Ale fakt nám zabírá petržel, když mu ji přidám k zelenině, tak to pak jede jak po másle…
Taky doufám, že už od dubna skončíme s tím železem… Do poradny jdem 31.3. a prý se domluvíme…asi mu bude zase chtít brát krev… ![]()
Jinak kašička dobrá…udělala jsem mu jen 30ml a papal hezky…(i když on papá všechno) ![]()
Já jsem nejdřím měla Sab Simplex a pak BybyCalm.
A jinak tada květák nám nechutná ![]()
No Sab jsme měli (a máme dodnes) taky, ale bez efektu. Ono to není probiotikum, který má upravovat trávení, díky nějakým prospěšným bakteriím, ale jen zabraňuje tvorbě pěny ve střevech (je to takový Espumisan pro děti). Sab se nám dobře osvědčil jen jako uklidňovadlo, když je malý moc rozjívený a nechce usnout - kapka na dudlík a hned je klid
. Jeden známý, když to viděl, tak to nazval odvarem z makovic
. Baby calm jsme nezkoušeli…
A brokolice chutná? To je dost podobný…
No u nás oboje kapky bez úspěchu.
Brokolička jí docela šmakovala. No teprve začínáme takže si musí zvyknout.
Tak to jsem zvědavá, co na ten květák řekne malej…
ale zítřejší menu bude: brambora, mrkev, petržel, kuře (když je ta neděle)
Dáš malou očkovat Prevenarem?
Ahojky
Prevenar jestli budu dávat, tak až tak kolem roku.
To my doporučila i dr.
Tak jak dopadl květáček? A co kašička? Nemá malej zácpu?
My máme jít na Prevenar právě teď 31.3. + hexa 2.dávka. Koukala jsem na očkovací schéma toho Prevenaru a právě bych měsíc počkala, že by pak měl o dávku míň…tedy pokud jsem to dobře pochopila…se ještě domluvím s doktorkou…
Květáček ještě nebyl, dnes jsme měli tu mrkev s bramborem a petrželí a kuř. masem a ještě jsem to rozředila UM, tak taková kojenecká svíčková…
Měl boule za ušima
Zítra bude mít zbytek a pak zkusíme ten květák…
Kašička snad dobrý, snědl ji, spíš byl takovej zmatenej, že nebyla flaška, tak jsem mu ji musela dát, ale s čajem a kupodivu i pil, možná měl žízeň…tak snad se to naučí
Dobré ránko.
Tak my už zase flašku nechceme.
Kolik ti spapal té kaše? Tak jsi mu měla udělat ještě UM.
Asi jí ten květák budu muset smíchat s mrkví.
Od kdy jsi začala malému dávat maso? Nejdřív jedl jen zeleninu?
Dobré ráno, koukám tady řešíte příkrmy. Tak to zatím nic, ale už se těším. My jsme v sobotu přestěhovali Jáchyma k bráškovi do pokoje a normálka líp spal. Tak jsme ho asi budili jak se převalujeme v posteli. ![]()
V sobotu bylo krásně a tak jsme něco málo dělali kolem baráčku a Jášík na nás koukal z kočárku a byl úplně hotovej, že vidí ven.
Honzík vyzkoušel poprvé letos pískoviště a nemohli jsme ho pak dostat domů. Už se těším, až si budou hrát spolu.
Jo a recepty super. Zase bude změna. Jsem zvědavá jaký tohle bude jedlík, neb brácha sněd všechno co jsme mu dali. ![]()
Ahoj, tak kašička nevím… Snědl v sedm 150ml, pak to zapil čajem. Myslela jsem, že to stačí. Nechtěl usnout a byl ukňouraný. V jedenáct vypil mlíčko (o hodinu dřív), pak zabral, ale často se budil, pořád jsme dudlíkovali, další mlíko už ve čtyři (norm. v sedm), pak spal jakž takž a ještě spí… fakt nevím, byla to změna? nebo ho bolelo bříško?…
asi s ní ještě počkáme a večer necháme mlíčko…možná je to ne něj moc…
Maso jsem začala přidávat asi měsíc po zavedení zelen. příkrmů a i teď ho nedávám denně, tak čtyřikrát do týdne. Žloutek jsme taky ještě nezkoušeli…
Vy už jste flašku úplně odrovnali? ![]()
My si teprve zvykáme na pítko…
Vasinko, nemusíme řešit jen příkrmy, ono se to Vás ještě netýká, co? Taky jsem se těšila, zase změna, teď vzpomínám, jak jednodušší to bylo dřív… ![]()
No, jo, domeček se zahrádkou je pro dětičky naprosto super… bohužel my máme panelák bez zahrádky a i v sobotu tu pršelo…možná až navečer se vyčasilo, takže krátká procházka kočárem a dom. Těším se na léto, budem jezdit za kamarádkou na zahradu. Ona má mimi teď od ledna a prý tam budou celý léto…tak bude malej řádit ![]()
My bojujeme s flaškou od začátku. Nikdy jí nechtěla a ani dudlík si neveme.
Když jí ho dám tak si sním hraje ale nedumlá ho.
Měla jsem jí začít dokrmovat UM když začala málo přibýrat ale prostě to nechtěla. Ani flašku ani ze lžičky. No a teď v pátek jsem jí zkusila dát flašku s UM a pila. Ještě v sobotu trochu pila a včera a dneska už zase nechce.