Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahojte, máme za sebou několik KETŮ a všechny bohužel neúspěšnéEmbryo se uhnízdí, ale hcg nikdy nestoupá do takových hodnot jako by mělo, prostě plod po cca 1-3 týdnech po transferu vždy odumře. Přitom genetika je v pořádku
Nemáte nějaké tipy jak pomoci vývoji plodu a udržet ho? I když je mi jasné, že na to asi nic není a pokud je něco špatně, tak to má odejít. Utrogestan akorát užívám. V caru vždy řekli biochemické těhotenství a že to tak prostě je, že ivf není záruka což je jasné, ale jak říkám-genetika je v pořádku
Genetikou myslis, ze mas vysetrene embryo geneticky nebo genetiku paru?
My mame oba s partnerem genetiku ok, ale embrya maji geneticke vady.
@Anonymní píše:
Genetikou myslis, ze mas vysetrene embryo geneticky nebo genetiku paru?
My mame oba s partnerem genetiku ok, ale embrya maji geneticke vady.
Holky, máme naši genetiku ok a i genetika embryí teď byla dělaná a stejně se zastavilo ve vývoji i u geneticky testovaného embrya, které bylo ideální k transferu, bylo údajně úplně v pořádku..
Mám to úplně stejně. Hold ani ta genetika ti nic nezaručí. Každopádně bych chtěla taky nějaký “recept” na udržení embrya. Bohužel nevím jak poradit
Ahoj, tak úspěšnost KET je 30%, tak vezmi kostku a počítej na kolikátý pokus hodíš 3 nebo 4, někdo dá první dva a má hotovo….
Je to prostě náhoda…. Kolik máš za sebou transferů? Statisticky to jednou vyjít musí!!!
Mně vyšel první a pak 7× ne….
Ale jinak, ananas, akupunktura, jóga, nějaký čínský byliny….
@Tvojeteta píše:
Ahoj, tak úspěšnost KET je 30%, tak vezmi kostku a počítej na kolikátý pokus hodíš 3 nebo 4, někdo dá první dva a má hotovo….
Je to prostě náhoda…. Kolik máš za sebou transferů? Statisticky to jednou vyjít musí!!!Mně vyšel první a pak 7× ne….
Ale jinak, ananas, akupunktura, jóga, nějaký čínský byliny….
KET embrya po genetice ma snad 70% úspěšnost, ale pořád to neni 100%
@Anonymní píše:
KET embrya po genetice ma snad 70% úspěšnost, ale pořád to neni 100%
Tomu nevěřím. Já měla 7 transferu embrya po PGD a nevyšlo to ani jednou. Kamaradka to samé. Prý jsou embrya po PGD oslabená a nemusí se uchytit, nebo se zastavují ve vývoji.
Koukala jsem na Ústav zdravotnické dokumentace…. V roce 2018 končilo 19.9% transferů porodem. Ono CAR muˇe do statistiky zahrnovat všechny pozitivní těhotenský testy a pak je to asi víc a asi i těch 70%….. ale já se bavím o úspěchu jako o porodu…
Tak to jsem na tom podobně.. 6× KET a z toho se 5× ani neuchytilo a 1× zamlkly potrat
ted naposled bylo embryo po 5ti denní kultivaci a melo PGD a beztak se nechytlo.. já už fakt nevim co s tím
asi darované vajíčko no..
@splendis @Nanynyy Takže také se pořád snažíte o první a pořád nic ani po PGSD? Já už fakt nevím… V jakém jste caru? Testy jsou slabě pozitivní, ale hcg prostě nestoupá a dochází k biochemku u nás… Fakt nevím kde je zakopaný pes. Hraje v tom potom po uhnízdění roli vajíčko, spermie nebo oboje?
@Anonymní píše:
@splendis @Nanynyy Takže také se pořád snažíte o první a pořád nic ani po PGSD? Já už fakt nevím… V jakém jste caru? Testy jsou slabě pozitivní, ale hcg prostě nestoupá a dochází k biochemku u nás… Fakt nevím kde je zakopaný pes. Hraje v tom potom po uhnízdění roli vajíčko, spermie nebo oboje?
No to by me taky zajimalo.. co kdyz vajicko je treba dobry a ten vyvin embrya ovlivni spermie..
zadny jiny vysetreni nez klasickej spermiogram nedelali.. a nebo spatna kvalita sliznice..? Ja fakt nevim no.. my jedime do Pronatalu do K. V. ale ted na posledni pokus zvazujeme Plzeň. Je mi 31 a nemame žádné dítko
Asi by to bylo jine snazit se a jedno už mit doma ![]()
@Anonymní píše:
Ano snažíme se o první. 6× transfer a z toho 2× bioch. Já mam teda protilátky proti obalu vajíčka nevím přesně název. Nepomáhá nic… Bohužel ani pgs nezaruci úspěch. Embryo je sice zdravé, ale nemusí byt životaschopné a dále se vyvíjet. Říká se, ze od třetího dne vývoje hraje role spermie. Taky nevím co proto udělat jak tomu pomoci.
@Nanynyy My jsme museli do IVF kvůli hodně špatnému spermiogramu, tak se obávám, že v tom hraje roli ta spermie, že to tak vždy dopadne, že se to prostě přestane vyvíjet… Také se snažíme o první a je to hrozné, nevím jak tomu pomoct a to se na to nijak neupínám, nic, ale teď už když dochází možnosti, tak už si to člověk hrozně přeje, aby se podařilo. Ach jo, snad se nám všem poštěstí konečně
Na žádný tip jsem pořád nikde nenarazila, snad jen akupunktura, ale to teda nevím, toho se bojím ![]()
@splendis Biochemickým taky končím a nikdo mi neřekl žádnou příčinu, proč tomu tak je. Prostě špatné embryo co se přestane vyvíjet, ale proč nevím
Obávám se, že nic nevyjde a budeme muset znovu opakovat celé ivf.. Ach jo, držím pěsti. Co bereš po transferu za léky?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahojte, máme za sebou několik KETŮ a všechny bohužel neúspěšné
Embryo se uhnízdí, ale hcg nikdy nestoupá do takových hodnot jako by mělo, prostě plod po cca 1-3 týdnech po transferu vždy odumře. Přitom genetika je v pořádku 

Nemáte nějaké tipy jak pomoci vývoji plodu a udržet ho? I když je mi jasné, že na to asi nic není a pokud je něco špatně, tak to má odejít. Utrogestan akorát užívám. V caru vždy řekli biochemické těhotenství a že to tak prostě je, že ivf není záruka což je jasné, ale jak říkám-genetika je v pořádku