Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Neříká na to právě vůbec nic, na imunogii nás posílat ještě nechcePrý máme zkoušet dál, ale já do nového IVF jít nechci…
Proc Vas nechce poslat na imunologii? oduvodnil to nějak? Muzu se zeptat, proc nechceš jít do dalšího IVF?
@Anonymní píše:
Neříká na to právě vůbec nic, na imunogii nás posílat ještě nechcePrý máme zkoušet dál, ale já do nového IVF jít nechci…
Se ho na to vůbec nemusíš ptát, objednej se do AKI v Brně, žádnou žádanku nepotřebuješ. Já se tam taky sama objednala jen na základě diskuzí tady na emiminu. A přirozeně se u vás nikdy nezadařilo? Je nutné to IVF?
Ahoj holky,
dnes jsem se dozvěděla negativní výsledek krve po KET, což už jsem teda tušila, na čůracích testech nebyl ani náznak čárky… Teď mám možnost buď jít za 2 měsíce na další (máme ještě 2 zmrzlíky), nebo mám žádanku nás imunologii… Jenže tam musím jít bez hormonů, čili 19. října nejdřív, pak výsledky 4 týdny… Čili místo dalšího KET v říjnu půjdu tak v prosinci… A to bůhví jestli
Je tu někdo, komu imunologie pomohla?
Ahoj holky. Je mi 31, za sebou mám 3 neúspěšně KET, žádného mrazacka. Genetika nás dvou v pořádku, embryjka byla výstavní (jejich genetiku ale neznáme). Bohužel mám velmi nízkou ovariální rezervu a za půl roku už nebudu mít žádná vajíčka
Sliznice krásná, vše v pořádku, ale embryjka se ani neuchytila… zkoušela jsem úplně vše, včetně bylinek, metody Mojžíšové atd. V Car mi doporučili test ERA. Slyšely jste o tom? Moc se mi do toho nechce, je to běh na dlouhou trať stoji to 30 tisíc +, nicméně zjistili by se, zda nemám implantacni okno posunuté. Kazdopadne - možná by to mohlo pomoci i některé z vás?
@Kleofa Ahoj, to byl první cyklus IVF? Nepřemýšleli jste nad změnou Car? Ket ti dělali v přirozeném a nebo stimulovaném cyklu?
Já jsem teda v IVF nováček, mám za sebou první ket, který skončil potratem.
@Anonymka 01 ahoj, ano moje první IVF. KET byl vždy ve stimulovaném cyklu, protože nemám ovulaci a vaječníky přirozeně nefungují, jak mají. Nad záměnou CAR přemýšlím…ale chodíme do jednoho z nej v republice, jsou opravdu odborníci. Ale musím uznat, že dokud nejsi Francouz nebo Rus (a jiné jazyky, co jsme pokaždé v čekárne slyšeli), tak se s Tebou v podstatě nikdo nebavi, nic Ti nevysvětlí, jen předpisou hormony, léčbu a hotovo nazdar. Spíš jde o to, že nemáme čas dělat všechny testy znovu, protože moje ovariální rezerva fakt hraje o čas a nutně potřebuju co nejdřív zmrazit vajíčka/embryjka.
@Kleofa tak v tom případě jděte co nejdříve do dalšího pokusu a nechte si udělat genetiku embryí. Alespoň budeš vědět, že neztracis čas vkladem embrya, které nemá šanci se uhnizdit a dál se vyvíjet. Já jsem třeba důkaz, že ani genetika nezaručí 100% úspěch, ale obecně je po genetice mnohem větší šance na zdárné otěhotnění a porod.
@Kleofa
Ahoj, já mám pcos, ovulaci jsem po dobu sledování téměř 2 let nikdy neméla. Samozřejmě s tím souvisí nízká sliznice. Nyní se připravuji (stimuluji hormony) na středeční, náš první
, KET. Šli jsme do ERY hned před 1.pokusem. Zjistili mi posunuté implantační okénko… takže kdyby jsme si řekli, že 1-2 pokusy zkusíme bez ERY (a to máme 6 mrazáčku po PGT a 2 netestlé, takže pokusů dost), tak by stejně byly k ničemu. Ale zkušenost s ERA, jestli " to funguj ", ještě nemáme. Ale mám v hlavě nastavený, že víc už udělat nemůžeme, že vše je podchycené, tak to musí vyjít - to je taky důležitý. Uvid8me ![]()
V jakém si CARu?
@Kobra11 děkuju moc za tenhle příspěvek! Mně se do té ERY hrozně nechtelo, jednak je to další invazivní zákrok a hlavně jsem tomu moc nevěřila. plus samozřejmě peníze, že. ale pokud Tobě skutečně zjistili posun, má to smysl. Chodime do Reprogenesis v Brně, kde nám to výslovně doporučili. a teď jsem se objednala do Heliosu - tam ale ERU nedělají, pokud vím. Držím Ti moc palce, ozvi se, jak jsi dopadla! ![]()
Jinak odběr sliznice jsem nijak nepociťovala, trvalo to asi 5 vteřin. Vzorek odebírali 22.dc po stimulaci estrogenama a progesteronem (stejná stimulace jako před KETem), týden jsem potom progesteron ještě brala (aby měla sliznice čas se obnovit) a poté proběhla běžná menstruace. 14 dní po odběru sliznice byl výsledek. Zjistili jsme přesný čas transferu embrya a že mikroby v děloze mám v rovnováze - přesto ale před KETem zavádím preventivně probiotika. Další cyklus po odběru sliznice na ERU může KET proběhnout ![]()
Ahoj holky přidám se do klubu. U 1.ivf 5 krásných blastocyst, vkladali jsme po jednom, ani jedno se nechytlo. 2.ivf 4 blastocysty, šly na genetiku a nevrátilo se nám žádné. Všechna byla aneuploidni. Vůbec nevím, co s tím. Ach jo. Myslíte, že 3. Ivf může dopadnou lépe, jestli je vůbec ještě nějaká šance? Chceme změnit kliniku.
@pajousek23 ahoj, a mohu se zeptat, kolik Ti je let? Mně je 31 a doktorka mi říkala, že s naší anamnézou, vzhledem ke kvalitě embryjek a v tomto věku určitě bylo minimalne jedno z našich 3 embryjek geneticky v pořádku. Předpokládám, že jsi mladší, takže je možné, že si někdo z vás dvou anebo oba dva nesete nějakou genetickou zátěž. Anebo je zde vždy také možnost, že klinika nedovedla dobrou práci ![]()
@pajousek23 píše:
Ahoj holky přidám se do klubu. U 1.ivf 5 krásných blastocyst, vkladali jsme po jednom, ani jedno se nechytlo. 2.ivf 4 blastocysty, šly na genetiku a nevrátilo se nám žádné. Všechna byla aneuploidni. Vůbec nevím, co s tím. Ach jo. Myslíte, že 3. Ivf může dopadnou lépe, jestli je vůbec ještě nějaká šance? Chceme změnit kliniku.
Nemyslim, ze vam pomuze změnit kliniku… Ta vase postupovala dobre, kdyz udelali genetiku embryii. Pri takhle spatnem vysledku bys mohla chodit do na ivf pokusy donekonecna, v horsim pripade potracet nebo rodit deti s Donwnovym nebo jinym syndromem.. Nejlepsi reseni vam nabidne lekar. Genetiku paru mate take hotovou? Ja bych ze sveho laickeho pohledu rekla, ze resenim budou darcovske spermie/vajicka/embryo…
@splendis dobrý den 😊 můžu se prosím zeptat jak to s vámi vypadá? Mám za sebou 2 biochemická těhotenství a začínám ztrácet naději, že se zadaří
děkuji 😊
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Neříká na to právě vůbec nic, na imunogii nás posílat ještě nechce
Prý máme zkoušet dál, ale já do nového IVF jít nechci…