Zavádění příkrmů před 6. měsícem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zkus si hodit do googlu „imunologické okno“. Teorie, která praví, že s příkrmy by se mělo začít kolem čtvrtého měsíce (kojené i nekojené) a mezi 4. a 6. měsícem zavést zeleninu, maso i lepek.
Jinak já teď u druhé holčičky začala před pátým měsícem, a to mrkví, mrkví s bramborem, brokolicí (Hami), kolem šestého, sedmého měsíce začnu s vlastními zdroji. Kdybych měla s příkrmy začít podle rad naší doktorky „dejte jí, až bude projevovat enormní zájem o vaše jídlo“, začaly bychom už před koncem druhého měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annci píše:
Zkus si hodit do googlu „imunologické okno“. Teorie, která praví, že s příkrmy by se mělo začít kolem čtvrtého měsíce (kojené i nekojené) a mezi 4. a 6. měsícem zavést zeleninu, maso i lepek.Jinak já teď u druhé holčičky začala před pátým měsícem, a to mrkví, mrkví s bramborem, brokolicí (Hami), kolem šestého, sedmého měsíce začnu s vlastními zdroji. Kdybych měla s příkrmy začít podle rad naší doktorky „dejte jí, až bude projevovat enormní zájem o vaše jídlo“, začaly bychom už před koncem druhého měsíce
Jo, to je novinka poslední doby, to imunologické okno. Já na to nehraju, mě to nezajímá. Jako kojící jím naprosto vše, takže od všeho něco dostane dítě v mém MM. Před devíti lety, kdy jsem měla prvního syna, se doporučovalo, přikrmovat i nekojené děti až od 6. měsíce(počáteční mléko do půl roku),potom opatrně zeleninu, za měsíc ovocný příkrm, lepek nejdřív v 8.měsíci, ryby a další alergeny pomalu až po prvních narozeninách. Nejsme alergici, tak jsem to tak nehrotila, ale zavádět všechno pomalu s prvními příkrmy, zaplácat plně kojenému dítěti žaludek, to mi přijde nesmysl.
Co se týče zavádění lepku, je výhoda, když je dítě ještě kojeno, a jedno, jestli má 6 nebo 8 měsíců. V MM jsou látky, které podporují vstřebávání lepku střevní sliznicí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinďulka tak konzerva to je: Konzerva pochází od slova konzervovat, jedná se o každý zásobník určený pro dlouhodobé skladování a konzervaci netrvanlivých komodit, zejména potravin, a to v běžných teplotních a vlhkostních podmínkách. U potravin jde tedy především a zejména o to, aby se potraviny ani po dlouhé době skladování nijak nekazily a byly stále dobře poživatelné. Nicméně v převážné většině případů mívají lidé za to, že se jedná o zvláštní druh plechového nebo u potravinových konzerv též skleněného (zavařovací sklenice) zařízení respektive zásobníku určeného ke konzervaci potravin. Často se jedná o plechovku nebo obyčejnou čirou skleněnou nádobu opatřenou plechovým víčkem. (zdroj wikipedie)
Teda pokud by to bylo naplněno čerstvým ovocem s nulovou dobou trvanlivosti, tak by to konzerva nebyla
- Citovat
- Upravit
Moc všem děkuji za rady
všechny jsem si přečetla a zapamatovala si
každopádně, zdá se mi, že je opravdu hodně hladná. Když byly ty horka, tak nechtěla přes den i čtyři hodiny papat, ale to je prý v tom horku normální, jak se zase ochladilo, tak chce pořád. Vypije kolikrát z obou a tahá, div mě nesní ![]()
@Jana206 Děkuji za dlouhý a vyčerpávající příspěvek
určitě ne pořád křičí hlady, sliní opravdu hodně, určitě je to také jeden z důvodů i ostatní co píšeš. To že když je veliká neznamená že jí mléko nemusí stačit jsem nevěděla. Opravdu jsem si sama myslela že to tak bude, že čím větší, tím víc potřebuje.
O tom Imunologickém okně jsem už také slyšela. Osobně jsem si vždycky myslela, že určitě čím později dám dítěti lepek a tak, prostě alergeny, tím spíš na to bude špatně reagovat, že když jí to budu dávat hned, tak to tělo lépe přijme. Potom jsem por
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak se mi usekl konec příspěvku ![]()
No, po porodu jsem začala pročítat různé články a začala jsem pochybovat o tom, co jsem byla vždy přesvědčená že budu dělat až se mi narodí dítě ![]()
Každopádně jsem si i přečtla články o tom jak poznám, že je dítě připravené na příkrmy a nějak mi to opravdu sedí. Až na ty tři dny horka víc jí, cucá si prsty, špatně usíná, v noci se mi začala budit i čtyřikrát a musím jí nakrmit (vím, že to noční buzení a horší usínání nemusí být tím, ale začalo to
no a když jíme, tak hypnotizuje každé naše sousto. Měla jsem jednu skleničku s mrkvičkou koupenou, tak jsem si řekla že to zkusím a že to stejně určitě nebude chtít a tak ji nebudu nutit a zase to s klidem odložím. Jak jsem byla překvapená, když mi po té lžičce šla, otevírala pusinku a spokojeně papala
na začátek jsem jí dala jen tři lžičky, ale klidně by snědla i víc. Dojedla se mlíčkem a je klidnější, méně uplakaná a po týdnu zase usnula sama v postýlce. Jinak jsem ji musela dávat v obýváku do kočárku a uspávat tak… Kojit ji chci co nejdéle, ale už budeme i přikrmovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
@Pinďulka tak konzerva to je: Konzerva pochází od slova konzervovat, jedná se o každý zásobník určený pro dlouhodobé skladování a konzervaci netrvanlivých komodit, zejména potravin, a to v běžných teplotních a vlhkostních podmínkách. U potravin jde tedy především a zejména o to, aby se potraviny ani po dlouhé době skladování nijak nekazily a byly stále dobře poživatelné. Nicméně v převážné většině případů mívají lidé za to, že se jedná o zvláštní druh plechového nebo u potravinových konzerv též skleněného (zavařovací sklenice) zařízení respektive zásobníku určeného ke konzervaci potravin. Často se jedná o plechovku nebo obyčejnou čirou skleněnou nádobu opatřenou plechovým víčkem. (zdroj wikipedie)Teda pokud by to bylo naplněno čerstvým ovocem s nulovou dobou trvanlivosti, tak by to konzerva nebyla
No tak to jóóó, vy tedy doma nejíte marmelády, džemy, zavařené ovoce, zeleninu atd. Tak to potom beru, že „konzervy“ nechceš dávat svému dítěti, když je sama nejíš. Tak to se omlouvám. Já beru konzervy od slova konzervovat, tzn. uchovávat potraviny za pomocí konzervačních látek. Ne zavařovat, pasterizovat atd. No holt nečtu Wikipedii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunka9
Máš recht, velký dítě, malý dítě, prostě si to udělej, jak sama cítíš, že je to správně, stejně Ti bude hafo ženských psát, že si mohla začít klidně dřív a nehrotit to a na druhou stranu ty, co mají názor, že jídlo je fuj a výlučně kojit bys měla minimálně do 8 měsíce. Většinu věcí dá praxe, prostě se to nějak vyvrbí a člověk vycítí, kdy je na co ten správný čas. Co říkají ostatní je vlastně úplně jedno. Tak ať se papání daří!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paandatko píše:
@Pinďulka Ja se tady nechci s nikym hadat ani nikoho presvedcovat, je to hezke ze je tam pouze ovoce a voda, ale jak to ovoce vypadalo? Urcite ne tak jak na obrazku. A i v zime si muzu udelat zasoby do mrazaku, nebo zavarit a ted je plno malych soukromych zemedelcu, bydlime v panelaku a taky jsem malemu sehnala.
No ráda se něco nového dozvím, nejde mi o hádání. Jinak předpokládám, že hruška vypadala jako hruška, švestka jako švestka atd. Z designového hlediska je mi to fuk, a chci věřit tomu, že když je certifikované v biokvalitě, tak nebylo shnilé nebo zbytečně vyhnané. Souhlasím, že je lepší vlastní ze zahrádky, ale prostě nejde to pořád nebo tak široký výběr, jak bych chtěla, a hlavně jsou to potom ty konzervy, že
? My tedy nebydlíme v paneláku, ale v prdelákově (i když krásném), takže je to tu trochu složitější. Tak si pomáhám konzervami z obchodu a jsem za ně ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinďulka píše:
No tak to jóóó, vy tedy doma nejíte marmelády, džemy, zavařené ovoce, zeleninu atd. Tak to potom beru, že „konzervy“ nechceš dávat svému dítěti, když je sama nejíš. Tak to se omlouvám. Já beru konzervy od slova konzervovat, tzn. uchovávat potraviny za pomocí konzervačních látek. Ne zavařovat, pasterizovat atd. No holt nečtu Wikipedii.
jo svoje zavařeniny doma jíme. Ale vím z jakého ovoce to je udělané. To u kupovaných skleniček nemám možnost zjistit a nevěřím tomu, že se tam nedostane nějaký nahnilý kousek. Navíc to tedy nejíme každý den, ale příležitostně. Tepelnou úpravou se totiž ničí vitamíny ![]()
- Citovat
- Upravit