Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chicco Multiway ma moje sestra… lepe receno, koupila si je, ale pak vetsinu casu jezdila s mymi starymi Jane Energy… ona ma kolem 180 cm, ja 170 cm a do kolecek jsme kopaly obe… jsou dvojita a proste je mezi nimi malo mista na nohy… U mych kocaru( vcetne Jane Energy, ktere maji taky dvojita kolecka, Cybex ma jednoducha, stejne tak Quinny Zapp) se mi to teda nestavalo… Z vyse jmenovanych kocaru, ktere mam vyzkousene jsou Chicco Multiway jednoznacne nejhorsi, jsou i nejhure ovladatelne, zrejme i nejtezsi( po kazde vychazce jsem byla utahana jak kun, spatne se i tlaci a drzi smer)
achjo, diky za postrehy, 4 litry ale za golfac nedam, pro me je strop 2500. Do ory taky nejdu, sportak uz mam, nepotrebuju zadne spesl pohodli, muze to byt male ale hlavne lehke a skladne, takze jsem zase na zacatku..:(
jinak pani od Ory mi jeste v noci odpovedela, kdyby to nekoho zajimalo:
1. rukojeť u kočárku Ora je pevná, nepolohovací ve výšce cca 100cm od země
2. kočárek se skládá velmi jednoduše, „zlomením“ napůl - na placku (rozměry po složení cca 93cm x 63cm x 30cm), ale pro mě není problém díky jeho relativně nízké váze vzít kočárek do ruky i s dítětem a do schodů či mhd ho vynést
3. kočárky jsou dovoz z UK, k nám se oficiálně tento typ nedováží, obchod většinou probíhá tak, že si zájemce vybere buď kočárek, který mám už přímo doma nebo se snažím sehnat kočárek dle požadavků zákazníka. Dostupná barevná provedení jsou: černá, červenočerná a plum (hnědofialová v kombinaci se žlutozelenou) - katalogové fotky jsou pod inzerátem na MMB. V roce 2011 na trh dostala také novinka - tříkolová Ora v barevném provedení černý sedák s béžovou stříškou
4.-5. Použité kočárky Ora se pohybují v cenové relaci 2500-3000 (záleží na stavu, barevném provedení a výbavě), nové 3500-4000 (bohužel vzhledem k tomu, že se jedná o dovoz ze zahraničí, tak tyto kočárky nepodléhají záruce). Odeslání kočárků řeším přes Českou poštu - balíkem do ruky s dodáním do druhého dne za 150Kč při platbě předem na účet.
Věřím, že tyto informace Vám pomohou při rozhodování o výběru kočárku ![]()
Pokud byste měla zájem, tak během příštího týdne bude k dispozici úplně nová, nepoužitá černočervená Ora s kompletním příslušenstvím (fusak, taška, pláštěnka, slunečník, adaptéry na autosedačku) za 3690,–-
Super jsou podle mě baby jogger city mini, ale ta cena, já mám 173cm, a zapp i nuna mi byoly fakt taktak, i když to jsou skladné kočáry, nejsou pro vysoké mamči, hlavně tedy zapp ne. ![]()
Hranika, a dívala ses třeba na TFK Buggster? Ty jsou taky dobrý, na MMB jsem našla jedny pěkný za 2tisíce.
![]()
Aha, koukám, že chceš spojené madlo ![]()
Měla jsem možnost vyzkoušet kočárek Britax Verve a mě se s ním jezdilo moc dobře. Jediná nevýhoda tam byla, že to nebylo na spaní, nešlo to do úplného lehu. Jinak si myslím, že za ty peníze je dobrý ![]()
Nový stojí necelé 3tisíce, má spojenou rukojeť a je prostorný a lehký ![]()
Hranika a co toto pokud „levný“ kočár, tak bych brala tady ten. Je to v podstatě udělané stylem Cybexu, samozřejmě za ten peníz to není tak vymakané, ale třeba tohle mi přijde jako z těch levnějších golfek úplně nej ![]()
Měla jsem ho a musím říct, že až na mouchy byl fajn. Dala jsem ho i do recenzí tady na mimino.
Weruska píše:
Dari74 jestli můžeš, hoď prosím odkaz![]()
Weru fakt? Tak to je na golfky velký klobouk dolů, to jsem čekala, že je snad pro všechny smrtící kombinace
Koukám, ale že ten Cybex vedeJá bych ho brala, ale chlapa odradilo, že když se na něj připevní taška, tak se kočárek naklání dozadu. Prý nebude kupovat kočár, co se s malou převrhne
No musí si to zajet vyzkoušet a nehodnotit po jedné zkušenosti, co viděl
tak záleží na tom, jak ta taška je těžká, že ano ![]()
vozím kabelu oilily, už sama o obě něco váží,.. těžké věci dám do košíku. lehké nechám v tašce.
ještě se mi nepřevrátil.
jinak splňuje všechno.. váhu, rukojeť, polohování i ta kola..
mám ho už rok, jsem hodně náročná a miluju ho pořád! a to mám kol 09, bez té super stříšky!!
KPKristy píše:dari74 píše:
Nedávno jsem zakládala stejnou diskusi a nejvíc mi byl doporučován Cybex Calisto.mroe píše:
Cybex Callisto, splnuje vsechny pozadavky..Já je taky vychvaluji v každé diskusi
![]()
i já
![]()
v golfkách neznám lepší ![]()
jinak tedy je trochu nesmysl, aby kočárek ze zahraničí nepodléhal záruce !! jsme v EU, kde platí určitá pravidla, a i kdyby byl z US, i tam je záruka, ale jen 6m tuším.. ale podléhá záruce ve státě zakoupení. podle tamních pravidel.
(a zkušenosti kamarádek s reklamací třeba v UK nebo v Něm. jsou 100X lepší, než v ČR..)
Natašo,nevěděla bys prosím aspoň něco o Jané Cross Reverse?Založila jsem i téma,ale bez ůspěchu…
.Chtěla bych vědět aspoň,jestli je dostatečná šířka a nějaké zásadní mouchy.Už jsem měla Cybex vybraný a najednou mě zaujal ještě tento,líbí se mi,koukla jsem na video,ale přece jen by mě zajímala realita…Byla jsem ve dvou „kočárkárnách“ a v ani jedné neměli.Zatím jsem neměla příležitost vypravit se do Malvíka apod.Předem dík za cokoliv,přece jen to není stovka,tak bych nějaké reference ráda znala.
zoretko, diskuzi jsem viděla, ale bohužel, zrovna cross reverse jsem snad ani neviděla. ani na ulici, ani v obchodě, takže bohužel, ale reference nemám absolutně žádné
![]()
No,tak vidíš a já myslela,že víš všechno
.Aspoň jsem si v Babyparku prohlédla tu Eleu,jak jsi o ní psala,v reálu vypadala jinak než na fotkách v nabídce-řekla bych,že zajímavěji,je to zvláštní kočár…Líbil by se mi,ale je až moc bytelný-takový už mám
,raději bych něco lehčího.Já snad to Jané koupím,ať se o něm něco dozvíme ![]()
zoretka píše:
No,tak vidíš a já myslela,že víš všechno.Aspoň jsem si v Babyparku prohlédla tu Eleu,jak jsi o ní psala,v reálu vypadala jinak než na fotkách v nabídce-řekla bych,že zajímavěji,je to zvláštní kočár…Líbil by se mi,ale je až moc bytelný-takový už mám
,raději bych něco lehčího.Já snad to Jané koupím,ať se o něm něco dozvíme
zdaleka ne
![]()
jj, už by byly potřeba nějaké pořádné informace, Cross úplně chybí, taky nový trider, rider, i next od jané..
ani solo reverse není zvlášť recenzované ![]()
BBC Elea je těžší, než speedi od Quinny, je fakt takový bytelný, ale miluju ten sedák, a Martin miluje ten výhled.. - a já taky,.- on je teď v takovém tom vtipném věku
ale rozhodně to nejsou golfky. je to sporťák do města.
Dnes mi prisla Nuna a je super krasne lehounce se s ni jezdi jendou rukou uplne bez problemu (tatim teda doma) je velika, nas malej patri mezi vetsi deti ˇ10 mesicu, 10kg a 80cm) a ma tam plno mista a rezervu, rukojet mam vysunutou az nahoru a je to akorat na mych 180cm do brzdy nebo kolecek bych pri my vysce nekopla ani nahodou, brzda jde krasne odbrzdit i bosu nohou…no co bych jeste mohla napsat
zatim jsem nadsena
na 2012 je to novy stupatko na nozicky (polohovani) a nas malej by to mel akorat kdyby tam bylo ale vubec mu nechybi
nozicky tam ma tak volne opreny podel ze nevisi primo dolu…
skladnej je taky hezky neni to sice jako ty kalsicky harmonikovy golfky ale do auta se da krasne a u se da zvednout jednou rukou