Poradna duly
Jana Čurdová
Teda Zuzuz nemáš to lehký…Co zkusit,aby s ńím takhle byl tatínek..Třeba se odnaučí to cucání,když nemá hlad…My jsme to takhle taky praktikovali,protože byl zvyklej usínat pouze u prsa…Trvalo to 3 dny..Co mu zkusit koupit nějakou tu šťávičku…Třeba by mu zachutnala a vzal lahvičku na milost…Martínek taky nejdřív nechtěl a teď pije jako o život… ![]()
Danuš, prosím písneš mi co Martínkovi za ty pitíčka nejvíc chutná. Doma mám od Hippu ten instantní čaj fenyklový a nějakou směs bylinek. Do vánoc to pil,ale pak se to v něm zlomilo a od té doby flašku ani náhodou
Ještě jsem zkoušela od sluneční brány raráškovi čajíky a taky nic. Jsem teď vděčná za každou radu. Zítra jedeme zase na kontrolu, tak bych se mohla rovnou stavit něco pokoupit ![]()
Nejvíc mu chutná od Sunarky malinovej drink a potom občas koupím od Hami ty malý šťávičky..Začala jsem s tím a pomalu jsem to začala nařeďovat…Teď už mi vypije i převařenou vodu nebo bylinkovej čaj..
Snad to Oliverkovi taky bude chutnat… ![]()
Děkuji za typ, zítra to zkusím koupit a pak písnu jak to dopadlo ![]()
Přeji klidnou noc sladké sny ![]()
Ahoj…Tak jsem zjistila,že ten komárovač moc nefunguje…V noci jsem zabila jednoho komára a ráno chytila další dva…Martínka naštěstí nepoštípali…Tak to vypadá,že budu muset vymyslet nějaký sítě na balkonový dveře…
Holky jakej používáte prací prášek?Já jsem měla nějakej dětskej,ale už mi došel tak přemýšlím,že by jsem koupila ten Ariel prozim 7,nevím jak se to píše ,protože mi ty fleky od těch příkrmů nejdou vyprat…Snad by to neměl být problém..Martínek na žádný vyrážky netrpí,kolikrát jsem dala do prádla normální aviváž a bylo to dobrý…Tak co myslíte… ![]()
Ahoj holkyyyy…
Nejak nestihame,jak jinak,ze..
![]()
Dnes mame poradnu, 8mi mesicni prohlidku Jenik, tak snad bude vse ok, ale joo, jak jinak… ![]()
Dekuji za pochvalu videjka.. je to nesestrihane,chtela jsem tam dat to,co jsem sestrihala,takovou praci jsem si s tim dala,ale ono je to moooc velike a na youtube se to muze do 1GB a to nove video ma 76GB…
![]()
Tak to jeste zkusim prevest do jineho formatu a uvidim..no..
Ale je to skodaaaaaaaaaa ![]()
Filda kouka na Kouzelnou skolku, Jenik chrupe a ja posedavam na zidli,protoze me boli zadnice..vcera jsem byla na tetanovce…auuuuuuuu..
![]()
ZUZUZ, chuderko, preji vam pevne nervy a drzte se, neboj, on hlady neumre, da si, neboj.. ![]()
Tak jdu dneska odpoledne na tu pihu a potom teda taky dojdu na tu 8 měsíční prohlídku…Sice ještě máme trochu času,ale budu tu mít mamku tak nás tam odveze…Aspoň nebudu muset jet tím naším velkým…Je tam docela problém zaparkovat.Navíc mamka má takovýho prcka se kterým se vejde všude…
Jsem zvědavá jak Martínek přibral od tý doby co jsme tam nebyli…
Taky to máte tak,že vám doktorka neřekne kdy máte zase přijít..Mě přijde,že je ta moje doktorka ke všemu taková divná…Když je nastydlej tak mi řekne,že mám něco koupit v lékárně a ani ho nechce vidět… ![]()
Jo tak tetanovka pěkně bolí.Já jsem jí dostala preventivně před 2 roky na pohotovosti..Nevěděla jsem kdy jsem jí dostala naposled,tak než jsem se nadála měla jsem jí… ![]()
Ahoj holky,
My so dneska zase pospali. Poslední dva dny se budil na mlíčko už v šest, pak ještě pokračoval, tak už jsem přemýšlela, že půlnoční mu posunu na desátou a zkusíme spát jako velký děti, ale tudle. Dnes se probral otlačenej až o půl desátý a ani neměl velkej hlad. Teď zas řádí ![]()
Danuško , prášek už používám Persil sensitiv, pere líp než lovela a aviváž dávám snad od prvního měsíce s dvojím mácháním. Ob jedno praní namáčím flekatý věci do vanishe. Já zas přemýšlela, že zkusím ten Ariel profesional, jen na ty fleky od příkrmů, protože jinak se vypere vše. Myslím, že když nemáte žádný vyrážky, tak nevadí. Já mu třeba tmavý věci, bundy, tepláky peru dohromady s mýmy v normálním prášku a taky se zatím neosypal…
Jinak držím pěsti ať je piha bezbolestně venku a Martínek o pár deka těžší ![]()
Zuzuz , já myslím, že to jídlo u vás bude hodně daný léčbou. Ale hlavně jestli Oliverek přibírá a prospívá. Možná by stálo za to zkusit najít nějakou dietoložku, nebo nutriční poradkyni. Pro dospělé existují přípravky, které zlepšují chuť k lídlu a trávení a fakt to zabírá, tak jestli není něco i pro děti. Je to dělaný právě pro lidi na chemo a možná i s mentální anorexií. No a ještě jsou i různé výživové preparáty, nutričně hodnotné…Taky by mohla poradit, co mu dávat, aby to bylo to nej.
Jinak s pitím taky bojujem a nejlíp bere šťávičky ředěné vodou. Bylinné čaje nechce. Ale je to potvora, v počasí jako teď se nenapije, ale jak byly vedra, vyžahl i dva hrnky za odpoledne. ![]()
Pájo , Terce dnes vše nejlepší a hlavně hodně zdravíčka!!! ![]()
Martin taky dneska pěkně řádí.Tak jsem se na něj naštvala,přitáhla z ložnice postýlku a tak si hraje v ní…Než jsem mu uvařila jídlo rozbordelil koupelnu,vysypal prášek..Naštěstí ho nesnědl,včas jsem zasáhla…Potom pořád otevíral šuplík u stěny v obýváku..Nejhorší je že je vyklápěcí a pokaždý ho praští…Asi po desátým řvaní jsem ho nacpala do postýlky a má smůlu… ![]()
Dneska bude mít k obědu tu čočku,tak pak napíšu jak mu chutnala…
Hi hi, taky už došlo na postýlku
![]()
Jo, tam ho strkám pořád, pokaždý, když potřebuju něco dělat, hlavně vařit a vytírat, to se jeho asistence fakt nehodí ![]()
Je to jediný bezpečný místo.
Jo s čočkou dej vědět. My dnes dáme květák s cuketou, brambora a vajíčko…
Tak je po obědě a tak mu chutnala,že obvyklá porce mu byla málo..Chtěl přídavek ![]()
Dala jsem tam mrkev,pastiňák,pórek,čočku,hovězí maso a drobet olivovýho oleje..Bylo to dobrý,chutnalo to i mě… ![]()
Já taky pořád vymýšlím jak to udělat aby spal ještě líp..Včera měl po koupání kaši,tu dostal ve třičtvrtě na sedm,potom si hrál a v půl osmý ještě vypil 120 ml mléka…Stejně se vzbudil kolem půl třetí napil se vody a spal do pěti..Potom se napil mléka a v půl sedmývstával…Ať dělám co chci pořád je to stejný…Ta půl třetí je nějaká začarovaná… ![]()
Ahojky děkujem ![]()
Taky dávám Terku do postýlky když jdu něco dělat nebo do zidle na krmení a mám jí v kuchyni když vařím nebo meju nádobí.
Zuzuz, přeju pevné nervy. Ale jestli prospívá a roste a přibírá tak ho nenuť do toho jídla. Aby jsi mu to nezhnusila. Když je člověk nemocnej tak taky nemá chuť k jídlu.
Dej tomu čas. ![]()
Terezka do 5 měsíce taky nevzala flašku do pusi. Ale protože všechno strká do pusinky tak jsem jí udělala trohu čaje do flašky a dala jsem jí to na hraní. A jak to strkala do pusi a kousala ten dudlík tak zjistila že tam něco teče a od té doby pije z flašky. Čaje mám od Hippu ale dělám jí je hodně slabé. Jak jí dám tu celou lžičku tak je to na ní moc sladký a pak to nechce.