Závidím kamarádce práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@evill píše:
Rekalifikaci si dodělává. Co si myslíš, že potřebuješ za školy abys byla schopná vykonávat tuto práci? Nepotřebuješ nic, jen cit. A, že je to práce po známosti? A která dnes není? Kdybys byla bez práce taky by si nevzala práci mimo svůj obor, který by ti nabídla tetička/strýček/známá abys nezabírala místo študovaným co?Takové lidi s blijícími smajly opravdu miluji…ps : sama lidi nezaměstnávám, a radši si vyberu známého člověka, na kterého vím, že je spoleh i kdyby měl zš, než vysokoškoláka ze soukromé vš s iqvé tykvé
No, tak já zrovna ta študovaná jsem, takže já bych tím pádem šla pod svoji úroveň…což bych nešla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nechapu, proc sem furt cpete nejakou protekci, je plne pravo zamestnavatele vybrat si, koho chce a klidne muze dat hodne na doporuceni, ona si spousta beznych zamestnacu sakra rozmysli doporucovat nekoho o kom si mysli, ze je lempl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A oni jsou nebo nejsou povinni vypsat VŘ na každé nové místo? Protože pokud jsou a nevypsali je a někoho přijali, ačkoliv tam měli žádost o práci i jiní, je to možná porušení zákona. Někde se na to přeptej, podle toho se odvíjí i možná obrana.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, plat se od vzdělání neodvíjí, pro všechny PSS je 4. platová třída a trochu to stoupá jen díky praxi. Jinak to vemte z jiného pohledu - kdyby jste vy byli klienti nějakého ústavu nebo zařízení, chtěli byste raději, aby o vás pečoval člověk, který tu práci vždycky chtěl dělat, směřoval tam i školu, dobrovolničil, dělal si kurzy navíc a nebo ten, kdo tu práci nikdy dělat nechtěl, vyučil se např. servírkou, vzal jí jen proto, že jinou nenašel a tady měl šanci díky protekci. Neměl by takto na to pohlížet i zaměstnavatel?
Tohle je dobré možná u pohovoru. Ve výkonu samotné práce je důležité, jak kvalitně tu činnost opravdu v reálu DĚLÁ. Ne to, co studoval nebo co by chtěl nebo nechtěl. Ano, pokud má někdo zkušenost, tak má lepší předpoklady. Ale předpoklady ještě pořád nejsou totéž jako samotná kvalita dané práce.
Odpovězme si tedy na klíčovou otázku. Je ta holka v té práci dobrá, nebo ne? Chválí si ji pacienti a nadřízení, nebo ne? To je to, oč tu běží. Pokud ne, pak udělal zaměstnavatel chybu. Pokud ano, pak. zřejmě vybral správně, i když tato osoba mohla být jedna z několika vhodných kandidátů. Ale holt museli zaměstnat jen jednoho, nejsou nafukovací.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, omlouvám se, že asi odbočím od tématu, ale chtěla bych znát váš názor. Sama jsem v domácnosti a do práce se nechystám, protože mě ta domácnost zaměstnává 18 hodin denně, ale moje příbuzná se do práce chystá, má jedno dítě a byla by ráda, kdybych jí ho hlídala. Když jsem stejně doma…Já nevím, jak jí říct, že mám své práce dost, navíc mám i dost hlídání malých dětí, prostě kdybych mohla, tak jdu do práce sama. Připadá mi divné někomu vysvětlovat, že mám své práce dost. Zní to jako výmluva?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkaa píše:
Dobrý den, omlouvám se, že asi odbočím od tématu, ale chtěla bych znát váš názor. Sama jsem v domácnosti a do práce se nechystám, protože mě ta domácnost zaměstnává 18 hodin denně, ale moje příbuzná se do práce chystá, má jedno dítě a byla by ráda, kdybych jí ho hlídala. Když jsem stejně doma…Já nevím, jak jí říct, že mám své práce dost, navíc mám i dost hlídání malých dětí, prostě kdybych mohla, tak jdu do práce sama. Připadá mi divné někomu vysvětlovat, že mám své práce dost. Zní to jako výmluva?
Sedíš doma na (!) nepracuješ a máš práce dost??? Hm hustý takovou příbuznou bych taky chtěla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jsem se špatně vyjádřila, tím, že mám dost práce v domácnosti jsem myslela, že mám dost práce v domácnosti. Na celý den. Úklid, vaření, prádlo, dům se zahradou, králíci, slepice, atd. Určitě nesedím. Na ničem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkaa já jsem to pochopila - prostě celý den se staráš o děti, domácnost, aby bal jak ze škatulky, do toho práce na zahradě a své dvě? děti kolik let? kolikaleté bys měla hlídat?
z pohledu té příbuzné - která, když byla na mateřské, tak se asi nepředřela - respektive neměla toho tolik, co Ty - jsi vlastně doma a staráš se o děti, tak bys mohla ještě klidně jedno vzít.
A ty to vidíš tak, že mít na krku ještě další dítko - neuklidila by sis už tak precizně a dokonale, jak to zvládáš teď???
Já to chápu, kdybych chtěla mít všude vypiglováno a vždy super navařeno, tak nemám ani čas si pohrát s dětma a to mi za to nestojí ![]()
Takže je to jen o přístupu k věci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkaa píše:
Asi jsem se špatně vyjádřila, tím, že mám dost práce v domácnosti jsem myslela, že mám dost práce v domácnosti. Na celý den. Úklid, vaření, prádlo, dům se zahradou, králíci, slepice, atd. Určitě nesedím. Na ničem.
jses vyjadřilas moc dobře jako celý den být doma a uklízet a ještě si „stěžovat“ že máš své práce dost tak v tom případě můžeš být rada že máš manžela či přítele který te zabězpečí, protože je x lidí kteří doopravdy mají práce dost což musí se postarat o dům o zahradu o dětí a ještě jít do práce a to je práce dost ne ty, která máš jen dům zahradu a dětí
- Citovat
- Upravit
@lilie12 no ale když jdeš do té práce, tak doma nevaříš, neuklízíš, nestaráš se o děti, protože to dělají jiní - školka, škola nebo příbuzní. Tím pádem se doma taky tolik nenasviní…já se nezměrně těším, až budu vařit jen o víkendech. ![]()
Samozřejmě - přibude práce, ale ubude té doma..neumývat nádobí a kuchyň několikrát denně< ale jen jednou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilie12 píše:
jses vyjadřilas moc dobře jako celý den být doma a uklízet a ještě si „stěžovat“ že máš své práce dost tak v tom případě můžeš být rada že máš manžela či přítele který te zabězpečí, protože je x lidí kteří doopravdy mají práce dost což musí se postarat o dům o zahradu o dětí a ještě jít do práce a to je práce dost ne ty, která máš jen dům zahradu a dětí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkaa Nic nevysvětluj, slušně jí odmítni, ona se zeptala, ale nikde není psané, že jsi povinna jí hlídat, jen pro to že si doma.Ale počítej s tím, že bude uražená, a pomluví tě na každém rohu.Ale to ti může být jedno, protože pokud by jsi jí dítě hlídala, a ona nebyla spokojená s tvou výchovou, tak to udělá taky. Hlídat děti je veliká odpovědnost, a rozhodně se to nevyplácí. Myslím si, že ať se rozhodneš jakkoliv, stejně si nepomůžeš. Takže bych jí fakt nevysvětlovala, že máš moc práce…to ji akorád nas…
- Citovat
- Upravit
Není to tak, že bych měla super uklizeno, já těžko zvládám ten standard, vařím pro dvě děti, co jsou doma (dvojčata 4 roky), další 3 chodí do školní jídelny, do 1., do 2. a do 6. třídy. Děti si už hrají spolu, už se i samy doma pohlídají, když jsem na zahradě, ale jde o to, že si nedovedu představit další malé dítě (necelé 2 roky, nechodí na nočník, strká do pusy malé věci, musela bych být pořád u něj) a k tomu ještě to svoje okolo domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekalifikaci si dodělává. Co si myslíš, že potřebuješ za školy abys byla schopná vykonávat tuto práci? Nepotřebuješ nic, jen cit. A, že je to práce po známosti? A která dnes není? Kdybys byla bez práce taky by si nevzala práci mimo svůj obor, který by ti nabídla tetička/strýček/známá abys nezabírala místo študovaným co?
Takové lidi s blijícími smajly opravdu miluji…
ps : sama lidi nezaměstnávám, a radši si vyberu známého člověka, na kterého vím, že je spoleh i kdyby měl zš, než vysokoškoláka ze soukromé vš s iqvé tykvé