Zase ta tchýně aneb co už MUSÍ umět a co ne v 15měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
28.1.14 09:38

Tak moje sestra perličku normálně jedla, vymačkávala si jí s tuby a baštila jí a nic se jí nestalo, jen máma jí pořád chválila jak si pěkně čistí zoubky jaká je to šikovná holka, až po letech kdy mi zase vyprávěla jak je sestra šikovná, že si čistila sama zoubky tak jsem jí prozradila, že nečistila, že tu pastu pouze jedla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
28.1.14 09:39

No já jsem právě toho názoru, že umí dost a naučila se sama, tak proč ji nutit do dalších „blbin“, jenom kvůli tchyni. Ať si děla ve svém tempu co chce :think:. Třeba teď 14 dní krásně říká jak se jmenuje, pozná všechny na fotkách…atd.
Někdy si myslím, že tchýně prostě chce aby ji mohla všude ukazovat a chlubit se v práci, což se mi ani trochu nelíbí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
28.1.14 09:39

Víš co udělej, nauč dítě něco výjimečného, pak se tchýně zeptej, co to je a když nebude tchýně vědět, ať to řekne tvá holčička. Já jsem naučil holku rozeznávat a pojmenovat stegosaura a řasovníka rozedraného. Pak můžeš tchýni lehce naznačit, že by měla doplnit své znalosti sama :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1083
28.1.14 09:41
@Jana206 píše:
8o 8o
Tchýni neřeš, ono je to všude podobné :kytka: Ale třeba to nemyslí zle, prostě se musí smířit, že je jiná doba.
U nás zase nemůžou svým způsobem strávit, že malá v 19 měsících mluví ve větách, ale má stále pleny :pocitac: :lol: Nechce sedět na nočníku, má z něj hysterák. Ze zkušeností z dvěma staršími dětmi jsem nechtěla posazovat na nočník kojence, je to zbytečné. Já malé věřím - že nejpozději ve dvou letech bude bez plen :kytka:

Pastu elmex v miniaturním množství teda dávám, protoža naše malá už sní kde co a už není kojená - sama se odstavila před dvěma měsíci.

Maluje ráda, barvy pozná tak, že ví, kterou namalovat sluníčko, mráček, hvězdičku a stromeček.
Děti se ale v tomto směru nemají srovnávat, každé je jiné..Části těla pozná.

O nočníku už vůbec nebudu psát!!! Její kluci byli v roce bez plen… takže si umíte představit co poslouchám, že to ani nezkouším. Malá hystericky řve jenom vidí nočník, tak proč ji trápit, že… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249

Ber to tak, podle mojí tchýně manžel uměl všechno snad už v děloze, podle mojí matky my uměli všechno jen těsně co jsme vylezli :zed:. Je úžasné jaké to byly skvělé matky, všechno nás naučily v rekordním čase, žádné období vzoru, prostě super. Jinak náš mladej má rok a krom paci paci neumí lautr nic, pochybuju, že v 15m to bude o mnoho lepší :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT

@lenii82 : Pááni, cože?? :D Můj 18.m umí max. tak říct jak dělá pes, ovce a kráva, pak ukáže ještě asi tak 4zvířata.., barvy? Nezájem :D Slov umí tak 15, ale stejně je moc nepoužívá.. :D Ukázat části těla taky umí. Oprava umí, když se mu chce.. :D Takže jí neposlouchej! :D

• Citovat
  • Upravit
7758

Čistí jí zuby čím uznáš za vhodné, ty seš mamka, ty tchýně se fakt montujou někdy do všeho..ůale jaký budem my:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
28.1.14 09:42

To jako to co v 15! měsících umí se jí zdá málo? starší teda uměl hodně barviček ale jen díky autíčkám a jeho puntíčkářství skládat je podle barev do řady, ale nic sme ho nenutili chtěl vědět sám…a zvířátka :potlesk: to teda čumím náš uměl max. kočku, psa, kravičku a pod…jen to co je v okolí a co denně viděl jinak ani ň.
a k čištění… to by tchýni a tatínkovi nevadilo že když spolkne pastu že by jí z toho mohlo být zle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
28.1.14 09:43
@lenii82 píše:
O nočníku už vůbec nebudu psát!!! Její kluci byli v roce bez plen… takže si umíte představit co poslouchám, že to ani nezkouším. Malá hystericky řve jenom vidí nočník, tak proč ji trápit, že… 8o

grrr, tak jí řekni, že každý dítě je jiný, každý má svůj čas, tchýni nezávidim, oni to fakt maj ty tchýně snad v popisu práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.1.14 09:43

Bože, některé děti v 15m teprve udělají první samostatný krok… tchýni důrazně vysvětli, že je to vaše dítě a budete si s ním dělat to, co vy sami budete chtít. Ona svou šanci už měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
28.1.14 09:44

@Padre Paolo Jo to zní dobře :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
28.1.14 09:46

Hele na mě když někdo vyrukuju s tím co všechno by malej měl nebo neměl tak mu přečtu tohle a mám klid http://www.maminkam.cz/…ok-2-mesic-3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177

Tak naše má roky. Barvy jsme začli až teď a mám pocit, že to tejně vůbec nechápe, co po ní chci. Z knížek si jen přesně pamatuje, že autíčko je červené, vlak modrý, ale pamatuje si to jako spojení. Takže když se jí zeptám, jakou barvu má tohle auto na parkovišti, tak neví vůbec která bije…pár slov uměla, zvířat teda max 10. Teď už dává dohromady krátké věty, učíme ji poděkovat a poprosit, co se rozmluvila. Pastu používám od roka elmex a nikdy jsem neřešila, jeslti tu kuličku spolkne nebo ne, ani jsem nevěděla, že nějaký takový gel existuje, ale určitě bych ho používala, kdybych to věděla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504

@lenii82 Já teda taky čistím dětskou pastou od 7 měsíců, nechávám ho hrát s kartáčkem a doktorka mi řekla, že mu mám pak pusinku vytřít. což NĚKDY dělám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
28.1.14 09:47

@lenii82 tvoje dcera je opravdu šikovná. Můj syn tohle zvládá až teď po roce a půl věku. Barvy tedy neřeším vůbec, pozná růžovou a fialovou, to vždycky hlásí, že to je Amálky (ségry) a červená, že je moje, ale cíleně to neučím ani náhodou. U dcery jsem chytla citlivé období a uměla barvy v roce a 9 měsících - ale to začala chtít sama - sama začala dávat kostičky na hromádky podle barvy. Čistím gelem od Weledy i normální dětskou pastou z DM, neplive ji ani skoro 4 letá - ta by to sice uměla, ale pasta jí nějak chutná takže plivat nechce. Neznepokojuje mě to, protože ve školce to pojídají snad všechny děti a my jsme ji když jsme byli malí taky jedli :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML